RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VERSPREIDING VAN HET GOEDE NIEUWS

    DE VERSPREIDING VAN HET GOEDE NIEUWS

    Oftewel

    EEN MOOI SPROOKJE VAN HET WACHTTORENGENOOTSCHAP.

    Het art:  “jehovah weet zijn volk te bevrijden.”

     

    Dit artikeltje hoeft echt niet gelezen te worden door mensen die alleen maar kunnen lezen wat er staat uitgescheven in de  wachttoren van 15.04.12 op blz 22, maar des temeer door mensen die de bekwaamheid bezitten, alsmede het redeneringsvermogen om te lezen wat er eigenlijk niet staat.

    Het begint met de linkerkolom op blz 22 met de vraag: “waarom kunnen we ervan overtuigd zijn dat jhwh:……

    1.      De timing van de gebeurtenissen onder controle heeft ?

    Waar staat dat eigenlijk ? In de bijbel ? Laat me niet lachen !! In de bijbel vindt men het verheerlijken van het veronderstelde opperwezen – als de enige echte ware god – tot op de rand toe  gevuld en overlopend. Jhwh kan alles en hij is de goedheid zelve. Op de duur zegt hij nog het slachtoffer te zijn van zijn oneindige wijsheid.

    De komende gebeurtenissen zouden dezen zijn die de “Grote verdrukking” en het erop volgende “Armageddon” betekenen.

    En de getuigen van jhw kunnen het weten, want ze zijn gods uitverkoren volk en ze worden als enige religie door gods heilige geest geleid – zeggen ze zelf trouwens – dus!!

    Dit vormde er destijds ook de reden voor dat die bende aartsleugenaars de “Grote Verdrukking” in 1874 voorzegden, vervolgens 1914 als de komst van Armageddon, en toen dat dus verkeerd bleek te zijn verschoven ze maar naar 1925, en 1945, en 1975. Potverdorie, weer bleek gods geest ladderzat te zijn geweest en dus kwam er een nieuwe voorspelling. Het is voor héél binnenkort.

    Alles zal beginnen met een grote verdrukking die groter is dan de grootste die er ooit is geweest en groter zelfs dan alle grote verdrukkingen uit het verleden samen.

    We zijn nu wel reeds 2012 en de wereldtoestanden zien er niet zo rooskleurig uit als ze zouden moeten zijn, maar we moeten het aan wiskundigen, grafiekmakers en ernstige studiegenootschappen overlaten om een serieus gefundeerde bewering te maken. Volgens hen zijn de toestanden nogal wat beter dan vroeger. De media zorgen er echter voor dat ze sensatie kunnen maken van iedere gebeurtenis en dit terwijl er vroeger geen media waren. Denk even na voor u besluit.

    Toch schijnt god zijn timing zeer goed onder de knie te hebben, maar gegarandeerd is hij zijn agenda kwijt waar de juiste datum instaat  -  zeer binnenkort dus, dat is zeker.

    Het is echter overduidelijk dat er van een juiste timing absoluut geen sprake kan zijn. Volgens de door gods geest geleide getuigen zijn Adam en Eva in 4026 vr chr. in elkaar geflanst, terwijl Jg toegeven dat ze niet eens weten hoelang een scheppingsdag heeft geduurd.

    td 37B ……….Scheppingsdagen geen dagen van 24 uur

    „Dag” kan eenvoudig een tijdsperiode betekenen. 

     (Genesis 2:4) Dit is [de] geschiedenis van de hemel en de aarde ten tijde dat ze werden geschapen, op de dag waarop Jehovah God aarde en hemel maakte.

    Bij God kan dag een lange tijd zijn.

     (Psalm 90:4) Want duizend jaren zijn in uw ogen slechts als de dag van gisteren wanneer die voorbijgegaan is, En als een wake in de nacht.

     (2 Petrus 3:8) Laat dit ene feit echter niet aan UW aandacht ontgaan, geliefden, dat bij Jehovah één dag als duizend jaar is en duizend jaar als één dag.

     

    Wat men in de Ontwaakt van 01.11.11 op blz 29 schrijft, kan ons ook even doen nadenken……

    Waren de neanderthalers net als wij?

    „De lang bestaande opvatting dat neanderthalers inferieur waren aan de Homo sapiens is langzaam aan het veranderen naarmate er steeds meer nieuwe vaardigheden aan hen worden toegeschreven waarvan we dachten dat die uniek waren voor ons”, stond in de New Scientist. Uit recente ontdekkingen blijkt dat neanderthalers schuilplaatsen bouwden, haarden aanlegden, vuur maakten, kleren droegen, eten kookten, gereedschap maakten, en lijm om speerpunten aan schachten te bevestigen. Er zijn ook aanwijzingen dat ze voor zieken zorgden, symbolen kenden, sieraden droegen en hun doden begroeven. Volgens Erik Trinkaus, hoogleraar fysische antropologie aan de Washington-universiteit in Saint Louis (Missouri, VS), „waren neanderthalers mensen en hadden ze waarschijnlijk dezelfde geestelijke vermogens als wij”.

