Bewust_zijn
mijn levensvisie
06-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiesvee.

Kiezen in België was ooit heel makkelijk.

- Was je arbeider, dan koos je voor de socialisten, want die verdedigden je belangen.
- Was je ondernemer, dan koos je voor de liberalen, die de ondernemer steunden.
- Was je een schijnheiligaard of  een pilarenbijter? Of in het beste geval gewoon een gelovige? Dan koos je voor de Katholieken.

En voilà! Het lijstje was rond en elk had zijn zin. Iedereen wist klaar en duidelijk wie ZIJN belangen zou verdedigen. En dat werd ook gewetensvol gedaan!

Tegenwoordig gaat het een beetje anders, en dat zouden we al lang ondervonden moeten hebben. Partijen kijken niet langer naar de belangen van de groep die ze horen te vertegenwoordigen, maar wél naar wie de grootse groep (en dus de meerderheid der kiezers) vormt! En dié groep gaan ze in de watten leggen om ver- of herkozen te worden. Met andere woorden: de 'domme massa' wint het telkens weer! Belangen van een bepaalde groep verdedigen? Vergeet het! De grote massa verwennen is tegenwoordig de boodschap, en... laat het ons maar bekennen... ook de beste manier om aan de bak te komen en te blijven!

Het resultaat van deze mentaliteit is echter bedroevend! Op de duur worden alleen maar de werknemers (de grootste groep) verdedigd door zowat alle partijen. (kiesvee...  weet je?). Maar helaas... die grootse groep is ook de groep die het minste nadenkt! Die er niet bij stilstaat dat zonder werkgevers er ook geen werknemers kunnen zijn! Waar moeten dàn de centjes vandaan komen?

- Oké als je als arbeider voor de socialisten (rood) stemt. Maar bedenk dan wél dat die de ondernemingslust van de pientere ondernemers onder ons zwaar temperen door ze hoog te belasten en steeds hogere lonen te laten uitbetalen. Leuk voor de werknemer, maar... waar de ondernemers er de brui aan geven, kunnen ook werknemers niet meer terecht! Helaas is dat een punt dat werknemers telkens weer over het hoofd zien! Ooit werden arbeiders uitgezogen door de ondernemers, nu is het wél omgekeerd. En geen van beide is goed!

- Oké als je als ondernemer voor de liberalen (blauw) stemt. Dan lijk je wel op rozen te zitten. Maar! Die blauwen zijn ondertussen ook al tot de conclusie gekomen dat er veel meer arbeiders dan ondernemers zijn, en ze het niet zullen halen als enkel de ondernemers voor hen stemmen! Dus moeten ze ook de werknemers zien te paaien. Het mooiste voorbeeld daarvan is de achtjarige blauwe regering geweest van weeral een tiental jaar geleden! De cadeautjes konden niet op! De schatkist leek wel onuitputtelijk! De gewone man werd gecharmeerd, gepaaid, en vooral 'gegijzeld' met geleend geld! Plots telden die ondernemers, die voor alles moesten opdraaien, helemaal niet meer mee. Als er maar voldoende stemmen konden worden binnengerijfd om aan de macht te blijven. Want arbeiders, dat wisten die snuggere blauwen wel, die denken toch niet verder dan hun neus lang is. Hoe meer cadeautjes ze krijgen, hoe liever ze je zien. Waar die cadeautjes vandaan moeten komen willen ze niet weten. Dat interesseert hen niet!

Dié regering is wel de meest desastreuze ooit geweest en is er verantwoordelijk voor dat, nu de crisis toeslaat, er helemaal geen reserve meer is om haar het hoofd te bieden. De meest succesvolle ondernemers zijn ondertussen ook al naar betere oorden gevlucht!

- Oké tenslotte, als je voor de Katholieken (geel) stemt uit traditie of geloofsovertuiging. Maar dan mis je wél het beoordelingsvermogen over de schijnheiligheid die deze religie al eeuwenlang heeft weten op te houden! Mis je toch wel dàt deeltje in je hersenen dat alarm had moeten slaan van zodra je de geschiedenisboekjes ging bestuderen.

