RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN BIJBELS GODJE.

    WIE IS TOCH DAT BIJBELSE GODJE ?

     

    Ref:                 De wachttoren van 01 feb 2011.

                            De  wachttoren van 01 april 2011.

     

    Om te beginnen stelt het wachttorengenootschap enkele, min of meer, retorische vragen.

    Dit maakt het de lezer meer dan extra gemakkelijk. Hij dient niet eens na te denken, want de schrijvers hebben dat voor hem reeds allemaal gedaan. De antwoorden staan reeds onder de vragen. Vandaar dat getuige van jhwh zijn, ook getuigt van een extreme simpliciteit. Alles is reeds voorgekauwd en de lezer hoeft alleen maar te aanvaarden wat er gedrukt staat. En in zijn goedgelovigheid doet hij dat dan maar.

    Het is immers niet voor niets dat er in het bestuur van hun organisatie zoveel “intelligente” koppen aan-wezig zijn. Hoewel we in zeer sterke mate de relativiteit van hun intelligentie moeten benadrukken.

    In de loop van meer dan honderd jaar zijn hun opvattingen, hun beweringen, dogma’s en hun zienswijzes reeds enkele tientallen keren gewijzigd, maar toch blijven ze sluw genoeg om daar steeeds maar een uit-leg aan te geven (zelfs al is ze absoluut niet steekhoudend.),  die de leden gemakshalve dan maar moeten aannemen. Vandaar dat intelligentie in het wt. genootschap gelijk staat met sluwheid, en voor de leden: nadenken gelijk staat aan afvalligheid.

    De lezers zijn het dus wel aan zichzelf verplicht om hun verstand op nul te zetten willen ze hun geloof, zoals in hun lektuur voorgeschreven staat, behouden.

    Zo blijkt dat god dan ook:

    1.      De enige ware god is - de schepper van alles

    2.      Nooit of nooit een begin heeft gehad.

    3.      Nooit of nooit een eind zal hebben.

    4.      De bron is van alle leven.

    Is er nu één weldenkend mens die zoiets kan aanvaarden ? Waar zijn er argumenten om zulke standpunten te sanctioneren ? Iets dat nooit een begin heeft gehad zomaar verklaren als zijnde een bestaande entiteit is pure fantasie voor sprookjesliefhebbers. ( Dat zijn de getuigen beslist in overvloedige mate.)

    Hij is de schepper van alles ? Hoezo dan ? Hij heeft dus dingen gemaakt of geschapen uit onbestaande materie/elementaire deeltjes ? Er was dus niets, behalve dan god die zelfs zichzelf niet eens hoefde te scheppen, en opeens was er vanalles. De hemel en de aarde kwamen daar ineens tevoorschijn, bevattende enkele keren 10 tot de 87ste macht atomen, zonnen met temperaturen die ons voorstellingsvermogen tebo-ven gaan, een heelal (voor zover we kunnen waarnemen) dat enkele miljoenen keren 9,48 biljoen km in diameter groot is, en dan nog aantallen sterrenstelsels en zonnestelsels met planeten die rond die miljar-den zonnen cirkelen. En op één van die mini-minuscule zandkorreltjes heeft die o zo almachtige schepper leven gemaakt. We moeten erechter direkt aan toevoegen dat hij niet zoveel, tot niets, van dit alles onder controle heeft. Zelfs zijn almacht blijkt in alle gevallen een illusie te zijn. Een fata morgana

    Volgens de bb. bestaat het aardse  menselijke leven nog maar iets meer dan 6.000 jaar. Antropologen, archeologen, geologen, en nobelprijswinnaars in de fysica spreken over een paar miljoen jaar. Maar vol-gens “welingelichte” bronnen in het wachttorengenootschap, kennen die geleerden er dan ook geen barst van. De chronologie van de bb. is, volgens hun intelligentia de enige juiste, en wetenschappers bevinden zich duidelijk in de macht van de goddeloze satan. Hoe dan ook, de god des hemels was aan dit leven-scheppend werk véél beter nooit begonnen, want hij heeft er een zootje van gemaakt. Dat was natuurlijk een wonder wat hij gepresteerd heeft, net zoals er zoveel wonderen in de bijbel voorkomen. Dat heeft zijn reden.

