500 gr. gehakt 2 uien 2 el fijngehakte peterselie 1 ei nootmuskaat 8 el paneermeel 50 gr. boter 2 appels
--------------------------------------------- Maak de uien schoon, snijd 1 ui in ringen en snipper de andere heel fijn. Doe ge
gesnipperde ui bij het gehakt samen met het ei, 4 eetlepels paneermeel,
peterselie, nootmuskaat, wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en vorm
er 8 kleine, vrij platte ballen van. Wentel de gehaktballen door de rest van het
paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen mooi bruin
en gaar. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Schil de
appels, boor de klokhuizen en snijd de appels in plakken. Bak in het achtergebleven bakvet de appels en de ui-ringen mooi bruin. Leg op elke gehaktbal een
plak appel en garneer met de uiringen. Lekker met gekookte aardappelen en
andijvie.