4 karbonades 4 uien 40 gr. bloem 40 gr. boter 1 dl bier 1 dl bouillon 1 el maizena
----------------------------------------
Maak de uien schoon wen snijd ze in ringen. Strooi wat peper en zout over de
karbonades en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de
karbonades mooi bruin. Doe de uien erbij en bak dit 5 minuten mee. Giet dan het
bier en de bouillon erbij, laat het aan de kook komen en laat het zachtjes 15
minuten stoven. Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op een schaal en houd
ze warm. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de
uien. Laat het nog even aan de kook komen en schenk dan de saus over de
karbonades. Lekker met aardappelen en spruiten.
4 ribkarbonades 1 el bloem 1 dl water 1 dl slagroom 1 el mosterd --------------------------------------------- Strooi wat zout en peper over de karbonades. Verhit in een pan de boter en bak
hierin de karbonades 10 minuten. Haal ze uit de pan en roer de bloem door het
bakvet. Schenk beetje voor beetje de slagroom en het water erbij. Blijf roeren
tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de mosterd, wat peper en zout door
de saus. Leg de karbonades in de mosterdsaus en laat dit zachtjes 10 minuten
sudderen. Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.