    Wonderen zijn er absoluut nodig. Wil je iets verklaren wat niet te verklaren is, iets wat onmogelijk is, iets wat niemand aan geen kanten kan begrijpen of bevatten, dan maak je daar dan maar een wonder van. Probleem opgelost.

    Je begint een verhaal, en wanneer je het de richting wil insturen die je zelf wil, maar het niet normaal kan eindigen, dan kwak je daar een wonder in. Assepoester, roodkapje, het zwanenmeer, de schone en het beest, zijn mooie en leuke verhalen, en iedereen, zelfs een kind, weet dat de erin voorkomende wonderen alleen maar in de verbeelding bestaan. Maar wat in de bb. staat is “echt gebeurd”. Is het echt gebeurd ? Natuurlijk wel want…..Het staat in de bijbel en dus is het echt. En het is echt omdat het in de bb staat.

    Afijn, we gaan verder.

    God heeft dus alles geschapen. En wie zegt dat ? Een préhistorische gedachte die later op kleitabletten door de Soemeriërs werd opgeschreven, was een van de eerst gekende scheppingsverhalen. Babyloniërs waren er later verzot op en hebben het verhaal overgenomen. En toen de joden in ballingschap waren – by the rivers of Babylon – (586 tot 537 vr chr) hebben die er hun eigen versie van gemaakt zoals dus thans in Genesis is te lezen. Wie nadenkt en analyseert leert snel dat zelfs dit verhaal op niets berust en onmoge-lijk is. Alleen enkele sektes en zeker de jhwh getuigen nemen het letterlijk en absoluut ernstig.

    De gehele schrift schijnt immers door god geïnspireerd te zijn. Het is dus armzalig gesteld met de bb.

    Afgezien van het feit dat de gehele bijbel slechts een samenraapsel is van losse bijeengescharrelde ver-halen, mythes, overleveringen, onmogelijke wonderen, afkooksels van vorige religies en mythologieën, priesterlijk fanatisme en godsdienstwaanzin is de bb. een totaal onbetrouwbaar schrift. Dat er nog steeds grote aantallen mensen zijn die er toch waarde aan hechten, is voortkomend uit absolute onwetendheid en nijpend gebrek aan interesse in de laatste ontdekkingen en bevindingen van zeer eminente bb-deskundig-en terzake. Meer bepaald sinds de beginpriode van de hogere bijbelcritici op eind 19de eeuw tot nu.

    Jhwh getuigen raden zelfs hun leden aan om zich niet te verdiepen in wereldse lektuur, want dit zou wel-eens hun geloof aan het wankelen kunnen brengen. Dit mag in geen geval als een te verwaarlozen detail worden afgedaan, gezien ze als gevolg van de hersenspoelingen die ze ondergaan, hun leven en dat van hun kinderen afstemmen op fictie en ijdele hoop naar de toekomst toe. Het heeft enorme asociale conse-quenties die – in het bijzonder voor de jongeren – later zelfs tragische gevolgen kunnen inhouden. Het minder belang hechten aan zelfs middelbare studies, laat staan hoger onderwijs, heeft voor gevolg dat ze op een lagere trap gaan staan om hun brood te verdienen. Daarom is religie, waar de gelovige zijn levens-wijze op afstemt, in feite een misdaad met nefaste gevolgen, tenzij dan voor de religieuze leiders zelf die aardig wat financieel gewin kennen door het misleiden van de massa. Het is van alle tijden en zeker van alle religies.

    Een tweede door het wtg opgesteld vraagje is: “Wat is god voor iemand ?”

