1 kg andijvie 30 gr. bloem 30 gr. boter 2 dl bouillon 1/2 dl
melk 100 gr. geraspte kaas 200 gr. gekookte ham in plakjes
-----------------------------------------------
Snijd de andijvie in reepjes, was ze en doe ze met het aanhangende water in
een pan en laat ze slinken. Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel
goed uitlekken. Verhit de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje de
bouillon en de melk. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Roer dan 100
gr. geraspte kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een
ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham. Bestrooi de
bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het
gerecht. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220C. Lekker
met aardappelpuree.
|