RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ONOVERWINNELIJKE ZON

    DE ONOVERWINNELIJKE ZON.

     

    Op 25 december 2011 – de dag van het heidense feest: “Sol Invictus” – destijds gevierd door de Mithra zonaanbidders, doet de opperclown van het Vaticaanse Instituut voor Leugen en Bedrog (het VILB), zoals elk jaar dus, een opmerkelijk zotte uitspraak.

    Blijkt dat hij tegen de “glitter en commercialisering” van het kerstgebeuren is gekant.

    Ergens is het totaal onbegrijpelijk dat die bende snoepers in dit vaticaan tekeer gaan tegen wat ze zelf in het leven hebben geroepen nml : “pracht en praal en glitter en commercie.”

    Even ter info.

    De zonnecultus – Mithra aanbidding - was in de romeinse maatschappij ingeburgerd.

    Op 21 december scheen de zon op haar laagste punt en werd het dus de donkerste dag van het jaar. Dit werd door de primitieve bijgelovige bevolking dan ook met ingehouden adem gadegeslagen. Zou ze voorgoed ondergaan of wat ?

    Met het blote oog (want er was nog niets anders) kon men pas op 25 december zien dat de zon terug langer begon te schijnen en was de spanning verbroken. – de zon was aan het herrijzen. Lang leve de zon die onsterfelijk werd geacht.

    Dit sprookje  - (dat eveneens een sterke astrologische achtergrond heeft) -  staat 100% gelijk met het sprookje van Christus. Ook hij stierf, om drie dagen later te herrijzen. De latere evangelieschrijvers - +/- 40 jr na veronderstelde dood van JC, ten vroegste - hebben dit op schrift gesteld, na hier en daar opgedane mondelinge overleveringen en verhalen, doorspekt met mythologische overleveringen.

    In de 4de eeuw na chr. liet Constantijn de Grote de zonnecultus (Mithra) samensmelten met het ideeëngoed van de christenen en als gevolg daarvan werd het VILB geboren – de christenheid was ontstaan, waarbij de geboorte van christus, na enkele ‘kleine’ aanpassingen op 25 december werd gebracht.

    In 380 na chr werd de christenheid de enige toegelaten staatsgodsdienst en in 392 na chr was het op straffe des doods verboden nog heidense goden te aanbidden.

    Waar de opperclown, met zijn trawanten van dit VILB, echter niet tegen gekant zijn zijn de volgende gegevens:

    • De pracht en praal van de 100duizenden kerken, kathedralen, kloosters en andere religieuze eigendommen.
    • De glitter in die kerken zelf, waar het soms nodig is je zonnebril aan te doen om wat blinkt  te kunnen weerstaan. De te gebruiken voorwerpen bij vieringen zijn  van goud en/of zilver en worden als normale attributen beschouwd.
    • De glitter van het vaticaan zelf, waar alles, maar dan ook alles van het mooiste en het duurste materiaal is vervaardigd. Dit ter meerdere glorie van een zogenoemde god die maar laat betijen en met al die luxe in feite toch niets kan aanvangen. Indien bestaand zou hij het héél terecht een krankzinnig en zelfs misdadig gedoe vinden.
    • De talrijke kunstschatten behorend aan het Vilb. zelf – meestal afgetroggeld of gekregen van koningen en ridders die op rooftocht of kruistocht geweest waren. Ook bedevaarders uit Jeruzalem konden wel wat weggeven.
    • De kronen van de paus, waaronder de Tiara van Milaan, die bezet is met juwelen en dure diamanten. De geldelijke waarde ervan is praktisch onschatbaar, hoewel ze in feite een waardeloos sierstuk is. Naast kronen heeft die gast ook nog een verzameling kardinaalshoeden (mijters) – eveneens waardeloos. Deze hoeden zijn afgeleid van de mutsen die de priesters uit Frygië destijds droegen. Ook de kardinalen en de bisschoppen hebben bij bepaalde gelegenheden zo’n spel op hun hoofd, waardoor ze, meestal tevergeefs, de indruk van hoogwaardigheid trachten te scheppen.
    • Velen hebben ook een dure kromstaf die hun waardigheid in feite zou moeten beklemtonen, hoewel sommige al te kindvriendelijke bisschoppen  die niet bijhebben. Alles gemaakt door vaklui die echt geen goedkoop materiaal mogen gebruiken. De volgelingen van Dionysus, de griekse god van brood en wijn, waren ook met 12 en ze hadden een staf zoals vandaag de “hoogwaardigheidsbekleders” die hebben – zij het dan een iets duurdere uitvoering.
    • Dan hebben we de inkomsten van elke denkbare plechtigheid. Van geboorte tot na de dood. Zelfs na de dood kunnen herdenkingsmissen de pijn van de dode en de nabestaanden verzachten, mits betaling natuurlijk.
    • De grove leugens omtrent wonderen en metafysieke verschijnselen zoals : - bloedende ogen – bloedende handen in nabootsing van Christus – het vloeibaar worden van bloed van Christus – de lijkwade van Turijn – wenende madonna’s – hout van Chr. kruis – nagels van zijn kruisiging – enz. alles kan bezocht worden tegen een schappelijk prijsje.
    • Het pronken met wedde’s, en collectes, die door de (zowel gelovige als ongelovige) belastingbetaler moet worden opgehoest. Hier en daar komt er na de dood van een geestelijke een wijnkeldertje boven water.
    • De kerkfabriek. Dwz. de kosten voor onderhoud en herstel van religieuze gebouwen, die grotendeels door de gemeente betaald worden. Met belastinggeld van gelovigen, ongelovigen en atheïsten. Scheiding van kerk en staat zegt ??
    • De snoepreisjes van het opperhoofd, met zijn pausmobieltje,  naar diverse landen die zelf voor de kosten nog maar eens opdraaien. Gratis publiciteit.
    • De clowneske klederdracht die bij elke gelegenheid verschillend is en die kleurrijk aandoet. Geen enkele geestelijke is er zelf van op de hoogte dat hij grotesk en belachelijk overkomt.
    • De kardinaalsringen en andere die tevergeefs de uiterlijke waardigheid van de drager zouden moeten benadrukken.
    • Een totaal overbodige zwitserse garde die alleen maar de pracht van het Vilb. benadrukt.
    • De bedevaartsoorden, waar jaarlijks miljoenen Euro als niet te controleren inkomsten de schatkist van het vaticaan vullen. De gelovige betaalt graag in de hoop een of andere gunst terug te bekomen. Eventueel, en waarschijnlijk, na de dood want je weet maar nooit.
    • De verkoop van kaarsen, scapuliertjes, beeldjes en andere waardeloze rommel. Het is een aanzienlijke bijverdienste toch !
    • Het onnoemelijke aantal kerststalletjes, meestal aan of in de onmiddellijke nabijheid van de kerk, en die bedoeld zijn om mensen eraan te herinneren dat ze naar de kerstmis moeten komen, zodat ze toch op die dag hun bescheiden bijdrage kunnen deponeren.
    • Het zegenen van de zee, de paarden en koeien, de varkens en konijnen, de st Hubertusjagers en wat je maar wenst gezegend te zien. Niets is natuurlijk bedoeld ter zegening van de dieren, maar om ze efficienter te consumeren.
    • De kruistochten en de inquisitie in een moderne vorm. Zie de invloed van Opus Dei en “Het Werk”  en bepaalde politiekers op het wereldtoneel die de beurshandel en speculaties enorm beïnvloeden. Voor sommigen nog dodelijker dan de kruistochten. Geen primitieve gewelddadigheden, maar sluwe achterbakse, loense en kruiperige methodes om voordeel van welke aard ook binnen te rijven.
    • De bewaring van het biechtgeheim, gezien dit de bewaarder macht en invloed geeft in zijn parochie. Op deze wijze blijft de gelovige ter kerke gaan.
    • De banken die in bezit zijn van het vaticaan, zoals de Banco Ambrosiano, Banco de Milano, het IOR, de meerderheidsparticipaties die ze in diverse andere wereldse banken bezitten. De vaticaanse banken geven geen cijfers prijs en zijn betrokken bij het witwassen van maffiagelden. Zie het boek: “BV Vaticaan” van G. Nuzzi.