    Ik vraag het me natuurlijk ook af. Gezegd wordt dat niemand ooit god heeft gezien. Dat lijkt me het enige logische in het gehele betoog. God kan niet gezien worden wegens het feit dat hij er niet is. Hij is er nooit geweest en zal er ook nooit zijn. Maar hier gaat het wtg. eigen haar beweringen te buiten. Niet slim van hen natuurlijk, maar er is toch geen kat die erop let – laat staan een van hun lezers-leden of ex-leden.

    Er staat wel degelijk in de bb dat er mensen zijn die god zeker hebben gezien. We moeten er direkt aan toevoegen dat ook die mensen hoogstwaarschijnlijk fictieve figuren zijn, in het fictieve leven geroepen  om de verhalen enige glans en goddelijke inslag te geven. Maar het staat erin.

    Abraham.      (Genesis 17:1) Toen Abram nu negenennegentig jaar oud was, verscheen Jehovah aan Abram en zei tot hem: „Ik ben God de Almachtige. Wandel voor mijn aangezicht en betoon u onberispelijk.

                            (Genesis 18:1-2) Later verscheen Jehovah aan hem te midden van de grote bomen van Mamré, terwijl hij omstreeks de hitte van de dag aan de ingang van de tent zat. 2 Toen hij zijn ogen opsloeg, keek hij en zie, er stonden drie mannen op enige afstand van hem. Zodra hij hen in het oog kreeg, snelde hij hun van de ingang der tent tegemoet en boog zich vervolgens ter aarde neer.

                            (Genesis 18:22-23) Daarop wendden de mannen zich vandaar en begaven zich op weg naar Sodom; maar wat Jehovah betreft, hij stond nog voor Abraham. 23 Toen trad Abraham nader en zei: „Zult gij werkelijk de rechtvaardige met de goddeloze wegvagen?

    Mozes.             (Exodus 19:20-25) 20 Jehovah daalde dus neer op de berg Sinaï, op de top van de berg. Toen riep Jehovah Mozes naar de top van de berg, en Mozes klom vervolgens naar boven. 21 Jehovah zei nu tot Mozes: „Ga naar beneden, waarschuw het volk dat zij niet trachten door te breken tot Jehovah om eens te kijken en velen van hen zouden moeten vallen. 22 En laten ook de priesters, die geregeld tot Jehovah naderen, zich heiligen, opdat Jehovah niet tegen hen losbarst.” 23 Hierop zei Mozes tot Jehovah: „Het volk kan de berg Sinaï niet beklimmen, want gijzelf hebt ons reeds gewaarschuwd, door te zeggen: ’Trek een grens om de berg en heilig hem.’” 24 Jehovah zei echter tot hem: „Ga, daal af, en gij moet naar boven komen, gij en Aäron met u; maar laten de priesters en het volk niet doorbreken om tot Jehovah op te klimmen, opdat hij niet tegen hen losbarst.” 25 Bijgevolg daalde Mozes af naar het volk en zei het hun.

    Het gehele volk…..(Exodus 19:11-13) 11 En tegen de derde dag moeten zij gereed blijken te zijn, want op de derde dag zal Jehovah voor de ogen van het gehele volk op de berg Sinaï neerdalen. 12 En gij moet rondom een grens trekken voor het volk en zeggen: ’Wacht U ervoor de berg te beklimmen, en raakt zijn rand niet aan. Ieder die de berg aanraakt, zal beslist ter dood worden gebracht. 13 Geen hand dient hem aan te raken, want hij zal beslist gestenigd of [met pijlen] doorschoten worden. Hetzij dier, hetzij mens, hij zal niet leven. . .

    Aangezien god een geest is, en totaal onzichtbaar, is het op zijn minst eigenaardig dat er aan het volk ge-zegd wordt niet tot de berg te naderen. Zelfs die berg werd op dit moment levensgevaarlijk geacht moest ze aangeraakt worden. Dit duidt er ook op dat god in die tijd nog een soort van berggod was, zoals er in kanaän ook aanbeden werden. Hoewel onzichtbaar ???

