RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR ALLES BEGON

    VÓÓR  ALLES  BEGON.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Of iets in dien aard.

     

    Vóór alles begon was er blijkbaar niets, behalve – naar sommigen beweren – god zelf, in eigen persoon.

    Waar die eigenlijk vandaan kwam is volslagen onbekend, bij zoverrre dat zelfs god er zelf geen degelijk bewijsbaar antwoord op kan geven. Zoiets lijkt mij een niet zo’n klein beetje ongeloofwaardig, ja zelfs totaal onmogelijk….Zo van:”ik ben er altijd geweest”…welnu….dat staat gelijk aan: “ik ben er nooit geweest”

    God zou  - zoals hij zelf beweert -  volkomen in zichzelf bestaan, volmaakt in alle aspecten van zijn be-staan en onbeïnvloedbaar zijn voor (eigenlijk nog niet bestaande) uitwendige factoren. Kan niet anders hé…Als gevolg van deze eigenschappen zou god dus totaal en volledig zijn, zonder behoefte aan iets dat buiten hemzelf ligt.

    Nu ja, het lijkt me in eerste instantie reeds onjuist om te beweren dat god er altijd is geweest, want dit is een pure, onbewijsbare, op niets gebaseerde veronderstelling én vóóronderstelling. Het is dus verkeerd om gods eeuwig bestaan als uitgangspunt te nemen, gezien  niemand zijn bestaan ooit heeft bewezen. En er wordt verondersteld, zelfs geeïst door sommigen, dat wij dat slikken zonder na te denken.

    Dit is nu precies waar alle religies/sekten een gloeiende hekel aan hebben: gelovigen die durven nadenk-en. Denken is voor gelovige mensen de eerste stap naar twijfel. Om dit te vermijden hebben religies een groot aantal “theologen, bijbeldeskundigen, gregoriaanse hogescholen”, en voornamelijk een hierarchie die de plak zwaait over de meute. Die moet alleen maar aanvaarden wat hen voorgeschoteld wordt, want er zijn al zoveel geleerden die reeds over alles “ernstig” beweren te hebben nagedacht, zodat u dit niet meer hoeft te doen. – Was het maar waar. Doe hun leugens en verkeerde gedachten weg en ze zijn geen “geleerden” meer.

    Desondanks zijn er toch hier en daar mensen die de moed hebben om zelf na te denken, en ze stellen vast dat er een en ander niet klopt. Dat eigenlijk het meeste niet klopt; in feite dat er bijna niets klopt. Waarom moeten we zomaar aannemen wat ons voorgeschoteld wordt zonder het minste bewijs van waarheid ? – Het lijkt me echt, en het is ook, waanzinnig , ouderwets bijgeloof, zelfs mensonterend en geestbedwel-mend…..Omdat iedereen het zegt ? Al begaan miljarden een dwaasheid, het blijft een dwaasheid !!

    Maar we gaan even verder met god. – bij manier van spreken dan wel.!

    Een god die uit zichzelf volledig volmaakt is, kan immers geen nood of behoefte hebben aan iets buiten zichzelf of in zichzelf. Hij heeft alles, is volledig tevreden, en hij moet weten dat, zodra hij ook maar één verlangen heeft naar om het even wat, zijn volmaaktheid verloren gaat. Een verlangen, een wens, een be-geerte, duidt op een tekort of een onvolmaaktheid. Maw. god hoeft helemaal niets te scheppen.

    Als de schepping dus gebeurd is uit “liefde” voor mensen – of iets in die zin – dan wist god op voorhand welk een ellende er zou komen. Wist hij het niet, dan was hij niet almachtig. Wist hij het wel dan is hij verkeerd en laakbaar en kan er van liefde voor zijn schepping….geen sprake zijn. Integendeel ….

    De vraag is dus waarom en wanneer god besloot om toch iets te gaan scheppen.

