Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    16-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.


    Het schijnt dat men hier in belgie (europa) een soort van solidariteitsavond gaat organiseren terwijl ze eigenlijk in diepe schaamte zouden moeten wegkruipen omdat men deze mensen heeft laten vallen als een baksteen.


    Geld is belangrijker gebleken dan vrijheid en democratie (voor hoelang nog?). Een dictator en medogenloos, koelbloedig moordenaar steunen die niet het minste respect toon voor het leven buiten dat van zichzelf, is veel belangrijker voor hen.
    Welk uitvlucht gaan ze zoeken als hij toch in Polen zou beginnen. "We kunnen niets doen want we hebben niets?" zoals die holandse hoogleraar onlang zei op TV. "We moet poetin een uitweg bieden?".


    Dit alles zodat de europese politiekers, als slaafjes voor het rijke volk, binnen de kortste keren weer kunnen tafelen met poetin en samen met hem het glas heffen op zijn (wredaardige) successen.

    16-03-2022 om 10:03 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld oligarchen

    Het geld dat in beslag kan genomen worden van de rusische oligarchen moet gebruikt worden om de door poetin op de vlucht gejaagde onschuldigen te helpen.

    Europa is laks en doelloos, geld, eigenbelang en economische groei gaan voor op vechten voor vrijheid en demokrasie.

    13-03-2022 om 09:41 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oplossing zonder gezichtsverlies voor putin.

    Hoe kan men nu zo blijven reageren?

    Deze moordenaar van onschuldige vredelievende mensen moet weg uit het kremlin.

    Dit gruwelijk voorbeeld van nutteloos geweld en bloedvergieten heeft bewezen een voortdurend dreigend gevaar te zijn voor de wereldvrede.

    Hoe hypocriet kan men zijn?

    duitsland bvb:

    Hoe lang zal het duren als putin de bevolking van Oecraine zal uitgemoord hebben en het land verwoest zal hebben, hoe lang zal het duren vooralleer duitsland weer handjes gaat drukken met hun meester? Een week? een maand een dag?

    En hoe lang zal het duren dat ze bij dit handjesdrukken de nieuwe gasleiding voor open verklaren en nog vele andere landen zullen meesleuren om hun economie in de handen te leggen van hun meester?

    Is het niet gewezen Duits bondkanselier Schröder die in het bestuur van het russische Gazprom zit?

    06-03-2022 om 09:54 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland Frankrijk Nederland

    Het zou niet slecht moest Europa zo rap mogelijk beseffen dat de overhand van vooral Duitsland en Franrijk afgeremd moet wordt.

    Terwijl er duidelijk een vraag was van Oekraine om toe te treden tot de NAVO bleit de duitser Schols tot baas Putin "Nee, nee hoog edele meneer, daar is geen sprake van toetreding tot de navo door Oekraine, dat is niet aan de orde". Op dat ogenblik wist ik dat duisland enkel pas gaat vechten als ze zelf in gevaar komen en zeker niet voor anderen...

    Ook Frankrijk, je gaat ze zien afkomen om geld te rondselen om legermateriaal aan te kopen want, zeggen ze nu met grote woorden, " We moeten ons kunnen verdedigen." Samen met een ruggeraadloze navo? En waar gaan ze die wapens zetten, want hij die ze heeft wordt beschoten!

    Je ziet duidelijk dat Duitsland zeer tevreden is met de situatie en putin in het gareel wil houden Zij zijn vriendjes. Een land dat zich voor zijn energievoorziening zo goed als volledig afhankelijk maakte van een onberekebaar Rusland moet in Europa de plak niet komen zwaaien.

    Mensen die zich laten controleren doordat hen schrik aangejaagd worden en dus braaf in het gareel blijven lopen houden mensen als putin in het gareel.

    Duistland is na Nedeland een van de grote afnemers van russisch gas.

    05-03-2022 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf in uw kot werpt braakneigingen op....