Snuggere politici hebben dat ook wel allemaal ingezien, en proberen nu hun slag te slaan met alternatieve partijen. Partijen die weer iets heel anders beloven, maar in werkelijkheid alleen maar zélf de macht (en de centjes) willen binnenrijven.

De keuze wordt steeds groter. De kiezer weet het niet meer. En dat is nou preciés wat die partijen in de kaart speelt! Kiesvee dat niet meer weet waar naartoe!

MAAR! De grootste boosdoener is nog altijd de ouderlijke verwenning van tegenwoordig! Vroeger was iedereen akkoord dat wie het meeste presteerde, en dus meest verdiende in deze wereld, zich iets meer kon permitteren: een luxueuzere wagen, een villa, een yacht...

Tegenwoordig gaat dat eventjes anders: de verwende generaties vinden dat ze, dom of slim, werklustig of lui, recht hebben op alles wat een ander heeft! Ook al zijn die anderen een pak slimmer of werklustiger! Gaat dat niet met de verdienste, dan maar met geleend geld! Als ze zich maar nét hetzelfde kunnen permitteren als snuggere buurman! Maar helaas... deze mentaliteit werkt niet. Tenminste niet op lange termijn! Op korte termijn wél natuurlijk: lenen en blijven lenen tot je helemaal 'eigendom' van de banken bent!

Slimme nieuwe of oudere partijen spelen natuurlijk helemaal in op die trend in en plunderen onbeschaamd de staatskas om aan die eisen te proberen te voldoen. Maar ook hier geldt dezelfde regel: het werkt op korte termijn. En dan... de ondergang!

Conclusie: je laten verkiezen is niet langer zaak om de kiezer te vertegenwoordigen. Verkiesbaarheid is vooral zaak om jezelf aan de macht te helpen en te houden. Het kiesvee kan de boom in. Charmeer vooral de (domme) meerderheid met loze beloften en 'geleende daden' en je komt er wel! In de middeleeuwen hadden we af te rekenen met het leenstelsel! Enfin, zo werd het toch vernoemd in de geschiedenisboekjes. Het tegenwoordige leenstelsel gaat een pak verder en boort gezinnen letterlijk in de grond. Alleen: dit keer niet door feodale toestanden maar door eigen hebzucht en schuld!

Voor wie dan wél kiezen? Ik zou het ook niet weten als ik niet wist dat er één partij is waar alle anderen bang van zijn. Zó bang dat ze er een cordon sanitaire rond hebben gevormd. Zeg het trouwens maar in het Vlaams: een piskringetje! Kinderachtiger kon toch niet? Dat is toch het soort spelletjes dat kleutertjes zo graag spelen?

 

Ze hebben er bovendien nog een NVA-partij laten voor geboren worden om de monsterscore die deze partij haalde af te wenden. Een bliksemafleider dus! Een marionet naar voor geschoven die er niks van heeft weten te bakken. En ze zijn er in geslaagd. Dankzij de ongelooflijke onnozelheid van het Vlaamse kiesvee. Het politieke verraderswereldje is nu ontmijnd en de verradertjes kunnen weer rustig op hun poepje gaan zitten en dromen waarmee ze de allochtoontjes nog meer kunnen plezieren en er de Vlaming nog harder kunnen laten voor opdraaien.

Nou, als al die bekakte pamperpolitici zó bang zijn voor die partij, dan weet ik plots weer voor welke partij ik moet stemmen! Maar dat zeg ik lekker niet. Dat moeten jullie zelf maar uitvissen. Ik heb V.B. toch niet vernoemd hé in dit stukje?

Nog eventjes een nabeschouwing, of beter gezegd een losjes geformuleerd voorstel over hoe kiezen eerlijker zou kunnen verlopen:

Stel dat ons land bestaat uit:
50% 'ongelovige' werknemers.
40% 'gelovigen'.
10% ondernemers.

