500 gr. gehakt 2 uien 2 el fijngehakte peterselie 1 ei nootmuskaat 8 el paneermeel 50 gr. boter 2 appels
--------------------------------------------- Maak de uien schoon, snijd 1 ui in ringen en snipper de andere heel fijn. Doe ge
gesnipperde ui bij het gehakt samen met het ei, 4 eetlepels paneermeel,
peterselie, nootmuskaat, wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en vorm
er 8 kleine, vrij platte ballen van. Wentel de gehaktballen door de rest van het
paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen mooi bruin
en gaar. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Schil de
appels, boor de klokhuizen en snijd de appels in plakken. Bak in het achtergebleven bakvet de appels en de ui-ringen mooi bruin. Leg op elke gehaktbal een
plak appel en garneer met de uiringen. Lekker met gekookte aardappelen en
andijvie.
250 gr. rundergehakt paprikapoeder 8 plakken ham 4 augurken
--------------------------------------------
Snijd de augurken in de lengte door midden. Meng wat zout, peper en
paprikapoeder door het gehakt. Wikkel om elke halve augurk gehakt en wikkel dan
ieder rolletje in een plak ham en zet dit vast met een cocktailprikker. Verhit
wat boter in een pan en bak hierin de vleesrolletjes in 15 minuten gaar. Lekker
met aardappelen en andijvie.