KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fons
    blog.seniorennet.be/fons
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    12-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstasters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier nog een andere kleur van de Herfstaster ik denk dat deze soort ook de Novi Belgi is

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstasters ofwel Ericoides
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even toch dit plaatje laten zien van de Herfstasters. Het is een onkruid als je het de ruimte geeft,maar als je ze af en toe hier en daar uittrekt,dan zijn het mooie lichtpuntjes in de tuin.
    Ik denk dat dit de Novi Belgi is.


    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ridderspoor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zou zo vergeten om dit nog te laten zien. Na de vakantie stond deze en nog een kleinere tak te bloeien. Nu moet je weten dat ze in het voorjaar helemaal niet terug gekomen zijn. Of dit een zaailing is geweest weet ik niet, maar ik ben blij dat ik er toch nog iets van heb en nu maar hopen dat hij er weer is in het voorjaar.


    10-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dahlia's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze oranje Dahlia’s geven de Herfstborder een extra dimensie zo in het najaar. Want veel anders dan de Dahlia’s en de Herfstasters bloeit er niet meer van de vaste planten. En als het niet vriest,kan dat nog een poosje duren, want de Dahlia bloeit tot het vriest. En laten we hopen dat dat nog een poostje mag duren.


    09-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin in Zheravna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals je hier ziet,was er ook verschil daar in arm en het wat beter hebben. Dit was een tuin van een gallerie van kunstnijverheid.  En aan de tuin was goed te zien,dat het deze persoon beter ging .
    Dank zij het toerisme die daar dan met bussen naar toe kwamen.


    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuintje in Zheravna Bulgarije
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij waren op een dagtochtje in Zheravna, in Bulgarije, een klein plaatsje helemaal in oude stijl.Wanneer hier gebouwd wordt,moet dat ook in oude stijl. De fundering en de eerte 2 meter is in grote brokken steen en de bovenkant van het huis is in hout.
    Het hele grondstukje is helemaal ommuurd. En dat is bij ieder gebouw zo. Maar ik heb ergens over de muur kunnen kijken en er een foto van gemaakt. Iedereen heeft daar zijn eigen groente tuintje en wat bloemetjes. Ze hebben daar geen werk en ze leven van wat ze in hun tuintje verbouwen en eventuele huisvlijt,wat ze dan proberen te verkopen. De meeste mensen waren daar erg arm.


    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pampasgras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen wij met vakantie gingen,was er in deze pol nog geen pluim te zien. Ik had dat ook niet verwacht, want we hadden hem flink gekortwiekt. En ik dacht dat hij wel een jaartje over zou slaan, maar niets is minder waar, hij beloont weer met prachtige pluimen.


    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vossenstaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Close up van een Pennesetum soort met grote pluimen. Zoals je ziet zit er aan de top een lichtere punt. Het zijn net vossenstaartjes,die hebben immers ook vaak een lichte pluim aan het eind van de staart. Ik noem hem voor mij zelf dan ook vossenstaart

    03-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi rood is niet lelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij deze foto heb ik mijn huiswerk niet goed gemaakt,want ik weet niet de naam van dit prachtige donkerrode siergras.Het is een hele mooie soort en ik hoop dat hij goed winterhard is,maar dat zal de tijd leren.


    02-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Herfst siergrassen periode. Prachtig staan de grassen er nu bij. Hier op de achtergrond het Zebragras, met in de midden de Pennesetum en op de voorgrond het prachtige bronzen siergras. Juist rechts zie je nog een plukje van het blauwe schapengras.  Het geeft nu net wat extra’s aan de tuin


    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste ontmoeting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een plaatje van mijn eerste ontmoeting toen ik het tuinpad op liep. Deze najaarsgast was niet gewenst,want je moet weten dat ik van muizen ed niet bang ben, maar alles wat spin heet en alles wat in en laag bij de grond kruipt,daar heb ik het niet op. Maar bij spinnen gaan mijn nekharen overeind staan en krijg ik echt rillingen over mijn rug. Dus dat was even schrikken als je zo s'avonds thuis komt en je loopt recht in een web.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siergrassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zal enkele foto’s tonen van de siergrassen die zo hier en daar in de tuin staan. Hier zie je de Pennesetum ofwel het lampepoetsersgras. Op de achtergrond de Sedum ofwel de hemelsleutel.
    Ik geloof dat hij nog nooit zo rood gekleurd is geweest als dit jaar.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassing na de vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze plant stond na onze vakantie fier achter bij het vijvertje. Best een grote plant en dan in zo’n korte tijd. Het was een mooie plant,zoals je ziet prachtig geveerd blad, maar na uitgezocht te hebben wat het was,heb ik hem maar meteen gerooid,want je ziet er zitten knopjes in en hier wil ik dus echt geen nakomelingen van. Als je het volgende berichtje leest,snap je wel waarom. Ik plaats hierbij het bericht zoals ik op internet heb gevonden.