    Vele mensen zijn het gezaag over dat "uw kot" zo moe als wat.
    Als tegenreactie, beginnen zij nu de zogezegde kotwet te overtreden. Spijtig genoeg is dit voor hen geen overtreding meer.  Reeds van bij het begin was het zo, dat veel van deze mensen reageerden op de uitpraak van de Block in de zin van: "Ik woon niet in een kot, het kan best zijn dat Mevrouw DeBlock in een kot woont, maar daar hebben wij geen boodschap aan. Nu ook officieel de mensen via de media (tv) bevolen wordt om in "hun kot" te blijven vinden zij dat deze regels enkel gelden voor mensen die vinden dat zij in een kot wonen. De regelementering is dus niet voor hen bedoeld.

    Ook zijn er veel mensen van overtuigd dat dit gebruik van "in uw kot" teveel uitgemolken wordt en antipatie opwekt, een paar keer deze uitpraak gebruiken tot daar aan toe, maar deze uitspraak om de vijf minuten tegen je kop geslingerd  krijgen doet steeds meer mensen kotsen.
    Daarenboven vinden heel wat mensen dat mevrouw Deblock er onnodig en onverdiend sympathiek wordt mee gemaakt en volgens hen is deze vrouw helemaal niet sympathiek, maar onbeschoft, lui en arrogant. Dit laatste zou van naaste medewerkers komen nota bene, je kan je dus afvragen hoe een dergelijk iemand over haar kiezers denkt.
    Ze schijnt, volgens ons altans, niet te beseffen dat het dank zij al deze medewerkers is dat zij staat waar ze staat.


    Ook Sommers is zo'n een geval werd ons verteld. Als je terwijl je tussen naaste medewerkers staat op een congres en je laat je ontvallen zodat iedereen het hoort "Naar dieje zeveraar ga ik hier niet blijven luisteren he, "IK" ben hier weg na 10 min". Hoe moet je dan alsmedewerker denken wat zo iemand over jou zegt als jij op het speekgestoelte staat?

    15-04-2020 om 12:05 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Blijf in uw kot, uitgemolken, plat, onrespectvol
    >> Reageer (0)
    16-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningshuis en PS werken aan een regering zonder rekening te houden met de vlamingen....

    Er is in dit land door de walen en door het koningshuis niet het minste respect voor wat het noorden van het land wil. Enkel wat het zuiden wil is van belang.
    Een reporter : "Maar de meeste kiezers kozen voor Nva, moet u daar geen rekening mee houden, nva is toch de grootste partij..;
    Antwoord van een waals politieker: Et alors...met andere woorden, wat kan ons dat schelen! Dus alles behalve een democraat.

    Waar de PS (socialisten! nota bene) met de hulp van het koningshuis mee bezig zijn is de cd&v te manipulerenen en te dwingen om samen met de anti vlaamse Open VLD toch een regering te maken.

    Als de PS niet democratisch wil handelen en partijen die in de regering zouden moeten zitten wil buiten houden, is er slechts één oplossing: nieuwe verkiezingen.

    16-01-2020 om 08:42 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Koningshuis zoekt naar regering zonder meerderheid in Vlaanderen
    >> Reageer (0)
    06-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open-VLD : : pest voor Vlaanderen Zich laten neuken voor het premierschap.

    Het feit dat Magnette de kans krijgt om met een dergelijk anti-Vlaamse-kiezers-plan uit te pakken komt door het opgezetten van een anti Vlaams  - NVA standpunt van Rutten, een anti-demokraat (gezien de voorstellen waarin zij meegaat ongelijk zijn voor beide landsdelen en een pest voor onze Vlaamse ondernemers zijn)


    Zij was het die uitpakte met het "NVA wil niet meeregeren".
    Het volstaat voor deze partij dus nog niet dat zij het migratiebeleid opnieuw volledig naar de knoppen heeft geholpen door de onsympatieke De Block op deze plaats te zetten, een De Block die met haar beleid opnieuw alle opvanghuizen moest openen, wat de belastingbetaler een pak geld kost, maar tevens de Vlaamse ondernemers en zelfstandigen met een dolk in de rug steekt

    Zowel De Block, Rutten als Sommers worden in de partij gezien als uiterst onsympatieke mensen, mensen die enkel zichzelf als belangrijk beschouwen.
    Dus wanneer een dergelijk volkje zelfs de naaste medewerkers niet ziet staan, wat zouden zij dan overhebben voor de Vlaamse kiezers?

