Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

31-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 jaar geleden in de krant van, 31 mei 1961.

50 jaar geleden,

Recordvlucht New York-Parijs

Onlangs, op 26 mei, vloog een Amerikaanse B 58 bommenwerper de afstand New York-Parijs in 3 uur en

20 minuten. Het was die dag juist 34 jaar geleden dat Charles Lindbergh zijn solovlucht over de Atlantische

Oceaan maakte- Het Amerikaanse toestel w ordt hier in volle vlucht bevoorraad.

~~

President en Mevrouw Kennedy zullen te Parijs tienduizend

"Engelbewaarders' hebben

~~

Nieuw Westers Voorstel

op Kernstopconferentie

Vermindering van het aantal inspecties in de Sovjetunie

 

~~

TSJOMBE NAAR

LEOPOLDSTAD OVERGEBRACHT

Samen met Evariste Kimba

in parachutistenkamp opgesloten


Categorie:50 jaar geleden in de krant.
» Reageer (30)
30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water het manusje van alles in de natuur.

 

 

Water: het manusje-van-alles uit de natuur.

 

 

Water is gezond, dat weet het kleinste kind. Het is goed voor je lijn, je humeur, je uiterlijk,... Maar dat is niet alles. Wij zetten de 7 belangrijkste redenen om water te drinken voor u op een rijtje.

1) Het maakt je slank
Ben je op diet? Door calorierijke drankjes zoals frisdranken en fruitsappen te vervangen door water, kom je al een heel eind ver. Water zorgt ervoor dat je metabolisme versnelt en neemt tegelijkertijd je hongergevoel weg.

Tip: drink voor iedere maaltijd een glas ijskoud water. Je lichaam zal een tandje moeten bijsteken om het water op normale temperatuur te krijgen waardoor je meer calorieën verbrandt. Bovendien krijg je een verzadigd gevoel waardoor je minder zal eten.

2) Het geeft je een energieboost
Ben je helemaal uitgeput na een lange dag en zit er geen sprankeltje energie meer in je lijf? Uitdroging is een hele uitputtingsslag voor je lichaam. Water voert zuurstof aan in de hersenen en zorgt ervoor dat je hart niet zo hard hoeft te werken om bloed doorheen je lichaam te voeren.

3) Het brengt je stressniveau omlaag
85 procent van je hersenen bestaat uit water. Wanneer je uitgedroogd bent, krijgt zowel je lichaam als je geest te kampen met stress. Dorst is het eerste teken dat je aan het uitdrogen bent, hou dus altijd een flesje water bij de hand en neem regelmatig een slokje.

4) Het helpt bij de spieropbouw
Water helpt bij de opbouw van spieren, het voorkomt spierkrampen en het smeert de gewrichten. Een goed gehydrateerd lichaam zorgt voor een verbeterd uithoudingsvermogen.

5) Het voedt je huid
Water is een handig en natuurlijk schoonheidsmiddeltje. Een gehydrateerde huid laat rimpels en oneffenheden minder opvallen, waardoor je gezicht er automatisch jonger uitziet. Maar dat is niet alles. Doordat water de bloedsomloop stimuleert, krijg je als extraatje een mooie en gezonde blos op je gezicht.

6) Het bevordert de spijsvertering
Vezelrijke voeding en water zijn essentieel voor een goede spijsvertering. Wanneer je niet genoeg water drinkt, zal je vertering hieronder gaan lijden: je dikke darm komt droog te staan waardoor voedingsstoffen nog maar moeilijk kunnen worden afgevoerd. Drink dus genoeg water voor een gemakkelijke afbraak van voedingsstoffen.

7) Het maakt komaf met nierstenen
Steeds meer en meer mensen krijgen te kampen met pijnlijke nierstenen omdat ze onvoldoende water drinken. Water verdunt de zouten en mineralen in de urine die nierstenen veroorzaken. Door enkele glazen te drinken wordt de urine zodanig verdund waardoor nierstenen zich niet verder kunnen ontwikkelen.