    De Ambrosiaplant mag dan wel al een delicaat kantachtig uitzicht hebben dat erg fraai staat in de tuin, de plant is niet bepaald een aanwist te noemen. Bij aanraking ervan kan men een astma-aanval krijgen en ook de pollen van deze plant zijn zeer problematisch voor mensen met astma. Vroeger kwam de plant niet voor in West-Europa, maar door de opwarming van de aarde, begint ze nu ook bij ons vaste voet aan de grond te krijgen. Om te vermijden dat de plant hier begint te woekeren en andere vegetatie verdrukt (tijdens de bloei produceert de Ambrosia een stof die de groei van planten in de buurt belemmert of afremt) alsook om problemen met de luchtwegen te voorkomen, kan men de plant best weghalen voor ze in bloei gaat.

    Slecht nieuws voor hooikoorstpatiënten: de ambrosiaplant, de belangrijkste veroorzaker van hooikoorts in de VS en Zuid-Europa, komt steeds vaker voor in Nederland.

    Dat meldt hetVARA-radioprogramma Vroege Vogels op basis van een onderzoek van De Natuurkalender,een milieuorganisatie dieecologische veranderingen in kaart brengt. Het ministerie van Landbouw zint op maatregelen om de verspreiding van de ambrosiaplant tegen te gaan.

    De plant heeft zich door het zeer warme weer in 2006 hier goed kunnen verspreiden. De verwachting is dat bij de te verwachten temperatuurstijging de ambrosia zich de komende jaren in Nederland verder kan ontwikkelen.

    Vogelvoer
    Als de plant zich eenmaal goed gevestigd heeft, is hij moeilijk onder controle te houden. De zaden zitten in vogelvoer en worden vaak in tuinen aangetroffen.

    In Duitsland is al een verbod op het gebruik van de zaden in vogelvoer uitgevaardigd, maar het ministerie van Landbouw wil daartoe voorlopig nog niet overgaan.

    In de Verenigde Staten en Zuid-Europa is de ambrosiaplant wijdverspreid. Eén enkele plant produceert wel een miljard pollen. Daardoor is hij voor hooikoorstpatiënten veel schadelijkerdan de grassen die in Nederland de belangrijksteveroorzakers zijn van hooikoorts


    10-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterjuffer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libelle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.libel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hier een moment van verstilling bij het water.Ik zal nog een paar foto's laten zien van een paar libellen.
    Dat is voorlopig het laatste,want wij gaan een paar weekjes naar de zon en ik hoop dat ik dan eind September weer het een en ander kan laten zien.

    07-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste roos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een foto genomen op 31 Mei.Dat was tevens de laatste roos van deze stamroos,want er zijn geen nieuwe knoppen meer gekomen.Terwijl ik in december 2006 hier nog rozen in heb gehad.
    Het is een zeer slecht tuinjaar geweest en iedere tuinliefhebber klaagt,dat er vanwege de natte zomer,tussendoor op droge momenten alleen maar gewerkt moest worden in de tuin en dat er van genieten niet veel van is gekomen.Hopelijk is het in 2008 beter.

    06-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passiebloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier een opname van de Passiebloem,die ik vorig jaar gezaaid heb.Hij heeft ongeveer een lengte van 10 meter.Ik heb hem langs de ballustrade geleid van de buiteningang van de kelder.
    Over de passiebloem is een gegeven die verhaalt dat de diverse onderdelen van de bloem te maken hebben met het passieverhaal.Maar volgens mij is dat een fabeltje.Ik heb het wel eens gelezen en het is wel leuk gevonden.Maar dat neemt niet weg dat het een prachtige schepping is,je krijgt het toch niet verzonnen om zulk een bloem te bedenken.


    05-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atalanta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veel is er op het ogenblik in de tuin niet te beleven,een enkele keer wanneer de zon schijnt kun je zo af en toe een mooi plaatje schieten.Dit was dan zulk een moment.Deze vlinder, de Atalanta , zit heerlijk te zonnen .Ik kon heel dicht bij hem komen en kon enkele foto's maken.

    04-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cornus alba sibirica
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze heester is ook een veelzijdige struik. Als je die in het voorjaar snoeit,krijgt hij mooie nieuwe takken,die in de winter mooi rood zijn,wat op zich al een blikvanger is.
    Op die manier blijft je struik jong en kun je hem goed in de hand houden.
    Dan geeft hij ook nog bloemen,maar die zijn niet zo geweldig,maar hij geeft weer wel een mooie bessentros zoals je ziet. Er is ook een Cornus met mooie gele takken in de winter.
    Ook deze zijn aanraders in de tuin.




    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!