    Noot: Dit laatste weten we van naaste medewerkeres van dit drietal. bv. Bij een uiteenzetting op een partijvergadering zei Sommers: "Ik ga hier niet langer dan een paar minuten blijven, ik ga hier mijn tijd niet verdoen om naar die zeveraar (partijgenoot) te luisteren.

    Dus Rutten, doe zo voort maak de partij maar volledig kapot, en zorg er vooral voor dat naar de stem van de Vlaamse kiezers niet moet geluisterd worden. "Vive La VLD-rouge"

    06-12-2019 om 09:57 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Waarden Open VLD op sterven na dood
    >> Reageer (1)
    13-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Onlangs zag ik Anuna De Wever tijdens een praatprogramma op televisie. Ik ook vind dat het tijd wordt dat men beseft dat men met de aarde niet zomaar kan doen wat men wil. Ik ben er daarentegen wel van overtuigd dat indien wij zelf niets doen de aarde zichzelf zal herstellen. Dat staat voor mij als een paal boven water.

    Ook ben ik ervan overtuigd dat noch de groenen, noch europa en zelfs noch Anuna De Wever akkoord zullen gaan met de drastische maatregenen die echt genomen moeten worden nl.: De wereldbevolking moet drastisch dalen in plaats van te stijgen, en het moet gedaan zijn met te spreken over de groei van de economie die zogezegd broodnodig is. Deze groei is enkel nodig voor de rijken en put bovendien de grondstoffen van de aarde onnodig en katastrfaal uit. (grondstoffen die niet behoren tot enkele rijken zoals dezen wel laten uitschijnen en waar iedereen zich zomaar bij neerlegt)

    Ik vond dat Anuna De Wever arrogant overkomt en dit komt haar zaak echt niet ten goede.

    Ik vond haar nederlands zeer slecht en niet van het nivo nodig voor een woordvoersters. Soms was wat ze zei zelfs niet te verstaan.

    13-09-2019 om 23:30 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Anuna De Wever , slecht nederlands
    >> Reageer (0)
    26-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding

    Heeft het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding ooit iets ondernomen tegen de ongelijkheid in Belgiê omwille van de taal of het racisme hierdoor?
    Het antwoord is simpel : Nee.
    Nietegenstaande de Belgische wet het heeft over "Alle Belgen gelijk voor de wet" is dit tot hiertoe nog nooit het geval geweest.
    Dit al alleen zou de politiekers er moeten toe aanzetten om voor konfederalisme te gaan. Spijtig genoeg gaan partijen als open Vld en bvb Cd&v hier zeer zwaar in de fout en weigeren zij ervoor te zorgen dat alle Belgen de wet moeten volgen. Denk maar aan de onsypatieke Maguie de Block die liever in plaats van de wet te doen respecteren, deze liever aanpast en opnieuw zelf de wet van "Alle Belgen gelijk voor de wet" overtreedt. Zulk volk hoort niet thuis in de politiek en zou eruit moeten stappen vanwege onkunde en oneerlijk gedrag. Spijtig genoeg is hun ijdelheid zo groot dat ze niet eens beseffen dat ze aan racisme doen en gaan ze integendeel nog les geven op de unif over "De Belgische Wet". In de grond moest dergelijk volkje zakken!

