RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    18-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOEVAL OF ONTWERP

    TOEVAL  OF  ONTWERP ?

     

    Na de zeemeeuw, de gierzwaluw, de gekko, de ijsbeer en nog een aantal andere diersoorten en dieren ver-noemd te hebben gaat het in de Ontwaakt van juni 2011 blz 23 deze keer over de zeeslak die leeft in de Indische oceaan. Deze diepzeeslak leeft op een diepte van 2400 meter en is bestand tegen de enorm hoge waterdruk. Ze is uitgerust met een slakkenhuis dat de gevreesde roofkrabben beschaamd maakt, want die geraken er met hun sterke scharen helemaal niet door….. Goed hé !!

    Ter informatie weze gezegd dat die roofkrabben toch uit een zelfde bron afkomstig zijn als de zeeslak, ge-zien er maar één schepper is van al wat leeft. Waarom die zeeslak een prooi is en waarom de roofkrab een jager is, is dus pricipieel reeds tegen de bewering in dat de schepper een almachtige, algoede en alwijze god zou zijn. “Algoed” mag alvast geschrapt worden.

    Waarom die krabben nu rovers zijn trekt zich evenwel niemand aan – geen kat die er wakker van ligt.

    Als die slak moet dienen als voorbeeld van een ontwerp, dan is de diepte van 2400 meter slecht gekozen, gezien slechts in onze tijd, én mede door de huidige wetenschappelijke mogelijkheden die slak kan ge-observeerd worden. De vraag is dan nog hoe lang men een aantal slakken en roofkrabben, en hoeveel keer heeft geobserveerd.

    Zelfs niemand die zich een vraag hieromtrent stelt, gezien het toch “maar” gaat over lagere levensvormen die elkaar naar het leven staan. Toch zouden ze, naar gelovigen beweren, door een en dezelfde alwijze god zijn geschapen….Wellicht heeft de “schepper”, in zijn werkplaats tijdens zijn ontwerp en scheppings-fazes eens dringend ergens naartoe gemoeten zodat hij van het toetsenbord is weggehaald. De leerjongen die zijn plaats innam is gretig achter de knoppen gesprongen en heeft knop 33 ingedrukt, terwijl het 23 moest zijn. Toen zijne almachtige terugkeerde was het telaat. Krabben jaagden op de diepzeeslak. Een on- omkeerbaar proces.

    Als straf voor zijn domheid moest de leerling – vele eeuwen later zelfs – voor 33 jaar naar de aarde om te leren wat het betekent mens te zijn. Iedereen kan eens missen. Mensen zijn bvb. misselijk alleen al bij het zien van de mistoestanden die de koning van het heelal via het mensdom sinds haar bestaan heeft aange-richt. Menselijk gezien was het geen getuigenis voor “wijsheid” van schepperswege. Schrappen dus die wijsheid…Blijkbaar wordt toch niet al te zwaar getild aan de krab-slak combinatie, want er komt geen einde aan die mis-toestanden op 2400 meter diepte in de Indische Oceaan. Ook niet bij het mensdom ten andere ! Ze hebben het zelfs graag zo… (die mistoestanden).

    Maar omwille van die sterke schelp alleen besluit het Ontwaakt-artikeltje met de zin: “Wat denkt U ? – is de schelp van deze diepzeeslak door toeval ontstaan of is hij ontworpen?” Stomme vraag, maar sluw !!

     Het artikel en de eindvraag zijn zodanig opgemaakt dat de lezer de indruk moet krijgen wel een stomme-ling te zijn als hij met het ”ontwerp” niet instemt. Toch zijn er een aantal andere gegevens weggelaten en wordt er alleen licht geworpen op de sterkte van het slakkenhuis. En alsof een wijze schepper er niet kon voor zorgen (in zijn zogezegd ontwerp) dat dieren elkaar niet naar het leven staan.

    Voor de gelovige is het uiteraard eenvoudig. Natuurlijk is die slak ontworpen, want er is in de schepping niets aan het toeval overgelaten. God heeft dat ding gemaakt zodat het de roofkrab kan weerstaan. Waarom er dan een roofkrab (ook zelf door vernoemde geschapen) bestaat vraagt niemand zich af – toch de gelovige niet !

    Voor de evolutionist en de atheïst is het evenwel nog eenvoudiger. Er is helemaal geen ontwerp, want uit de enorme chaos van mogelijkheden die de evolutie kent zijn de levensvormen geevolueerd tot wat ze vandaag zijn.