Die drie hoofdgroepen zouden dan elk hun partij moeten hebben. Drie partijen dus, en geen enkele méér!

Die percentages moeten dan de verdeelsleutel vormen voor de parlementaire zitjes: elke partij in bovenvermeld geval heeft dan recht op 1/3 van de zitjes, onafgezien van het aantal behaalde stemmen! Zo wordt vermeden dat een relatief kleine, maar héél belangrijke groep in verband met de tewerkstelling (ondernemers), in de hoek wordt gedrumd door stemmenjagers, en uiteindelijk niets meer in de pap te brokken heeft.

Of... is het eerlijk dat ondernemers in de praktijk helemaal niet meer vertegenwoordigd worden in het parlement? Waar leidt dat toe? Niet moeilijk: ondernemers trekken naar het buitenland. En wat zijn de gevolgen voor de werknemers? Ra ra...

Natuurlijk! Bovenvermeld voorbeeld is maar een beginsel! Verre van ideaal. Verre van uitgewerkt! Houdt ook geen rekening met multicultuur en het hele profitariaat dat gretig onze staatskas leeglikt. Maar er kan op voortgeborduurd worden om tot een eerlijker kiesstelsel te komen. Een kiesstelsel waarin de Belgen in België op de eerste plaats komen! Wat vreemden daarvan vinden zou ons worst moeten wezen. Als het hen niet aanstaat moeten ze maar een ander koekoeksland zoeken.

Willy.

06-12-2012 om 08:19 geschreven door Willy


» Reageer (0)
05-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chapeau Telenet!
 

Ik had deze week wat perikelen met internet. Kwam maar in piekjes binnen. Soms wél, soms niét! Mailen ging nog net, lichte sites binnenkrijgen soms ook, maar zwaardere bestanden helemaal niet!

Dinsdag naar telenet gebeld en woensdag (vandaag dus) kwam een technieker langs. Controleerde de hele installatie en kwam de conclusie dat ALLES verouderd, en niet meer up to date was. Verving ALLES! Modem, de vele andere toestelletjes en kabels, en binnen het uur was alles weer helemaal goed.

Bij Telenet hadden ze me wél verwittigd dat, als de fout niét in hun installatie stak en enkel maar aan de bekabeling of mijn pc lag, ik zelf zou opdraaien voor de kosten. Oei!

Maar neen hoor! De technieker wist me meteen al gerust te stellen: het lag aan de verouderde installatie van Telenet, en de gehele operatie was gratis.

Bravo Telenet!!!

Willy.

05-12-2012 om 12:54 geschreven door Willy


» Reageer (1)
03-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moderne technologie?

Soms word ik toch echt wel groen als ik zie hoe de industriële ontwerpers maar blijven uitgaan van de veronderstelling dat in elke mens een technisch ingenieur schuilt! Zélfs als de bediening van een toestel al helemaal niet intuïtief ontworpen is. Deze week kreeg ik alweer een schrijnend voorbeeld daarvan.

Een ietwat ouder koppel haalde een flatscreen TV in huis. Van Philips. Zó gekocht in de winkel, zò meegenomen naar huis in de doos. Installatie was een fluitje van een cent had de verkoper gezegd. De man is niet van de domsten, dus dat zou wel lukken. Thuisgekomen, en na urenlang zoeken, haalden ze mij erbij, want ze kwamen er niet uit. Op het scherm stonden alleen maar twee woordjes: "geen signaal". Gelukkig in het Nederlands, want de taal had de man al kunnen kiezen en vastleggen, al wist hij niet meer met welke knop!

