RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    04-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN OF ANDER HEMELS KONINKRIJK _ JA WAT !

    GRONDIG GETUIGENIS AFLEGGEN VAN

    EEN OF ANDER KONINKRIJK.

    (Romeinen 10:18)

    . . .Jazeker; in werkelijkheid ’is hun geluid over de gehele aarde uitgegaan, en hun uitspraken tot de uiteinden der bewoonde aarde’. . .

    Hier maakt de schrijver er melding van dat de gehele bewoonde aarde, reeds in de eerste eeuw - in kennis was gesteld van gods bedoelingen. Wat een misser.

    Een tijdje terug – jaar 2009 – hebben de getuigen een boekwerkje uitgegeven met als titel “Grondig getuigenis afleggen van gods koninkrijk.” – 224 bladzijden die u, bij het alleen reeds snel doorbladeren ervan, een soort van niet goed thuis te brengen schele hoofdpijn en maagkrampen bezorgen. Hoe men een grondig getuigenis kan afleggen van een niet bestaand en niet bewijsbaar, zelfs niet aantoonbaar koninkrijk, weet alleen “joost”.

    Daarom moeten we het koninkrijk toch wel gaan zoeken want zelfs in 236 landen, waar gepredikt wordt, is hij echt niet te vinden.

    De meeste beweringen erin verklaren de oorlog tegen het gezond verstand, tegen de logica en tegen al wat normaal door een normaal mens te begrijpen is. De leugens en de “booby-traps”, en in veel gevallen de zwaardere “anti-tankmijnen” zorgen ervoor dat de niet nadenkende lezer snel een aantal hersenneuronen kwijtspeelt. Hij moet het eigenlijk zelf weten en hij ondergaat de straf die verbonden is aan het lezen van de inhoud, namelijk: hij riskeert in ernstige mate dom te worden. Het is – zoals altijd - onopvallend tot het te laat is.

    Het stukje lektuur is in feite alleen voor de getuigen van jhwh. zelf bedoeld, en niet voor de verspreiding op grote schaal. Het moet de gelovige dringender stimuleren om iets meer in de prediking, in de velddienst te gaan, en het zou hem helpen efficiënter getuigenis van dat “koninkrijk” af te leggen. ..En het is blijkbaar meer dan nodig…..Als we zien dat één getuige van jhwh. in Belgie – als hij 10 uur velddienst per maand verricht – er 60 jaar voor nodig heeft om één bekeerling te maken, dan valt  een mens toch wel op zijn gat zeker ? (2009/2010) En in het jaar 2011 is het er niet op verbeterd.

    Het is dus voor elke getuige nodig, ja, urgent noodzakelijk om wat meer plichtsgetrouw te zijn, een tik-keltje meer volharding te betonen, gepaard gaand met een intensiever gebruik van de bijbel en de raadgevingen van het onovertrefbaar intelligent bestuur. (grapje, want dit laatste kan dus niet.)

    En dezen leggen in dit werkje wel bijzonder veel nadruk op het vijfde boek uit het NT, namelijk:

    “De Handelingen der Apostelen.”. Het moet dé stimulans zijn, de crack, de xtc. voor de getuige, om de overblijvende tijd “nuttig” te gebruiken zodat hij een goedgekeurde positie voor het oog van zijn schepper kan behouden/bekomen. ….. De getuigen moeten dus leren meer te doen dan alleen maar hun velddienst rapportje in te leveren op het eind van de maand. Prediken en leden werven aub.!

    De smalle deur – weet je wel. Het einde komt snel.

    (Lukas 13:22-24)

    22 En hij trok verder van stad tot stad en van dorp tot dorp, terwijl hij onderwees en zijn reis naar Jeru̱zalem voortzette. 23 Iemand zei nu tot hem: „Heer, zijn het er weinig die gered worden?” Hij zei tot hen: 24 „Spant U krachtig in om door de nauwe deur binnen te gaan, want velen, zeg ik U, zullen trachten binnen te gaan, maar zullen niet in staat zijn, 

    Maar, mijns inziens, is het grootste deel van heel dit boekwerkje niet op feitenmateriaal gestoeld, maar eerder stof voor mensen die op geestelijk gebied alles, maar dan ook alles, wat maar door het wachttoren genootschap wordt gepubliceerd gewoon doorslikken, zelfs al is bijna alle materiaal gebaseerd op wishfull thinking, veronderstelling en dogmatiek. De geestelijke booby-traps en anti-tankmijnen, zoals reeds gezegd, zitten er goed tussen verscholen. ..Smakelijk.

    Naar het werkje beweert – en u kan zelf contoleren en vaststellen dat ik niet lieg,.. zou:

    o          Het goede nieuws van gods koninkrijk in de “tijd van het einde” (een fictieve gedachte van het Wtg.) over de gehele aarde worden bekendgemaakt.. in 236 landen. Dit is voorwaar op het eerste zicht een voortreffelijk aantal, maar het zegt niets.  Landen waar honderden miljoenen mensen wonen, en waar één getuige in het geheim moet prediken en met grote moeite gehoor vindt is niet zo snel een referentie. De helft van de wereld heeft nog nooit over een dergelijk koninkrijk gehoord en wil er ook niet van ho-ren, omdat ze wél andere zorgen aan hun kop hebben. Denk nu maar niet dat mensen in “De Hoorn van Afrika”, waar dagelijks honderden van honger en dorst omkomen snel geneigd zijn om te geloven dat alles via gods koninkrijk in orde komt. Ga trouwens ook maar eens in arabische moslimlanden eventjes met de bijbel in de hand op de markt gaan staan. Het zal niet lang duren voor je hoofd in de gazet komt – waarschijnlijk alleen je hoofd. Ga even naar landen waar armoede troef is. Daarbij komt dan, nog dat het “horen van “ helemaal niet gelijk is aan – “ermee bekend” zijn. In de landen waar “intensief” kan/mag gepredikt worden, zijn er ongeveer een 7 miljoen getuigen. Op een wereldbevolking die thans snel naar de 7 miljard opgaat betekent dit één getuige op 1000 personen. Noemen mensen dat koninkrijk dan de waarheid? Ik dacht, dat hetgeen waar is,  toch door allerhande bevolkingsgroepen, met een klein beetje meer enthousiasme zou aanvaard worden. Het probleem is echter dat niemand tot nu toe een bewijs heeft kunnen vinden voor die wtg.waarheid. Het is en blijft immers: geloof/goedgelovigheid, grenzend aan ..…..   ???. Wil aub zelf invullen ?

