Gehaktballetjes met kappertjes -------------------------------- Ingrediënten ------------- 8 el melk;60 g oud wit brood; 1 kleine ui 20 g zachte boter;500 g rundergehakt;zout;zwarte peper uit de molen;1/2 tl gedroogde marjolein 50 g kappertjes;40 g bloem 5 el olijfolie;100 ml witte wijn;een snufje suiker;1/2 bosje peterselie
voor 4 personen ----------------- bereidingstijd:ca.40 min
1.Verwarm de melk in een pan.Snijd het wit brood klein,doe het in een kom en giet de melk eroverheen.Pel de ui en snijd hem heel klein.
2.Doe de boter bij het wit brood en kneed er het gehakt en de ui doorheen.Breng het gehaktmengsel flink op smaak met zout,peper en marjorein.
3.Bevochtig uw handen en vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.Druk in elk gehaktballetje drie kappertjes.Wentel de gehaktballetjes door de bloem.
4.Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes daarin rondom langzaam bruin.Voeg de helft van dze wijn toe en laat de gehaktballetjes smoren tot de wijn verdampt is.
5.Neem de gehaktballetjes uit de pan en schik ze op een bord.Doe de rest van de wijn bij de braadjus en verhit die.Verwarm de rest van de kappertjes in de saus op smaak af met wat zout,peper en suiker.Was de peterselie,dep hem droog en trek de blaadjes van de stelen.
6.Schenk de saus over de gehaktballetjes,garneer die met peterselie en serveer ze warm of koud.
Bereidingstijd:ca.10 minuten ----------------------------- Ingrediënten voor 2 personen ------------------------------ 250 g gnocchi zout 150 g paddestoelen (bijv;champions,weidechampions,eekhoorntjesbrood) 80 g kruiden boter vers gemalen peper vers geraspte nootmuskaat 30 g vers geraspte parmezaan verse kruiden (bijv.tijm)
Bereiding: De gnocchi volgens de aanwijzigingen op de verpakking in gezouten water koken.De paddestoelen schoonmaken en klein snijden. Kruiden Boter in een diepe pan laten opschuimen,d epaddestoelen toevoegen en goudbruin braden.De goed uitgelekte gnocchi er doorheen mengen en kort sauteren.Met peper en nootmuskaat op smaak brengen.Met parmezaan en verse kruiden bestrooien en opdienen.
Tip:*Rasp de parmezaan met een truffelschaaf,want de flinterdunne parmezaanschilfers geven meer arom. *Natuurlijk kunt u ook champions uit blik gebruiken.
Bereidingstijd:ca.15 min ------------------------- Pikante pannenkoek gevuld met feta en groene peper
Ingrediënten voor 2 personen ------------------------------ deeg: 75 g meel zout 100 ml melk 50 g room 1 ei 40 g gesmolten knoflook boter 30 g echte boter
Vulling: 200 g feta 4 milde pepers (groen) 100 g yoghurt 1 eetlepel citroensap zout vers gemalen peper
Bereiding: Meel,een snufje,melk,room en ei krachtig mengen. Knoflook Boter door het deeg mengen.De oven op 50°c voorverwarmen. Een bord voor de pannenkoeken in de oven platsen.Een bakpan bij gemiddeld vuur met wat boter verhitten.Een deel van hat deeg genoeg voor één dunne pannekoek in de bakpan gieten en aan beide zijden goudbruin bakken.Op die wijze na elkaar vier pannekoeken bakken en in de oven warm houden. De feta verbrokkelen,twee groen pepers fijnsnijden,de dille fijn hakken.Alle ingrediënten mengen en met yoghurt,citroensap,zout en peper op smaak brengen.De pannenkoeken hiermee vullen en gegarneerd met de rest van de pepers opdienen.
Tip:*Als u niet van al te gekruid houdt,kunt u in plaats van groene peper ook een paprika nemen.