Het eerste wat ik deed was de bekabeling onderzoeken. Alles klopte. En toch geen signaal? Toen vroeg ik de gebruiksaanwijzing. Hadden ze niet. Er stak er geen in de doos. Alleen maar een nietig foldertje, dat luisterde naar de veelbelovende naam 'Quick Start Guide'. Het foldertje onthulde een paar simpele stapjes  die iedereen kent: stekker insteken en zo... en verder noppes. Niet eens een schema van de afstandsbediening met uitleg over de knoppen!  Ik begon al een donkerbruin vermoeden te krijgen, want met mijn laatste pc was het niet veel beter qua startinfo!

Dan maar de afstandsbediening bekeken, waarop ik een knop 'Menu' of 'instellingen' verwachtte. Al even onintuïtief! Niks menu! Niks instellingen! Maar toen vond ik een geruststellend knopje waar 'info' op stond. Ha! Dat zal het zijn. Op het knopje gedrukt, en op het scherm verscheen één summier zinnetje: "Voor meer info surf naar..." en dan de naam van hun website!

Ja zeg, denken ze bij Philips nou écht dat iedereen een computer heeft? Is het nu al teveel om een gebruiksaanwijzing af te drukken voor het geval dat de klant géén pc heeft? Ik wou die website niet eens opzoeken op mijn eigen pc, al veronderstelde ik wel dat ik daar de volledige gebruiksaanwijzing zou vinden. Maar dat vertikte ik gewoon. Dan maar verder spelen met de afstandsbediening, maar telkens weer kwam op het scherm: "Geen signaal". En nochtans zaten alle kabels goed.

- Zie je wel? Zei de man, dat kreeg ik ook alleen maar.

Leuk hoor! Geen gebruiksaanwijzing meer bijgeleverd, en als je de TV aansteekt komt daar alleen maar dat summiere zinnetje 'geen signaal' op als 'welkomscherm' (!?!)... Kan het nog botter? Waar is de tijd dat een gebruiksaanwijzing steevast begon met "gefeliciteerd met uw aankoop"? Kan zélfs een kort beleefdheidszinnetje voor 'koning klant' er niet meer af? Zijn die begaafde heren ingenieurs dan té geleerd geworden? Of net te dom zodra ze hun eigen technisch wereldje verlaten?

Verder zoekend met de afstandsbediening verscheen toch plots een beeld dat onder vele andere functies 'Instellingen' vermeldde. Voilà! Dàt zocht ik nou juist. Dàt had nu juist het eerste moeten zijn dat je te zien kreeg bij het opstarten van een nieuwe TV. Want 'instellen' is toch het eerste wat je doet? Welke knop ik had ingedrukt wist ik niet eens meer, maar zéker geen knop met een intuïtieve naam voor die functie!

En toen was het inderdaad maar een fluitje van een cent meer om naar 'zenders vastleggen' te navigeren. Het toestel begon probleemloos alle zenders op te zoeken, en daar hadden we eindelijk beeld.

Toen werd ik nog bozer: waarom moesten die verlichte geesten bij Philips als 'welkomscherm' bij een nieuwe TV dat botte en misleidende zinnetje 'Geen signaal' op het scherm plaatsen? Als je dàt ziet ga je toch logischerwijze de hele bekabeling controleren? Waarom konden ze niet gewoon geschreven hebben: "Geen zenders vastgelegd.. Ga met de afstandsbediening naar..."? Dan zou het meteen duidelijk geweest zijn.

Doen die kerels dat soms met opzet? Om oudere mensen op kosten te jagen en een technieker in huis te laten halen gewoon om de TV te laten werken? Of zijn ze zondermeer te dom om een adequaat zinnetje op te stellen? Of... hébben ze in de fabriek misschien niemand meer die kan schrijven?

Ik weet het niet! Ik weet enkel dat het steeds maar erger, en dommer wordt.

Willy.

03-12-2012 om 09:44 geschreven door Willy


» Reageer (2)
02-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakkend verhaal.