    o          Verder wordt vermeld dat er “grondig getuigenis” werd afgelegd in de tijd van de apostelen. Iets wat elke getuige ook nu maar moet doen. Het is echter dikke prietpraat. Er werd in die tijd een mix van persoonlijke zienswijzen gepropageerd en dan wel nog ná de eerste eeuw. Een grondig getuigenis kan alleen maar gebeuren wanneer men over voldoende feitenmateriaal, en mensen die het dan nog kunnen uitleggen, beschikt. (dat kan zeker niet van de meerderheid der getuigen gezegd worden.) En nu kan men daarbij ook van de bijbel moeilijk zeggen dat ze feiten naar voor brengt. Het is ten enenmale onmogelijk te bewijzen dat het geschrevene in “Handelingen” historisch is – te controleren of de beschreven persona-ges wel degelijk bestaan hebben – te weten dat er geen enkel spoor van, in om het even gelijk welke wereldse geschiedenis te vinden is. Hoewel er toch aanzienlijke en zeker te vermelden “markante gebeurtenissen” beschreven werden die elke kroniekschrijver (in die tijd waren er zeker 20) uit die tijd hadden doen watertanden. Wellicht is er geen spoor van omdat er ook geen zulke gebeurtenissen geweest zijn. Pure fantasie. Wat u in de bijbel wel gemakkelijk kan vinden is een groot aantal “grondig bewezen fout- en en onmogelijkheden”. Er is bewijs te over om aan te tonen dat er in die tijd geen spoor van wetenschappelijke kennis bestond, waardoor het geloof in wonderen gemakkelijk ingang vond. Mensen hunkerden naar wonderen en elke wonderdoener was als een geschenk uit de hemel en er waren wonderdoeners ten overvloede. Dat er in die tijd geen kennis was, kunnen we nog aannemen. En nu komt het wtg. nog met haar zwaarste artillerie aangereden om de bijbel zelf als zijnde gevuld met bewijzen, van en voor allerhande, te beklemtonen. Die ballon kan niet opgaan omdat de “bewijzen” in de bijbel zelf – en alléén maar daarin - te vinden zijn. Iedereen die beweringen doet, zelfs al zijn ze gelogen, met zijn bewe-ring dat hij waarheid spreekt, moet op betrouwbaar-heid getoetst kunnen worden door een neutrale partij. Zo is het ook in rechtszaken. We zitten hier met een cirkelredenering : het is waar omdat het in de bijbel – en alleen in de bijbel – staat, en het staat in de bijbel omdat het waar is….Het afleggen van een “grondig getuigenis” over een zogenaamd koninkrijk, is dus niet alleen maar een onmogelijkheid, maar, en voor allerlei wetenschappers, een onaanvaardbare zever en lulkoek. Getuigen in een zaak op basis van horen zeggen is voor iedere rechter onaanvaardbaar.

    o          Verder hebben we de zogezegde “berekeningen” die door het Wtg. in het leven zijn geroepen. Compleet imaginair en verstandige mensen onwaardig. Die berekenigen worden gemaakt aan de hand van bepaalde bijbelteksten, die op geen enkele wijze logica inhouden. Ook de geschiedenis ondersteunt trouwens op generlei wijze de chronologische “bedenkingen” van het Wtg. Trouwens de bijbel is geen geschiedenisboek, en de chronologie is dubieus, zoniet vrijwel zeker onbestaand. Speciaal het vermelden waard is het jaar 1914 waarin het koninkrijk onder Christus tot bestaan zou zijn gekomen om ook over de aarde te regeren. Het is evenwel totaal onzichtbaar. Daarmee verklaart het Wtg. dus ook dat het bestaan ervan onbewijsbaar is. Dat het zinloos is om zulke beweringen te doen, gaat aan de argeloze gelovige evenwel voorbij. Hij slikt en gelooft toch alles. Hij moet leren voor zichzelf denken en eerlijk zijn.

    o          Hoe maakt men nu de berekening om tot 1914/18 te komen ? Het is een lange geschiedenis die sinds 1799 steeds maar aan allerlei wijzigingen onderhevig is geweest.. Evenwel is er vandaag de dag toch een berekening die toch weer op vlieg- en stuntwerk uit de bijbel is gebaseerd om de berekening te doen kloppen. In het bb.boek Daniël wordt over zeven tijden gesproken en die worden omgerekend naar 2520 jaar. Volgens het Wtg. zijn die begonnen in 607 vr chr. Ook hier wordt voorbijgegaan aan het feit dat Jeru-zalem niet in 607 vr chr., maar in 586/87 vr chr. is vernietigd door de babyloniërs. De tijden van “heidense overheersing” begonnen op dat moment.  -607  plus 2520 jaar brengt ons in 1914 na chr., de tijd waarop de eerste WO begon.

    o          Eh voila – de bijbel (dwz. het wt. genootschap) heeft toch gelijk. Maar de bb. heeft geen gelijk. Om 607 vr chr. te doen kloppen wordt de chronologie van drie naties uit die tijd vervalst. De egyptische – de babylonische en de perzische gegevens worden met 10 tot 20 jaar verschoven naargelang het Wtg. standpunt het goedvindt. Ze worden door alle geschiedkundigen van de gehele wereld uitgelachen, maar de getuigen blijven halstarrig bij dit uiterst verkeerde standpunt kwijlend en hopend huilen om gelijk te krijgen..

    In feite stippelt het wachttorengenootschap op die wijze het leven en het denken van haar leden uit en belet ze hen een normaal gedrag te betonen. Als men over echte schriftvervalsers spreekt zijn dit wel de besturende organismen uit dit genootschap – Ze zouden zware gevangenisstraffen tot levenslang en meer moeten krijgen. (of veel erger !)

    o          Het Wtg. beweert verder dat de volgelingen van christus als gewone en ongeletterde mensen wer-den bezien. (Hand 4 : 13). Let erop dat zij zeggen “bezien”. Dit staat niet in om het even welke bijbel. Ze waren echt ongeletterde en gewone mensen.  Als instrumenten van de schriftgeleerden werden ze als “amharets” – volk van het land – boeren – bekeken die zelfs vervloekt waren omdat ze de wet niet kenden. Ze konden, als ongeletterden, immers de schrift niet lezen. Ze moesten ook hard werken om onder het juk van de Romeinen en hun koning Herodes (Agrippa) de belastingen, naast de tempelbelasting te betalen en er waren weinig mogelijkheden om kinderen naar de weinige scholen te sturen. Die waren er immers alleen voor de begoede klasse. De nieuwe godsdienst werd later het “Christendom der armen” genoemd. Wat men ook beweert, het onderwijs in die tijd was een voorecht voor héél weinig mensen. Enkele procenten maximum.

