1 kg andijvie 30 gr. bloem 30 gr. boter 2 dl bouillon 1/2 dl
melk 100 gr. geraspte kaas 200 gr. gekookte ham in plakjes
-----------------------------------------------
Snijd de andijvie in reepjes, was ze en doe ze met het aanhangende water in
een pan en laat ze slinken. Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel
goed uitlekken. Verhit de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje de
bouillon en de melk. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Roer dan 100
gr. geraspte kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een
ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham. Bestrooi de
bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het
gerecht. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220C. Lekker
met aardappelpuree.
1 kg andijvie 6 eieren 40 gr. boter 30 gr. bloem 2 dl melk
-------------------------------------------
Maak de andijvie schoon, snijdt deze in reepjes en was deze. Kook de andijvie
in een pan met ruim water en een snufje zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Spoel dan de andijvie af onder de koude kraan en laat de andijvie uitlekken.
Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze
schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in kleine stukjes. Verhit de
boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erdoor
en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten
zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de
stukjes ei en de andijvie door de saus.
800 gr. andijvie 2 dl melk 30 gr. boter 2 el koffieroom snufje
nootmuskaat 1 el maizena
----------------------------------------------
Maak de andijvie schoon, snijdt deze in dunne reepjes en was deze. Breng in
een pan een bodempje water met een beetje zout aan de kook, doe de andijvie dan
in de pan en laat deze 15 minuten koken. Voeg dan de boter, koffieroom,
nootmuskaat en een snufje zout toe. Roer in een kopje de maïzena met wat water
tot een papje en bind hiermee de andijvie. Lekker met gehaktballetjes en
macaroni.
1 kg andijvie 50 gr. boter 1 ui 2 tl kerriepoeder 40 gr.
bloem 2 dl melk
------------------------------------------------
Maak de andijvie schoon, snijdt ze in reepjes en was deze. Kook de andijvie
in een pan met het aanhangende water in ongeveer 10 minuten gaar. Maak de ui
schoon en snipper deze heel fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui
lichtbruin. Voeg de kerrie toe en bak deze even mee. Roer de bloem erdoor en
giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooi gebonden
saus ontstaat. Maak de saus op smaak met peper en zout. Laat de andijvie goed
uitlekken op een vergiet en schep deze dan door de kerriesaus. Laat het
groentegerecht goed warm worden.
1 kg andijvie 30 gr. bloem 30 gr. boter 2,5 dl melk 100 gr.
ontbijtspekplakjes 50 gr. geraspte kaas
----------------------------------------------
Maak de andijvie schoon, snijdt deze in reepjes en was deze. Doe de andijvie
met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat dit slinken.
Laat dan de andijvie goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer er de
bloem door en voeg dan beetje de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus
ontstaat en breng dit op smaak met peper en zout. Roer de andijvie door de saus.
Vet een ovenschaal in en schep hier de andijvie in. Bak in een koekenpan het
ontbijtspek krullerig en leg dit op de andijvie. Strooi de geraspte kaas erover
en laat de andijvie in een voorverwarmde oven van 200 graden 10 minuten
gratineren. Lekker met aardappelpuree en een gekookt ei.
1 1/2 kg andijvie 20 gr. boter 15 gr. bloem 2 dl melk scheutje
koffieroom
----------------------------------------------
Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met
het aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10
minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de
pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor.
Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een
scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.
De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog
eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de
andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten
koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter
in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het
kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat
zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm
worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.
1 kg aardappelen 0,5 dl melk 750 gr. andijvie nootmuskaat 1 ui boter 500 gr. gehakt 1 dl bouillon 100 gr. geraspte kaas
-----------------------------------------
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetjes water en zout
gaar. Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Doe de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat
deze wat slinken. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit wat boter in een pan
en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui toe en bak deze even mee. Voeg dan
de bouillon erbij. Vet een ovenschaal in. Stamp de aardappelen fijn en roer er
wat peper, nootmuskaat en de melk erdoor. Schep de helft van de puree in de
ovenschaal, schep hierop het gehaktmengsel, op het gehaktmengsel de andijvie en
als laatste de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het met geraspte kaas en leg
hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde
oven van 200 graden.
1 kg aardappelen 500 gr. andijvie 200 gr. ham 100 gr. geraspte kaas 1 ui 1 tl sambal nootmuskaat 1 dl melk
---------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Maak de andijvie schoon en snij deze in kleine reepjes. Was de reepjes
goed en laat ze uitlekken. Snij de ham in blokjes. Maak de ui schoon en snipper
hem. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin even de ui. Voeg dan de ham toe
en bak deze even mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de sambal
bij de melk en roer dit door de aardappelen. Voeg een klontje boter,
nootmuskaat,geraspte kaas, beetje peper en zout toe. Schep dan de andijvie en
het ui- hammengsel erdoor. Laat de stamppot goed warm worden.
1 kg aardappelen 1,5 dl melk nootmuskaat 500 gr. andijvie 350 gr. jong belegen kaas
------------------------------------- Maak de andijvie schoon, snij hem in hele dunne reepjes. Was de reepjes goed en
laat ze uitlekken. Snij de kaas in blokjes. Schil de aardappelen, was ze en kook
ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de melk warm. Giet de
aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de kokende melk en de boter toe en roer
het luchtig. Schep de andijvie door de puree en maak de stampot op smaak met
peper, zout en nootmuskaat. Laat de stampot goed warm worden en schep op het
laatst de kaasblokjes erdoor.
1,5 kg andijvie 25 gr. boter 25 gr. bloem 1 dl melk 1 dl kookvocht 100 gr. geraspte kaas snufje nootmuskaat
---------------------------------------------- De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens
goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de
andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten
koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter
in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het
kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat
zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm
worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.