Nordic Walking&Wandelen
Inhoud blog
  • Gezondheidswandeling 12 mei 2023 Domein Roosendael
  • Sint Bernardusabdij Hemiksem 12 juni 2022
  • Wandeling te Herenthout 24 oktober 2021
  • Indian Summer Sunday 19/09/2021
  • Sunny Sunday Walking 4 oktober 2020

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    A.T.B.de Natuurvrienden afd:Edegem-Mortsel
    29-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O..O..What beautiful day at Hallerwood
    HallerbosPICT0317.jpg

    Boshyacinten                       even alles bekijken en drinken

    29-04-2007, 21:31 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O..O..What beautiful day at Hallerwood
    Ja..daar gingen wij richting Brussel om vervolgens koers te zetten naar Halle,daar konden wij de autobaan verlaten en een stukje gewone weg volgen,dan nog enkel ons op een traject te gaan voor de parking van het Hallerbos.En daar stond de rest al te wachten,maar wij waren tijdig daar en onze nieuwe drie mensen uit Gent die stonden daar ook paraat.Dus kon het peloton vertrekken met 14 das niet slecht zelfs heel goed,wij gingen het bos binnen en daar vielen onze blikken op de boshyacinten die praktisch uitgebloeid waren maar er stonden nog wel prachtige exemplaren tussen het was ook naargelang hoe het licht erop viel.Tevens stonden daar ook hele tapijten daslook te pronken dit zijn de witte bloemen,en natuurlijk stonden meteen de camera's in aanslag en maar fotokes nemen dat hoort er uiteraard ook bij men moet kunnen genieten van de natuur en er ook de tijd voornemen om alles in u op te nemen en vast te leggen.
    De wegen waren meestal onverhard alsook holle wegen met steile klim partijen dat was travakken,maar naar beneden dat ging altijd vlot,en men kreeg schitterende zichten van het prille groen loofbos waar net een lichtstraal opviel,met hier en daar beekjes met afgeknotte bomen met op hun wortels prachtige bloemen zeer decoratieve kronkels.
    Hoe verder wij gingen kwamen wij in het dennenbos gedeelte waar wij totaal wederom een andere blik kregen over dit prachtig bos
    Wij hielden geregeld een halte om alles van nabij te bekijken en te fotograferen,en onze droge kelen te smeren met fleskens water want het was echt wel nodig.
    Allee oeps daar gingen wij verder en kwamen aan het Kapittelbos maar dit is niet toegankelijk privé schijnbaar,maar niet erg er was genoeg wandelgebied voor ons,toen zei onze gids Fons nog effekens en wij komen aan een Taverne en daar kunnen jullie iets fris drinken ze noemen dat daar het"Kriekske",dus wij met heel de bende daar binnen en wilde op het terras gaan zitten maar dat was er gene zenne,dus dan maar binnen geduikeld.
    Er werd over kriek en ander bier gesproken en er waren erbij die de vraag stelde is het nog ver naar de auto's,nee een kleine 500 meters awel dan pak ik een pint of nen kriek en voila dat hadden zij uit.
    Kwamen buiten en dachten aan die 500 meters maar dat was er gene zenne nog zowat 2,7km tot aan de auto's de één zegde amaai ik voel dat in mijn knieën en de andere die had precies vleugels gekregen het was plezant.
    De totale afstand bedroeg:10,8km en kcal 611.
    Wil alle deelnemers bedanken voor hun deelname,en vooral onze toffe gids Fons Dens hartelijk bedanken voor zijn inzet en prachtige wandeling dat hij ons heeft aangeboden het is voor herhaling vatbaar bedankt Fons.
    Dit was wederom het verslag van onze maandelijkse gezamenlijke bijeenkomst nordickers en wandelaars.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    29-04-2007, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallerbos 29 april 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo nordickers&wandelaars,
    Nu zondag 29 april om 13.45 uur stipt parking Hogebermweg te Halle.
    Wij gaan onderleiding van een gids Fons Dens op verkenning door het prachtige Hallerbos,waar wij tevens de boshyacinten kunnen bewonderen.
    Dus niet te missen zorg dat je erbij bent,iedereen welkom en deelname gratis zoals altijd.
    Gelieve vooraf zich te melden of je deelneemt,eenvoudig stuur een mail en de gegevens volgen voor de route beschrijving naar het Hallerbos.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    23-04-2007, 22:35 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelweekend in Biersdorf am See met onze sympathieke gids Fons Dens
    Vrijdag 13 april vertrekken 2 Nordic-wandelaarsters in de vroege uurtjes naar Beiersdorf am See.Na een rustige rit van 239 km belanden ze in het hotel Theis-Mühle.
    Een gezellig familiebedrijf met groot terras en een tuin met vijver waar de forellen lustig in rond zwemmen.De senior van de familie is een handige man.Hij heeft verschillende miniatuurhuisjes gebouwd in de tuin die ambachten zoals houtbewerking,bakkerij...uitbeelden.
    Een begeesterend schouwspel want watermolentjes zorgen ervoor dat die bedrijfjes in volle beweging zijn.In het hotel is ook een"Konditorei",het ruikt er heel de dag naar vers gebakken brood en aan het gebak en de taarten kan niemand weerstaan.
    Na een korte verkenning van de omgeving maken we eindelijk kennis met de groep wandelaars.
    We worden heel warm onthaald en nu maar trainen om die 13 namen te onthouden.Na de middaglunch maken we onze eerste wandeling van 12,5 km door het dorpje Beiersdorf en rond het meer en eindigen op het terras van het bootshuis om onze dorst te laven aan een frisse Bitburger.
    Bij het avondmaal(zware Duitse kost)is alle ijs gesmolten,we leren stilaan alle namen en worden heel wat moppen getapt.
    Zaterdag volgt ons dagtocht van 21,5 km.Na een copieus ontbijt en geladen met een lunchpakket dat niemand zal opkrijgen,beginnen we gezwind aan onze tocht.
    De weergoden zijn ons goed gezind want het is prachtig weer.We stijgen en dalen,genieten van het prachtige landschappen,vergezichten,bloesems en bossen.
    In de tuin van Helga mogen we onze pique-nique verorberen.Deze hartelijke vrouw verstaat absoluut niet waarom wij ons zo willen afpeigeren met dat stappen.
    Als we zondagmorgen uit ons bed stappen,zijn onze spieren stram en stijf.We doen het vandaag wat kalmer aan met een wandeling van 6;5 km rond het meer en combineren dit met een bezoek aan Schloss Hamm waar de Gravin ons de geschiedenis van het kasteel vertelt en ons rondleidt in enkele vertrekken zoals de kapel en de gotische zaal.
    Na het middagmaal in ons hotel vertrekken we stilaan huiswaarts.
    Het was een prachtig en sportief weekend en hiervoor alle dank aan Fons die dit voor ons heeft mogelijk gemaakt.