    Mocht het gebeuren dat er nog twijfelaars zijn aan mijn beweringen dan kan u nog terecht bij:

    (Exodus 33:11)

    En Jehovah sprak tot Mozes van aangezicht tot aangezicht, net zoals een man tot zijn naaste zou spreken. Wanneer hij terugkeerde naar de legerplaats, dan week zijn dienaar Jozua, de zoon van Nun, als bediende, niet uit het midden van de tent.

    Kan het duidelijker of gelooft u liever de sluwe wolven/bedriegers van een organisatie die de letterlijk-heid van de bb. voor één keer omzet in interpretatie ? Je moet zelf kiezen. Ze hebben er altijd wel een uitleg voor.

    Wat ook geestig is om te bekijken, is het mooie van al gods ontwerpen en zijn creaties van bloemen, vruchten en planten, en andere mooie dingen zoals bergen. Wat is het mooi om de bloemetjes en de bijtjes en de erwtjes en de worteltjes en de aardbeitjes te bewonderen.! Wat er niet bij wordt gezegd is dat de na-tuur al dat moois ook zeer giftig kan laten zijn. Minstens de helft van de planten is giftig of oneetbaar en soms  - en in veel gevallen - dodelijk..

    Er bestaan onnoemelijk veel giftige en schadelijke stoffen en levensvormen. Veel diersoorten zijn bijzon-der schadelijk en dan spreken we nog niet eens over de bacterieën en virussen die 100% dodelijk zijn. Zijn ontwerp en schepping van veel dingen trekken echt op niets, zijn dodelijk voor de mens en doen con-cluderen dat god eigenlijk een prutser eerste klas moet zijn. Een sukkel, met andere woorden  – een stum-perende mislukkeling, om niet te zeggen: een moordenaar. (moest hij bestaan natuurlijk)

    Jaarlijks sterven er miljoenen mensen, alleen maar door de malariamug – eventjes ter informatie.

    Komt dat allemaal doordat Eva eens een vruchtje wilde proeven ? Alleen lafaards zullen anderen daar-voor laten boeten.

    Wat we absoluut ook niet mogen vergeten is dat er dingen zijn waar god echt van houdt en dat er dingen zijn waar hij – nog meer echt – niet van houdt.

    Blijkbaar is hij wel dol op tsunami’s, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en dergelijke geestigheden, want hij is de genocidevoorstander bij uitstek. Bewijs vinden wij in:

    1. De zondvloed waarin – en steeds volgens de bb zelf – wellicht miljoenen of meer mensen verdron-ken . Ook zuigelingen en oudjes die pas toen het water aan hun lippen stond beseften dat er ergens iets verkeerd moest gegaan zijn. Alles fictief natuurlijk, maar bijbels.
    2. De genocide op de kanaänieten die de slachtoffers waren van Cham – hun grootvader. Die had zijn papa naakt en ladderzat in zijn tent gezien, en ermee gelachen. Noach was toen pas nog maar +/- 625 jaar en hij was eerlijk gezegd reeds een beetje gerimpeld en lachwekkend wegens zijn zat-tigheid. Geen van de kanaänieten – kanaän was de zoon van Cham - mocht dus, als gevolg daar-van, in leven blijven toen de isra’s hun inval in het palestina van destijds deden.  Zelfs de huisdie-ren moesten eraan geloven, wat de belachelijke, maar gruwelijke mentaliteit van hun god nog maar eens dik in de verf zette. (of de stompzinnigheid van hun profeten-wetgevers.)
    3. Ook vreemde volken (moabieten, ammonieten, midianieten, enz) die zelfs familie van de isra’s waren moesten gedood worden, met uitzondering van de maagden die ter ontspanning van gods dapperen mochten functioneren.
    4. De interpreteerbaarheid van de gehele bijbel die mensen later in staat stelde gruwelijke methodes uit te denken wegens overbezorgdheid voor het zieleheil van hun slachtoffers. Zie de inquisitie en haar folterpraktijken.
    5. De onvolmaaktheid van de mens die god naar zijn beeld en gelijkenis had geschapen en waardoor niemand vandaag nog verwonderd is als hij belogen, bedrogen en bestolen wordt.

