|     Restaurant de Witte leeuw Super mooi zaak...  Recept Gentse waterzooi  Ingrediënten voor de bouillon:  1 kip (in stukken)  80 gr boter  1 preistengel  2 selderstengels  1 grote wortel  1 grote ui (groenten grof snijden)  Peper en zout  1 teentje look  enkele blaadjes laurier/  enkele takjes tijm /  enkele peterseliestengels  Ingrediënten voor de waterzooi:  een eierdooier  1,5 dl room  2 wortelen  2 preien (enkel het wit)  2 selderstengels (groenten in julienne snijden)  6 grof gesneden aardappelen  vers gehakte peterselie  Eerst bereiden we de bouillon:  Stoof de groenten en de ui in boter.  De kip kruiden met peper en zout.  Voeg kip toe (grote stukken) Laat het geheel een 10-tal stoven.  Voeg laurier, peterseliestengels en tijm toe.  Water toevoegen en een half uurtje laten sudderen tot wanneer de kip gaar is.  Dan bereiden we de waterzooi:  Stoof de groenten en de aardappelen aan in boter.  Haal de stukken kip uit de bouillon, ontdoe deze van het vel en voeg ze samen met de gestoofde groenten  Zeef de bouillon en overgiet het geheel.  Voeg de room toe en laat een 10-tal min sudderen Klop room met de eidooier en voeg toe.  Even het geheel goed roeren en bestrooien met peterselie Smakelijk, De Witte Leeuw.  Druk op kleine plaatje en je wordt doorgestuurd naar de link Categorie:Toerisme Gent...
 
 |