Wafa Sultan plaatste een filmpje op Youtube. Waarschijnlijk zal het er niet lang staan! Je kunt het hier proberen te pakken te krijgen als het nog lukt:

http://www.youtube.com/watch?v=RFN8ahYN1b0

Een correspondent van me wees me er op. Het filmpje heeft Franse ondertitels, en ik vond het de moeite ze allemaal over te schrijven en zowat letterlijk te vertalen in het Nederlands. Je kunt het filmpje bekijken als je dat wilt, maar noodzakelijk is dat niet. Je ziet haar alleen maar de hele tijd praten. Vlamingen hebben dan ook meer aan mijn vertaling.

Wafa Sultan is een Syrische, geëmigreerd (naar Frankrijk of Amerika is wat onduidelijk in de tekst). Hoedanook, ze doet haar verhaal:

-o-o-o-o-o-

Het probleem is de Islam!

 

Ik heb besloten de islam te bevechten. Let op wat ik jullie ga vertellen! De Islam bevechten! Niet de politieke islam noch de radicale islam noch de wahabiste islam, maar de islam op zich. Kortweg de islam. Ik geloof stellig dat het oosten al die termen (radicaal... wahibiste...) heeft uitgevonden om politiek correct te blijven.

Gedurende mijn jeugd in Syrië heb ik nooit gehoord dat iemand de islam kwalificeerde zoals het oosten dat nu doet! De islam is nooit misbegrepen geweest! Want de islam zelf is het probleem. Maar niemand durft de waarheid te vertellen. Niemand zoekt de wortels van het terrorisme in die hersenspoelmachine die de islam noemt.

 De islam hangt niet van mij af, noch van welke muzelman ook. De islam is exact wat Mahomet heeft gezegd en gedaan. Om de islam te begrijpen moet je de traumatiserende en choquerende biografie van Mahomet lezen!

Meer dan 50 jaar oud huwde hij zijn tweede vrouw, die slechts 6 jaar oud was. Ik kom net terug in Frankrijk.  Daarginds (Syrië) had ik een gesprek met een muzelmane: de ex-minister van vrouwenzaken in Pakistan. Toen ik haar vertelde dat Mahomet een meisje van 6 huwde, onderbrak ze me en verbeterde: "dat is een grote leugen! Ze was 9 jaar en niet 6!".

Dit staat gelijk aan iemand die door de politie wordt tegengehouden om tegen 100 mijl per uur te rijden en zich verdedigt met: "dat is een grote leugen! Ik reed 90mijl/u.

Ja... ze was 9, en niet 6 jaar!

Daarna huwde Mahomet zijn schoondochter. Zijn zoon was geadopteerd. Destijds werd adoptie nog getolereerd in de pré-islamo-arabische cultuur. Mahomet zei toen tot zijn volgelingen: "God heeft me gezegd dat adoptie verboden is."

En geloof me of niet, sedertdien is de adoptie verboden in de islam.

Mahomet heeft aldus gehandeld om zijn huwelijk met zijn schoondochter te rechtvaardigen!

Zijn elfde echtgenote, Saffiyya, was joodse. Wat na dit huwelijk volgde is goed gedocumenteerd en opgeschreven in onze leerboeken op school:

Mahomet viel de familie van Saffiyya aan, en doodde haar vader, en haar broer en echtgenote. En dezelfde dag sliep hij bij haar!

Ziedaar wat de islam is.

 

Je moet weten en begrijpen dat de islam op zich het probleem is. Ik ben al die oosterlingen zat die me zeggen een toontje lager te gaan zingen. Ik ben al die mensen zat die me vragen of ik dan soms bezig ben de 1,3 miljard muzelmannen te bekeren!

JA! DAT PROBEER IK! EN DAT ZAL ME LUKKEN!

Weet dat de eerste les die ik leerde toen ik emigreerde naar dit prachtige land is: 'Je kunt het onmogelijke realiseren als je diep in jezelf gelooft!" Ik geloof niet alleen in mezelf, maar geloof nog meer in die miljoenen moslima's zoals Nonie Darwich en Ayan Hirse Ali.