    En dan  verschijnt er later een even fictief personage ten tonele, die dan nog durft te verkondigen:

    “Onze vader in de hemel, geheiligd zij uw naam.” Mattheus 6 : 9.

    Let wel – het gaat hier om dezelfde almachtige god die in het OT zo van jetje heeft gegeven. (a > e.)

    Het is een beetje moeilijk om zulk een entiteit te heiligen. In het bijzonder als men weet dat hij volgens het NT (Openbaringen) klaar staat om zo maar eventjes 99,9% van de huidige wereldbevolking over de kling te jagen omdat ze hem niet kennen, laat staan gehoorzamen. En moesten ze hem kennen, dan nog zouden ze zeker bedanken voor zijn onkunde en slechte leiding.

    Benedictus de XVI zou op 22.04.11 gezegd hebben dat lijden toch zinvol is, maar dat men er nog geen verklaring voor kent. Dit is een al even onnozele uitspraak als die van een onverbeterlijke zatlap die een ijsbeer tekent op een ijsvlakte.. Lijden is niet zinvol en zal het ook nooit zijn. Kunnen we uit lijden iets leren ? Zeker en vast; namelijk hoe je het in de toekomst kan vermijden. Is iemand die bij een ramp zijn benen verliest, of mentaal gehandicapt is, bij machte te beseffen dat zijn lijden zin heeft ? Hij kan, met veel moed en hulp van derden er misschien wel het beste van maken (dit is dan het minst kwalijke) maar dit betekent nog steeds niet dat het zinvol is. Daarom zijn dergelijke uitspraken van een wereldleider dan nog, gewoon weerzinwekkend. Maar ja, hij moet zijn handeltje in stand houden.

    Maar dit was eventjes terzijde.

    Het schijnt dat gods naam enige duizenden keren in de bb voorkomt. In de oudste NT geschriften komt die naam blijkbaar niet voor, wat de getuigen ook mogen beweren.

    En moest Jezus nu eigenlijk wel komen – was dat echt nodig -  om zijn naam en zijn voornemen bekend te maken ? Laat ons even nadenken. Sinds Noach (2370 vr chr) beweren de stamvaders die tot de isra-ëlieten leiden, dat ze de uitverkorenen van die ene echte waarachtige almachtige god jhwh te zijn. Zelfs tijdens de eeuwwisseling, toen de joden door de romeinen bezet waren, waren ze er fier op gods lieve-lingen en uitverkorenen te zijn. In al die 2370 jaar hadden ze dus god nog niet eens leren kennen, want precies daar waar ze beweerden hem zo goed te kennen, kwam zogezegd Jezus om zijn naam bekend te maken. Ooit al grotere idiotieën gehoord. De joden hadden profeten gehad, blijkbaar ook geschriften, ook allerhande richtlijnen en wetten en bepaalde geboden en ze kenden hun eigen god niet eens. Krankzinnig nietwaar !!

    Daaruit volgt misschien de bedenking dat Jezus niet kwam voor de joden, maar voor alle andere volkeren.

    Welnu, het zou nu toch in de 21ste eeuw duidelijk moeten zijn dat god noch Jezus in staat zijn gebleken zichzelf op een degelijke manier kenbaar te maken. Getuige daarvan is de ellende, de oorlog, de misdaad, de gruwelijke gebeurtenissen die dagelijks en overal plaatsvinden, enz.

    Is god dan toch geen liefdevolle vader ?

    Een bezorgde vader zou zijn schepping met respect verzorgen. Hij zou erop toezien dat mensen meer aan-dacht besteden aan het goede. Hij zou voor degelijk onderwijs moeten zorgen en bovenal zou hij zichzelf kenbaar moeten maken als een leider die respect verdient (niet een die respect krijgt uit angst.)