    Is de tijd waarin we nu leven – naar wordt beweerd – dan echt zo dringend ? Het echte enige bewijsbare einde zou komen :…in 1844 – 1874 – 1914 – 1925 – 1944 – en 1975 ook en tot slot durfde het Wtg. het aan om ook 2000 te vermelden. Het beloofde paradijs zou er zijn met onnoemelijke zegeningen voor de overlevenden na Armageddon – gods ultieme ingrijpen. Blijkbaar had god nog andere dingen te doen, want er gebeurde niets. Vandaag zijn er enkele negatieve punten (rampen en dergelijke – zoals reeds altijd het geval is geweest) in het wereldgebeuren, door de getuigen “geestdriftig” onthaald als tekenen dat het einde voor de deur staat. Ze zijn er (de getuigen) inwendig weer hoopvol door geworden. De gelovigen geloven het en trappen op de landmijn:  – resterende beetje hersenen:.. foetsie. Het is weer meer dan ooit dringend geworden om nog beter dan vroeger  je best te doen het Wtg. te verheerlijken als gods werktuig op aarde… …..Leden werven is de onderliggende en eigenlijke boodschap.

    De enige echte dringendheid die een normaal mens echter moet betrachten, is dat hij zijn eigen leven op een verstandige, moreel en ethisch verantwoorde manier weet te leiden en dat hij de leugen verwerpt. Tot heil van hemzelf en zijn eventuele gezin.  De waarheid – ook zonder religie - zal hem vrijmaken – niet het WTG, noch de bb. Soms wordt van hen verlangd dat ze ook de nodige moed betonen om hun eerlijk standpunt te verdedigen. En de waarheid houdt in dat men ook zijn verantwoordelijkheid opneemt.

    Maar bij de getuigen van jhwh. is dit niet zo. Ze vergeten snel hoeveel keer ze reeds bedrogen en belogen zijn. Bovendien krijgen ze enkele malen per week een flinke hersenspoeling waarbij de nieuwste leugens de oudere bedekken. De waarheid van gisteren is de leugen van vandaag – of omgekeerd, naar de wensen van het bestuur. Misschien wel met liefde, gezien liefde een menigte van zonden bedekt.

    o          Het boekje spreekt ook over graag gehoorde, maar zeer ijdele beloften als “opwekken uit de dood” – “over ooggetuigen” - over “onweerlegbare bewijzen” en over “historische feiten”. Beste mensen, laat u niet misleiden.Over Jezus’ geboorte, noch over zijn bestaan, noch over zijn hemelvaart zijn er zeker:

    -geen historische feiten, -geen onweerlegbare bewijzen, -noch om het even wat te vinden in andere dan bijbelse gefantaseerde bronnen. Deskundigen  hebben met klem de onbetrouwbaarheid van de bijbel inzake zulke kwesties benadrukt. Nergens in de geschiedenis wordt melding gemaakt van een werkelijk bestaand hebbende Christus, van wonderen, van opstanding of om het even wat in de evangelies. of de handelingen staat geschreven. …   Als vb.: – was de opwekking van Lazarus dan een zo onopvallende ge-beurtenis dat alleen het evangelie erover spreekt ? Vond Lazarus – die al vier dagen dood was, en een lijkgeur verspreidde -  dit zelf wel een normaal iets, en schreef niemand dit merkwaardig gebeuren dit in een of ander kroniekje ? Zijn we in de 21ste eeuw nog altijd zo goedgelovig of moet ik denken : onnozel ? Lijkt het u verstandig om aan zoiets geloof te hechten ?

    o          Zelfs Philo van Alexandrië – joods schrijver en historicus – die leefde van 20 vr tot 45 na chr spreekt met geen woord over een christusfiguur. Hij kende geen messias, hoewel hij zeer bekend was met de joodse cultuur, en jaarlijks het paschafeest te Jeruzalem bijwoonde. De figuur van een Christus had wel degelijk bij alle joodse kenners en historici van destijds grote opschudding teweeg moeten brengen.

    Het is overduidelijk dat het Wtg. boekje niemand kan helpen om een onbevooroordeeld, eerlijk onderzoek te doen. Het kan niemand aansporen tot meer aktie, en het kan al helemaal niet dat men respect kan opbrengen voor een organisatie die zichzelf belaadt met leugens en uiterst bedrieglijke praktijken.

    Als men natuurlijk het denkwerk terzijde laat, gaat het nog een beetje. De beste methode hiervoor is uw hersenen in de afvalbak gooien. Niet meer nadenken dus – wat in het wtg. trouwens verboden is. Eerlijk gezegd vraag ik me meer en meer af, hoeveel van de ongeveer zeven miljoen getuigen zelf nog geloven dat hetgeen het Wtg. hen opdient correct is.

    -Is het angst voor het onbekende (maar onbestaande) hiernamaals ?

    -Is het gewoon angst voor de dood ?

    -Is het iets in de zin van : “je weet maar nooit ?”

    -Denkt de gelovige misschien alleen maar :”er moet toch wel iets zijn ?”

    --Om het even wat hij denkt – het Wtg. wordt er financieël  alsmaar beter van.

    Graag wil ik ook even een sprongetje maken naar blz 16 de paragrafen 8 en 9.

    *De apostelen verwachtten dat het koninkrijk nog in hun tijd zou komen .. Volgens Lukas, die Handeling-en misschien schreef (??), werd die vraag gesteld rond 33 na chr.: hoe men het kon noteren zoveel decennia later is een niet vermeld wonder op zich….Lukas schreef pas in ten vroegste 61 nachr.

    *(Handelingen 1:6) Toen zij nu bijeengekomen waren, gingen zij hem vragen: „Heer, herstelt gij in deze tijd het koninkrijk voor Israël?”…….Maar blijkbaar moest Jzs. hun denken een beetje bijsturen :

    *(Handelingen 1:7) Hij zei tot hen: „Het komt U niet toe kennis te verkrijgen van de tijden of tijdperken die de Vader onder zijn eigen rechtsmacht heeft gesteld,

    We houden dus goed in gedachten dat die twee verzen zogezegd zouden dateren van rond 33 na chr.

    De vraag is dus :”hoe komt het dan dat de apostelen, waaronder zelfs Paulus en Petrus nog in veel latere tijd dachten dat het koninkrijk toch nog spoedig zou komen ?

