1 kg aardappels 1 dl melk 1 ui 2 teentjes knoflook 1 Chinese kool 1 zakje nasikruiden 150 gr. spekblokjes
----------------------------------------- Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentje en pers ze uit.
Maak de kool schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
Laat de nasikruiden wellen in 1 deciliter warm water. Bak in een pan de
spekblokjes ui en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg de nasikruiden
toe en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg dan de kool toe en laat deze
ook een paar minuten meebakken. Giet de aardappelen af, roer er peper,
nootmuskaat en de melk door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree. Laat
de stamppot goed warm worden.