Drink jij voldoende water?
Volwassenen verliezen dagelijks ongeveer 1 liter vocht (door onder andere te zweten, de ademhaling en de stoelgang). Daarom raden voedingsexperts aan om anderhalve tot 2 liter (dat zijn 6 tot 8 glazen) water per dag te drinken om de vochtbalans in evenwicht te houden.

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (35)
29-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordspelingen of zoiets daaromtrent.

Waarom bestellen mensen een Double Cheeseburger, een grote friet en dan een Cola light?
~~

Waarom vrouwen geen mascara kunnen aanbrengen met gesloten mond?
~~

Waarom het woord 'afkorting' zo lang is?

~~
Waarom citroensap kunstmatige smaakstoffen bevat en het product voor de afwasmachine gemaakt is met echte citroenen?
~~


Waarom er geen kattenvoeding bestaat met muis-smaak?


Woorden

Hij zei niets.

Zij zei niets.

Toen kregen ze woorden
~~

Even nadenken !

Wat past niet in het rijtje?
* bruine beren
* masturberen
* ijsberen
Antwoord: bruine beren. De andere twee zijn werkwoorden.

2) Wat past niet in het rijtje?
* bruine beren
* incest
* kerstmis
Antwoord: bruine beren. De andere twee gebeuren in familieverband.

3) Wat past niet in het rijtje?
* bruine beren
* sojascheuten
* vibrators
Antwoord: bruine beren. De andere twee zijn vleesvervangers.

4) Wat past niet in het rijtje?
* bruine beren
* vulpen
* aids
Antwoord: bruine beren. De twee andere zijn relatiegeschenken.

 


Categorie:Woordspeling of zoiets daar omtrent.
» Reageer (28)
28-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild en wijn.

Wild en wijn.
De combinatie van wild en wijn kan leiden tot gastronomische hoogstandjes, op voorwaarde dat u een aantal vuistregels in acht neemt.
Wild kan men eigenlijk onderverdelen in twee grote groepen, namelijk vederwild en pelswild (ook wel haarwild genoemd). Onder vederwild verstaan wij alle soorten wild gevogelte, gaande van fazant en patrijs tot eend. Onder pelswild verstaan we alle wild op vier poten, zoals haas, everzwijn, ree, hert, enz.

Wat is een geschikte "wildwijn"?

Om tot een goede combinatie van wild en wijn te komen is er één heel belangrijke vuistregel: hout en wild gaan niet samen. Daarmee bedoelen we dat wijnen die op houten vaten gerijpt werden omwille van hun tannines niet goed passen bij wild, zolang ze niet helemaal versmolten zijn met de wijn. Door de tannines van het hout zal de wijn in combinatie met de wildgerechten namelijk als uitdrogend overkomen.
Dit betekent bv. Dat een goede Bordeaux uit een goed jaar doorgaans pas na meerdere jaren in de kelder in aanmerking zal komen als wildwijn.

Geschikte wijnen voor bij wild hebben bij voorkeur zachte tannines en de smaak van rijp fruit, gecombineerd met een zekere kruidigheid.
De keuze is evenwel ook afhankelijk van het soort wild...

Aanraders voor bij vederwild

Voor vederwild zoals fazant kiest u best een fijne wijn, met finesse, die goed gerijpt is (dus al iets ouder). De wijn benadrukt dan de wildsmaak. Een iets oudere wijn zal de fijnheid van het gerecht ook benadrukken.
We denken bv aan een oude Pinot Noir zoals een Côtes de Beaune of een oudere Rioja.