    Klaar Fransen

    20-04-2007, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Springtime bloemetjes en bijtjes
    Wel de paasdagen zijn passé en het lente weer doet zijn intrede,wat willen wij nog meer!
    Overal staan er knoppen en bloesems te prijken in tuinen en enorme velden waar het één bloementapijt is met kleurenschakeringen van wit naar rose.
    Bloemen waar men anders pas ziet verschijnen einde april staan nu al in hun volle pracht,de meiklokjes staan nu ook open en meestal kondigen zij zich aan voor een mei.
    Overal ziet men mensen ijverig bezig in hun tuinen om het gazon en dergelijke plantsoen zomer klaar te maken,tuin meubilair te plaatsen en barbecues worden buiten gezet en het leven verplaats zich terug naar buiten.
    Want de winter periode heeft lang geduurd en de duistere dagen met weinig zonnestralen geeft ons geen opkikkertje maar een afkikkertje.
    Daarom is het heel goed voor onze moraal en al wat het menselijke gestel zit te genieten van die lente taferelen en voldoende energie opslagen,en met frisse moed er tegenaan gaan en genieten van vrijetijdsontspanning in de natuur.
    Er worden heel wat plannen uitgewerkt voor actieve vakanties te ondernemen van kortere of langere termijnen te ondernemen in binnen en buitenland.
    Sommige in verdere oorden meestal de subtropische gebieden,en er zijn ook mensen die juist de koudere gebieden gaan opzoeken in de zomermaanden.
    Maar het is evident dat men juist deze streken bezoekt tijdens de zomer maanden,om het landschap te gaan aanschouwen want tijdens de winter maanden kan men deze door de extreme koude niet doen.
    Neem nu IJsland het land van de 1000 geisers(warmwaterbronnen) dit is een spektakel om dit te bewonderen tijdens die periode.
    En zo hebben wij allemaal andere bestemmingen,interesse soorten hobby's en het aanbod in deze zaken is voor ieders beurs.
    Zo laten wij optimaal genieten van de lente kriebels in huis,tuin en natuur,vakantie bestemmingen en onze activiteiten waar wij van houden.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    10-04-2007, 12:35 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrolijke Pasen
    Wij wensen jullie allemaal een vrolijke Pasen.
    Samen in familie kring of vrienden kring.
    O..wat zal er gesmuld worden.
    Van die lekkere chocolade eieren.