    Trouwens, de slakken en schelpen met een zwakker slakkenhuis, die er voorheen waren, zijn reeds lang door allerlei krabben, zeesterren en octopussen opgegeten en die bestaan dus niet meer. De overblijvende sterke soorten krijgen dan het stempel “ontwerp”. Wat een vergissing.

    Maar nu we toch over veronderstelde  “ontwerpen” bezig zijn, kunnen we misschien eens uitweiden over de meest exclusieve, het ultiemste zogenoemde ontwerp dat er op aarde rondloopt…..Het verschijnsel dat men “mens” noemt. Een gruwel, een massamoordenaar zonder tegenhanger in de dierenwereld.

    Toen die mens werd “gemaakt” is er in de hemel – zeer ten onrechte trouwens – een enorm groot feest geweest….Dát was pas eens een vergissing.

    Veel engelen hebben zich dan zat gedronken, wat god niet kon uitstaan, en waarbij de zatlappen  dus af-vallig werden. Subiet kozen ze een andere leider en noemden hem “satan de slang”.

    Toch bleek in die tijd de mens-schepping een prestatie zonder weerga te zijn. Adam stond er in den begin-ne nog wel een beetje stoffig bij, maar na enkele poetsbeurten zag hij hoe goed het was tussen al die wilde dieren die toen nog niet wild waren, gras aten en nu en dan met elkaar stoeiden zodat Adam begon te be-seffen toch iets te weinig te hebben.  Alleen is maar alleen hé! Na lang zoeken tussen de dieren, begreep god uiteindelijk dat Adam een vrouw nodig had. Hij kreeg er eentje, maar ze bleek hem na een periode noodlottig te zijn. (zie Gen 2) Ze was eigenlijk beter ook uit stof van de aardbodem gemaakt, maar god zat met zijn gedachten reeds ergens anders. Uit een rib van dien Adam zeg ! Zot zeker ?

    Uit Genesis 1

    27 En God ging ertoe over de mens te scheppen naar zijn beeld, naar Gods beeld schiep hij hem; als man en als vrouw schiep hij hen. 28 Voorts zegende God hen en God zei tot hen: „Weest vruchtbaar en wordt tot velen en vult de aarde en onderwerpt haar, en hebt de vissen der zee en de vliegende schepselen van de hemel en elk levend schepsel dat zich op de aarde beweegt, in onderworpenheid.”

    29 Verder zei God: „Ziet, ik heb U alle zaaddragende plantengroei die op de oppervlakte van de gehele aarde is, en elke boom waar zaaddragende boomvrucht aan zit, gegeven. U diene het tot voedsel.

    30 En aan al het wild gedierte der aarde en aan elk vliegend schepsel van de hemel en aan alles wat zich op de aarde beweegt, waarin leven als een ziel is, heb ik alle groene plantengroei tot voedsel gegeven.” En het werd zo.

    31 Daarna zag God alles wat hij gemaakt had en zie! [het was] zeer goed. En het werd avond en het werd morgen: een zesde dag.

    Hoe god erbij kwam te gaan denken dat alles zeer goed was is tot op heden een raadsel. Een mysterie dat tot op heden nog aan geen kanten begrepen wordt, laat staan ontsluierd zal worden.

    Toch bleek later een stommeling neer te schrijven:

    (Psalm 139:14)

    Ik zal u prijzen omdat ik op een vrees inboezemende wijze wonderbaar ben gemaakt. Uw werken zijn wonderbaar, Zoals mijn ziel zeer wel weet.

    De sukkel had niet eens een besef van roofkrabben en diepzeeslakken.

    Maar we moeten verder……

    We noteren dus dat alle dieren planten aten en lang en gelukkig leefden. In die tijd waren de krabben en de diepzeeslakken blijkbaar heel goeie vrienden met elkaar en aten die ook gewoon maar plantengroei. We vragen ons echter af of er op die diepten wel planten groeien. Nog een raadsel.

    Zelfs konden de meeste dieren met Adam en Eva converseren, wat blijkt uit de korte gesprekjes met satan de slang en Eva. Hoewel die kunstigheid na een bepaald korte periode ophield te bestaan. Door het eerste mensenpaar werden alle dieren wild. Ijsberen gingen zeehonden, vis en alles wat zich op en onder het ijs bevond lusten, ze wilden geen groen meer. Ook de orka’s, de walvissen, de haaien en dolfijnen verlustig-den zich in vis en andere dieren.