Aanraders voor bij pelswild

Pelswild zoals ree of haas mag een krachtigere wijn hebben. Hier kan men wijnen kiezen die naast finesse ook body (kracht) hebben. Een zekere kruidigheid is ook op zijn plaats. Maar ook hier moet u ervoor opletten geen wijnen te kiezen met een hoog tanninegehalte.
Aanraders zijn bv. Een Pinot Noir uit de Côtes de Nuits of krachtige wijnen uit de Rhônestreek zoals een Cornas of een Châteauneuf-du-Pape (als hij al een paar jaar oud is). Ook rijp (uit een warmer klimaat) niet-Franse wijnen met een zekere complexiteit zijn echte aanraders en dikwijls een stuk goedkoper, zoals de betere Pinot Noir uit Oregon en Nieuw-Zeeland, Pinotage uit Zuid-Afrika en zelfs rijpe Merlot uit Chili en Australië. Voorwaarde is wel dat ze niet te veel hout gezien hebben en een paar jaartjes oud zijn. Ook grote Italiaanse wijnen zoals Barolo en Barbaresco hebben een uitstekende combinatie van zachte tannines en rijp fruit met daarbij een zekere kruidigheid.


Categorie:Wijn en weetjes over wijn.
» Reageer (34)
27-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (34)
26-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten groenten - Koolrabi.

Vergeten groenten Koolrabi

 

Groente met identiteitscrisis

Tussen kool en raap
Een vreemde snuiter, die koolrabi. Hij behoort tot de koolsoorten, maar zijn steel zwelt op tot een raapachtige vorm. Vandaar natuurlijk de naam koolrabi, van het Duitse ‘kohlrabi’, dat letterlijk ‘kool-raap’ betekent. Je komt hem in de winkel tegen als een grote groen-gele raap met bladeren. Er bestaat ook een paarse variant, en één met diep ingesneden bladeren die vooral als siervrucht geteeld wordt. Purple Vienna, White Vienna, Prague Special en Triumph of Prague zijn enkele van de klinkende variëteiten.

Koolrabi is een relatief ‘recente’ groente. Ze werd wellicht voor het eerst geteeld in Europa in het begin van de 16de eeuw. Een paar honderd jaar later zien we haar opduiken in de Nieuwe Wereld. Echt populair is de groente nooit geworden. Toen ze in het begin van de negentiende eeuw voor het eerst op grote schaal werd gekweekt, was dat om haar aan het vee te voederen. Wellicht vonden ze hier dat ze al knollen genoeg aten. In de klassiek groentenboeken zijn de auteurs er niet bijzonder opgetogen over. Zo schrijft Jane Grigson in haar Vegetable Book: ‘Er zijn betere groenten dan koolrabi. En slechtere.’ In Oost-Europa is men er enthousiaster over. Niet onterecht, want deze groente heeft heel wat in haar mars.
Niet alleen qua vorm maar ook qua smaak doen koolrabi’s aan de raap denken. Koop ze wanneer ze niet groter dan een flinke tennisbal zijn. Een grote, oudere koolrabi smaakt vaak te bitter. Hoe jonger en kleiner de groente, hoe milder en zoeter ze is. Je ontwaart dan de smaken van tamme kastanje met een lichte toets van radijs en knolselder.

Zoete radijs
Verwijder de bladstelen en schil de koolrabi enkel daar waar het nodig is of pas na het koken. Reken op ongeveer één knol per persoon. De koolrabi wordt dikwijls gebruikt in soep of in een stoofpotje, met bijvoorbeeld tomaat, ui, paprika en marjolein. Ook het jonge blad kan je op het einde fijngesneden aan je gerecht toevoegen.
Je kan koolrabi natuurlijk ook solo gebruiken. Laat hem dan vooral niet te lang koken. Stomen is nog beter om de smaak fijner te houden. Koolrabi laat zich ook bereiden zoals bloemkool, met een witte saus.
Een decoratiever recept krijg je als je de koolrabi eerst halfgaar laat koken, het hoedje verwijdert en hem dan opvult met seitan- of tofugehakt (met of zonder tomaat). De gevulde koolrabi’s leg je op een bedje van ui in een vuurvaste kom. Overgiet ze met het kookvocht en doe er naar wens wat (soja)room bij. Laat ze dan ongeveer 15 minuten verder gaarstoven in de oven. Heb je eens zin in een andere soort frietjes? Dan kan je de koolrabi in flinterdunne schijfjes of lucifertjes snijden en ze goudbruin frituren.
Als rauwkost heeft de koolrabi iets van een zoete radijs. Sommigen vinden geraspte koolrabi erg lekker over salades, samen met geraspte appeltjes. Je kan de groente ook eerst licht blancheren en na het afkoelen mengen met een lekker sausje.