    Sinds de mens goden heeft uitgevonden heeft geen enkele daarvan een school opgericht. Is er bij geen van die goden een aspirine uitgevonden. Noch de god van de shintoïsten, noch die van de moslims, noch die van de christenheid heeft benadrukt dat wetenschappelijk onderricht hoogst belangrijk is. Integendeel.

    Er zijn nu wel scholen, maar die zijn bedoeld om leden te behouden of ze te werven. Het doel van seculier onderwijs is mensen opleiden in de wereld. Godsdienst is een kwestie waar de ouders verantwoordelijk voor zijn. Religie is iets voor thuis of in de kerk.  Wetenschap is er om mensen verstandig te maken.

    Terwijl bankiers en rijke industrielen samen met bepaalde corrupte regeringsambtenaren de mensheid beroven en bestelen op elke mogelijke manier, sluit god zijn ogen en zegt dat hij zeer rechtvaardig is.

    De werkelijkheid is dat hij noch rechtvaardig, noch onrechtvaardig is. Hij is er gewoon helemaal niet.

    En dan komen de heren van het wtg nog eens af met de bewering dat we als mens een vrije wil hebben.

    Ondertussen doen zijn religieuze roversbendes onverstoorbaar verder in het binnenrijven van massa’s dollars en euro’s. Geloof brengt voor een minderheid wel superluxueuze genoegens met zich mee.

    Dat zou je moeten kunnen vertellen aan de destijds gebrandstapelde  en gemartelde personen tijdens de inquisitie. Dat moet je vertellen aan de  honderdduizenden die in aardbevingen, tsunami’s, oorlogen en virale ziekten met de dood hebben betaald. Hebben zij met hun vrije wil voor zo’n ellende gekozen ?

    Mensenlief, maak uzelf niets wijs, maak u geen illusies en denk vooral niet dat er een god voor de deur staat om binnen afzienbare tijd orde op zaken te stellen. De wereld wordt niet gezuiverd van misdaad en slechtheid door bemiddeling van een luchtkasteel. Alleen mettertijd zal een ernstig wetenschappelijk doorgedreven kennis tegemoet komen aan de noden van mensen, alhoewel de bevolkingstoename een probleem aan het worden schijnt te zijn.

    Maar denk niet dat u een vrije wil heeft. Dat bestaat gewoon niet. Een vrije wil is een zeer relatief gege-ven en hangt af van veel factoren die u kunnen beïnvloeden.. Hoopt u op een wonder, op enkele wonder-tjes ? Die gebeuren nu eenmaal niet. Niets kan de wetten van de natuur verkrachten.

    Denkt u straks te leven na een of ander ingrijpen van god ? Armageddon ? Op aarde of in de hemel ?

    Is dit niet strijdig met de opvatting over een vrije wil.?

    God wil gehoorzaamheid aan zijn geboden en wetten. Wie hem niet gehoorzaamt, of niet akkoord is met deze eisen, moet in Armageddon maar het loodje leggen.(Voorgoed dan wel !)

    Hitler, Mussolini, Pol Pot, Stalin en vele anderen vonden dit ook.

    Zoals eens een vader tegen zijn zoon zei: “jongen kies maar gerust de kleur van auto voor je verjaardag, als die maar zwart is.”

    En dan vragen we ons nog af wat god van ons wil !

    Het antwoord is kinderlijk eenvoudig:

    1. We moeten de bb. bestuderen en van god houden als een vader en een vriend. Dat van die zond-vloed en dat van de kanaänieten en de maagden moeten we natuurlijk vergeten.
    2. We moeten biddden – wat natuurlijk geen bal helpt.
    3. We moeten doen wat hij van ons verlangt. (we moeten dus met onze vrije wil kiezen.)
    4. We moeten anderen met liefde behandelen. Dat is alleen voor de leden, want de gehele wereld is in de macht van de goddeloze vijand van god en daarbij worden alle ex-leden worden geminacht.)