    *(1 Petrus 4:7) Doch het einde van alle dingen is nabij gekomen. Weest daarom gezond van verstand en weest waakzaam met het oog op gebeden.

    *(Efeziërs 5:16) de gelegen tijd voor uzelf uitkopend, omdat de dagen goddeloos zijn.

    *(2 Timotheüs 3:1) Maar weet dit, dat er in de laatste dagen kritieke tijden zullen aanbreken, die moeilijk zijn door te komen.

    *(Romeinen 13:11) [Doet] dit ook omdat GIJ de gelegen tijd weet, dat het uur reeds is aangebroken waar-op GIJ uit de slaap dient te ontwaken, want thans is onze redding dichterbij dan toen wij gelovigen wer-den.

    *(1 Korinthiërs 7:29) Bovendien zeg ik dit, broeders: de overgebleven tijd is kort geworden. Laten voortaan zij die een vrouw heben, zijn als hadden zij er geen.

    Naast deze voorbeelden zijn er nog veel andere te vinden. De lezer, die zijn hersenen toch nog niet heeft weggegooid, wordt nu verondersteld zelf het nodige te doen. (onderzoek en - niet de hersenen weggooien bedoel ik.)...Alle vermelde brieven werden lang na 33 na chr geschreven. Bijgevolg moeten de schrijvers geen rekening hebben gehouden met wat Jzs. in Hand 1:7 zei, ofwel moeten ze zeer kort van geheugen zijn geweest. Wat echter het meest voor de hand ligt, is dat er geen christus is geweest die iets had gezegd en dat er in het geheel absoluut niet en nooit een geïnspireerd geschrift is geweest.

    Het blijkt weer eens temeer, dat het onmogelijk is te weten, laat staan te bewijzen, dat er in die tijd dingen zouden gezegd zijn. Alleen Lukas, de veronderstelde schrijver van Handelingen, is hier bezig. Als knettergekke zogezegde geneesheer, dol op wonderen en alles wat niet kan, gaat hij de toer van alle magiërs op en bewijst hier in feite zijn onkunde. Zijn twee boeken – als ze tenminste van hem afkomstig zijn – staan vol met wonderen en onmogelijkheden. Dat hij een “geneesheer” was kunnen we begrijpen – als we er dan wel rekenig mee houden dat “geneesheer” in die tijd tweemaal niets betekende. Genezers in die tijd waren er genoeg, hoewel ze praktisch nooit genazen, maar kennis van god was ook voor hen een raadsel.

    Ze “genazen” soms wondes met mest van ezels of kamelen. – tot de patient stierf. Wat een wonder!

    Dit brengt ons eventjes terug naar blz 8.

    Behalve dat er in de gehele geschiedenis uit die tijd geen enkel spoor van een christus te vinden is moeten we er aan toevoegen dat :

             Een ten hemel opstijgen zeer onwetenschappelijk en onmogelijk is zodra er een lichaam/massa aan tepas komt. De zwaartekracht is een universele wet en kan niet overtreden worden..

             Het fantasierijke verslag – net als het Lukas evangelie – de geloofwaardigheid ervan nog meer in het gedrang brengt.

             Er geen enkel historisch gegeven over bestaat, gezien Handelingen ten vroegste werd geschreven rond 61 na chr, zijnde  +/- 28 jaar na de beschreven “gebeurtenis”.

    In par 12 staat: “Daarom zijn we erg geïnteresseerd in het historische verslag in Handelingen.”.. Dit zoge-zegd historisch verslag is echt geen historisch verslag, maar een misleidende veronderstelling van het Wtg, dat het verslag als geschiedkundig feit wil doen doorgaan. Trouwens, het gehele boek is niet histo-risch, wordt door de wereldse geschiedenis in geen enkel geval ondersteund en het is in de loop van de eerste eeuwen aangepast aan de wijzigende omstandigheden en tijdsgeest van toen. We moeten er zelfs aan toevoegen dat de bijbel zelfs niet eens als geschiedkundig werk is bedoeld en dus ook de toets der historie, archeologie en bijbelkritiek niet kan doorstaan.

    Lukas was dus helemaal geen historicus, maar gewoon een kwakzalvende fantast die met hedendaagse zeer bedenkelijke paranormale bedriegers kan vergeleken worden. Ze konden nog van hem leren.

    In par 14 staat dat de volgelingen van chr. als gewone en ongeletterde mensen bezien werden. Zoals reeds is aangestipt waren ze werkelijk ongeletterde mensen. Het was geen schande – veeleer een zeer spijtig iets - in die tijd. Er zijn een aantal teksten die dit toch wel ondersteunen:

    *(Jakobus 2:5-6) Luistert, mijn geliefde broeders! Heeft God niet degenen die arm zijn ten aanzien van de wereld uitgekozen om rijk te zijn in geloof en erfgenamen van het koninkrijk, dat hij beloofd heeft aan hen die hem liefhebben? 6 GIJ hebt evenwel de arme oneer aangedaan. Zijn het niet de rijken die U on-derdrukken en U voor rechtbanken slepen?

    *(Jakobus 5:1-6) Welaan nu, gij rijken, weent en jammert om uw ellenden die over U komen. 2 UW rijk-dom is verrot en UW bovenklederen zijn door de mot aangetast. 3 UW goud en zilver is weggeroest, en hun roest zal tot een getuigenis tegen U zijn en UW vleesdelen verteren. Iets wat gelijk is aan vuur hebt GIJ in de laatste dagen opgestapeld. 4 Ziet! Het loon dat de werkers toekomt die UW velden hebben geoogst maar dat GIJ hebt ingehouden, blijft het uitroepen, en de hulpkreten van de zijde der oogsters zijn tot de oren van Jehovah der legerscharen doorgedrongen. 5 GIJ hebt in weelde geleefd op de aarde en hebt U aan zingenot overgegeven. GIJ hebt UW hart vetgemest op de dag van de slachting. 6 GIJ hebt veroordeeld, GIJ hebt de rechtvaardige vermoord. Weerstaat hij U niet?

    Verder  was Jzs ook niet zo te spreken over de rijken. De weeen die hij uitsprak getuigen daar in overvloedige mate van.

    95% der armen mocht zich al gelukkig prijzen als ze de eindjes aan elkaar konden knopen.

    Sommige bijbelpassages geven de indruk dat men als destijdse christen de rijken wel moest haten. En dan is men vewonderd dat ze zelf vervolgd werden.

    Hoofdstuk 2 is nu even aan de beurt.  Blz 15 par 4 en verder.

    Het gaat over “onweerlegbare bewijzen.!!