Nu ook in jouw tuin?
Het telen van koolrabi is eenvoudig, zowel in open lucht als onder glas. De grond moet goed doorlatend zijn. Is dit niet het geval dan kan je hem wat verbeteren met turf of gemalen houtschors. Koolrabi is een oppervlakkig wortelende plant. De knol wordt boven de grond gevormd en is in feite een verdikking van de stengel aan de voet van de plant waarop de bladeren zijn ingeplant. Afhankelijk van de groeiomstandigheden kan die knol een diameter van 5 tot 15 cm krijgen. Als je ze zelf kweekt, kan je ze best ook oogsten voor ze te groot, te oud en dus te bitter worden.

Eet meer kruisbloemigen
De koolrabi behoort net als alle koolvariëteiten - zoals mosterdzaad, broccoli en tuinkers - tot de kruisbloemigen. Kruisbloemigen eten kan het risico op kanker verminderen, dus in het winkelmandje, die koolrabi! Vitamine C zou de heilzame werking van de kool versterken, en bijgevolg is het geen slecht idee om er bijvoorbeeld het versgeperste sap van twee sinaasappelen bij te drinken. Verder is koolrabi ook heel rijk aan vezels en is het een goede bron van foliumzuurvitamine B, caroteen en ijzer.

 


Categorie:Veggie
» Reageer (32)
25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee is lekker als drank maar is voor vele zaken goed , lees maar.

THEE,

Thee komt uit de bladeren van een boom, genaamd Camellia sinensis. De drie belangrijkste soorten thee zijn Zwart, Oolong en Groen. Kruidenthee is niet afkomstig van de bladeren van een plant. Kruidenthee kan dan ook niet worden beschouwd als echte thee. Wortels, stengels, bloemen en delen van planten worden gebruikt voor het maken van kruidenthee. Studies in Nederland hebben aangetoond dat mannen die zwarte thee drinken 50 procent minder kans om te sterven van ischemische hartziekten. Dit vindt plaats wanneer onze slagaders worden verstopt en zijn niet in staat om goed te werken. Om gezwollen ogen te genezen moet u gaan liggen in een horizontale positie en plaats een vochtige theezak over beide ogen en laat het ongeveer 20 minuten liggen. De zwelling rond de ogen zal naar uw verbazing verdwijnen en je ogen zullen terugkeren naar hun oude glorie.

Thee absorbeert geuren. Hier is een tip voor het verwijderen van voedsel geuren uit uw handen. Giet wat thee over uw handen en alle geuren van uw vingers zullen verdwijnen, en laat ze geweldig ruiken. Het werkt zelfs heel goed samen met vis geuren!

Zwarte thee zakken kunnen worden gebruikt voor de behandeling van wratten. Tannine in thee is zuur en kan net zo effectief in het verwijderen van wratten zijn als diverse andere producten! Laat een gekoeld theezak op de wrat ongeveer 15 minuten drie keer per dag en de wrat zal langzaam krimpen en verdwijnen.

Wetenschappers hebben voor de vele jaren gemeld dat mannen in de Aziatische landen die groene thee drinken weinig gevallen van prostaatkanker zijn. Veel prominente onderzoekers zijn van mening dat dit te wijten is aan groene thee met veel krachtige antioxidanten en preventieve anti-kanker agentia.

In recente studies van Australische CSIRO wetenschappers is vastgesteld dat de aanwezigheid van huidkanker in laboratorium muizen sterk werd verminderd wanneer ze zwarte thee toegediend kregen. Er wordt gedacht dat polyfenolen, die zeer sterke antioxidanten en zijn opgenomen in de thee zijn de meest waarschijnlijke reden is voor dit verschijnsel.