    Krokodillen lagen met gluiperige oogjes op de loer om alles wat in het water bewoog – en niet uitgerust was met/in  een met pek bestreken rieten mandje – te verslinden.

    Slangen, katachtigen, en andere oerwoudbewoners  waren eveneens de groentes beu en gingen op elkaar loeren als begeerde prooien. In de gehele dierenwereld werd er geroofd en gemoord. Het was eten of ge-geten worden en geen dier was nog veilig. Toch wordt nergens vermeld dat god toen zag dat het niet meer goed was. Was dit toeval of verstandig ontwerp ? Het zou niet slecht zijn om er even wat dieper over na te denken ! Waarom dieren nu ook meegesleept werden in de grillige woedeuitbarsting van onze meedo-gende hemelse schepper is weer een mysterie….Maar we willen het eigenlijk over het meest ultieme scheppingswerk hebben dat er ooit is geweest……

    De mens zelf.

    In eerste instantie moeten we toch even aanhalen dat de mens niet zo een prachtig werk is als men wel zou denken. Natuurlijk zijn er Miss Worlds, Hollywoodsterren, ook Mister Worlds en andere schoonhe-den die sommigen doen likkebaarden en zo meer, maar het gaat niet zozeer alleen over de uiterlijke ver-schijningen, maar over én het uiterlijke én het innerlijke. Het verschijnsel mens op zich dus.

    Als we dan de mens zien als de” kroon der schepping”, hebben we wellicht meer de mens dan de kroon in gedachten. Toch mag de kroon zelf ons helemaal niet ontgaan. Dit is geen met diamant en edelstenen afgewerkte gouden kroon, maar veeleer een loodzware loden kroon die voor de meesten zeer, zeer zwaar om dragen is. Wie heeft hem die kroon opgezet ? Is het toevallig of bij middel van een super-desastreus ontwerp.?? (Lood weegt 13,5 kg per dm³.)

    Als kroon der schepping, op zich, kan de mens (als algemeen verschijnsel) beter huichelen dan om het even welk dier. Hij zoekt meestal zijn eigen voordeel en is dus egoïstisch, egotistisch. Zelfs al hij dingen doet ondanks ten koste van anderen, gaat hij over het algemeen zijn eigen zin blijven doen. Als het hem nodig blijkt gaat hij stelen, liegen, moorden en met de massa meelopen. Dit met de massa meehuilen is een zeer ernstig te nemen euvel: zijn kuddegeest dus.

    Er is een permanent gevaar in het volgen van de kudde. Mensen geven hun eigen vermogen om na te denken aan de kuddeleider, met als gevolg dat ze riskeren geen eigen persoonlijkheid meer te hebben.

    Een mens in de kudde kan ook zichzelf bedriegen. Doet hij goed zijn best dan kan hij zelfs chef of onder-chef worden – in religies: pastoor, of ouderling, zelfs paus of zoiets en dat streelt zijn ijdelheid. Voor zo-ver zijn denken dan in het raamwerk van de kuddewetten of regels past gaat alles prima. Het gaat zover dat hij geen eigen mening meer heeft of dat hij elke vorm van twijfel snel opzij schuift. Dat moet wel, want wie twijfelt zet zichzelf buiten de kudde en wordt (zoals de schapen) een prooi voor de “wolven”.

    Om het even welke religie je aankleeft, zodra je buiten de omheining stapt wordt je een prooi voor de wolven. Een rooms katholiek die afvalt van zijn geloof, wordt een prooi (soms voor de getuigen-wolven.) Een getuige van jhwh, die afvalt wordt een prooi voor andere religies of voor satan. Alles is omkeerbaar.

    Zijn kuddegeest ontlast hem van een aantal persoonlijke verantwoordelijkheden die hij in handen legt van degene die hiërarchisch boven hem staat. Het gaat er bij hem niet in dat het de topleiding alleen om te doen is macht en geld te verdienen. Ze eisen héél eenvoudig strikte gehoorzaamheid. Is die ergens ontbre-kend of onvoldoende dan vliegt de gelovige uit de kudde en wordt zelfs vogelvrij verklaard. (bij de getui-gen bvb. mogen leden geen afvallige of uitgeslotene groeten.) Kadert dit ook in een ontwerp ?

    Verder moeten we vaststellen dat de mens ook een enorme angsthaas is.

    *Hij is bang voor de toekomst – die is meestal onzeker en dat wil de mens niet – hij wil zekerheid.

