1 bloemkool 200 gr. spekblokjes 1 ui 75 gr. boter 2 sneetjes brood zonder korst 100 gr. belegen geraspte kaas 2 tl kerriepoeder 40 gr. bloem 4 dl melk
-------------------------------------------- Maak de bloemkool schoon, verdeel deze in roosjes en kook de roosjes in een pan
met een beetje water en zout in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat de
bloemkoolroosjes dan uitlekken. Maak de uien schoon, snipper de uien maar houdt
ze apart van elkaar. Verhit 50 gram boter in een pan en bak hierin 1 ui
lichtbruin. Voeg de kerrie toe en bak deze even mee. Roer de bloem erdoor en
giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooi gebonden
saus ontstaat. Maak de saus op smaak met peper en zout. Smelt de rest van de
boter. Verkruimel het brood. Meng de gesmolten boter, broodkruim en kaas door
elkaar. Vet een ovenschaal in en schep hier de bloemkoolroosjes in. Bak in een
pan de spekblokjes uit, voeg dan de ui toe en bak deze even mee. Schep het
spekmengsel over de bloemkoolroosjes en giet hier de kerriesaus over. Verdeel
het broodkruimmengsel erover en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde
oven van 220 graden.