Inhoud blog
  • VISSER ZONDER NAAM, VROUWENMANTEL EN MORE.
  • VERKIEZINGEN ANDERS.
  • PAARDENKONT, EEN MEREL EN DE MOOISTE VIER WOORDEN.
  • DE MAAGD.
  • ARDEENSE HOOGTES, BELCANTO EN DREAMS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    SEVEN VERTELT
    ochtendvruchtjes vol liefde
    18-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN KAARS, OCHTENDDAUW EN EEN REGENDAG.

    EEN KAARS, OCHTENDDAUW EN EEN REGENDAG.

    Een woord is de tederste aanraking van het oor dat luistert. Het verleden heeft al lang de kaars gedoofd. De huizenrij, nog getekend door de voorbije winter en de regen oogt desolaat. 
    De wegen van onzekerheid, wachtend op fel kleurende nieuwe wegmarkeringen oefenen geduld. In de ochtendglans wentelt, nog zonder vermoeden zich een toekomst. 
    Als de wolken en de zon een eerste ochtendduet aanheffen straalt tussen de takken van bomen de dunne maar sterke draad van ware liefde. In de toren van de dorpskerk ontwaken bronzen klokken. Op het plein filosofeert een plataan tussen dorre bladeren wachtend op het nieuwe groen. Fiere eenden en hun kroost trekken langs het wandelpad. In een spel van licht en duisternis glijdt een zwaan, die nooit tweemaal sterft in hetzelfde water, naar de oever van de vijver. Weduwnaar reiger, steltig statig loert geduldig langs de waterkant. 
    Takken zwellen al lichtjes op, knoppen blazen zichzelf als kleine ballonnen de ochtend in. De weilanden – nu nog dronken van het water- ademen straks de lente in en uit. 

    In de baan van de eerste zonnestraal verstilt haar gedachte aan ware liefde. Door haar onderbroken slaap, woelige gedachten en zorgen had ze de breakdance van de mannetjes merel gemist deze morgen, hij haar ongetwijfeld ook. 
    Door de ochtenddauw over de heidevelden heen voelt ze hoe hij met sferen van een nieuwe vlam haar hart verwarmt. Haar lijf van porselein hecht zich aan de ware liefde. 
    Momentum van liefdevol geluk met herboren rust. 

    Een kaars, ochtendauw en een regendag.
    De dageraad nevelt herinneringen terwijl wolken hun velden verruimen.
    Samen gelukkig trouw en oud geworden tortelduiven klieven door de lucht en een paar hazen zonder angst, vinden in elkaar, kornuiten. Op het melkmoment wachtende koeien ogen nog vermoeid.
    Tedere tapijten van mos spelen licht harmonieën met het bos. Schemerochtend van geliefden, terwijl een traantje van puur geluk zich vermengd met reveldruppels. Zachtjes plukt ze de liefde van het raam en raakt er de puurheid van aan. 
    De spiegel van haar ziel weerkaatst in het prille ochtendlicht. Zijn blik spreekt voor haar alle boekdelen. 
    Ondeugend nadenkende en bijzondere kijkers die haar steeds weer zeggen te mogen zijn wie ze is. 
    Zijn oren voor medeleven, behulpzame handen maar vooral een hart vol ware liefde.
    In haar buik bloeit de passiebloem. Ze danst even weg achter haar droomgordijn waar zwijgende woorden bedwelmen. In de kriebel van haar ochtendlach voelt ze de streling van hem die ze beer noemt. De stilte in de kamer vertolkt op haar manier zieldromen terwijl aankomende lente kleurpatronen haar verder de weg wijzen. 
    Zielen spinnen een nieuwe dag in met zoete gedachten aan voorbije nestwarmte. Het deurplaatje lacht mee. In haar gedachten een toepasselijke naam voor waar liefdesgeluk : zonnehaven!

    Een kaars, ochtenddauw en een regendag.

    In de schrijfkamer vechten de lettergrepen en de grammatica een robbertje uit, inktvlokjes vinden de regels weer terwijl de auteur in gedachten de muze streelt. Op het vel papier, in een soort schrijversgewijze nestwarmte laat hij haar schouders vol weemoed rusten terwijl het in haar hoofd lijkt alsof ze zich in een spiegeltent bevindt. Hij laat door het vensterraam haar gevleugelde vliegers zien -zoekend naar takjes- terwijl haar denken zich ordent. 
    In een oude gedichtenbundel lijken teksten hem begrijpend aan te kijken. Zijlijn notities, over verdriet welke je meedraagt tussen schors en stam van je hoofd en lijf. De weggeveegde traan op zijn wang laat visueel dan wel geen sporen na, de betekenis er van des te meer. Herkauwend als een herbivoor met vier magen leest hij digitale woorden. Over ware liefde vloeiend door berg en dal, windvlagen en stormkracht 10 maar steeds als een schoolse rekenkomst met de juiste som als uitkomst. 
    In de mixed emotions van het moment glijden wereldsteden voorbij. Rome bij nacht, streets of London, a night in Bangkok of nachten van Parijs. Herinneringen getekend in en met een eigen kader, randen van wit of zwart. 
    Hier aan de rand van een nieuwe morgen met koffie aan zet voelt hij haar dichtbij. 
    De vierde tas koffie luistert als hij denkt over morgen en in mijmeringen haar vertelt van gisteren. Op de zetel, nog lui maar met haar eigenzinnige kattenfierheid luistert de “rosse” naar zijn taal zonder woorden. Terwijl hij door zinnen ruist pent hij de belofte neer haar te zoeken tussen bloemen als de lente komt. 
    Belletjes van binnenkomende digitale berichten verstoren zijn inspiratie.  
    Het aroma van zijn sigaar vormt een grijze wolk in de schrijfkamer. Door het raam kleurt de horizon verhelderend en neemt de lucht gedragen door de wind antwoorden met zich mee. 
    Terwijl de eerste nakende lentedagen verlangend turen naar vakantietijden vult hij even de pen met verse inkt. 
    Hij schrijft een eerste regel, twijfelt door de aanslagen heen over een vraag- of een uitroepteken, nipt aan tas koffie “number five” en verfoeit een nieuwe regendag.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!