    Als god dus volledig tevreden en volmaakt zou zijn (en dat kan in gelovigen hun gedachten ook niet an-ders) moet er zeker niets anders zijn, want als vooruitziende,  almachtige, alwetende moet hij weten en beseffen dat elk scheppingswerk negatieve gevolgen zal hebben. Zelfs zijn gedachte alleen al om iets te gaan ondernemen buiten zichzelf leidt tot zijn eigen onvomaaktheid. Om het even wat hij “schiep” beze-gelt zijn lot: hij wordt onvolmaakt en is dus dientengevolge niet langer almachtig. Hij is geen god meer.

    Op zeker moment moet hij toch ergens engelen hebben geschapen. Op zich is dit een beetje eigenaardig, om niet te zeggen onmogelijk. Er staat in zijn blijkbaar geïnspireerde bijbel dat hij “in het begin de hemel en de aarde schiep”. Als dit dan het begin was moeten de engeltjes vóór het begin zijn gemaakt – en dan was dít het begin. Aangezien er echter nog niets was, kunnen we ons afvragen hoe die daar dan gekomen zijn. Als fundamentalisten (zoals JG) de bijbel letterlijk nemen, dan moeten de engelen:

    1. Er eigenlijk nooit echt zijn geweest, gezien er nog niets was.
    2. Gelijktijdig met de hemel en de aarde zijn geschapen.
    3. Uit het niets tevoorschijn zijn gekomen, indien de schepping van hemel en aard nog niet was begonnen.
    4. Engelen komen pas later aan bod, wanneer ze iets moeten doen of vertellen. Gefantaseer dus.

    De vraag die uit die bedenkingen volgt is dan ook: “hoe zijn ze daar gekomen en waarom ?” ..Ik meen te mogen veronderstellen dat er dus een pré-begin is geweest, waar de bb. geen melding van maakt.

    Engelen staan ten dienst van god als zijn boodschappers, zijn dienaren, zijn toezichters en helpers.

    Nu breekt mijn klomp volledig !! Moet een almachtige, alwetende, alziende god dan geholpen worden ?

    Dienaren en bedienden, dat is toch iets voor sullige koningen die denken dat ze bovenaan de trap staan.

    De dienaren zelf staan dan voor zijn troon om te gehoorzamen en de koning op zijn wenken te bedienen.

    Nu dan: welke noden kan een complete god dan wel hebben dat hij moet geholpen worden ? Is hij mis-schien hoogmoedig ? Moeten ze hem aanbidden ? Moeten ze de dingen doen die hijzelf niet kan ? Dat kan toch niet.!!

    En uit wat bestaan die engeltjes dan ? Ze bestaan niet uit materie, want dan zouden ze zichtbaar zijn. Ze bestaan niet uit een fluïde stof, want dan zouden ze waarneembaar zijn. Eerlijk gezegd ze bestaan uit niets en dus zijn ze er ook niet. Terwijl mensen ongeveer 1,45 kg hersenen nodig hebben om te funktioneren en na te denken, hebben engelen geen 1/100.000ste  gram hersenen. Bijgevolg kunnen ze niet nadenken.

    Ze bestaan ook niet uit subatomaire deeltjes, want voor de schepping was er nog niets, dus ook geen ijle wezens. Als er dan nog niets was dan kan men zelfs niet eens spreken over om het even welk quantum-fysisch deeltje. Minder dan een mathematische nul is dus helemaal onmogelijk. En geloof dit alvast maar: niets is helemaal niet veel hoor.

    En dan kunnen we nog eventjes uitweiden over de engelen die zich vóór de zondvloed materialiseerden.

    Als u dat gelooft moet u zo snel mogelijk contact opnemen met een ernstige psychiater. (Zijn loon ligt vast lager dan wat de kerken u geregeld en van staatswege ontfutselen met onwaarheden en bedrog).

    Die engelen die reeds uit niets bestonden, gingen op zeker moment de mooie vrouwen op aarde gadeslaan en ze besloten om eventjes van de geneugten van het aardse leven te gaan proeven. Sex dus. Dus materia-liseerden ze zich in mannen met athletische gestalte en met alles erop en eraan. Zie bijbel !!

