400 gr. witlof 1 kg aardappelen 1 dl melk nootmuskaat 200 gr. ham paneermeel 150 gr. geraspte kaas
------------------------------------------
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Maak de witlof schoon, snij ze in stukjes en kook ze in een pan met een
beetje water en zout 5-7 minuten. Laat de witlof goed uitlekken. Snij de ham in
blokjes. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er
de melk door, zodat er een luchtige aardappelpuree ontstaat. Maak de puree op
smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de witlof en de hamblokjes toe.
Schep dit mengsel in de ovenschaal. Strooi er wat paneermeel en de geraspte kaas
over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 15 minuten in een
voorverwarmde oven van 200 graden.