    Taalracisme wordt in België beschouwd als een vorm van discriminatie en is strafbaar gesteld. Geen enkel ander land in Europa heeft het begrip juridisch ingekaderd en de strafbaarstelling wordt dan ook door geen enkel supra- of internationaal verdrag ondersteund (Dit olmdat er op de meeste plaatse geen probleem is in dit verband).
    In Begiê echter wordt de groep in het Noorden wanneer ook maar iets verkeerd loopt willekeurig met de vinger gewezen. (Denk maar aan Majeur burgemeester van Brussel geweest) Ook regionale kranten als "Le Soir" hebben er niet de minste moeite mee om bewoners van het Noorden van belgië te beschimpen en met allerlei hatelijkheden te bekogelen. Het gevolg van deze woekerende wetteloosheid is, dat de Noorderlingen in het zuiden dikwijls buitengekeken worden en dat overal waar dit volk dat zich onder het toelatend oog van de politiekers als "Meerwaardig" beschouwd, zich vestigd, de Vlamingen weggaan omdat zij deze arrogantie niet gewoon zijn.

    26-07-2019 om 09:15 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Ongelijke behandeling door België van haar burgers
    >> Reageer (0)
    25-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele vb'n van wat de regering onmiddellijk kan doen voor de klimaatbetogers

    Vastleggen van:


    een maximaal 120 pk voor een wagen die op de openbare weg mag bij aankoop nieuwe wagen.
    het alleen nog toekennen van elektrise bedrijfswagens (120pk) bij vernieuwing wagenpark
    een verbod op openhaardvuur (met boete indien betrapt)
    een verplichting om apparaten die verkocht worden moeten voorzien op de mogelijkheid te herstellen.
    een verbod om kinderen aan school (dag- en avond-school dans- en sport-scholen enz) af te zetten op minder dan 1,5 km van de school.
    heen herstelplan om de vele gesloten spoorwegstations terug te openen en gratis toegankelijk te maken.
    een maximale snelheid in alle dorps- of stadskernen tot 30 km uur met veel strengere boetes voor de overtreders zodat het loont om je in de stad te verplaatsen met het openbaar vervoer.
    een extra belasting voor grootwarenhuizen die uiteindelijk zorgen voor veel "Luxeverkeer" omdat ze te ver verwijderd zijn van hun klanten.
    een nieuwe aanmoediging voor het openen van buurtwinkels en een strenge reglementering voor de prijzen van de door leveranciers verkochte goederen aan grootwaren huizen en deze kleinhandel.
    (en beloning in het voordeel van de ondernemers die ervoor zorgen dat klanten te voet goederen kunnen kopen aan exakt dezelfde prijs als in een grootwarenhuis waar ze eerst de wagen moeten voor gebruiken)
    strengere regels kwa uitstoot van uitlatgassen van wagens voor auto's binnen de 30-km zonen in dorpen en steden.
    verplichte uitstappen in scholen naar de natuur met onderisht hierover en zware straffen indien deze klassen gespijbeld worden.
    het dragen van een verplicht uniform voor scholieren om misbruik van kinderarbeid tegen te gaan en vervuilende "Luxe industrie" tegen te gaan.
    gevangenisstraf voor het organiseren van betogingen tegen de nieuwe maatregelen die in werking gesteld werden voor het scheppen va een beter milieuw.
    een millieubelasting op zwaar vervuilend transport zowel van reizigers als van goederen. (bvb Vervuilende vrachtwagen - vliegtuigen)
    een belasting op verouderde verwarmingsketels en verwarmingstoestellen
    zware boets voor autostrade rijders die vanop de oprit met zware voet direct naar het derde baanvak vliegen.
    een beter zicht op "Luxe verkeer" en het uitwerken van nieuwe maatregelen om dit uiteindelijk volledig te stoppen.

    Stoppen met het uitvoeren van afgedankt en vervuilend materiaal naar ontwikkelslanden. Als je deze mensen echt wil helpen geef ze dan deftig materiaal.

    Stop met jullie afval weg te voeren naat ontwikkelingslanden en richt ginder ter plaatsen deftige firmas op in plaats van hier steeds maar te hameren op groei.. en blijf anders weg van de straat om te protesteren! Zorg er eerst voor dat de straat proper is voor julli eigen deur.


