1 kg aardappelen nootmuskaat 1 dl melk 150 gr. dungesneden bacon
---------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en kook ze 10 minuten. Giet ze af en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes. Bestrooi met een beetje nootmuskaat. Maak de melk warm en giet dit in de ovenschaal bij de aardappelen. Bedek de schaal met baconplakjes. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C. Lekker met kropsla met kaas.
750 gr. aardappelen 2 eierdooiers 1 tl maizena nootmuskaat 1 ei 50 gr. paneermeel ------------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Giet ze dan af en stamp ze fijn. Laat de puree afkoelen. Klop het ei los.
Roer de eidooiers, maïzena, peper en zout door de aardappelpuree. Vorm van dit
deeg rolletjes van 2 centimeter dik en 5 centimeter lang. Haal de rolletjes door
het los geklopte ei en dan door paneermeel. Laat het frituurvet heet worden en
bak hierin de aardappelkroketjes in 3 minuten mooi bruin.
------------------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
bijna gaar. Giet ze dan af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Snijd de
ham in blokjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de aardappelplakjes
mooi bruin. Schep dan de hamblokjes, wat peper en zout erdoor. Breek
hierboven de eieren, zet de hittebron laag en laat de eieren stollen. Strooi er
nog wat peper en zout over. Lekker met sla.
750 gr. aardappelen 750 gr. uien 1 dl melk 75 gr. geraspte kaas
------------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Maak de uien schoon en snipper ze. Verhit de boter in een pan en bak
hierin de uien bruin. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze
fijn en roer de melk, peper den nootmuskaat erdoor. Schep de gebakken uien door
de aardappelpuree en schep deze in de ovenschaal. Strooi er de geraspte kaas
over en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Lekker met verse worst.
500 gr. aardappelen 10 gr. bloem 2 teentjes knoflook 5 el olie 2 uien 2 eieren ------------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en rasp ze boven een kom. Pel de uien en
knoflookteentjes en hak ze fijn. Roer de uien, knoflook, bloem, eieren, beetje
zout en peper door de aardappelen en roer dit tot een deeg. Verhit de olie in de
poffertjespan en schep met een lepel wat deeg erin. Druk dit een beetje plat en
bak de poffertjes aan beide kanten mooi bruin. Lekker met een hamburger en sla.
1 kg aardappelen 150 gr. geraspte kaas 2 eieren 2 dl melk
-------------------------------------------- Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in
en leg hierin de aardappelen en de kaas laag om laag, zorg dat de bovenste laag
kaas is. Bewaar een klein beetje kaas. Klop de eieren los met de melk, peper en
zout en giet dit over de kaas. Strooi er de achter gehouden kaas over.Leg hier
en daar een klontje boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200
graden. Lekker met sla.
1 kg aardappelen 50 gr. bacon 6 eieren 6 el melk ----------------------------------------
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in hele dunne plakjes. Snij de bacon in
kleine stukjes. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en bak hierin de
aardappelen bruin en gaar. Wel steeds omscheppen. Voeg dan de stukjes bacon en
een beetje zout toe. Klop de eieren los met de melk en giet dit over de
aardappelen. Laat de eieren op een lage hittebron stollen.
Schil de aardappelen, was ze en schaaf ze in dunne plakjes (kaasschaaf). Snijd
de aardappelen in hele dunne reepjes. Doe de reepjes aardappelen in een schaal
met water en veel zout. Laat dit drie kwartier staan , laat ze dan uitlekken en
droog ze dan goed af. Verhit de frituurolie en bak hierin de stro-aardappeltjes
bruin.
1 blik boterhamworst 3 uien pakje aardappelpuree voor ovenschotel paneermeel
--------------------------------------- Worst in blokjes snijden, ui in stukjes snijden en oven voorverwarmen op 175C. In een beetje margarine de ui en boterhamworst bakken, goed wat peper er over. In een zeef uit laten lekken. Puree maken en de helft in een ingevette ovenschaal doen. Worstmengsel erop en de andere helft van de puree erop bestrooien met paneermeel en vlokjes boter erop (je kunt ook creme fraiche gebruiken door de puree, dan geen paneermeel en boter erop.
1 1/4 kg gare aardappelen 1 ui 200 gr. gehakt 1 ei 2 dl yoghurt paprikapoeder
-----------------------------------------
Snijd de gare aardappelen in plakken en leg de helft in een vuurvaste schaal.
Fruit 1 kleingesneden ui in 45 gr. margarine. Voeg 200 gr. gehakt met peper en
zout toe en bak dit gaar en rul. Schep het gehaktmengsel op de aardappelen en
dek dit af met de rest van de aardappelen. Klop 1 ei los met 2 dl yoghurt,
peper, zout en paprikapoeder. Giet dit over de aardappelen. Zet de schotel 30
minuten in een hete oven 200C.