    En zo komen we stilletjesaan op de wachttoren van 01.04.2011 blz 16 – waar nog enkele vraagjes worden gesteld. Ook niets om u ongerust over te maken, gezien de antwoorden reeds voorgekauwd zijn. Alleen nog even doorslikken aub.!

    De eerste vraag : “Wat is gods bedoeling met de aarde ?”

    Ge moet niet eens nadenken. Het antwoord onder de vraag luidt dat god het paradijs ZAL herstellen !

    Dit paradijs is verloren gegaan omdat Adam en Eva te curieus waren en van een boom hebben gegeten die de boom der kennis van goed en kwaad werd genoemd. Dit betekent dus dat god zijn kennis van goed en kwaad voor zichzelf wilde houden en dat het kwaad dus reeds bestond vóór de “schepping” van Adam en Eva. Wat een laffe stoot om daar de nakomelingen voor te doen boeten. In zijn almacht had god zeker miljoenen oplossingen kunnen uitdenken die de nakomelingen vrijwaardden van een paradijsverlies.

    Het eigenlijke probleem bestaat er in feite in dat mensen een zeker waarheidsgehalte aan die fabel hech-ten, waardoor ze zich het hoofd gaan breken over de vraag hoe dit mysterie nu eigenlijk in elkaar zit.

    Antwoord: er is geen mysterie, het is een luchtspiegeling en het misleidt mensen op een criminele wijze.

    Het scheppingsverhaal is dikke zever. Destijds hadden mensen geen besef van wetenschap; alles was wonderlijk; er was geen of weinig mogelijkheid om over biofysica of eender welke wetenschap  te rede-neren. Dus ging men gemakshalve aannemen wat de “wijzen” dachten. Vandaag zijn die “wijzen” er nog in het wtg.

    Waarom is er nu geen paradijs ?

    Maar beste lezer, god ZAL binnen afzienbare tijd van de gehele aarde een paradijs maken. er moet na-tuurlijk nog het een en ander in orde gebracht worden en dat vraagt tijd. Bedenk bovendien dat de gehele aarde goddeloos is. Zie  (Job 9:24) De aarde zelf is in de hand van de goddeloze gegeven.

    Dat is natuurlijk een probleem. En almachtig of niet, tot nu toe heeft god geen oplossing gevonden om de kwade satan te verbieden iets verkeerd te doen. Maar god ZAL erop toezien dat alles in kannen en kruik-en komt. Trouwens god ZAL vanalles doen, maar ge moet een beetje geduld hebben. In 1914 en 75 zou hij reeds ingegrepen zijn, maar door telecommunicatieproblemen met zijn aartdse onderdanen is een en ander misgelopen. Dus ZAL U deze keer een beetje geduld moeten hebben. Wees er zeker van dat god zijn goeie bedoelingen niet heeft opzij geschoven. De aarde wordt een paradijs, en is het nu reeds – zeker weten, voor zijn besturende wtg. getrouwen die over de gigantische geldkas van hun leden beschikken.

    We mogen ook niet vergeten dat god eerst alle slechte mensen van de aarde moet verwijderen. Hoe hij dat zal doen staat beschreven in het boek Openbaringen. Je moet er nog een boek bij hebben om alles te be-grijpen en dan ben je even ver als je begonnen bent. Nergens dus.

    Belangrijker is echter dat de goeie mensen zullen overblijven. Volgens de getuigen van jhwh. zijn dit dan enkel en alleen de getuigen van jhwh zelf. Zij zijn de enigen die blindelings de dogma’s van het wtg. volgen en bijgevolg zijn ze de enige echte kandidaten om straks de aarde te vernieuwen. Met natuurlijk eeuwig leven in het vooruitzicht, want moest dit er niet zijn ze zouden nogal wat hun voeten aan god en zijn genootschap hebben geveegd. Dus is zelfzucht de enige slechte eigenschap die in het komende para-dijs toegelaten zal zijn. Zie je wel dat god ook niet van de slechtsten is hé !. hij zal natuurlijk eerst 6,7