    MAW alle Luxevoorzieningen die de huidige generatie nodig vond moeten opnieuw ontraden worden en alle maatregelen die deze luxueuze manier van leven mogelijk maakte (zoals -het afschaffen of onmogelijk maken van startions - autobuslijnnen - buurtwinkels(kruikeniers -bakkers -beenhouwers)
    Indien men echt en beter millieu wil dan dient de huidige generatie eens met de voeten op de grond gezet te worden.
    Er moet bovendien op geweze te worden dat de belangrijkse maatregen devolgende zijn:
    1. DE WERELDBEVOLKING MOET DRASTIS DALEN (en nier drastis blijven stujgen) en
    2. Het moet gedaan zijn met de kapitalistische idee dat "ER MOET GROEI" zijn. GROEI IS ENKEL NODIG OM VERDER IN ALLE LUXE TE LEVEN EN HET MILLIEU VERDER OM ZEEP TE HELPEN.

    Je ziet hier dus duidelijk dat al wat groen voorstel zuiver politiek getint is, zeer veel zal kosten en haast niets zal uithalen.

    25-02-2019 om 09:53 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa en de privacy op het internet.

    Europa en de privacy op het internet.

    Europ wil maatregelen nemen op het verdienen van geld op het internet met andermans werk. Goed.


    MAAR


    Ook ieder van ons staat persoonlijke gegevens af aan deze internetgiganten (google, facebook, enz..) die hier op hun beurt geld mee verdienen. Met andere woorden vooraleer Europa een minderheid gaat verdedigen verwacht ik van hen dat zij eerst en vooral de rechten van het grote publiek zullen verdedigen.
    In plaats van allerlei individuele wetten met gaten te maken is er nogtans heel eenvoudig slechts één enkele zin nodig die bescherming van je eigen gegevens waarborgd. "Alle programmas en apps dienen bij installatie volledig gevrijwaard te zijn van elke inzage of ontrekking van gegevens van buitenaf zonder dat de gebruiker zelf door hem gekozen data wil vrijgeven."

    MAW in plaats van dat de gebruiker allerlei dingen moet aanvinken waarvan hij niet wl dat er gegevens worden gedeeld moeten de makers van programmas verplicht worden tot het omgekeerde. Alle data ontrekkende links moeten uitgeschakeld zijn vooralleer een programma aan een gebruiker mag worden verkocht. Ook naeeen update moeten alle data ontrekkende links betreffende personlijke gegevens uitgeschakeld zijn. De gebruiker kan ze nodien indien hij dit wil op eigen verantwoordelijkheid delen.

    Een andere oplossing is de dataverschaffer mee laten delen in de opbrengst. Maw een vergoeding uitbetalen aan allen die zelf data willen afstaan.

    Wat wij ook vervelend vinden: Mensen die hun PC kost wat kost van het internet willen houden worden dikwijls verplicht om bij de aankoop (installatie) van een programma verbinding te maken met het internet omdat anders het programma niet zal geinstalleerd worden....

    15-02-2019 om 11:41 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Programma datalink vrij houden bij installatie ervan op je PC
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse taalmaffia

    Wij helpen nieuwsankers  en de "Vlaamse" taalmaffia.

    Wat vinden zij van ons volgende voorstel:

    Wat was de demande?
    in plaats van het afschuwelijke
    Wat was de vraag?

    Dat moet toch innerlijk een fantastisch gevoel geven als je je eigen zelfstandige taal kan afbreken met een woorden uit een niet zelfstandige taal die slechts een dialect blijkt te zijn van het Latijn. Een taal waarvan gezegd wordt dat ze niet meer leeft...niets is dus minderwaar...
    Wat een intens warm gevoel moet dit zijn om je eigen taal zo te verafschuwen? Vooral voor leraars nederlands en germanisten...

    Ook voor politiekers van zogezegd vlaamse partijen moet dit een rijkelijk gevoel zijn. Alleen snap je niet waarom deze mensen zo opkomen voor het Vlaams als je ziet dat ze de eigen woorden van hun moedertaal weren als de pest en vervangen door afkooksels van het Latijn.

    15-02-2019 om 11:40 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:nva Vlaams?
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom al die heisa van de zogezegd Vlaamse partijen?