    *Hij is ook bang voor de dood – die komt er zeker, maar het snoert hem de keel dicht te moeten veron-derstellen dat er na die dood niets meer is. Dood is dood.! Zo wordt hij in zijn denken en in zijn besluit-vorming heen en weer geslingerd. Toch is de oplossing heel simpel. – niet langer tobben over die kwestie door je vertrouwen aan anderen te schenken die héél zeker zijn dat je na de dood toch nog verder leeft in zelfs beter omstandigheden. Oef zeg, wat een geruststelling;. “maak je geen zorgen mens, na je dood ga je naar een plaats waar als OK is”….. Doe alleen maar wat wij je voorschrijven.

    In de jaren 1200 na chr. zei men hetzelfde. Bij een tocht naar Jeruzalem kreeg je volle aflaten van de roomse kerk – al je zonden werden je vergeven en het was meer dan 100% zeker dat je de hemel ver-diende…Zelfs de paus heeft het gezegd, en wie twijfelt nu aan zo’n heilig man ? Voor men echter Jeruza-lem bereikte werd er door die zelf-heiligbenoemde kruisvaarders geroofd, gestolen, verkracht en gemar-teld. Geen probleem, de volle aflaten waren er en god kent de zijnen. Op naar het heilig land bende rapalje...Men was er bijna zeker van dat dit paste in het voornemen van de heilige ontwerper. De schep-per wist wel goed wat hij deed. Er is geen toeval. God heeft altijd alle touwtjes in handen.Zo leefde en leeft de mens. ….Er was de geboorte en er was de dood.

    Tussenin moest men eventjes op de tanden bijten. Efkens de hemel verdienen natuurlijk. En eerlijk ge-zegd, dat moest en mocht eigenlijk ook niet te gemakkelijk zijn ook. Je moest en moet er iets voor doen.

    Daarom heeft god in zijn wijsheid en zijn almacht dan ook voorzien in een paar kleine hindernisjes.

    *Na de “zondvloed” zijn er diverse rassen gekomen. Zwart-geel-blank-rood en variaties op die kleuren. Toch waren de mensen niet tevreden. Wie blank was ging in de zon liggen om te verdonkeren en wie negroïde was bleek afgunstig van de blanken. Ontwerp mislukt toch ?

    *Daarna kwam de toren van Babel. God kon het niet aanhoren dat de mensen één taal spraken en hij ver-warde die dus. Mensen begrepen elkaar niet langer. Terwijl ze de toren bouwden riep de metser dat de leerjongen meer stenen moest brengen. De leerjongen haastte zich met een doos pralines naar boven – hij verstond immers vanaf dit moment een andere taal. God was dus kontent – toeval of ontwerp ?

    Het ontwerp “spraakverwarring” kon als zeer geslaagd worden beschouwd.

    De verdeeldheid begon en duurt tot op heden moeiteloos voort. Oozaak van wanbegrip, ruzie en zelfs oorlog ? ….God zelf beste mensen.! In feite heeft alles er sterk de schijn voor dat god – indien bestaand – absoluut geen verstand heeft om zijn schepping – indien schepping – te leiden.

    Sam Harris, in zijn boek “Los van God”, zegt het volgende – en we moeten hem volmondig bijtreden :

    Iemand die in staat is invloed uit te oefenen op het geluk of het lijden van anderen, is in ethische zin verantwoordelijk voor die anderen.

    Maar ondertussen maakt men de mensheid wijs dat er :

                *Gevallen engelen zijn die vrijuit hun gedacht mochten en nog steeds mogen doen met mensen.

                *Een loze belofte is dat god een zoon zou zenden die ons van de vermeende erfzonde zou vrijko-           pen. We wachten ongeveer reeds  2000 jaar.

                *God heeft ook in zijn wijsheid bepaalde onzichtbare hindernisjes, obstakeltjes ontwerpmatig voorzien. Ontwerp dus volgens het Wtg.

    Dat kan natuurlijk alleen maar goeie gevolgen hebben voor de volhardende gelovigen :

    Jakobus 1:

    2 Beschouwt het een en al vreugde, mijn broeders, wanneer U velerlei beproevingen overkomen, 3 daar GIJ weet dat deze beproefde hoedanigheid van UW geloof volharding bewerkt. 4 Maar laat de volharding haar werk voltooien, opdat GIJ volkomen en in alle opzichten ongeschonden moogt zijn en in niets te kort schiet.