    Klein en groot rapen eitjes.
    In het malse gras
    Tot groot jolijt van ouders en grootouders.
    Wat een dag voor die kleintjes.

    Mogen wij ook eens van die
    Lekkere chocolade proeven!
    Wij zijn zo blij
    Weldra is er één jaar weer voorbij.

    Worden wederom één
    Jaartje ouder.
    Maar blijven actief
    En nooit non-actief.

    Vrolijk paasfeest.

    Sportieve groetjes
    Mariette

    03-04-2007, 16:03 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    01-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nordic parken Walking 1 april 2007
    Wij waren afgesproken om 10 uur op de parking Beukenlaan,kwamen daar iets voor den tienen aan gereden en de rest stond er al amaai zenne die waren vroeg.
    Nog even gewacht om eventuele deelnemers die wat later zouden arriveren,maar niemand meer zich gemeld.
    Toen gingen wij Den Brandt binnen en begaven ons naar het grote grasveld in het malse gras twee kontjes hoog.Waar we onze warming-up oefeningen deden,het gaat niet om een speciaal oefenprogramma,maar de oefeningen zijn variabel en moeten leuk zijn.
    Beweging verhoogt de levenskwaliteit en vergroot de activiteit.Beweging komt uit de spieren en de gewrichten.Wanneer die allebei worden benut,hebben we daarvan ook in het dagelijkse leven veel profijt.
    Na al die spieren en gewrichten te hebben los gewerkt deden we * niveau-klein heuveltje aan,dan deden we de ronde door het mooie park waar we aan het bruggetje de eerste Rhododendron in volle bloei zagen staan wel dit is enorm vroeg.
    Vervolgens gingen via Nachtegaal park richting Middelheim park,waar wij wederom eens gingen kijken wat er zoal bij is gekomen.
    Moet zeggen er zijn heel wat nieuwe beelden bij gekomen en andere vinden wij niet terug zeker ribbedebie,langs de vijver gelopen om zo terug te gaan waar de Witte Beer staat wij hebben het vergeleken met dat"Ijsbeertje" in de zoo van Berlijn namelijk Knut.
    Hier hadden wij nog één verrasing een hele plek met Bosanemonen stond daar te pronken.
    De oversteek gemaakt naar het verlengstuk van dit park waar dat ook een hele toer maakte,dan ergens in een dreef stond een plaat met vermelding"1000 tongen",en keken omhoog een heel die boom hing vol met tongen oef wat luguber.
    Eens terug in het Nachtegaal park hebben wij onze stretching gedaan ter hoogte van de Melkerij onze wekelijkse nordic zat erop.
    Het was heel aangenaam bij jullie,en onze afstand bedroeg tot de Melkerij plus parking juist 6,130 km,kcal 351 verbruikt,totale duur 1,30 uur.
    Noteer nu al de volgende datum 29 april om 14 uur naar het"Hallerbos" onder leiding van Fons iets dat jullie zeer zeker niet mogen missen.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    01-04-2007, 20:13 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nordic Park Walking 1 April 2007
    Hallo beste nordickers,

    Wij houden nu zondag onze"Nordic park Walking".
    Waar samenkomen;parking Beukenlaan tegenover kasteel Den Brandt.
    Om hoe laat;wel om 10.00uur.
    Heb je zin om je lichaan een gezonde ontspanning tegeven.
    Wel dan kom je gerust eens af.
    Wel graag één seintje dat jullie deelnemen.
    Tot zondag en hopelijk met zonneschijn.
    Sportieve groetjes
    Marietteden brandt

    30-03-2007, 21:09 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wezemaal 25 maart 2007
    Wezemaal 25 maart 2007

    Dit is nog een foto op de Wijngaardberg genomen de bloesemstocht.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    26-03-2007, 17:44 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog op de Wijngaardberg te Wezemaal
    Wezemaal 25 maart 2007Wezemaal 25 maart 2007Wezemaal 25 maart 2007


    Enkele foto's genomen op de Wijngaardberg te Wezemaal.

