1 kg andijvie 30 gr. bloem 30 gr. boter 2,5 dl melk 100 gr.
ontbijtspekplakjes 50 gr. geraspte kaas
----------------------------------------------
Maak de andijvie schoon, snijdt deze in reepjes en was deze. Doe de andijvie
met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat dit slinken.
Laat dan de andijvie goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer er de
bloem door en voeg dan beetje de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus
ontstaat en breng dit op smaak met peper en zout. Roer de andijvie door de saus.
Vet een ovenschaal in en schep hier de andijvie in. Bak in een koekenpan het
ontbijtspek krullerig en leg dit op de andijvie. Strooi de geraspte kaas erover
en laat de andijvie in een voorverwarmde oven van 200 graden 10 minuten
gratineren. Lekker met aardappelpuree en een gekookt ei.
|