    Alles, maar dan letterlijk ook alles wat het Vilb. onderneemt is gericht op financieel gewin en verwerven van macht. Geld is macht en macht is geld. En macht is beïnvloeding en onderdrukking van het menselijk verstand. Als het maar glittert.

    Ironisch genoeg zien de gelovigen niet in dat er duchtig met hun voeten wordt gespeeld. Natuurlijk blijven ze geloven, maar geloof is verre van zekerheid voor wat betreft een voortbestaan na de dood. Zelfs tegen betaling.

    Als zelfs gewone mensen zich ook maar een beetje gaan verdiepen in religieuze zaken en geschiedkundige feiten worden ze agnosticus of zelfs atheïst, denkt u dan, beste lezers, dat die praalzuchtige machtswellustelingen in het vaticaan niet op de hoogte zijn van de ware toedracht van zaken ? Denkt u echt dat ze zelf geloven wat ze ’s zondags tijdens de preek vertellen ? Denkt u dat die clowneske verschijning op het balkon dan zelf niet weet dat hun systeem een en al bedrog is ?

    Weet u dan niet dat geen enkele religieuze, ook maar het minste bewijs of argument kan voorleggen voor de doctrines die ze verkondigen/opleggen ? Geen van hen is in staat aan te tonen dat er een almachtige god bestaat. Geen van hen kan ook maar het geringste bewijs voor een hemel of een hel voorleggen.

    Het VILB. opperhoofd is de almachtige.

    Denkt u dat god – indien eventueel bestaand – niet bloedrood zou worden van schaamte, te zien dat zijn aardse trawanten zich schaamteloos verrijken terwijl ¼ van de wereld honger lijdt ?

    Indien hij er is en zoals blijkt uit de feiten toch niets doet, is hij zeker niet almachtig. Denk daar maar eens diep over na.

    De vele theologen en afgestudeerden aan de Gregoriaanse universiteit, vertellen meer flauwe zever en onnozelheden dan soms voor mogelijk wordt gehouden. Allen zijn zeer handig en sluw genoeg om de realiteit, de rede en de feiten te omzeilen en om de gelovigen op deze wijze in een blijvende dikke duisternis te omhullen. Zo blijven gelovigen met zogenoemde “mysteries” in hun hoofd zitten zodat de angst die ze voor de dood hebben een blijvend – soms onbewust – fenomeen vormt. De geestelijke armoede blijft – de vaticaanse rijkdom nog meer.

    Volgen zijn vertegenwoordigers de leer uit sommige delen van het evangelie ?

    Ø  Christus had een mantel deels van katoen, deels van wol.

    Ø  Hij had geen steen om zijn hoofd op neer te leggen.

    Ø  Hij had geen eigendommen.

    Ø  Hij stichtte het christendom (naar vaticaans zeggen) voor de armen en misdeelden.

    Ø  Hij werd gehaat door de rijken.

    Ø  Alle macht in hemel en op aarde was hem gegeven ??????  We blijven maar wachten!

    Men heeft ons echt in het ootje genomen.

    De wereld kan bedrogen worden……dus wordt ze bedrogen.

    Groetjes

    Vlamme

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    03-02-2012, 15:25 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!