    25-03-2007, 19:26 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog op de Wijngaardberg te Wezemaal
    Deze morgen bij het ochtend krieken deed het wel pijn om zo vroeg op te staan en tevens waren wij in het zomer uur geduikeld oei...één uurtje minder geslapen.
    Nog vlug langs de carpooling plaats te Edegem om vervolgens richting Wezemaal te tuffen op 42 minuten waren wij ter plaatse.
    Daar op het Wezemaal plein stonden al enkele te wachten en toen kwam onze gids al terug van een verkenning in het bos.
    Nu was er iemand van het seniorennet van Vlaams Brabant aanwezig en dit doet ons plezier dat deze personen ook deelnemen aan onze maandelijkse uitstappen van nordic walking&wandelen.Onze goede gids Fons is ook van het seniorennet.
    Het moment was gekomen dat wij de Wijngaardberg gingen verkennen en al meteen een stevige klim partij steil omhoog en het ging van boem...boem..tikke...takke en naar enkele goede ademhaling via de buik was alles onder controle.
    Maar eens boven hadden wij een steile afdaling en er waren twee personen die het niet zagen zitten en daar afhaakte met hun wandeling.
    Toen na vele slinger en holle wegen kregen wij een panoramisch uitzicht over de vallei met een staal blauwe hemel en hier en daar bloesems,ja..ja..wat hebben wij toch mooie natuur in eigen land.Ergens langs de kant van de weg kwamen wij"Maagden Palm" tegen dit is een klein blauw bloem,de boomgaarden stonden nog niet volledig in bloei maar sporadisch het was echt de moeite om heel het spektakel te aanschouwen en te genieten van de natuur.Boven de vlakte hadden wij ook een uitzicht over een ander gedeelte van de vallei deze maal was het de"Moedermolen",waar men goed kan eten en zeker het assortiment tot dessert toe op basis van Witloof specialiteiten hum...kreeg honger maar nu niet.
    Aan de andere zijde van de Wijngaarberg kwamen wij holle wegen tegen en wat zag mijn oog...daar alwel slijk,lap onze broeken en schoenen zagen er weer schattig uit.
    Plots kwamen daar van die stoere binken aan gereden oep hune mountain bike door het slijk van opzij...opzij..maar het ging niet zoals verwacht zij geraakte niet door die modder en moesten afstappen en te voet naar boven amaai die konden niet lachen.
    Uiteindelijk kwamen wij terug uit op ons vertrek punt,het was een geweldige wandeling plus het weer was goed,het gezelschap was prima en onze gids die was super dank je wel namens het gezelschap De Natuurvrienden en Seniorennet.
    En hopelijk dat wij nog vele wandelingen mogen maken met Fons in eigen land of buitenland.
    Onze afstand was 7,460km  kcal 427 verbruik.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    25-03-2007, 19:23 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    20-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let op zomertijd klok verzetten!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste Nordic walkers&wandelaars,