     

    In Azië verdwenen de neanderthalers ongeveer 50.000 jaar geleden, in Europa ongeveer 32-34.000 jaar geleden, dit met uitzondering van de zuidelijke randen van het Iberisch schiereiland, waaronder Gibraltar, waar de neanderthalers zich mogelijk nog enige duizenden jaren langer wisten te handhaven.

    Als dus volgens hetWTG Adam en evan in 4026 vr chr. het levenslicht zagen, hoe kunnen antropologen dan vaststellen dat ook neanderthalers mensen waren ? Weer heeft onze bijzonder zatte geest van god een verkeerde timing gehad.

    2. zijn macht gebruikt om zijn volk te redden.!

    Bij de zondvloed………

    Mijn antwoord :…..als we de zondvloed rekenen in 2370 vr chr, en 4026 vr chr waarin A/E werden gemaakt dan komen we met een verschil van 1656 jaar. Bij een gevolkingstoename van 0,1% en een klein sterftecijfer komen we snel aan een 15 a 20 miljoen mensen bij de zondvloed. (er was een klein sterftecijfer wegens het feit dat de mensen een lange levensduur bleken te hebben – Methusalem bvb. 969 jaar)  Dit is een strikt minimum want in werklijkheid moeten die cijfers nogal wat hoger liggen.

    Als god dan slechts 8 kindertjes moet beschermen door er minimum 15 miljoen te doden, dan zijn we genoodzaakt hem niet als een “beschermer”, maar veeleer als een lustmoordenaar, een soort van genocidepleger te  beschouwen.

    De vraag is of dit eigenlijk een mogelijkheid zou kunnen zijn. Als er in Mespotamie ongeveer 15 mljn mensen leefden die door de zondvloed werden verzwolgen, samen met misschien wel 100en miljoenen dieren, dan moeten daar toch minstens sporen van te vinden zijn. Noch antropolgen, noch archeologen, noch geologen zijn geneigd om daar iets van te bevestigen. – Integendeel !!

    De getuigen zijn weer een beetje gehaast geweest in het gewillig aannemen van dit sprookje, zonder dat ze kennis hebben opgedaan om de waarheid daaromtrent te gaan zoeken. Stelletje sukkels. Ze hebben niet eens de nodige intellectuele capaciteit om een verdedigbaar standpunt daaromtrent in te nemen.

    Wetenschappelijk kan er nooit een wereldomvattende zondvloed zijn geweest, en zijn A en E nooit de eersten van een”schepping” geweest daar er reeds Neanderthalers waren 35.000 jaar voordien.

    3.Voor en tijdens de exodus.

    Als de egyptenaren dachten dat het aantal israelieten hen in aantal aan het overtreffen waren, dan betekent dit dat het aantal van deze egyptenaren toch ook wel rond de drie miljoen bedroeg.

    De eerstgeborenen van Eg. moesten sterven en dat wil zeggen – aan 10 personen per gezin – dat er zeker 300.000 eerstgeborenen waren die stierven. Ze hadden dus het pascha niet gehouden en moesten het maar ontgelden. Bovendien  waren er zeker evenveel dieren gestorven, was de oogst kaalgevreten door de sprinkhanen en kon er van het Nijlwater niet worden gedronken want de hemelse liefdevolle schepper had het in bloed laten veranderen waardoor  de dode kikkers en vissen het water deden stinken. Jawel, god doet niet veel, maar als hij iets doet dan doet hij het grondig en gruwelijk slecht.

    Maar we moeten dat een beetje begrijpen; hij deed dat om die bende struikrovers – de isra’s – die volgens het wtg ongeveer 215 jaar geprofiteerd hadden van het voedsel uit het vruchtbare land Gosen - uit Egypte weg te krijgen, want er bestonden in zijn almacht zeker geen andere mogelijkheden. Terecht eist hij dus wel de titel op van medogende, liefdevolle en barmhartige vader.

    Als u het mij vraagt : een bloeddorstig monster verdient, in vergelijking met god nog de titel van brave jongen.

    4. tijdens de vernietiging van Judea en Jeruzalem.

    Bij de wegtrekking uit Judea in 66 tot 70 na chr werden de in Pella wonende bewoners gespaard.

    In Jeruzalem zelf waren de diverse sekten en politieke groepen elkaar lustig aan het uitmoorden, bij zoverre dat zelfs moeder hun kinderen opaten wegens de hongersnood.

    Toen de romeinen terugkwamen vernietigden ze geheel de stad en omliggende.