Thee kan worden gebruikt om brandwonden en zonverbrandingen te verzachten. Zet natte theezakjes op de getroffen gebieden of houdt het op de plaats met gaas. U kunt ook thee in uw bad water doen. Dit werkt voor andere soorten brandwonden even goed.

 


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (28)
24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 jaar geleden in de krant van 24 mei 1961.

 
NA DE MACHTSGREEP IN ZUID-KOREA

 Ongerustheid in Amerika

wegens Maatregelen der

militaire Junta

Vrees voor afschaffing der politieke vrijheid

 ~~

Geen militaire

Staatsgreep te Teheran

Iraanse Grootgrondbezitters zullen voortaan

hun Bezit moeten verdelen

 ~~

Droogte in Algerië

brengt Oogst

in Gevaar

SLECHTS DE HELFT

VAN NORMALE

OPBRENGST

VERWACHT

~~ 

TOESTAND IN KIVU BLIJFT VERWARD

M.N.C. Politie blijft Oorzaak van Wanorde

en Brutaliteiten te Bukavu

~~ 

Prooi voor de Noordzee

Een mooi hotel gelegen op het strand te Cadzand in de Hollandse

provincie Zeeland zal waarschijnlijk ten prooi vallen aan de Noordzee.

Inderdaad, het water van de zee heeft door de erosiekracht een

groot gedeelte van de duinen weggevreten en bij hoog water bereikt

ze bijna de terrassen van het hotel. Men vermoedt dat het niet meer

lang zal duren eer de zee haar vernielend werk zal gedaan hebben,

Indien tenminste de nodige stappen niet worden gedaan om het gebouw

te redden.

 ~~

 Volledig stilzwijgen

over de Frans-Algerijnse

Besprekingen

Journalisten kregen slechts

ontwijkende antwoorden


Categorie:50 jaar geleden in de krant.
» Reageer (36)
23-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische lasagne .
Vegetarische lasagne ,

Ingrediënten voor 1 persoon
3 velletjes filodeeg
1 rode Flandriapaprika
100 g Flandriachampignons
100 g Flandria-oesterzwammen
2 koffielepels olie
4 eetlepels mascarpone
1 eetlepel light room
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereiding
Maak de paprika schoon en snijd ze in reepjes. Borstel de champignons en de oesterzwammen in stukjes. Verhit 1 koffielepel olie en fruit er de groenten in. Laat 10 minuten zachtjes stoven en kruid met peper en zout. Meng de mascarpone met de room, peper en zout. Leg een velletje filodeeg in een kleine rechthoekige ovenschaal en strijk het zeer zuinigjes in met olie. Leg de helft van het groentemengsel en de helft van het mascarponemengsel op het deeg. Leg er een tweede vel filodeeg bovenop en strijk ook dit zeer zuinigjes in met olie. Schep hierop de rest van het groentemengsel en het mascarponemengsel. Dek af met het derde filodeeg en strijk dit in met de resterende olie. Bestooi de lasagne met de geraspte kaas. Laat 15 minuten bakken in een oven 200 °C. Schep de lasagne op een bord en overgiet met wat bakvocht.


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (33)
22-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe collega ,

Nieuwe Collega
 

Sollesetatie

Geagte

I wil mij graag kandidaat stelle voor een job die ik in de gazet hep gezien

Ik kan echt rap tippe met ene vinger en ik kan wa rekene

Ik denk dakkik goe aan de telefoon ben en nee ik ben ni echt ne sociale

maar mense reagere goe op mij. Zowel manne als vrouwe.

Mijn spelling is ni egt goe maar men persoonlekhijd is wel goe.

Over men pree zulle we wel is babbele, ik stel gen ijse.

Ik kan direkt beginne.

Al bedankt voor een antwoort.

Groete

Bryan.

PS. Omda mennen brief wa kord is, zet ik hier ne foto onder.

.



Antwoord van ons bedrijf :

Beste Bryan,
Het is al goed, we hebben spelling checker.
Tot maandag!