We werken hand in hand om die 1,3 miljard muzelmannen te bekeren!

Die muzelmannen moeten begrijpen dat ze maar twee keuzen hebben: veranderen of vernietigd worden.

Ik bid jullie: verdedig uw waarden en uw vrijheid! Verdedig dit paradijs waarin jullie leven. Neem niets aan als verworven recht. Dat doe ik ook niet! Ik geniet echt van mijn Amerikaans leven!

 

Het simpele feit van alleen te kunnen lopen op straat zonder als prostitué beschuldigd te worden is een zegen voor mij.

Het simpele feit van met mijn buurman te kunnen praten zonder van overspel te worden beschuldigd is een zegen voor mij.

Een kopje koffie te kunnen drinken, heel alleen bij Starbucks... is een zegen voor mij. NEEM NIETS AAN ALS VERWORVEN RECHT! Ik smeek u: verdedig dit mooie land!

Mijn droom is om ooit mijn vaderland Syrië zo vrij te zien als de verenigde staten. EN NIET HET OMGEKEERDE!!!

Toen ik in Syrië was, deed ik niets dan wenen. Nu ik vrij ben, ween ik nog altijd, en nog meer dan vroeger! Ik ween om alle vrouwen die ginder gebleven zijn. Ik droom ervan ze ooit allemaal vrij te zien. En die droom moet de droom van de hele humaniteit zijn!

Dank u wel.
Wafa Sultan.

-o-o-o-o-o-

Tja... daar word je toch even stil van! Het mag ook wel eens van de andere kant komen. En toch... ze vertelt geen nieuwigheden. Iedere westerling met ogen in de kop heeft het allemaal al lang gezien! De vraag is alleen: "WILLEN WE HET WEL ZIEN?"

Of is het zoveel makkellijker te doen alsof onze neus bloedt en de andere kant op te kijken?
Zo lang dat nog gaat?
Zo lang we nog van onze sociale vangnetjes kunnen genieten?

Dat noem ik dan weer kortetermijndenken. En dat lijken we toch zo graag te doen. Zéker onze politici! Niemand lijkt ook te geloven dat dit kortetermijndenken wel eens héél kort zou kunnen zijn als we zo blijven doordraven!

En toch... laat deze redevoering me met een zeker wrang gevoel achter! Wafa is geëmigreerd. Net als de zovele migranten die Europa overspoelen. Maar zélfs als enkelingen met verstand hun land ontvluchten vanwege de islam, komt die islam mee in hun kielzog! En gaat die islam onze landen infecteren! Ik begrijp haar wel: in haar land was ze monddood en kon ze niets doen. Hier wél! Bravo voor haar moed, maar mensen als zij werken toch als een magneet op de onverbeterlijke moslims die van de door onze regeringen geboden gelegenheid profiteren om juist ónze contreien te komen 'bekeren'!

Als hen dit lukt (met de volle medewerking van onze leiders) dan komt haar ergste nachtmerrie uit en zullen wij het juist zijn die terug naar de middeleeuwen en erger worden gecatapulteerd!

Dus, Vlamingen, luister aandachtig naar haar woorden! Zouden jullie in haar vroegere wereld willen leven? Neen? Dan wordt het hoogtijd dat jullie kiesgedrag verandert! Ze kunnen het toch zo braaf en humaan uitleggen! En wie hen niet kent loopt er in! Gelooft ze onvoorwaardelijk! Zo ook onze politici. Zo ook onze kiezers. Zo ook onze OCMW's en CGKR bonzen!

Willy.

02-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh die vrouwtjes!