    We denken aan (onder vele andere) aan:

    Syndroom van Down                        ziekte van Tay Sachs              bilhiarsis                     elefantiasis

    Hemofilie        div. bloedziektes                    kinderverlamming                  malaria            dengue                        sars            builenpest                   aids                 Creuzfeld-Jacob         vogelgriep       q koorts           ebola   marburg            Gele koorts                 ziekte van Lyme                     kanker in al haar gruwelijkste vormen           als(Hawking)                        Cryptococus               tuberculose                 schroefwormvlieginfectie                  verlammingen             Misvormingen             en nog andere gruwelijk aandoende maar door gods ontwerpen sterk aanbevolen volhardingsmethodes.

                *Naast al die geestigheden die de krankzinnige Jakobus met een aantal van zijn stomme geloofs-genoten aandurven, hebben we nog een groot aantal jammerlijke patronen in het psychische bestaan van die mens die de kroon der schepping genoemd werd. Het kan alleen maar als de mogelijkheden die in feite totaal verkeerde gevolgen bewerken reeds in het ontwerp aanwezig waren.

    Misleiding                  Religieuzen die elkaars bloed wel kunnen drinken               Kloof tussen arm en rijk

    Misdaad          Onnozele geldwolven die het niet doorhebben dat straks hun nakomelingen ook slacht-offers zullen zijn (het kan ze worst wezen, de egoïsten).   Fundamentalisten.      Theologen.

    Ook hebben we :

    Aardbevingen             Vulkanen                    Tsunami’s                   Oprukkende woestijnen                     Ontbossing                        Overbevolking                       Watertekorten            Overconsumptie

    Voedseltekorten.        Aristocratie                 despotisme en tirannie.          ku

    Is dit toeval of ontwerp. Hoe dan ook : geen paniek !

    De grote ontwerper heeft in zijn goedertierenheid reeds lang geleden in een prachtige oplossing voorzien – hij laat niets aan het toeval over – zeker weten ! hij heeft de gehele wereld in zijn hand en hij heeft zelfs voorzien in een 144.000 helpers die onder zijn zoon (JC) de aarde zullen regeren. Binnenkort is alle ellende voorbij en is er geen enkele overblijvende die nog moet volharden.

    Die 144.000 helpers zijn gelovigen die denken dat er na de dood toch leven is. Een stel – zij het dan “gezalfde “ - kloeffekappers zijn ze, want er is geen enkel bewijs voor te vinden. Zelfs geen spoor van een spoor van een bewijs..De gegevens over die 144.000 zijn terug te vinden in het laatste bijbelboek Open-baringen, dat trouwens ook de nooit komende apocalypse beschrijft. De demente gek die dit destijds neerpende heeft ondertussen veel negatieve invloeden op de christenheid uitgeoefend. Het staat vol met domme fictie en zelfs het wachttorengenootschap heeft er de brui aan om daar nog verder een zinnige uitleg over te verschaffen (ondanks hun opb.boek.) de wijzigingen die ze reeds hebben aangebracht zijn al even dom als het laatste bb.boek zelf.

    Om ook nog even de dubbelzinnigheid van hetWtg aan te halen zien we het volgende:

                Ref: Is het Leven Geschapen ? (Ic 2010) – een brochure uitgegeven door het Wtg.

    In deze brochure worden wetenschappers de hemel ingeprezen omdat ze zo verstandig zijn de “ontwerp-eigenschappen” van bepaalde dieren, vogels en vissen te bestuderen om die dan in de mate van het mogelijke na te volgen in de vliegtuigindustrie, scheepvaart, chemische nijverheid, enzomeer.

    In andere lektuur worden diezelfde wetenschappers de grond ingeboord omdat ze na diepgaand onder-zoek, degelijk bewijsmateriaal hebben gevonden om evolutieleer te aanvaarden. Zijn die wetenschappers dan  allemaal dommeriken ?

    In het algemeen gezien, kunnen we alleen maar vaststellen dat de mechanismen die voor een aardse wonderlijke schoonheid in de natuur hebben voorzien, tevens de meest meedogenloze mechanismen zijn die de meest monsterlijke en dodelijke problemen inhouden. Toeval of ontwerp.

    Waar de bijbelschrtijvers ten einde raad zijn , zijn ze dan ook gedwongen te schrijven :

    (Jesaja 45:7)

    [Degene] die het licht formeert en de duisternis schept, die vrede maakt en rampspoed schept,

     ik, Jehovah, doe al deze dingen.

    Deze tekst maakt satan, engelen en gezalfden, bloedoffers en zoonoffers totaal overbodig.

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    ..

     

    18-07-2011, 19:16 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!