    Nu van zaterdag op zondag gaan wij naar zomer uur,dus 2 uur wordt 3 uur.
    Vergeet de klok niet één uur vooruit te zetten.
    Want de zondag hebben wij een uitstap met als gids:Fons,naar Wezemaal"Wijngaardberg".
    Jullie worden verwacht om 10.00uur stipt.
    Graag nog een seintje wie ermee gaat,altijd gemakkelijk als wij weten wie deelneemt.
    Dus wees op post,want met de Fons zit je altijd goed.
    Een stukje natuur in Vlaams Brabant dat zien jullie wel zitten.
    Tot zondag 10 uur,bijeenkomst opWezemaal Plein te Wezemaal.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    20-03-2007, 22:07 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloesemwandeling in Wezemaal 25 maart 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo wandelliefhebbers en nordickers,
    Zondagvoormiddag 25 maart 2007,met de natuurvrienden op uitstap,
    Bloesemwandeling op en rond de "Wijngaerdberg"in Wezemaal.
    Vroeger was deze berg bekend voor de teelt van de sappige Wezemaalse perzikken.
    Momenteel zijn de perzikbomen er bijna alle vervangen door appelgaarden,en als deze in bloei staan kan men ook genieten van de mooie voorjaarsbloesems.
    We komen samen op de parking van het gemeenteplein te Wezemaal,(tussen Leuven en Aarschot).
    Vertrek van de groepswandeling aldaar om 10.00uur stipt.
    Afstand;ong.8km.We wandelen ong.2 uur
    De wandelpaden zijn meestal onverhard en enkele malen stijgen en dalen we ong.30m.
    Goede wandelschoenen zijn zeker aan te raden.
    Wie graag meewandelt in aangenaam gezelschap,is natuurlijk hartelijk welkom.
    Hopelijk tot zondag met sportieve groetjes
    Mariette

    18-03-2007, 12:14 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    14-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op verkenning Beerzelberg
    Afgelopen zondag was ik op verkenning getrokken naar Putte,diverse langgevelhoeven illustreren het uitgesproken agrarische verleden van de gemeenten Putte.
    Land-en tuinbouw domineren ook vandaag nog het landschap.Putte telt vier kerkdorpen:Putte,Beerzel(met hoogste punt in de provincie),Grasheide en Peulis.
    Beerzel is een 15 ha groot natuurgebied,51,6 meter boven de zeespiegel.Je vind er de typische vegetatie van arme,droge zandgronden,ruige grassoorten,pijpestrootje,brem en struikheide.
    De laatste kleurt in augustus en september intens purper.Door het domein lopen twee bewegwijzerde wandelingen.Het leent zich uitstekend voor de Nordic walking het parcour,maar men moet wel in een lus wandelen om aan de 6 à 7 km te komen.
    Er waren twee personen die het juist hadden geraden waar is het hoogste punt van de Provincie Antwerpen.Het waren Rosie en Frank.
    Prachtig natuurgebied maar helaas wat klein,wel heeft men bij helder weer een prachtig uitzicht over de streek,dus wel aan te bevelen om daar een bezoekje te brengen.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    14-03-2007, 21:03 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    11-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lente in het land 11 maart 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hadden het nieuws beluisterd en inderdaad het zou schitterend weer zijn het weekend en de daarop volgende dagen.
    Dus wij stonden vanmorgen op de parking van de Beukenlaan te wachten op eventuele nordickers,en ja..inderdaad daar kwam al iemand aan gestapt en op het nippertje was daar ook iemand terug opgedoken uit de winterslaap is ontwaakt wij waren dol gelukkig haar terug te kunnen verwelkomen.
    Toen konden wij ons begeven richting Den Brandt,en zochten een geschikte plaats voor onze warming-up oefeningen te doen.
    Boven op de heuvels(klein)hadden wij een schitterend uitzicht over het ganse park,maar jongens het was opzij springen voor al die joggers een massa was op de been.Vervolgens gingen wij langs kleine padjes en ons oog viel op onze Erik Heshof die zijn cursisten aan het trainen was,daar natuurlijk ook een goede dag gaan zeggen en dank zij hem lopen wij nu in groep.
    Wel wij moesten nu ook eens gaan kijken naar het beeld van"Den David",en inderdaad hij is in ere hersteld alles netjes opgeruimd allee wij waren tevreden.Een stukje verder ontdekte wij nog een prachtig bloemen tapijt van Paasbloemen wat was dit mooi ieder seizoen heeft zijn charmes.
    Vervolgens begaven wij ons richting Nachtegaal park,waar we een lus vormde door de kleine wegen,tevens keken wij in het rond wat is nieuw of wat is er veranderd,ook aan de vijver staat een plaat met vermelding gelieve geen eten te geven aan de dieren en zeker de eenden want anders word het water extra vervuild(erwtensoep) noemen zij dit,maar geen mens die zich daar iets van aan trekt.
    Nu gingen we via de speeltuin(buitenkant) richting uitgang om daar nog even de laatste oefening te doen,en onze uitstap van 1.30 uur zat erop en gingen vrolijk terug huiswaarts.
    De afstand bedroeg 4,3km en 265 kcal verbruikt.
    Wat mij opgevallen is, het EEKHOORN-Bruggetje,dat de Beukenlaan overging is niet meer te zien.Het was een veilige weg voor de diertjes van het één park naar het andere wat jammer dat dit niet meer aanwezig is.