     *(Handelingen 1:1-5) Het eerste bericht, o Theofilus, heb ik opgesteld over alle dingen die Jezus begon-nen is zowel te doen als te onderwijzen 2 tot op de dag dat hij werd opgenomen, nadat hij aan de aposte-len die hij had uitgekozen, door middel van heilige geest bevelen had gegeven. 3 Ook aan hen toonde hij, nadat hij had geleden, door vele onweerlegbare bewijzen dat hij levend was, daar hij gedurende veertig dagen door hen werd gezien en [met hen] over de dingen aangaande het koninkrijk Gods sprak. 4 En ter-wijl hij met hen samenkwam, beval hij hun: „Vertrekt niet uit Jeruzalem, maar blijft wachten op datgene wat de Vader heeft beloofd, waarover GIJ van mij hebt gehoord, 5 want Johannes doopte wel met water, maar GIJ zult niet vele dagen hierna in heilige geest worden gedoopt.”

    …….? Waren er dan vele onweerlegbare bewijzen dat Jzs. levend was ?

    Er is zelfs nog geen bewijs dat hij dood was, en er is zelfs geen bewijs dat hij er ooit is geweest.!! Lulkoek en dikke zever door knettergekke idiote Lukas dus.

    Acht en twintig jaar na de veronderstelde gebeurtenissen komt die half gare dokter met vertellingen over de brug die eigenlijk zinloos, onbewijsbaar en zeker wél weerlegbaar zijn.

    Waar haalt hij dan die bewijzen vandaan ? Vermeldt hij ooggetuigen die zijn verhaal dan kunnen beves-tigen ? En wat verstaat Lukje door “onweerlegbaar” ? Zijn de wonderen dan misschien zo normaal te noemen ? Zijn ze in overeenstemming met vaste natuurwetten ? Moet een normaal denkend mens dan wonderen als zijnde in overeenstemming met logica gaan bekijken ? Lijkt u dat verstandig ?

    Een koninkrijksboodschap werd in die tijd (en het kan om het even welke boodschap zijn geweest) zeker mondeling doorgegeven. De arme en ongeletterde mensen konden die na een tijdje, niet letterlijk doorge-ven en bepaalde dingen werden uit hun context gehaald. Wat men eigenlijk niet meer begreep, of wanneer de logica zoek was, maakte men er maar vlug een wonder van, of men durfde het aan zijn eigen versie weer te geven van wat men na een tijdje dacht dat het wel juist zou zijn. Goedgelovigheid en ontzag deden de rest. Tot zelfs vandaag – 21ste eeuw – zijn er mensen die die wonderen normaal vinden. (God heeft medelijden met hun gebrekkig denken – grapje.)

    Par 6 spreekt over betrouwbare ooggetuigen. Waar zijn ze dan wel ? Alleen in de bijbel te vinden ? Ook in andere kronieken uit die tijd ? Die ooggetuigen zijn alleen in de fantasie van de schrijver(s) te vinden en nergens anders. Geen enkel rapport, geen enkele kroniek, geen enkel militair verslag, geen enkele vermelding van schriftgeleerden ………er is niets te bespeuren. Ze hebben als naam : ’velen’.

    De Hemelvaart.

    Als de engelen – naar verluidt twee in wit verklede spoken – zeggen dat de christus op dezelfde wijze zou terugkeren als hij ten hemel voer, dan bedoelen ze dat hij zou terugkeren op een manier zoals hij was vertrokken.  Het Wtg. maakt daar een mysterieus iets van, door zijn terugkeer als totaal onzichtbaar te om-schrijven. Ze moeten het wel zo doen, gezien het onzichtbaar koninkrijk in 1914 is opgericht en de christus ‘als koning’ is gaan regeren. Niemand heeft iets gezien. Die onzichtbare terugkeer is dus niet zichtbaar omdat er gewoon geen terugkeer was.  Er is zelfs geen heenreis geweest. Geen hemelvaart en geen ticket “Heen en Terug”…. t’ Is helemaal niet moeilijk, zelfs….. ..

    Par 15 Wat is er nu zo dringend aan de tijd ?

    Zijn er nu misschien bewijzen voor dat we in de tijd van het einde leven ? Zijn er meer rampen dan vroeger ? Is er meer misdaad ? Zijn er meer ziektes ? Wat men ook denkt, het aantal katastrofes is niet groter of schokkender dan dezen die vroeger gebeurden. Er was natuurlijk geen berichtgeving, men kon in geen krant lezen wat er in China gebeurde en men wist van veel dingen helemaal niets. Alleen thans worden de plaatselijke gebeurtenissen  uit vroegere tijden aan het licht gebracht, maar de getuigen onthouden er zich bijzonder angstvallig voor ze te vermelden. Bovendien is de huidige (over)bevolking in aantal een veelvoud van wat ze vroeger was. (ongeveer 4,7 maal als een 120 jaar geleden.)

    Zelfs de lieve schepseltjes van onze grote schepper worden niet belicht : de schroefwormvlieg- de malariamug – de tsé-tsé vlieg – de virale en bacteriele infecties die men kan oplopen – Tay Sachs – polio – meningitis -  giftige planten en dieren…. Het moet best gezwegen worden. Want er moet gezegd : die dingen waren er vroeger ook, maar vandaag heeft men er in bepaalde gevallen een wetenschappelijke oplossing ter genezing voor. De wereld heeft de strijd aangebonden (zonder wonderen) en de godsdient heeft er geen klop voor gedaan.  Alleen god zag dat alles zeer goed was.

    Er moet bijgevolg gezegd worden dat de getuigen echte specialisten zijn in het benadrukken van negatie-ve berichten. Ze halen hun hart op aan rampen en mistoestanden,want dit zijn allemaal tekenen dat de grote verdrukking ophanden is. Weer een stap dichter bij het paradijs. De doden in rampen zouden ofwel toch doodgaan of ze zullen een opstanding krijgen. Aan het leed gaan ze eventjes voorbij. Niets blijft duren.

    Zelfs toen men “kon bewijzen” dat het jaar 1914 het absolute einde zou zijn van de mensenheerschappij, werd probleemloos en geluidloos overgeschakeld naar het begin van de tijd van het einde toen er in 1914 helemaal niets gebeurde. En er gebeurt nog altijd niets.

    *Waar is de tijd toen men het einde van de valse religies benadrukte. Babylon de Grote, het wereldrijk van valse religie zou niet meer door het volk ondersteund, en door de VN verpletterd worden. Wie spreekt er nu nog over ? Religies zijn nog nooit zo machtig geweest als thans.