    Er werden 1.100.000 doden geteld en die waren nog de gelukkigen, gezien er 70.000 slaven werden weggevoerd om de leeuwen eten te geven.

    Voor een paar honderd “ christenen” keek jhwh vanuit zijn hemelse rustplaats glimlachend toe hoe de meer dan één miljoen doden werden gekeeld of doorstoken. Ze moesten hem maar een beetje meer gehoorzaam zijn geweest die vuile etterbakken. Er moet echter en naar waarheid aan toegevoegd worden dat al die mensen in opstand kwamen wegens onderdrukking,  armoede en dat ze daarbij nog aangespoord werden door religieuse leiders die hun de messias naar de wijze van David bij hun strijd propageerden - die hen zeker de overwinning zou schenken. He werd een flop.

     

    We zien dus uit die paar verslagen hoe jhwh tewerk ging als een moordende machine, een terminator waar zelfs de beste filmmakers nog niet aan denken.

    5. – punt 3 uit het artikel – zegt “Hij weet hoe de gebeurtenissen zich tijdens de grote verdrukking zullen ontwikkelen”.

    Eerst en vooral motene we duidelijk kunnen definieren dat er gebeurtenissen komen die als een grote verdrukking kunnen aangewezen worden/ er gebeuren dagelijks een aantal gebeurtenissen waarbij de getuigen van jhwh opgetogen uitroepen dat dit nu eens echt het juiste voorteken is. Haha, dat is de aanloop naar de grote verdrukking zie !! Natuurlijk kijken de Jg alleen maar naar de negatieve gebeurtenissen en zi”en ze niet ees dat er ook andere en betere dingen in de wereld gebeuren. Kan ook niet want hun genootschap maakt ze wijs dat dit de tatiek is die satan - als baas van de wereld – gebruikt om mensen zad in de ogen te strooien. Elke ramp – en hoe meer doden hoe beter – doet hun hart opspringen en beschouwen ze als een teken van het einde. – Heel binnenkort. Jhwh staat op het pnt in te grijpen, maar hij zal “zijn volk” zeker de nodige bescherming verlenen.

    Gezien er +/- zeven miljoen getuigen zijn en een wereldbevolking van +/- zeven miljard, betekent dit een verhouding van één op duizend om gered te worden.

    De 999 anderen zijn toch slechts ongedierte.

    Wachttoren 05 1/12 blz. 6 Armageddon — Een gelukkig begin.

    Velen vragen zich echter af waarom een God die de belichaming van liefde is, dood en verderf zou zaaien onder een groot deel van de mensheid. Het zou vergeleken kunnen worden met een huis vol ongedierte. Vindt u ook niet dat een gewetensvolle huiseigenaar de gezondheid en het welzijn van zijn gezin moet beschermen door het ongedierte uit te roeien?

    Evenzo moet de oorlog van Armageddon gevoerd worden wegens Jehovah’s diepe genegenheid voor mensen. God is van plan de aarde tot een paradijs te maken en de mensheid tot volmaaktheid en vrede te verheffen; „er zal niemand zijn die hen doet beven” (Micha 4:3, 4; Openbaring 21:4). Wat moet er dan gebeuren met degenen die de vrede en veiligheid van hun medemensen bedreigen? In het belang van de rechtvaardigen moet God zulk ’ongedierte’ — de onverbeterlijk goddelozen — uitroeien. — 2 Thessalonicenzen 1:8, 9; Openbaring 21:8.

    Zulke redeneringen – als je het dan geen fanatisme wil noemen – zijn gewoon te dom om te geloven.

    Het betekent dat er 7 miljoen gered worden en ruw geschetst 6.999.999.999 anderen die gewoon als ongedierte verdelgd worden.

    Is uw moeder geen getuige ? uw vader, zoons, dochters, tantes en ooms ook niet ? Dat kan god helemaal niet schelen. Ze moesten de boodschap van redding maar aanvaard hebben toen u bij hen op bezoek waart.

    Dus aardlingen die geen getuige zijn, begin maar angstzweet te produceren. Het is passend dat u dit artikel beschouwt als een  U in het nauw drijvend element. Bidt dat uw angstzweet als bloeddruppels wordt, zodat u straks ok kunt zegen: “Vader, vader, waarom hebt ge mij verlaten ?”

    Het antwoord is duidelijk: “omdat gij slechts een stuk ongedierte zijt.”

    De getuigen mogen van geluk sprekendat ze beschermd worden door zo’n liefdevolle hemelse vader, de enige echte onverzadigbare naar bloed dorstende terminator;.

    Door negenhonderd negen en negentig anderen te verpletteren zal hij toch één getuige redden.

    En pas op ! Het is voor héél, héél binnenkort.

    Groetjes

    Vlamme

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    27-07-2012, 15:28 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!