    Sportieve groetjes
    Mariette

    P's:Ben deze namiddag op verkenning geweest voor de nordic walking en tevens één foto genomen het "Hoogste punt" in Provincie Antwerpen,weten jullie waar deze foto genomen is????

    11-03-2007, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheidsvoordelen bij Nordic Walking
    De gezondheidsvoordelen van de NW 90% van alle spieren worden gebruikt.Voor alle leeftijden,voor sporters ook niet-sporters die willen starten met bewegen.Mogelijk voor mensen met een chronische aandoening-COPD-CVS,Fibromyalgie,reuma,reumatoide artritis,MS-Scoliose.* COPD=chronisch obstrcutief longlijden*CVS=chronisch vermoeidheidssyndroom*Ms=multiple sclerose *Scoliose=scheefgroei van de wervelkolom.
    Ideaal voor preventie en revalidatie van cardiale aandoeningen.Verbetering van de uithouding-verbetering van de bloedcirculatie-verbetering van de lichaamshouding-goede coordinatietraining-geeft meer stabiliteit aan de wervelkolom en het bekken,geeft een ontlasting tot 30% van de enkels,knieen,het bekken en de rug in vergelijking met wandelen.Zorgt voor ontspanning van de geest en helpt in het beheersen van stress,geeft ontspanning bij nek-en schouderklachten,kan overal en altijd beoefend worden,slechts een kleine investering voor levenslang plezier-werkt verslavend op een gezonde manier.Nordic Walking lijkt erg op gewoon wandelen,en wie onwetend iemand met poles ziet voorbijtrekken zal niet meteen inzien wat dat"voortslepen"van die "stokken" aan meerwaarde kan geven.
    Nordic Walking is tevens zeer geschikt voor mensen met een fysieke beperking.Natuurlijk vraagt Nw meer inspanning dan alleen maar wandelen in een stevig tempo.U gebruikt niet alleen uw benen,maar ook uw armen en rug.
    En dat maakt verschil:bij Nw verbrandt uw lichaam al gauw 400kcal per uur,tegen 280 kcal bij sportief wandelen.De polslag is ruim 10% sneller.
    Maar het belangrijkste verschil is wel dat NW wordt geroemd om zijn weldadige effect op nek,schouder en bovenrug.Dat is niet verwonderlijk:de constante beweging van de armen zorgt voor betere doorbloeding en sterkere spieren.Zo zijn al veel beoefenaars van chronische klachten waaronder RSI afgekomen.*RSI=repetieve strain injury,is inderdaad meestal gekoppeld aan het werk,te vaak in dezelfde houding zitten,je spieren overbelasten of verkeerd gebruiken(muisarm).
    Regelmatig bewegen heeft een positieve uitwerking op de lichamelijke klachten waar u op hogere leeftijd last van kan krijgen.Beweging is bijvoorbeeld goed voor de gewrichten die slijtage vertonen.het zorgt voor voeding van het kraakbeen en houdt het gewricht soepel.Bewegen is goed tegen hoge bloeddruk.Door gebruik van stokken traint u 90 % van uw spieren.Hoe meer spieren actief zijn,hoe meer bloedvaten gebruikt worden waardoor de bloeddruk kan gaan dalen.Voor een diabeet is Nordic Walking een heel geschikte manier om te bewegen,dagelijks bewegen kan eraan bijdragen dat de suikerspiegel blijvend wordt verlaagd.
    Dit is een klein overzicht van de gezonde sport"Fit met Nordic Walking".