    *Waar is de tijd toen men sprak over de koning van het Noorden en die van het Zuiden ? Er zou tot het einde strijd zijn. De noordkoning is in rook vergaan en het genootschap vindt hem ook niet. Zwijgen dus !

    *Waar is de tijd dat er van de daken geschreeuwd  werd dat de VN in 1975 alle religies zouden aanvallen en god zou ingrijpen om “zijn volk” voor vernietiging  te vrijwaren ? Zwijgen dus. Ze vergeten toch snel.

    *Nu wordt over die punten in 236 landen gezwegen. Men is zelfs Joost aan het zoeken. Nieuwe leugens zullen wel de oude bedekken en het boerenbedrog zal blijven. …Enfin -  het volk wordt graag bedrogen.

     

    Nu iets over de apostelen.

    Toen Judas plichtsgetrouw, naar aanleiding van de profetieen en de vervulling ervoor de Jezus een kus op de wang had gegeven, werd hij uit de rangen van de twaalftallige elite verdreven.  toch was hij alleen maar de antagonist op dit moment? want volgens het Wtg was dit voorspeld in de profetieen. Judas zou moten geprezen worden, want in feite was er één van de twaalf die moest doen wat er moest gedaan worden …..een kus op de wang. Nu waren er maar elf meer. Door lotje te trekken kon men er gauw een nieuwe aanduiden. …de Matthias als twaalfde, spik-splinternieuwe apostel.

    Dat moest natuurlijk, want Petrus/Johannes “beseften” dat er twaalf fundamentstenen moesten zijn om in de hemel te regeren;  Zie Openbaringen 21: 2 en 14. ( en astrologie.)

    De Matthias was natuurlijk niet de gehele tijd bij zijn chef geweest, praktisch bijna of helemaal niet,  maar niemand vond dat erg, gezien de elf anderen ook niet zo heel veel hadden bijgeleerd. Afijn, ze waren er nu alle twaalf weer. En eerlijk gezegd, als gods geest als een aansteker op je hoofd kan branden, dan zal die ook wel in staat zijn om hersenen aan te vuren. Behalve een paar brieven van apostelen hoor je niet zoveel meer over hen en van de Matthias zelfs helemaal niets meer.

    Maar dra kondigt zich een klein probleempje aan. De Paulus – apostel der Natiën. Die kon geen dertiende fundamentsteen zijn, want er mochten er maar twaalf wezen. Waar moest hij nu naartoe en welke plaats zou hij in de hemelse gewesten krijgen.? Lukas mocht hem nu nog zo verheerlijken, hem boven alle ander apostelen toejuichen, hij zou niet bij de twaalf worden gerekend. En geloof het of niet :in de hemel waren ze ook zeer bijgelovig. Geen dertien hé !! “Beware”.

    Jawel – gods geest was in die tijd bijzonder oplettend. Daarover spreekt hoofdstuk 3……“Met gods geest vervuld.”

    Die heilige geest – of gods werkzame kracht – was destijds het onderwerp van niet weinig discussie en grote ruzie. Er waren nogal wat meningsverschillen, en tot op vandaag kan eigenlijk niemand de werking van die geest goed verstaan/begrijpen. Wellcht, praktisch zeker, omdat die er helemaal niet is. Toch is die geest onvoorstelbaar ‘machtig’. Ze was “in staat” om :

    *Alle leven tijdens de zondvloed te vernietigen – 8 mensen uitgezonderd.

    *Alle eerstgeborenen van Egyte te doden.

    *Alle kanaänieten uit te roeien.

    *De Rode Zee te splijten;

    *De tien geboden op stenen tabletten te beitelen. (twee keer zelfs)

    *De israelieten gedurende veertig jaar in een onleefbare woestijn in leven te houden.

    *Allerhande psychopatische gruwelen en onnozelheden te bewerk-stelligen, enz.

    *Een zekere Jezus op het water te laten lopen.

    *Doden op te wekken die reeds 4d begonnen te ruiken.

    Ze was niettemin niet in staat – en is het nog niet – om:

    °Gruwelijke oorlogen te vermijden.

    °Misgeboorten en ziektes allerlei, te vermijden.

    °Te beletten dat er honderden verschillende religies bestaan die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

    °Vulkaan-uitbarstingen met doden als gevolg te vermijden.

    °Vliegtuigen in gebouwen te laten vliegen…….enz

    Kortom : gods geest was in staat om gevolgen van veel dingen te bestrijden, maar helemaal niet in staat om de oorzaken van problemen te voorkomen.

    -Maar op pinksteren was het zover. 120 vurige tongen op de hoofden van evenveel aanwezigen te laten branden om te tonen dat zij de fakkeldragers zouden zijn van de nieuwe religie. Snel kwamen er nog een paar duizend bij toen elk van die 120 bleek de taal te spreken die nodig was om over god te getuigen.

    Dit hoefde eigenlijkhelemaal niet, want alle aanwezigen spraken het Koiné-grieks reeds vlot en zonder moeite, zodat ze met of zonder hun eigen taal elkaar konden verstaan.

    Even blz 21/9 bekijken.

    (Galaten 6:16)

    En allen die volgens deze gedragsregel ordelijk zullen wandelen, op hen zij vrede en barmhartigheid, ja, op het Israël Gods.

    Dat het israël gods alleen op de 144.000 gezalfden zou bestaan lijkt mij een zeer voorbarige conclusie die door het Wtg. wordt vooruitgeschoven om een klasse van mensen te creëren die de anderen gehoorzaamheid verschuldigd zijn. Naar het mij toeschijnt uit de bijbelse lektuur zelf, zouden alle christenen ook gezalfden zijn en dus leden van het israël gods. However, ik ben geen christen, geloof ook niet in de bijbel en nog veel minder in de religieuze organisaties van de gehele wereld waaronder het Wtg. een zeer voorname, zij het dictatoriale, plaats inneemt. Wat zij dus concluderen kan me niet schelen. Ook vandaag is het toneel van deze wereld aan het veranderen en mogen we veronderstellen dat mensen niet meer zo geestelijk dom zijn als ze vroeger waren. De mogelijkheden om meer te weten zijn dus nu wetenschap-pelijk wel aanwezig, gelukkig ten koste van religieuze dogma’s.

    De kwestie met de drie sleutels is een totaal nietszeggend gegeven en lijkt meer een bedenking voor mensen die aan een zinloos gebeuren, een soort van stempel, een bepaalde waarde willen kleven. Shit dus.

    Blz 22/5.:

    Was de gemeente een bron van geestelijke kracht ?