    De taal van de NVa-ers en de Vlaams belanger.

    Waarom komen deze mensen op voor hun eigen taal en kultuur?... Als je ze maar enkele ogenblikken ziet is het alsof je te doen hebt met een Waal...

    Ik liep onlang rond in Gent en moest hoogdringend een WC vinden. Ik zag een eindje verder een kroeg. Ik stak de straat over en aan de overkant zag ik drie mannen die in die elkaar begroeten, Sa Va, zei de twee tot de ander. De andere antwoorde Sa va sa va. Een beter verder sloeg één van de mannen een zijstraat in ik hoorde nog net... Allee bon, saluu he.
    Wat is dat toch dat met al die Walen hier in Gent, dacht ik nog. Tot mijn verbazing stapten de twee ook de kroeg binnen die ik beoogde. En tot mijn nog grotere verbazing zag ik toen ik had plaatsgenomen aan een tafeltje, dat beide mannen waarvan ik dacht dat het Walen waren een badge van NVa op hun jas gepeld hadden....Moeten wij nu echt voor dergelijk voorbeelden stemmen. Is dat onze Vlaamse kultuur?

    15-02-2019 om 11:31 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:NVa ers spreken liever Frans
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internethost's zullen verantwoordelijk voor content

    Internethost's zullen verantwoordelijk worden gesteld voor wat er op hun servers en websites aangeboden wordt aan het brede publiek.

    Als we het goed begrijpen zijn dit Facebook, Youtube, de blog - vlogs persoonlijke websites en ga zo maar door...

    Het is een goeie zaak dat Europa eindelijk inspeeld op de wraatzucht van sommige instellingen in verband met de financiele vergoeding die gekoppeld is aan het werk van de makerss zoals bvb komponisten.
    Of het een goeie zaak is voor de komponisten betwijfel ik echter. Bevoorrechte liedjesmakers zullen hier van kunnen genieten, maar voor de gewone komponisten die dikwijls betere musiek maken dan wat we gemiddeld horen op de radio, zal dit niets veranderen. Je moet "mensen kennen" in dit milieu anders kan je het vergeten.
    Je hoeft niets uitzonderlijks te doen om vast te stellen dat sommige muzikanten voordurend op de radio te horen zijn en anderen, dikwijls beteren, geen kans krijgen.

    Dus algemeen gezegd : Rijk wordt nof rijker en arm blijft arm.

    Voor wie dit echter wel een goeie zaak is, is voor de mensen die instellingen zoals Sabam al heel hun leven geweerd hebben (om door bovenstaande bevoordelige instelling van sommige instellingen) en die hun rechten niet willen afstaan aan derden die dan in hun plaats beslissen wat jij nog mag en niet mag doen met je eigen werk.
    Hun muziek zal (indien dit doorgaat) veel gemakkelijk bereikbaar worden en hopelijk ontstaat er een nieuw soort van voorkeur bij de internetgebruiker...
    Dus mensen die volksliederen brengen of zelf muziek maken zullen kunnen putten uit de nieuwe mogelijkheden die deze reglementering zal bieden.

    15-02-2019 om 11:09 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valt ze of valt ze niet...

    Als je de taktiek van sommige partijen beter bestudeert, valt de regering Michel...

    Leden van Open VLD (de partij die liever de wet aanpast dan ze te laten naleven, zeker wanneer dit dan in het nadeel van de Vlamingen uitvalt) geeft NVA steeds meer reden om NIET achter de huidige strultuur van de regering te staan.
    Bedankt Sommers, het lijkt er meer en meer op dat het de bedoeling is van sommige partijen om deze regering te doen vallen en die heimelijk van achter een boom toekijken, om dan later een ander de schuld te geven.

    16-12-2018 om 17:14 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste stommiteit van de koning.

    1. Eerste stommiteit van konig Filip

    Men heeft lang gedacht dat koning Filip de ene na de andere stommiteit op zijn naam zou schrijven, dit was echter niet het geval, tot vandaag. Vandaag heeft hij een beslissing genomen die regelrecht het koningshuis zelf bedreigt. Men beseft dit niet maar het is echter wel de realiteit.