    Met sportieve groetjes
    Mariette

    07-03-2007, 20:44 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    04-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zwarte piste te Vorselaar 4 maart 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen waren de weergoden ons goed gezind een stralende hemel dus gingen wij deze maal richting Vorselaar voor onze Kastelen wandeling van 7 km te ondernemen.Daar aangekomen Sportcentrum"De Dreef",gingen wij op pad door het mooi verzorgde sportvelden en maar sjauwelen gekend dat hé hoe vrouwen zijn.Toen gingen wij richting dreef,en daar hebben wij onze warming-up oefeningen gedaan om alle spierkens los te maken,daar gingen vervolgens richting het kasteel"De Borrekens",ach ja wat was het nu weer welke kleur moeten wij volgen van die gemarkeerde wandelingen o ja het is groen dat wij moeten hebben ja..ja..dat ist zenne.Het Kasteel stond te schitteren tevens enkele foto's gemaakt en ook een op de brug.Toen passeerde ons drie rij koetsen met paarden in die mooie dreven en zalig die rust dat daar heerst.Wij stonden nog wat te semmelen aan het kasteel en dan gingen wij links af en kwamen al meteen in de modder terecht dju daar gaat onze broeken en schoenen weerbinnen de korst mogelijke minuten hingen wij helemaal vol.Toen kwamen wij in dichte dennenbossen uit en daar gingen wij van één à twwe juist allemaal door die modder precies alleman gespoten vanonder ene slijkboel schoon zenne.Hoe verder dat wij gingen met die groene pijlen te volgen kwamen wij uit aan wijdse vergezichten van weilanden en enkele boerderijen nogal afgelegen huizen,waar wij langs prikkeldraad liepen maar niet konden aanraken want er zat stroom op.Daar was geen ontkomen aan erdoor pardoes putten en modder alleen goed voor tractors maar nee zenne wij daar oek door ge kon niet achteruit en ook niet vooruit,daar rijd zelfs gene coureur deur dus een heel zwaar parcour voor de boeg.Dan gingen wij een baan over en dat groen pijltje wees recht door en maar stappen van één à twee en een bolleke in mijne mond gestoken want kreeg een droge keel.Wij kwamen ook 14 kappelekens tegen iets origineel tevens heel de omgeving was mooi van natuur en een variatie van loofbomen en dennen weilanden ook hebben wij van die rommel huizen gezien en caravans enfin wat er moet voor door gaan ene vieze boel hoe kunde nu in zulk kot wonen.Wij gingen maar verder en bleef maar duren allee dat kan toch niet,toen zaten wij wederom tussen de weilanden in een pad met slijk en wij hadden juist onze schoenen wat gespoeld in propere plassen,daar hielden wij halt om even te pauzeren en te paffen want veel puf was er niet meer,maar wij laten ons niet kennen en stapte volle moed weer door.Toen begonnen wij aan onze laatste etappe richting dorp en eindelijk kwamen wij uit aan de kerk daar nog een blik geworpen op het graf"Mie Broos",en ons José die stapte maar door die had hare stal geroken,en de één zegde amaai mijn benen en de andere zegde amaai mijn voeten,en ikke amaai heb honger.
    Toen kwamen wij terug op het sportcentrum uit en wat zag mijn0...oog...daar staan 't is nie waar hé...wij hebben niet het Kasteelpad gedaan maar...het Stroperspad van 10 km dat was oem iets te krijgen van verschieten.En die één die had een vliegske in haar oog zegde ze...maar nee die zag niet meer uit haar doppen van vermoeidheid en van de rest te zwijgen...maar wij hebben het toch gedaan.vervolgens zijn wij nog iets gaan drinken,en hebben onze voormiddag afgesloten en moe huiswaarts gekeerd om te gaan eten en wat platte rust te nemen.Maar alles is goed met mij en de rest gelovig ook zal wel zeker.
    Dat was wederom het verslag van de zwarte piste uit Vorselaar.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    04-03-2007, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    28-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorselaar kasteeldorp 4 maart 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste nordickers,
    Nu zondag gaan wij eens de andere richting uit en dit namelijk naar Vorselaar tegen Grobbendonk.
    Het dorp is trots op het indrukwekkende kasteel de"Borrekens",omgeven door een grote waterpartij.