    Er moet benadrukt worden dat er nog geen centrale gemeente bestond in de tijd waarover Lukas sprak.

    Hier en daar, door de prediking van Paulus waren er groepjes van gelovigen die nu en dan even bijeenkwamen, maar een gestruktureerde gemeente met een centraal orgaan bestond nog niet. Er waren bovendien geen griekse geschriften, want die kwamen pas na 70 ten vroegste en bijgevolg waren er nogal wat verschillende meningen en gedachten.

    Voor meer info kan u lezen ineen ander artikel :  De “Apostelen  – apostolische vaders en kerkvaders.”

    Vanaf Paulus 47 na chr. tot in de vierde eeuw was er bijlage na géén eensgezindheid. De meeste getuigen zijn op dit gebied door hun leiders verkeerd voorgelicht om eigenlijk te zeggen: schandelijk bedrogen.

    Of de eerste christenen gezalfden mogen genoemd worden valt nog te betwijfelen. Gezalfden zouden als basisleggers nogal een voorbeeld voor niet gezalfden moeten zijn, maar wanneer we Paulus lezen dan zien we enkele flagrante eigenaardigheden die zelfs niet door de beugel kunnen.

    o          (1 Korinthiërs 5:1-13) Er wordt zowaar hoererij onder U bericht, en zulk een hoererij als zelfs onder de natiën niet voorkomt, dat een zekere [man] de vrouw heeft van [zijn] vader. 2 En zijt GIJ opgeblazen en hebt GIJ niet veeleer getreurd, opdat de man die deze daad heeft bedreven, uit UW midden werd weggenomen? ......... .....  6 UW [reden tot] roemen is niet fraai. Weet GIJ niet dat een weinig zuurdeeg het gehele deeg doet gisten?................

    o          (1 Korinthiërs 6:1-6) Durft iemand van U die een zaak tegen een ander heeft, naar het gerecht te gaan [om] voor onrechtvaardigen [te verschijnen] en niet voor de heiligen? 2 Of weet GIJ niet dat de hei-ligen de wereld zullen oordelen? En indien de wereld door U geoordeeld zal worden, zijt GIJ dan onge-schikt voor het berechten van zeer onbeduidende zaken? 3 Weet GIJ niet dat wij engelen zullen oordelen? Waarom dan niet zaken van dit leven? 4 Indien GIJ derhalve zaken van dit leven te berechten hebt, stelt GIJ dan degenen als rechters aan op wie in de gemeente wordt neergezien? 5 Ik spreek om U tot schaamte te bewegen. Is het waar dat er onder U niet één wijs man is die tussen zijn broeders zal kunnen oordelen, 6 maar dat de ene broeder met de andere broeder naar het gerecht gaat, en dat voor ongelovigen?...........

    o          (1 Korinthiërs 10:12-14) Wie daarom denkt te staan, moet oppassen dat hij niet valt. …………… 14 Daarom, mijn geliefden, ontvliedt de afgoderij.

    o          (1 Korinthiërs 11:1-22)……………17 Doch terwijl ik deze instructies geef, prijs ik U niet, omdat GIJ niet ten goede maar ten kwade samen-komt. 18 Want in de eerste plaats hoor ik dat er, wanneer GIJ in een gemeente samenkomt, verdeeldheid onder U heerst, en tot op zekere hoogte geloof ik dit. 19 Want er moeten ook sekten onder U zijn, opdat de goedgekeurden onder U ook openbaar mogen worden. 20 Daarom kunt GIJ, wanneer GIJ op één plaats samenkomt, het avondmaal des Heren niet eten. 21 Want wanneer GIJ [het] eet, nuttigt een ieder van tevoren zijn eigen avondmaaltijd, zodat de een hongerig is, maar de ander dronken. 22 GIJ hebt toch zeker wel huizen om te eten en te drinken? Of veracht GIJ de gemeente van God en beschaamt GIJ degenen die niets hebben? Wat zal ik tot U zeggen? Zal ik U prijzen? Hierin prijs ik U niet.

    o          (Galaten 3:1) O onverstandige Galaten, wie heeft U onder kwade invloed gebracht, U voor wier ogen Jezus Christus openlijk als aan een paal gehangen werd afgeschilderd?

    Om het hierbij te laten sluiten we dit af, want in feite zijn er nog een aantal andere ongewenste verschijnselen bij diegenen die door het Wtg als gezalfden betiteld worden. Amaai gezalfden !!

    Nota:

    *De Galaten waren galliërs die zich in de derde eeuw vr chr.  via de Bosporus in Midden-Turkije hadden gevestigd. Ze waren nogal wat ruw van aard, vechtlustig en heethoofdig, maar door Paulus’ prediking werden ze min of meer voor het nieuwe geloof gewonnen. Ze bevolkten een groot deel van dit Midden-Turkije en woonden in diverse dorpen en steden. Brieven moesten dus rondgaan tot ze niet meer leesbaar waren en men verplicht was kopies te maken. Vandaar dat er reeds veel fouten inslopen.

    *De Korinthiërs waren inwoners van een destijds zeer grote havenstad en zoals in alle dergelijke haven-steden werd daar met de zeden soms nogal eens meer dan gewoon los omgesprongen. Vandaar dat er ook wel veelvuldig hoererij en prostitutie voorkwam.

    Zulke mensen konden dus moeilijk gezalfden genoemd worden.

     

    Nu nog even naar hoofdstuk 3 par 1.

    Naar het Wtg. zegt heerste er in Jeruzalem op het moment van pinksteren een opgewonden en blije stemming… Asjemeno…..Ik beweer met klem dat er in die tijd helemaal geen opgewonden of blije stemming heerste. Het leven was er meer dan loodzwaar te dragen

    Pinksteren was een “feest” dat wegens verplichtingen in de joods religieuze leer moest worden in acht genomen en waar de gevestigde priesterklasse zeer sterk de nadruk op legde.

    Dus kwamen er nogal wat gelovige joden en proselieten naar Jeruzalem waar de tempel van Herodes stond. Evenwel :

             Er was de nogal wrede en onderdrukkende romeinse bezetting.

             Er was de even onderdrukkende dictatuur van Herodes Agrippa die voor een moordje meer of minder zijn hand niet omdraaide.

             Er waren de schriftgeleerden die het volk vervloekten omdat ze de wet niet kenden.

             Er waren nogal hoge belastingen, veel armoede en absoluut geen sociale voorzieningen.

             Er waren dan nog de vrijheidstrijders zoals de zeloten, sicariers en allerhande die elkaar heimelijk probeerden te benadelen.