    2.

    Magie De Block is niet geschikt om de post van Theo Franken over te nemen. Zoals we reeds in het verleden zagen, deze vrouw is liever lui dan moe. denk maar de manier waarop ze in plaats van de wet te laten respecteren ervoor gekozen heeft om achter de rug, de wet aan te passen en dit dan nog in het nadeel van de studenten en dus een deel van de eigen kiezers. Gelukkig voor de nederlandstalige studenten was er nog Torfs, die de puntjes op de i plaatste. Deze "Block" dame hoort niet thuis in politiek. In de politie heb je principes nodig en geen foefjes of trukjes om gerust gelaten te worden...

    Het "JA" van Magie de Block wordt plots een "NEE" zonder blozen, als dit geen "magie" is

    Magie De Bloch gaat meteen in tegen Francken. "Het beleid moet "menselijker" maw, Magie De Block gaat in tegen een "ONMENSELIJK" beleid dat mede door haar partij open Vld tot stand is gekomen... Over huichelaarij gespoken. Dit mens hoort niet thuis in de politiek.

    Analyse;

    Open Vld gaat akkoord met "ONMENSELIJKHEID" en "ONEERLIJKHEID" zoals zij dit beleid zelf noemen in een regering waarin ze zelf zetelden.

    Nu bedenken ze zich en gaan er plots niet meer mee akkoord en dan nog wel met iets wat ze ZELF hebben gemaakt.... wat heeft deze partij een andere te verwijten? Wat zij doen is 10 keer erger...

    10-12-2018 om 08:37 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Eerste stommiteit van de konig.
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naam VN migratie pact

    Naam VN migratie pact

    Als het pact niet bindend is zoals men in Marakech beweert dan moet men deze teksten de juiste naam geven namelijk "VN-Migratie Richtlijnen".


    Dat politiekers niet van de eerste leugen gestorven zijn wordt bewezen door de vele oude zakken die heden ten dage rijkelijk leven van een weelderig pensoen terwijl de armoede overhand toeneemt, zelfs dank zij de zg. broodnodige groei, die uitsluitend de rijken rijker maakt.

    10-12-2018 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lichtzinnige regering Michel.


    Stilaan zien we de ware aard van de eerste minister Michel van België de kop opsteken. Niettegenstaande Open Vld en Cd&v hem steunen werd zijn uitleg bijna uitsluitend in één enkele landstaal gevoerd. Ook stelden we vast dat vragen door Nederlandstaligen afgewimpeld werden en niettegenstaande zijn eigen vraag "Zijn er nog vragen" NIET beantwoord werden. Hij is daarentegen weggelopen.


    Wanneer de sfeer van een VN migratie pact als positief wordt voorgestel en ervaren bij de besprekingen van de deelnemers, maar men bij grondige analyse vaststelt dat deze positieve sfeer eigenlijk niet in de teksten terug te vinden is dan is het, niettegenstaande een oorsronkelijke steun, de verdomde plicht van de eerste minister en de hele regereing om deze steun op te zeggen. Dit in het belang van het volk en van de democratie die door sommige teksten in dit pact in gevaar komt.


    Michel is dus uitsluitend bezig met zichzelf en legt het belang van de bevolking naast zich neer.
    Ook hier meneer de eerste minister, is een woord een woord en heb je nog steeds een voltallige regering tot je in Maroko je eigen idee over het pakt vertelt in naam van de Belgische bevolking.

    Minister Michel spreekt voortdurend over "democratie" en "grondwet", wel in de eerste plaats dient het democratisch karakter, dat hij zo belangrijk vind, gevrijwaard te worden. Komt dit in het gedrang in tegespraak met vroegere voorstellingen die maken dat dit niet het geval zou zijn, dan is het de plicht om in de eerste plaat de democatische waarden van ons land veilig te stellen en af te stappen van een koppige egoistische handeling die ons naar grote problemen kan leiden. Men moet de waarheid onder ogen duren zien en als politiekers deze onenigheden op te lossen. Beter ware het de ganse viesie over "hulp" aan deze mensen te herzien? Immers, en dit terzijde, immigratie brengt groei mee en deze groei leid tot grotere armoede. Deze groei is enkel goed voor de kapitalisten.