Thnx to Petra & Jos


Categorie:Humor algemeen
» Reageer (33)
21-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe oud is je hond ?

 

 

Hond

Mens
 

6 maanden

10 jaar

8 maanden

13 jaar

10 maanden

14 jaar

12 maanden

15 jaar

18 maanden

20 jaar

24 maanden

24 jaar

3 jaar

28 jaar

5 jaar

36 jaar

7 jaar

44 jaar

9 jaar

52 jaar

11 jaar

60 jaar

13 jaar

68 jaar

15 jaar

76 jaar

17 jaar

84 jaar

19 jaar

92 jaar

21 jaar

100 jaar

 

Niet iedereen hanteert dezelfde omrekentabel.


Voorheen was het gebruikelijk om ieder hondenjaar te vermenigvuldigen met 7. Echter: rekening houdend met allerlei fysiologische verschijnselen blijkt dit niet te kloppen. Immers: een hond van 1 jaar zou dan pas 7 jaar zijn, terwijl een teefje van deze leeftijd al pups kan werpen! Kijken we nu naar bovenstaande tabel dan zien we direct dat ook 15 jaar wel wat jong is om kinderen te krijgen voor de mens! Echter, qua ontwikkelingen in de hormoonhuishouding, skelet en spierstelsel benadert de tabel het beste een "mensenleeftijd".

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (32)
20-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (35)
19-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten groenten : Kardoen

Prikkelend zacht

De Romeinen en Grieken waren er al dol op en in Zuid-Europa leeft de faam van de kardoen nog altijd voort. In onze streken is hij uit het collectieve geheugen verdwenen. Vreemd, want deze veelzijdige groente zou met zijn bitterzoete smaak liefhebbers van spruitjes en lof toch zeker moeten aanspreken.

KARDOEN is qua smaak een mix van artisjok, selderij en schorseneer. Bitter en toch ook een beetje zoet. De kardoen lijkt uiterlijk op bleekselderij, maar ligt qua smaak dichter bij de artisjok. De smaak is volgens anderen een kruising tussen artisjok en asperge. Het is een frisse naar bleekselderij zwemende smaak, maar veel milder.

Neem van de kardoen de binnenste stengels, naarmate je het binnenste van de kardoen benaderd worden de stengels zachter.

Verwijder het blad en de buitenste vezels (te bitter) met een dunschiller en snij de toppen van de kardoenstengels tot je ongeveer 40 cm overhoudt. De bovenste delen zijn te taai. Snijd de stengels in vingerlange stukken.Ter voorkoming van verkleuring even onderdompelen in water met een scheutje azijn of citroensap.

Recepten:

2 personen

- 4 a 5 kardoenstengels
- 3 looktenen
- 2 dl tomaten passata
- 2 el tomatenpuree
- bosje bladpeterselie (Marrokaanse)
- olijfolie
- 250 g penne

Bereiding:

Kook de kardoen in gezouten water tot 2/3 gaar ongeveer.

Snipper ui en snij look fijn, pluk de blaadjes van de bos peterselie
stoof ui en look aan in en voeg peterselie toe en fruit verder tot de ui goudgeel tot lichtbruin is
voeg tomatenpuree toe en stoof verder, voeg erna de passata toe
stoof kardoen aan in olijfolie tot licht bruin in een andere pan
voeg kardoen bij de tomatensaus en laat nog even goed inkoken tot gewenste dikte
serveer met penne

Kardoen gratin

De kardoen eerst in een bouillon afkoken.

In een vuurvaste schotel doen.
Bestrooien met geraspte parmezaanse kaas.
Onder een hete grill zetten.
Men kan gekookte kardoen verwerken met : een bechamelsaus, een simpele botersaus, een mousselinesaus, kaassaus, enz.

Smakelijk!


Categorie:Veggie
» Reageer (28)
18-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zeven op tien draagt de verkeerde beha !

7 op 10 draagt verkeerde beha !