    Bijgevolg was er geen blije stemming, maar een bijzonder bedrukte  angstig aandoende sfeer.

    Het is absoluut niet nodig om via lektuur een bepaalde sfeer te creëren om alleen maar te tonen hoe de “heilige geest” op die 120 zogezegd neerdaalde. We moeten ons blijven afvragen of de Lukas niet nog gekker was dan wij al denken.

    Blz 23/8

    Ook het feit dat de Hebreeen moesten aangespoord worden om vergaderingen te bezoeken is iets dat doet nadenken.

                (Hebreeën 10:24-25) En laten wij op elkaar letten ten einde tot liefde en voortreffelijke werken aan te sporen, 25 het onderling vergaderen niet nalatend, zoals voor sommigen gebruikelijk is, maar laten wij elkaar aanmoedigen, en dat te meer naarmate GIJ de dag ziet naderen.

    Ondanks de door Jzs. in Handelingen 1 :7 gegeven correctie blijft ook Paulus duidelijk denken dat de komst van het koninkrijk ophanden is……….”naarmate gij de dag ziet naderen”!!

    En het feit dat ze moesten aangespoord worden om het vergaderen niet na te laten wijst erop dat de he-breëen een bijzonder zwak geloof hadden. Wie – als gezalfde – laat nu na de ó zó belangrijke bijeen-komsten bij te wonen als hij gelooft dat Christus hem binnenkort redding zal verschaffen ??

    Wie gezalfd is met het vuur van de geest, op of in zijn schedel, gaat zonder mankeren naar de bijeen-komsten. Waren er misschien pseudo-gezalfden die af en toe maar eens met de bende meededen ?

    Hebreeen werd geschreven (ongeveer 61 na chr.) ?? tot een groep bekeerde joden. De vraag is echter of de brief wel authentiek is. Sommige bijbelgeleerden denken dat de brief zeker niet van Paulus afkomstig is.

    Handelingen 1 : 7 had blijkbaar geen effect gehad. Ook de inspiratie van de geest was ver te zoeken, gezien men er na die opmerking van christus wel rekening mee had gehouden.

    Voorlopig besluitje.

    Dit korte overzicht geeft bepaald niet weer dat de bijbel en/of eerder nog het Wtg. betrouwbare instrumenten zijn. Men kan er zich moeilijk tot niet, van bedienen om waarheidsgetrouwe gegevens te bekomen.

    Lezers van de lektuur van het genootschap laten zich eerder leiden door de dogma’s, die trouwens op niets meer dan op verkeerde berekeningen steunen, en op zienswijzen die fundamentalistisch-creatio-nistisch van aard zijn.

    Bovendien wordt elke wetenschappelijke en bewijsbare bevinding krachtdadig tegengewerkt en wordt de getuige sterk aangeraden zich niet op archeologie en historie te verlaten.  Wereldse lektuur  (met feiten-materiaal en het nodige bewijs) is naar hun normen, geloofverwoestend – wat wel waar is, maar zeer suggestief bedoeld. Het is veel beter dat de getuige zich blijft houden aan de Wtg. lektuur,  aan de verga-deringen en aan de raad van de ouderlingen in de gemeentes die gewoon na-apen wat het bestuur hen influistert.

    In het andere geval zou de lust om van deur tot deur te gaan prediken weleens een zware last kunnen worden.

    Blz 16/9.

    Daar staat : als christenen zich zorgen maken om de komende datum van gods ingrijpen, maken ze zich zorgen over iets wat hen niet toekomt.

    Dit is godver de potverdorie een totale ommekeer in de zienswijze van het Wtg.

    Christenen moesten zich – toen er nog data werden vooropgesteld – met grote dringendheid bezighouden met bijbel, vergaderingen, wtg. lektuur, de prediking, en met niets anders dan dat. Elk moment, elke mi-nuut kon de grote verdrukking gaan beginnen met Armageddon als kers op de taart. Wees waakzaam werd er elke seconde benadrukt.

    Elke kleine negatieve berichtgeving werd aangegrepen als een vreugdevolle stap dichter bij het einde.

    o          (Lukas 21:25-28) 25 Ook zullen er tekenen zijn in zon en maan en sterren, en op de aarde radeloze angst der natiën, die vanwege het gebulder der zee en [haar] onstuimigheid geen uitweg weten, 26 terwijl de mensen mat worden van vrees en verwachting omtrent de dingen die over de bewoonde aarde komen; want de krachten der hemelen zullen worden geschokt. 27 En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk met kracht en grote heerlijkheid. 28 Als nu deze dingen beginnen te geschieden, richt U dan rechtop en heft UW hoofd omhoog, omdat UW bevrijding nabij komt.”

    Moet men zich van zijn eigen bevrijding dan helemaal niet veel aantrekken??...Alle getuigen van jhwh. keken destijds uit naar 1975 en dit wel vanaf 1968.

    “Binnen hier en een kleine negen jaar zullen we in het paradijs zijn broeders en zusters”.

    Hebben ze de leden bedrogen ?........... ja of ja ?

    En nu zouden christenen niet meer moeten uitkijken naar die gebeurtenis die alsmaar in de tijd verscho-ven wordt. Het komt hen niet toe zich daarover zorgen te maken. Wat een dwaasheden. Eerlijk gezegd, ik denk dat het Wtg het spoor kwijt is. Dwz: het spoor van wat zij dachten dat het een juist spoor was.

    *Mogen ze nu wel weer een huis kopen op afbetaling ?

    *Mogen ze nu wel weer een auto kopen ?

    *Mogen de kinderen nu weer langer naar school ?

    *Jawel hoor – Armageddon komt ietsje later maar ge moet u daar niet mee bezighouden.!! Het komt u niet toe.!

    Het is anderszijds ook overduidelijk dat het Wtg. pogingen blijft ondernemen om mensen te lijmen en ze desnoods via leugen en bedrog in hun toren vast te houden. Ja leugens kunnen lang meegaan.

    Wie de echte waarheid zoekt, moet vooral beginnen met de eerste vraag :.“Ben ik wel eerlijk met mezelf en kan ik het aan om de feiten, zonder vóóronderstellingen te aanvaarden ?”

     

    Vlamme

    10.09.10

     

    Nb. Het boekje telt 224 blz. ik heb de moed niet meer om nog verder alles te ontrafelen wegens teveel verkeerd en bedrog. Misschien later nog eens, wanneer ik een nieuwe energieopstoot krijg. Alhoewel…

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    04-10-2011, 14:22 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!