     miljard mensen gekeeld of gedood hebben – want die waren echt slecht – zoals je broer, zuster, moeder, vader, grootouders, je vrouw, of man en kinderen, enz…want die hebben de bijbel en nog meer het wtg. niet aangenomen. Eigen schuld dus. Wat er zeer opmerkenswaard is, is dat alle zondaars in onze tijd moeten sterven en dat alle zondaars uit vorige tijden een opstanding gaan krijgen. Zeg nog dat god niet rechtvaardig is.

    Wanneer dat ZAL gebeuren is een ander paar mouwen. Veel paren mouwen.

    Volgens het wtg heeft Jezus tekenen gegeven….Mattheus 24.

    Er weze opgemerkt dat ook de apostel Paulus zou gezegd hebben dat er in de laatste dagen tekenen zou-den zijn, maar filologen en andere experts op bijbels gebied verklaren deze brief als zijnde een verval-sing van veel latere tijd en zelfs niet van Paulus afkomstig.  2 Timotheus 3 : 1-5.

    Voor wat Mattheus 24 betreft (en ook Lukas 21) moeten we vaststellen dat:

    1. Jezus een fictief figuur is die pas vanaf de late jaren 70 in Evangeliën werd beschreven. De eerste schriften zijn pas +/- 37 jaar na zijn zogenoemde dood begonnen.
    2. Er weze benadrukt dat Paulus – in div andere brieven - op geen enkele wijze over de Christus in het vlees gewag maakt en een meer gnostieke kant van zijn ideëngoed laat zien.
    3. Er geen enkele wereldse bron te vinden is die de Jezusfiguur omschrijft, hoewel geheel Judea zich te pletter liep om hem als hun koning te verwelkomen. (ook alleen in de evangelies te vinden.)
    4. De tijd van het einde, of het teken van de laatste dagen was gemakkelijk te omschrijven, want de romeinse troepen hadden Judea compleet vernietigd en Jeruzalem met de grond gelijk gemaakt. Dit waren de “laatste dagen”.
    5. In latere tijden werden de evangeliën gewijzigd en aangepast volgens de ideeën van Eusebius, kerkvader ( aartsleugenaar van beroep) en naar de wensen van  de romeinse keizer Constantijn de Grote. Zo werd het instituut Kerk geboren, waardoor die een politieke macht werd. Gedaan met elke soort van waarheidstreven. Religie ten nutte van de politiek. Zoals vandaag.

    Maar….toch zijn er nog zoveel gelovigen. Allen hopen op een of andere manier profijt van hun gods-dienst te verkrijgen. De enen smachten naar hemelse maagden met fonkelende, betoverende ogen, de anderen willen zich aan gods niet bestaande boezem verlustigen en weer anderen willen straks eeuwig leven op een paradijselijke aarde. En god ZAL dat allemaal doen. Er zijn er zelfs die zich aan kleine kinderen en jongeren vergrijpen, gezien ze niet kunnen wachten tot ze dood zijn. – ondanks hun celibaatsbelofte.

    Toch is en blijft de vraag : “ is dit alles wel mogelijk ?”

    Daarom wens ik mijn reeds veelvuldig gestelde vraag nog eventjes te herhalen.

    *Kan een getuige van jhwh. me aantonen dat zijn verlangens, zijn toekomstverwachtingen  ergens enige grond van waarheid hebben ?

    *Kan iemand me tonen dat hij een van zijn lichaam gescheiden ziel heeft ?

    *Bestaan er geesten en welk bewijs is daarvoor ?

    Elkeen kan zich vrijblijvend melden om me zijn of haar overtuiging over te brengen. Alleen ernstige argumenten meebrengen aub. Geloof is te ernstig om aan gelovigen overgelaten te worden. Zo ook ongeloof.

    Groetjes.

    Vlamme.

    03-05-2011, 10:18 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!