    Deze oorspronkelijke militaire vestiging werd omstreeks 1760 omgevormd tot een"maison de plaisance".Het is echter privé-bezit en niet toegankelijk voor het publiek.Langs het kasteelpad(7km)in de omgeving van het kasteel,wandel je door prachtige bossen en dreven.
    Bijeenkomst om 10 uur Sportcentrum De Dreef,daar is een ruime parking zonder parkeerbeperkingen en een cafetaria.
    Iedereen is welkom,deelname is gratis.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    28-02-2007, 20:57 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN SNEEUW MAAR SLIJKSPRINGEN IN BUGGENHOUT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wel het zag er niet zo goed uit,maar als men iets inricht moet je toch aanwezig zijn.
    Dus wij gingen richting Boom en daar zagen wij plots een blauwe lucht en het klaarde op,en hoe dichter wij kwamen naar Buggenhout hoe blauwer de lucht.
    Uiteindelijk ter plaatse op de parking stond onze gids Fons al te wachten plus een damentje dus dit maakte een totaal van vijf,één man en vier vrouwen niet slecht hé.
    Toen gingen wij over de parking richting Buggenhout-bos waar veel joggers aanwezig waren zelfs nog meer dan in onze Antwaarpse parken liepen daar en sommige hadden weer van die ambetante opmerkingen over die nordic walking poles.En maar ploeteren door dien modder amaai onze wandelschoenen waren weeral echte slijk klompen en de broeken hingen ook vol slijk,je vertrekt 's morgens met propere kleren en een klein half uurtje later hangt heel den boel vol klodde modder.
    Hier hedde ook één jogger die wat houterig komt aangelopen alee het is nie waar hé,wie we hier hebben:"Ivan Sonck" snorde ons voorbij.
    Eindelijk hadden wij de halve kant afgelopen van het bos,daar de baan over en naar het volgende terrein te lopen en daar lagen heel wat bomen afgeknakt in het bos en slijk en drassig en springen om iets te ontwijken dan ging je pardoes in de volgende plas met modder schoon zennne,resultaat nog meer modder dan in Zoersel van vorige maand.
    Maar ondanks die hindernissen hadden wij een flink tempo erin zitten,heleba wat voelde ikke regendruppels verschillende deden hun kap op en ik had een pet op en de Fons een paraplu maar niet voor lang het was gestopt de weergoden waren ons goed gezind.
    Och ja wij hadden ook het geluk om een prachtige vogel te zien namelijk de "Vlaamse Gaai",dus genieten van natuur,wandelen en nordicken wat wilt een mens nog meer op een zondag morgen te Buggenhout.
    Onze 8 km hebben we gedaan op 1.40 uur dat is niet slecht,maarja de vrouwen moesten laten zien wat zij konden aan onze zeer goede gids Fons.
    Onze afsluiting zoals traditie getrouw,wel een leuke taverne opgezocht om daar nog iets te consumeren en gezellig te babbelen en opgewekt huiswaarts te keren.
    Dat waren onze avonturen in het Buggenhout-Bos.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    25-02-2007, 19:54 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    19-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout-Bos 25 februari 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste nordic walkers&wandelaars,
    Wij zitten wederom bijna op het einde van de maand februari en onze gezamenlijke uitstap komt eraan.
    Het thema was"Sneeuwwandeling",maar jammer genoeg hebben wij geen sneeuw dus doen wij maar een"Lente wandeling" maakt niet.
    Locatie:Het gekende wandelbos"Buggenhout-bos" in de Kasteelstraat te Buggenhout.(Oost Vlaanderen,en op de grens met Vlaams Brabant).
    Plaats van samenkomst:Op de gemeentelijke parking in de Kasteelstraat(tussen huis nr.177(Taverne Kussnacht) en huis nr.183(Meubelen Gené).
    Vertrek wandeling 9.45 uur op de hiervoor genoemde parking.
    Lengte;ong.8 km(2 uur).
    Alle paden zijn boswegen en verharde grindwegen dus zeer geschikt voor de nordickers.
    Gids:Fons,gekend van onze vorige wandeling te jezus-eik(Zonienwoud).
    Zorg dat je erbij kunt zijn het is echt de moeite waard.
    Wil je graag deelnemen,twijfel niet en neem kontact.Deelname gratis.
    Sportieve groetjes
    Mariette

    19-02-2007, 20:59 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/05-14/05 2023
  • 13/06-19/06 2022
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 25/11-01/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 19/11-25/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 30/11-06/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!