    Het is dus duidelijk de plicht om naar deftige oplossingen maar vooral naar haalbare oplossingen te zoeken. Wel Rutten en konsoorten, dit is hier niet het geval. Van de echt oplossing willen jullie niet weten maar deze kunnen jullie enkel bereiken door de landen waar de problemen zich voordoen ter plaatse te gaan helpen.

    Niet democratisch en niet conform de grond wet! Deze ministers van de NVA hebben geen ontslag ingediend!

    Het zou maar al te gortig worden moesten we dit in de toekomst voor alles beginnen toe te passen waar alle regeringspartijen het niet mee eens zijn!

    Ah , ah de open Vld gaat niet akkoord en ze blijven weigeren, ok, ze liggen buiten en duiden een paar domoren aan die wel akkoord zullen gaan.

    09-12-2018 om 11:59 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:VN pact gemaakt om de rijken te dienen
    >> Reageer (0)
    08-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sharia in het pact?

    Wordt de sharia of  worden andere gevaarlijke ideologieën die ingeburgerd zijn in "andere culturen" geweerd uit het migratiepact?

    Sharia

    Zit er een degelijke beveiliging in tegen de invoering van de sharia in de cultuur- en religie teksten?
    Zit er een degelijke beveiliging in tegen partijen die onstaan door cultuurverschillen die de wetten in andere landen willen aanpassen.


    Als men er voor is andere culturen toe te laten zodat migranten zich niet moeten aanpassen zou men er dus ook moeten voor zijn de wetten eventueel aan te passen in het belang van deze andere culturen.
    Gaan iemand als Rutten van open vld hier dan mee akkoord of zitten we dan met een probleem, en hoe zal met dit probleem oplossen wanneer zij in die regio in de meerderheid zijn?

    Misschien is het toch veiliger niet te tekenen en eerst te zien hoe dit alles in werking zal worden gezet..

    08-12-2018 om 11:43 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Er schort wat aan he migratiepact
    >> Reageer (0)
    07-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog meer eens het migratiepect

    De enige reden waarom er zo geruzied wordt over het migratiepact in Belgie is het feit dat Michel reeds vooraf gezegd heeft dat hij in NAAM VAN BELGIE dit pact zou goedkeuren. (Met of zonder analyse vooraf van dit pact ...? op basis van wat anderen zegden over dit pact...?)
    en nu van zijn uitspraak geen afstand meer wil doen.

    Iedereen kan zien dat dit pact in zijn huidige vorm niet deugd en niet voldoet.

    Dit pact blijven verdedigen zoals cd&v, spa, open vld, groen en mr dit doen is slecht om de doodeenvoudige reden dat er wat aan dit pact schort.
    Zolang niet alle betrokkenen "van europa" achter dit pact staan zorgt dit voor onenigheid, verwarring, willekeur en uiteindelijk tot afbrokkeling.

    maw er moet aan dit pact ERNSTIG gewerkt worden zodat op z'n minst de europese landen op één rij staan, want zoals het nu bestaat is het slechts een vodje papier met wat letters op een samenraapsel van wat ieder zoal zou willen, zonder uniformiteit.
    Er moet aan gewerkt worden zodat alle betrokken landen (zeker van europa) erachter staan en zodat het een waardig pact wordt dat, zoals een pact behoort te zijn, bindend is.


    Noot: Reakties zoals de steeds opnieuw teleurstellend PEETERS van "ik ben het beu" kunnen we missen als kiespijn. Wij verwachten dat de politiekers de waarheid onder ogen zien en starten met voor een redelijke oplossing te zorgen.

    Hij doet ons denken aan De Block M die ook liever de wet aanpast dan de zaken deftig op te lossen.

    07-12-2018 om 10:50 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!