750 gr. komkommer 20 gr. boter 1 ui 2 tl kerrie 20 gr. bloem 2,5 dl melk
--------------------------------------------
Was de komkommer, snij deze in de lengte doormidden en snij dan die helften in
blokjes. Verhit 1 eetlepel boter in een pan voeg de komkommer met wat zoet en
peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Haal de komkommerstukjes met
een schuimspaan uit de pan en laat deze goed uitlekken. Pel de ui en snipper dez
fijn. Verhit 20 gram boter in een pan en fruit hierin eventjes de ui met de
kerrie. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje de melk. Blijf roeren
tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de komkommerstukjes warm worden in de
saus. Lekker met een balletje gehakt en gekookte aardappelen
1 kg komkommer 2 uien 2 el boter sap van 1/2 citroen 4 el zure room 2 el gehakte bieslook
-------------------------------------------
Maak de komkommers schoon, als ze er mooi uitzien hoeven ze niet geschild te
worden, allleen goed wassen is dan voldoende. Snij de komkommers in blokjes. Pel
de uien en snipper ze. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien
goudgeel. Voeg dan de komkommers toe en laat deze even meebakken. Voeg dan wat
zout, peper en citroensap toe en laat de groenten op een lage hittebron zachtjes
10 minuten stoven. Wel af en toe omscheppen. Roer op het laatst de zure room
door de komkommer en laat het goed warm worden. Bestrooi de komkommer met
gehakte bieslook. Lekker met karbonade en gekookte aardappelen.