Zowat de meeste vrouwen die ik ken zijn het erover eens: ze werken veel liever met mannen dan met vrouwen! Zélfs, en zéker deze die zichzelf superieur vinden aan mannen! In een mannenwereld lijken er veel minder problemen op te duiken. In een mannenwereld wordt niet geroddeld! In een mannenwereld kun je je tonen zoals je bent. Als je in een mannenwereld zegt: "vertel het niet verder", dan wordt het ook niet verder verteld. In een vrouwenwereld moet je dàt juist zeggen om er zeker van te zijn dat het binnen de kortste keren de voorpagina's haalt. Een mannenwereld kent weinig of geen ruzie: je apprecieert elkaar en wordt vrienden. Of je kunt met iemand niet om, en vermijdt je die persoon zoveel als mogelijk.

 

In vrouwenwerelden gaat het er eventjes anders aan toe! Juist als vrouwtjes niet met elkaar om kunnen zoeken ze elkaar toch op! Voor het 'uithoren'! Om nog maar eens iets te kunnen opvangen dat het doorvertellen waard is. Om een nieuwe gezellige roddel de wereld te kunnen insturen.

In een vrouwenwereld is ook veel meer onderlinge jaloersheid en competitie! Kijk maar naar een missverkiezing, en je ziet een groep vrouwen die als een klit aan elkaar hangt. Ze bejegenen elkaar als de beste hartsvriendinnen. Je zou jaloers worden als je ziet hoe liefdevol en hartelijk die meisjes met elkaar omgaan... als je oppervlakkig kijkt!  Maar dat is voor de show! Als je beter kijkt zie je bijna moordlust in hun ogen! In werkelijkheid zouden ze elkaar maar wàt graag met huid en haar verslinden om de misstitel te kunnen binnenrijven.

Een vrouwenwereld? Die hangt aan elkaar met jaloersheid en roddel. Maar voor de vrouw zelf komt dat juist over als 'een gezellig onderonsje'. Lief zijn voor elkaar. Iets wat mannen blijkbaar niet zo kunnen! Voor mannen tellen daden. Voor de vrouw tellen alleen maar woorden, en ze zijn toch zo gauw met een kluitje in het riet gestuurd. Wie de laakbaarste roddel kan vertellen is tijdelijk de koningin van de groep. Vergeet dat het lijdend voorwerp van die roddel er toch vroeg of laat achterkomt, en dan zit het er natuurlijk weer bovenarms op! Maar ook dàt maakt deel uit van de 'gezelligheid'. Zorgt weer eventjes voor afleiding en suspens. Vormt helemaal geen probleem want binnen de kortste keren zijn daderes en slachtoffer toch weer dikke hartsvriendinnetjes!

Als ik, als man, één ding heb geleerd, dan is het wel: NOOIT tussenkomen in vrouwenkwesties! Niét in geroddel, niét in geruzie! Hou er zoveel als mogelijk afstand van! Want tegen de tijd dat jij je ongezouten mening naar voor brengt om orde op zaken te stellen is alles alweer veranderd, zijn aartsvijanden hartsvriendinnen geworden en... ben JIJ de dupe 'die het niet begrijpt'!

En neen! Wij begrijpen dat soort gezelligheid niet! Als wij vandaag iemand niet kunnen luchten, dan doen we dat ook morgen en overmorgen niet. Wij beoordelen mensen immers naar hun 'doordeweekse' waarde en vooral naar hun daden. Niét naar een momentopname en lieve woordjes zoals de vrouwtjes dat wél doen!

Enfin, die van mij heeft dat ook wel onder haar vel zitten, maar is toch ook voor rede vatbaar en luistert wel naar mijn oordeel. Alhoewel... ook niet altijd zonder slag of stoot en ook niet altijd onmiddellijk. Maar in de regel verafschuwt ze toch ook wel roddel en leugen.

