4 eieren 4 plakken jong belegen kaas 50 gr. geraspte kaas gehakte peterselie
------------------------------------------
Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes kaas in de ovenschaal. Breek op ieder
plakje kaas een ei. Bestrooi de eieren met wat peper en de geraspte kaas. Zet de
schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden. Strooi voor het
opdienen wat peterselie over de eieren. Lekker met gekookte aardappelen en
spinazie.
4 eieren 400 gr. gehakt h/h 2 el Provencaalse kruiden 1 ei paneermeel
------------------------------------------- Kook de eieren hard in 10 minuten en pel ze. Meng het gehakt met de kruiden, het ei en 3 el paneermeel. Vorm er 4 ballen van en druk in elke bal een ei. Kneed het gehakt om het ei heen. Rol de gehaktballen door wat paneermeel en leg ze 30 minuten in de koelkast. Verhit de boter en bak hierin de gehaktballen mooi bruin. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het 25 minuten zachtjes braden. Draai de gehaktballen af en toe om. Lekker met gekookte aardappelen en andijvie.