4 venkelknollen 25 gr. boter 25 gr. bloem 50 gr. ham
------------------------------------------- Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukken. Kook de venkel in een pan
met een beetje water, zout en peper in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze dan
goed uitlekken, vang het kookvocht op. Als het kookvocht geen 2,5 deciliter is
vul het dan aan met melk. Snijd de ham fijn. Verhit de boter in een pan en roer
er de bloem door. Giet beetje voor beetje het kookvocht erdoor en blijf roeren
tot er een gebonden saus ontstaat.Voeg wat peper en zout toe en schep de
venkelen de ham erdoor. Laat de groente goed warm worden. Lekker met aardappelen
en een bal gehakt.
750 gr. venkelknollen 2 el boter 250 gr. tomaten paprikapoeder
---------------------------------------------- Maak de venkelknollen schoon en snij deze in stukjes. Hak wat van het venkelgroen
fijn en bewaar dit voor de garnering. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin zachtjes de venkelstukjes 5 minuten.
Voeg dan de tomaten toe, bestrooi het met paprikapoeder, peper en zout en voeg
een scheutje water toe. Laat de groente 15 minuten zachtjes stoven. Bestrooi de
groente op het laatst met het bewaarde venkelgroen. Lekker met een schnitzel en
gekookte aardappelen.