    (Genesis 6:1-4) 6 Nu geschiedde het toen de mensen talrijk begonnen te worden op de oppervlakte van de aardbodem en er dochters aan hen werden geboren, 2 dat de zonen van de [ware] God de dochters der mensen gingen gadeslaan [en bemerkten] dat zij mooi waren; en zij gingen zich vrouwen nemen, namelijk allen die zij verkozen. 3 Daarna zei Jehovah: „Voorwaar, mijn geest zal niet voor onbepaalde tijd ten aanzien van de mens werkzaam zijn, omdat hij toch vlees is. Bijgevolg zullen zijn dagen honderd twintig jaar bedragen.” 4 De Nefilim bleken in die dagen op de aarde te zijn, en ook nog daarna, toen de zonen van de [ware] God betrekkingen met de dochters der mensen bleven hebben en dezen hun zonen baarden; dit waren de sterke mannen die er oudtijds waren, de mannen van vermaardheid.

     Zo werden de nefilim geboren, wat god eigenlijk niet helemaal beviel. Hij had gewoon machteloos de engelen zich zien omvormen en sex bedrijven met de mooie aardse vrouwen (er waren in die tijd nog geen lelijke). De nakomelingen waren nefilim – de vermaarde reuzen uit de oudheid. En om de mensheid te straffen, voor wat hij had door de vingers gezien bij de engelen, besloot hij dus de zondvloed te sturen om iederen te verdrinken (Noach en 7 sukkels  niet - want dit waren brave.)

    Hoe hersenloze, materieloze engelen dit konden is iets waar je verstand moet bij stilstaan. Zelfs al hebt u de hersenen van een olifant, dan nog kan u daar geen touw aan vastknopen. Als u dan toch nog gelooft dat dit gebeurd is, overweeg dan maar eens euthanasie. Het kan toch niet dat u dat als normaal denkend mens als waar gebeurd bevestigt ? Het gaat er echt bij mij niet in hoor !

    In feite staan de mensen, in hun angstig bijgeloof, hier voor een reeks van dwaasheden die ze indertijd zelf hebben bedacht. In feite is er helemaal van dit alles niets gebeurd, maar het wordt alleen maar proble-matisch wanneer u geloof begint te hechten aan dingen die helemaal niet kunnen. Noch logisch, noch we-tenschappelijk, alleen maar mythologisch. Glimlach dus rustig uw hersenspinsels weg.

    Dat de quantumfysici het bestaan van een of ander bovennatuurlijk wezen, terzijde schuiven lijkt ons mis-schien een beetje vreemd, maar het is nu eenmaal een feit. Zij ontkennen gods bestaan.

    Daartegenover staat dat wij als gewone mensen, die geen wetenschappers zijn, niet zouden geloven in een opperwezen. Dat lijkt ons moeilijk te vatten. We moeten er dan wel vanuit gaan dat wij meer kennis hebben van de fysica dan de specialisten terzake.?? Gezegend zijt gij dus boven alle wetenschap. Proficiat – doet u zo verder…… Waarheid is dat de mens (elke dag weer) god heeft geschapen of schept en niet andersom.!Of denkt u dat wetenschappers ongelovig zijn omdat ze gewoon liever niet geloven ? Beste mensen, wetenschappers zijn tot zulk een conclusie gekomen na ernstig, logisch en beredeneerd zoek-werk.

    Dit brengt ons dan ook even bij de vraag waar alles dan vandaan komt.

    Eerlijk gezegd, ik weet het niet. Maar u weet het ook niet en niemand weet het. Om dan maar gerustge-steld te worden  heeft men god uitgevonden, met zijn engelen en met zijn schepping en vooral met zijn beloning na uw dood. Zo kan uw angst voor het hiernamaals  een beetje draaglijk worden. Bij velen helpt het, ondanks de fictie.

    Dit doet ons dan weer vragen: Waarom is alles er ? Waarom zou er een god zijn die alles heeft gemaakt ?