Eén nadeel heeft ze wel: ze kiest altijd weer 'gezellige' vriendinnen en het duurt wel even voor ze doorheeft wat ze nu weer aan haar fiets heeft hangen! Resultaat: telefoontjes! Telefoontjes met heel ernstige gesprekken over heel onbenullige zaken. Weeral in de trend van "Dié heeft dàt gezegd over dit... en ik ben niet akkoord over hoe dié weer achter mijn rug heeft gepraat...". Jongens toch! Ik word er soms gek van als ik er ongewild mee moet naar luisteren! Wééral een mens die van alles een probleem maakt dat er helemaal geen zou moeten zijn! Een mens die denkt zich interessant te maken door te kunnen doorvertellen welke onbenulligheid haar nú weer is overkomen! Die denkt dat de wereld zit te wachten op haar allerlaatste roddel! Die zélf een hel maakt van haar leven!

Maar eenmaal mijn vrouw doorheeft wat ze zich weer op de hals heeft gehaald, deelt ze wel mijn mening, al wilt ze die 'vriendin' ook niet zomaar voor het hoofd stoten. Eigenlijk wel met negatieve gevolgen: als de telefoon rinkelt durven we hem soms geen van beiden opnemen! Met in het achterhoofd: "Het zal weer dié zijn en daar hangen we dan voor een uur aan vast om naar onbenullige zaken te luisteren!" Want geloof me, ik ondervond het zelf, je kunt, eenmaal je de telefoon hebt opgenomen, onmogelijk iets verzinnen om het gesprek te stoppen. Wàt je ook zegt dat je dringend moet doen, ze tateren gewoon verder! Luisteren niet! Babbelen door! Over mensen die we totaal niet kennen en dus ook niet kunnen beoordelen! Over problemen die ze enkel maar aan zichzelf hebben te danken door van futiliteiten levenskwesties te maken!

Op zijn minst is dat een heel oncomfortabele situatie, want ooit kunnen we een belangrijk telefoontje krijgen en niet opnemen! Ik héb er al een hekel aan te moeten praten met mensen die je niet ziet maar alleen maar hoort. En dan nog zoiets? Afschuwelijk!

Als klap op de vuurpijl nam ik enige tijd geleden toch maar de telefoon op omdat ik een telefoontje van iemand anders verwachtte.

Shit! Mis gedacht!

Het was weer dié! En alsof ze mijn gedachten had geraden, zei ze: "Jij denkt zeker: het is weer die zaag?". Ik kon niet laten van te antwoorden: "Hoe kun je het raden?". Eigenlijk lag het er uit voor ik er erg in had. Maar of dat effect had? Totaal niet! Ik was weer zoet voor een half uur .

Enfin, een en ander heeft ertoe geleid dat ik mijn telefoonnummer aan niemand meer geef, en ik mijn vrouw verboden heb om het nummer aan wié ook maar te geven zonder vooraf mijn mening te vragen!

Natuurlijk zijn er oplossingen voor dergelijke zaken: betaalde nummerherkenning bijvoorbeeld. Maar of ik daar ook maar één cent zou willen aan verspillen? Het is al genoeg dat ze me vervelen, ze hoeven me ook niet nog te doen betalen op de koop toe om die nonsens te kunnen vermijden!

Mijn conclusie is dan ook: hoe ouder je wordt als man, hoe meer inzicht je krijgt in hoe de vrouwenwereld echt werkt. En hoe meer het 'whaauw effect' verandert in een 'oei effect' zodra je het waagt de vrouwenwereld te betreden! Elke jonge man weze hierbij dus maar gewaarschuwd! En denk maar niet dat dit iets met tanende charme te maken heeft. De charmantste wezentjes kunnen al even grote roddelaarsters zijn als ouwe feeksen! Méér nog zelfs, want ze krijgen, juist dóór die charme, minder vaak het deksel op de neus van de mannen! Alsof de roddel van een charmant meisje minder giftig zou zijn!

Willy.

01-12-2012 om 09:17 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Neem contact op met Dr. Ajayi voor een snelle oplossing van uw probleem (Bonnet Jeremy)
        op Reageren.
  • Help (Dilara Ekrem)
        op Politieke feedback.
  • Bedankt voor de hulp, dokter Ajayi (Ceylan Balain)
        op Globalisatie.
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!