Inhoud blog
  • VISSER ZONDER NAAM, VROUWENMANTEL EN MORE.
  • VERKIEZINGEN ANDERS.
  • PAARDENKONT, EEN MEREL EN DE MOOISTE VIER WOORDEN.
  • DE MAAGD.
  • ARDEENSE HOOGTES, BELCANTO EN DREAMS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    SEVEN VERTELT
    ochtendvruchtjes vol liefde
    01-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HORIZON,EIERSCHAAL EN VLEUGELS.

    HORIZON,EIERSCHAAL EN VLEUGELS.
    De horizon is nog leeg en de morgen lijkt wat donker. 
    Het regent en hoge wolken weten zich wellustig weerspiegeld in regenplassen. 
    Achter witte gordijnen schuilt de morgenstilte zonder enige voorwaarde. Terwijl ze zacht door de poort schuift van haar gekoesterde dromen, waar leefbaar wonen een bordje ware liefde heeft opgehangen, hoort ze de regen zachtjes zich neervlijen tegen het slaapkamerraam. 
    Straks zullen flarden van de nacht een zweefvlucht nemen en dromen herinneringen worden. Weerloos van woorden zal de nieuwe morgen ontwaken. 
    Het kraken van de nacht verliest zijn dagelijks gevecht tegen het krieken van de ochtend, zweetdruppels warm en zacht hunkeren naar een zachte hand. De dauwdruppels laten het raam tranen maar in haar hart voelt ze de warme gloed van ware liefde. Buiten zeurt de wind over kop en staart, dendert een eerste trein -jawel, stipt op tijd- door het vlakke land. In het klein stationnetje rilt spoor twee als drie reizigers diep in hun kragen ongekende gedachten verbergen.
    Horizon, eierschaal en vleugels.
    In de vroege ochtend snijdt de scherpte van de wind meedogenloos door de halfnaakte bomenrij. 
    Eerder deze week had diezelfde wind mij nog met zekere ruwheid gestreeld in het flauwe zonnetje nabij het park. Het regent en twee krokussen in mijn straatbeeld -die de stoep eerder verrasten als een lentetuin - staan er mistroostig bij.
    Ik nip aan mijn eerste tas koffie. In gedachten denk ik hoe dezelfde wind losse fragmenten van verkeerde levens met zich meegenomen had. Die wind die om golven vraagt als ik mijmer, gezeten op een duin. 
    Jou zie voorbij wandelen met een glimlach die je leeftijd nooit zal verraden, jij waarvan ik weet dat je hart weet waar het echt thuishoort en een zeebries een andere dimensie geeft. 
    De “rosse”ontwaakt. In een soort beleefde pirouette maar nog een beetje verlegen om wat de nieuwe dag brengen zal had zij mij snorrend – nog halfnacht- weer wakker gemaakt. Vanuit haar eigen denkwereld maar met een warm hart en aanhankelijk beschaafd zorgt ze op haar manier voor mij.
    Vanuit de schrijfkamer merk ik hoe ze zichzelf op het aanrecht voorbij een lege verdwaalde eierschaal en een bananenschil welke de afvalemmer gisteren niet haalden laveert. 
    Voor mij het blad nog onbeschreven, een beetje in "wait" wachtmodus tot de regen zijn laatste druppels aan de dag toe vertrouwt en zinnen krassend impressies zullen nalaten over ware liefde. 
    Madame Soleil zal ongetwijfeld nog een robbertje uitvechten tegen natuurelementen terwijl ik een nieuwe emmer inspiratie probeer te verorberen.
    Op de plank ligt een open boek waarin letters vrank en vrij staan voor alle woorden, geletterde verhalen liggend blijven onaangeroerd in de boekenkast. 
    Horizon, eierschaal en vleugels.
    Nog koffie. Mijn handen trillen lichtjes als ik schuifelend op mijn pantoffels de bloeddrukmeter zoek. 
    Ik voel me een beetje als een fietser met pech, vervelend wachtend op een bus die alwéér te laat is. Het regent. 
    De “rosse” lijkt samen met mij -in een soort mens/dier duet- de stilte te aanhoren met gelatenheid terwijl ik mijn adem piepend inhou. De lente lijkt ver weg, wat triest des morgens als weemoed onder kieren doorschuift gedragen op de wind die zachtjes aan de ramen rukt en rammelt. Ik waag een sprong, denk dat de nieuwe dag een rivier is en laat me meevoeren. 
    Op het vel papier tover ik een glimlach op jouw broze gezicht terwijl mijn vingers liefdevol plooien strijken. Vandaag zit ware liefde, fris en geurig in een zacht glijdend vingergespeel schuilend langsheen littekens in de juiste plooi. 
    Horizon, eierschaal en vleugels.
    Het is al licht. Het lijkt of ik een ganse ochtend gevlogen heb tussen liefdeswoorden en gedichten. Fier als een oudere pauw hang ik mijn vleugels in hun bergplaats, denk aan jou en zie hoe de regen gestopt is. 
    Teder leg ik een ochtendvruchtje “ter wieg”, aai het nog even alsof het je broze gelaat is en gooi een zoentje de stilte van de schrijfkamer in.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!