    Zou het zijn om ons een plezier te doen ? – we waren er nog niet eens.

    Zou het zijn omdat het hem aan iets ontbrak ? – vaarwel zijn volmaaktheid.

    Is het om zijjn almacht te tonen ? – aan wie dan wel ?

    Wou hij misschien aanbeden worden ? – hebben we hier een hoogmoedige god ?

    Op deze en wellicht nog veel andere vragen kan men geen zinnig antwoord vinden. Oh ja, er zijn zoveel theologen bij wie u kan te rade gaan. Maar theologen zouden best wat minder noten op hun zang hebben.

    Augustinus – een beroemde theoloog – vond het goed dat mensen gedood werden als ze weigerden god te aanvaarden.  Anderen twistten over de vraag hoeveel engelen er op de punt van een naald konden zitten.

    Thomas van Aquino sprak met de vogeltjes (maar ze antwoordden hem niet)… en zo zijn er tientallen.

    Zou god, om dit even aan te halen, de mens een plezier willen doen ?

    Naar verluidt zijn Adam en Eva de schuld van onze onvolmaaktheid. Maar dit blijkt helemaal geen pro-bleem te zijn. We gaan wel dood, maar god heeft erin voorzien om ons in de hemel of zoiets, na die dood eeuwig te laten leven. Zeg dus niet dat hij geen mooie voornemens heeft. Zijn voorziening ? Hewel, hij heeft een van zijn engelenzonen op aarde laten komen, via een onbevlekt ontvangen maagdeken (wat echter zelfs volgens de bijbel zeker onjuist is), en hij heeft die zoon aan een kruis laten nagelen. Voila zie >probleem opgelost. Het enige wat je hoeft te doen is dat allemaal geloven. Pas op : als je dat niet gelooft sta je er slecht voor. Daar is een hel zonder terugkeer, en eventueel een vagevuur als je nog een klein kansje  maakt. Daar brandt je slechts een aantal jaren zonder ophouden. Geloof je dit dan echt ? Als je dood zijt, leef je niet meer en houdt alles op – ook je hersencellen die kunnen denken laten het af, je ge-voelszenuwen bestaan niet meer, je hebt geen bloedsomploop meer en je hebt of bent niets meer.. Hopelijk heb je toch op tijd en stond tijdelijk plaats gemaakt voor nakomelingen die straks ook het veld zullen moeten ruimen. C’est la vie.

    Vindt u dat die flauwe bijbelse kinderpraat echt mogelijk is ? Denkt u dat die dingen deel uitmaken van het christendom ? Ze zijn een combinatie van mythes die reeds honderden jaren voor het ontstaan van het christendom bestonden. Er zit zelfs een groot pakket astrologie in verwerkt. De bijbel is kompleet waar-deloos en houdt mensen dom en onwetend. “De wereld wil bedrogen worden – dus wordt ze bedrogen”-…..  Latijn….>

    (Mundus vult decipitur – ergo decipiti.)

    Lijkt het u normaal dat nakomelingen van het”eerste mensenpaar” moeten boeten voor hun misstap ? Die nakomelingen zijn onvolmaakt en dus grotendeels ontoerekeningsvatbaar. Vindt u dit dan niet misdadig om als onschuldig geborene gestraft te worden – om onder een doodsvonnis te staan zodra je als nieuw-geborene je moeder verlaat? Gelooft u dat ge bevlekt zijt met een erfzonde ?? Amaai !!

    Maar stel nu even dat ik daar ook niet mag over nadenken en zoiets onzinnigs moet aanvaarden. Ik heb volgens de bijbel een vrije wil – wat zeker sterk moet gerelativeerd worden.

    Maar wat doet u dan met tsunami’s ? Hebben mensen dit zo gewild of de kans gekregen een keuze te ma-ken ? Wat met aardbevingen ? Wat met vulkaanuitbarstingen ? Wat met planten die in de natuur (voor de helft) giftig zijn ? Wat doet u met dieren die giftig zijn ? Met virussen, schadelijke bacterieën ?

    Zulke dingen kosten jaarlijks miljoenen mensen het leven en ze hebben geen keuze gemaakt hoor !!

    Het kan dus niet anders dan dat god dit allemaal heeft geschapen – zo stom kan geen enkele god zijn toch ?  Maar elke gelovige gaat dit uit de weg. – Te moeilijk voor hem want hij mag niet denken.

    Daar kunnen ze geen antwoord op geven. Liever gaan ze de ongelovige vragensteller beschuldigen van blasfemie. Dat is het gemakkelijkste. Liever een slachtoffer vinden dan een oplossing voor de vraag.

    Het is gewoon een goddelijke fout. Het is een misdaad die niet te verontschuldigen is het is zeker een be-wijs van onvolmaaktheid. Het is echt gewoon een bewijs dat er geen god bestaat.

    En toch zijn er mensen die daarvoor een oplossing menen gevonden te hebben. Ze beweren dat het lijden toch zin heeft. Onlangs (pasen 2011) was er ergens in het vaticaan een stommeling die een antwoord gaf aan een japans meisje die hem de vraag over het “waarom van lijden” stelde. Zijn antwoord:

    Jazeker het lijden heeft zin, maar we weten nog de volledige bedoeling/betekenis er niet van.

    Wellicht wordt het ons in de toekomst wel geopenbaard.”

    Ooit iets onzinnigers gehoord ? We moeten eraan toevoegen dat de clowneske figuur die dit zei een stuk in de tachtig is en wellicht reeds sporen van mentale moeheid vertoont. Hij zit wellicht goed “gepantserd” verscholen in zijn uiterst religieus denken. Ofwel strooit hij zand in de ogen van de gelovige luisteraars die dus ziende blind zijn – dit is trouwens de gewoonte van het instituut kerk. -  en ook de gewoonte van gelovigen.

    Dit is dus een echte afganger. Zulk een uitspraken zijn gewoon stompzinnig. Kent u dan mensen die het lijden zinvol vinden? Jawel, maar alleen dan degenen die zelf niet lijden en de zin ervan voor anderen gaan omschrijven (theologen hoofdzakelijk.). Kent u dan bedlegerigen die het zinvol vinden dat ze niet kunnen opstaan ? Kent u personen met een chronisch probleem die ervan genieten ? Kent u personen die een fysieke of psychische stoornis/handicap hebben of ermee geboren zijn die het leuk vinden zo te be-staan ? Ook de naaste familie van zulke mensen kan alleen maar liefde en medeleven betonen, omdat ze dit uit het hart doen en niet omdat ze dit als een zinvolle bezigheid beschouwen.

    Trouwens, heeft het leven zin ? En al gaat alles goed, zelfs dan vindt men niet eens de ware zin van het bestaan. – In de veronderstelling dat er een zin bestaat. Alles blijkt in feite ijdelheid zoals die vermeende  fictieve koning Salomo eens zei, en die kon het wel weten, want hij was  (volgens de verhalen uit Ko-ningen) schatrijk, had een twee keer de normale wijsheid en hij had 1000 vrouwen waar hij niets anders dan moeite mee had. Hij regeerde ook op een despotische wijze totdat het volk zó mistevreden was dat subiet na zijn dood het rijk werd gesplitst.  Zo slim was hij geweest.

    Natuurlijk vindt men hier en daar eens iemand die gods-fanatisme verheerlijkt. (Lijden is dan zinvol ??)

    Zij vinden op alles een antwoord en sluiten voor de rest de toegangspoort tot hun verstand af om niet te hoeven redeneren. Erger nog, ze willen niet redeneren zodat ze echt niet te verontschuldigen zijn.

    De meeste gelovige letterknechten aanvaarden klakkeloos dat het eerste mensenpaar (A en E)  ongeveer 6035 jaar geleden in een paradijs werden geschapen.

    Ten eerste, A en E zijn niet de eerste mensen want antropologen  hebben onwankelbare bewijzen dat er minstens 2.000.000 jaar geleden reeds hominiden bestonden.

    Ten tweede, er is nooit een paradijs geweest, want de aarde is volgens geologen steeds maar aan allerlei omstandigheden onderhevig geweest – vulkanen – ijstijden -  aardbevingen door  tektonische plaatver-schuivingen, alles en nog wat met steeds maar negatieve, zoniet katastrofale, gevolgen.

    De natuur is reeds sinds haar bestaan altijd grillig, onvoorspelbaar en zeker medogenoos en onverschillig geweest – en dat zal nooit veranderen.!

    Maar theologen van de fundamentenstrekking hebben daar wel iets op gevonden. Satan zou die gebeurte-nissen in elkaar hebben geflanst om mensen te misleiden. Zoals ook de mythes en mythologieën die in verband gebracht worden met Christus…..Als dit zo is, dan blijkt de satan toch een heel stuk slimmer te zijn dan de god van hemel en aarde die helemaal geen voet uitsteekt. Zo zet satan de mens op een dwaal-spoor hen te doen geloven dat de bb. verkeerd is. Als natuurlijk de geologen, antropologen en archeolo-gen het juist hebben dan is de bb. verkeerd. En er is geen reden om aan te nemen dat ze het verkeerd voorhebben.

    Tussen haakjes, als u de bijbel leest op een verstandige manier, dan stelt u gauw vast dat ze echt volstaat met onwaarheden – leugens – mythes – verkeerde chronologieen – dommigheden en niet gebeurde won-deren – onzin van het laagste niveau -  en om kort te gaan: flauwe en zelfs lugubere zever.

    Vindt u het logisch dat mensen die zogezegd ernstige hogere studies hebben gedaan en het ambt van priester of meer dragen, u zulke leugens voorschotelen ? Vindt u het logisch dat fundamentalisten-/creationisten mensen wijsmaken dat er een slang is geweest die Eva van een stuk fruit deed knabbelen ?

    In de meeste gevallen geloven ze het zelf niet, maar het kruis en de bijbel, zoals trouwens ook de Ka’aba en de koran, zijn een onuitputtelijke goudmijn voor de verhaaltjes vertellers.

    En wat met Adam en Eva ? Die hadden op zijn minst drie zonen – en ook een aantal dochters waarvan de namen niet genoemd worden. Dat was de moeite niet, het waren maar meisjes. Maar, hoe kwamen er nog nakomelingen ? Door niets minder dan incest, beste mensen. Iets wat god en zijn hedendaagse trawanten zelf een gruwel vinden. (Pedofilie is even iets minder erg voor hen). Wetenschappelijk is bewezen dat in-cest zeer nare gevolgen heeft of kan hebben, maar in die tijd wist god dit nog niet. Daarom mochten de zonen van adam en Eva hun zuster bespringen, mochten andere nakomelingen hun nichtje,of neefje, of tante, nonkel of schoonzuster misschien, gebruiken om de aarde verder te bevolken. En als dan tenslotte de boel uit de hand loopt is de almachtige schepper van dit zootje ook nog verwonderd dat er een en ander misloopt, waarna hij besluit om iedereen te verzuipen met een zondvloed. God ziet veel door de vingers, maar er zijn dus wel limieten hoor ! Noach en zijn zeven gezellen (3 broers) worden gespaard omdat ze zo braaf zijn en dat leidt er dus toe dat alles van vooraf aan kan herbeginnen.

    Als gevolg darvan zien wij dagelijks dingen die verkeerd zijn en wellicht te wijten aan de misvormingen die mensen elkaar hebben aangedaan door die bloedschennis destijds. Geen wonder dat er oorlogen zijn.

    Nu blijkt dat ook niet zo’n probleem te zijn, hoewel wij dit gruwelijk vinden. Maar we dienen eraan te denken dat god zelf een god van oorlog is. Zie Exodus boek.

    (Exodus 15:3) Jehovah is een manlijk persoon van oorlog. Jehovah is zijn naam

    We veroordelen oorlog, we veroordelen de gruwelijkheden die ermee gepaard gaan, we veroordelen dictatuur en onderdrukking, en we durven dit zelfs luidop in het café aan de toog zeggen. Maar wanneer we de naam van god erbij halen, dan durven we onze mond niet meer openen – stel eens dat we naar de hel gaan ! Toch worden er in een aantal hoofdstukken, op een nonchalante en stoïcijnse wijze zo pakweg een 2,5 miljoen mensen afgemaakt door de legers van onze liefdevolle schepper. Op zijn bevel en onder zijn leiding. Hij liet tijdens een veldslag – met Jozua - zelfs een dag lang (nacht) de zon stilstaan opdat het moorden kon doorgaan. Wat een prachtkerel hebben we hier in gedachten.

    En geloven jullie dit nu echt ? Om te beginnen is er nooit een Jozua geweest, is er nooit zulk een veldslag geweest, en kon de zon ook niet stilstaan, want voor de aarde stond ze altijd stil (astronomisch gezien.) Dit wijs erop dat men destijds geloofde in een hemelgewelf dat over de aarde schoof. Ze kenden er geen kloten van. Degenen die dit vandaag toch nog slikken ook niet; met dit erbij dat ze echt zelf willen dom of onwetend blijven. Hun probleem.

    En dan gaan we (ik niet hoor) als brave gelovigen naar de zondagsmis, of de vergadering, waar men wordt verondersteld god beter en beter te leren kennen. De priester en zijn potsierlijk geklede kornuiten lopen rond met een boek (wellicht een kerkboek), nu en dan wordt er gezwaaid met een wierookvat en tussenin wordt er ook nog brood en wijn geserveerd aan sommigen. (In feite is het brood en wijn geen brood en wijn, maar het lichaam en het bloed van christus) Op deze wijze laat de priester u deelnemen aan de herdenking van de dood van Dionysus (Bacchus) die de god van het brood en de wijn was, en lang vóór Christus reeds een mythologisch figuur was bij de grieken. Maar het gaat niet om Bacchus, het gaat niet om christus, het gaat niet om jehovah…. Het gaat om de show. Na afloop heeft niemand iets bijge-leerd, maar iedereen is toch tevreden. De plicht is weer vervuld, god is uiterst content voor bijna een volle week en de pastoor heeft een schaal waar ook briefjes in liggen. Hallelujawel.

    Soms wordt er ook nog een beetje gezongen – alle, of de meeste gelovigen doen mee. Zeker als het op TV komt. Niemand begrijpt goed wat hij aan het zingen is.”Heer ontferm u onzer” en dergelijke wanklanken vullen het gebouw. Anderen zingen over de liefde die jehovah hen betoont, terwijl er stormen en tsuna-mi’s razen, vrouwen verkracht worden en kindsoldaten hun familie moeten doden.  Maar geen nood – straks komt alles in orde. De show gaat verder.

    De mensheid wordt keer op keer door haar eigen stommiteiten tot in de grond vernederd, gekrenkt en voortdurend misleid. Want god heeft een belofte gemaakt. Gezien door zijn geklungel, de mensheid het spoor bijster is en de aarde stilaan een moeilijk leefbare planeet wordt, zal hij alles oplossen in een hand-omdraai. Zeker, god draait er zijn hand niet voor om om 99% van de mensheid uit te roeien om er slechts enkelen in leven te laten. En dan nog slechts voor duizend jaar, want dan moeten ze nog een eindexamen doen. Wie zijn 100% niet haalt mag het vergeten. Gedaan met de leute.

    Ondertussen kan u nog veel andere dingen uit de bb halen. Alleen moet je naïef genoeg zijn om ze te ge-loven. Maar denk eraan dat alles berust op het speculeren op uw angsten. U gelooft hetgeen niet moet ge-loofd worden ? Geen probleem voor mij. Maar weet dat angst de sterkste en tevens de gevaarlijkste kracht is in het universum.

    Grts

    vlamme

    05.06.11

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!