1 op 4 vrouwen heeft nog nooit haar behamaat laten opmeten, zo blijkt uit een recente enquête. 70 procent van alle vrouwen loopt daardoor met de verkeerde beha rond. Een regelmatige check-up van de lingeriegarderobe is echter onontbeerlijk want ook uw boezem durft al eens te wijzigen. Enkele tips om de juiste behamaat te vinden.

1. Neem zelf niet je maat. Elke winkel beschikt over gediplomeerde verkoopsters die perfect weten welke beha best bij je past. Het verschil tussen een A,B,C cup is vaak miniem en scheelt vaak enkele centimeters. Om te vermijden dat er een maatje te klein of te groot wordt genomen, is het belangrijk dat de maat wordt genomen door professionele handen.

2. Eens gekend, moet je niet denken dat die behamaat ongewijzigd blijft. Door meer of minder te sporten, na een zwangerschap, dieet of na extra feestkilootjes, veranderen vooral de borsten. Bij ieder bezoek aan een lingeriespeciaalzaak, laat je beter de maat nemen.

3. Heb je een mooie beha gevonden? Pas hem altijd en beweeg ermee. Waarom? Borsten bewegen en als je stilstaat, kan je niet met zekerheid vertellen of die wel goed zit. Bij een goed zittende beha bewegen de borsten niet. Wandel enkele stappen, draai eens van links naar rechts, buig voorover, ga zitten en sta weer recht. Blijven je boezem mooi zitten, mag je gerust zijn.

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (27)
17-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 jaar geleden in de krant van 17 mei 1961.

                      Uit de krant van 17 mei 1961 

Een Manifest van het Contactcentrum

der Vlaamse en Waalse Federalisten.

 

Het contactcentrum der Vlaamse en Waalse

federalisten heeft dinsdag

tijdens een voorlichtingsvergadering een gemeenschappelijk

manifest openbaar gemaakt.

 Het manifest verklaart dat de federalisatie van

België onder de huidige omstandigheden moet beginnen met:

 

-Ten eerste: de definitieve afbakening van de taalgrens

 en de vorming van homogene en

 onschendbare taalgebieden met

alle bestuurbare en rechtelijke gevolgen

vandien, zodat elke vorm van talentelling

 zonder enig gevolg moet blijven

en derhalve overbodig is.

 

—Ten Tweede : de vastlegging

van de Brusselse agglomeratie (bestaande

uit 19 gemeenten), het instellen

van een speciaal statuut

voor het hoofdstedelijk gebied, de

ontlasting van dit laatste en de

decentralisatie van alle zowel particuliere

als openbare administraties

en instellingen ;

 

— Ten derde : de billijke verdeling

van de investeringen en subsidiëringen

van overheidswege ;

 

— Ten vierde : de oprichting

van twee instituten, een voor

Vlaanderen en een voor Wallonië,

die over de nodige macht beschikken

om de economische en sociale

expansie van Vlaanderen en Wallonië

te verzekeren;

 

— Ten vijfde : de splitsing tot

op het hoogste niveau van alle centrale

en parastatale administraties ;

 

— Ten zesde : de oprichting van

Waalse en Vlaamse ministeries van

openbaar onderwijs en van kulturele

zaken met eigen budget ;

 

— Ten zevende : de wettelijk gesanctioneerde

eentaligheid van

Vlaanderen en Wallonië en de wijziging

van de taalwetgeving in deze zin.

 

             ~~~~~~~~~~~~

 

 

Russische Ambassadeur op het Witte Huis

ONTMOETING KENNEDY - KROESTSJEV

waarschijnlijk op 3 of 4 Juni te Wenen

 

                   ~~~~~~

 

 Kongo en Angola

 

Hoe dikwijls heb ik sedert juli van vorig jaar

de vraag moeten horen : « Wat zegt ge nu van Kongo ?

 Nog altijd overtuigd dat

versnelde onafhankelijkheid de goede politiek was ? »

Telkens heb ik geantwoord, dat

het nog veel te vroeg was om de

Belgische politiek ten overstaan

van Kongo te beoordelen, dat men

er vijf a tien jaren moest laten

overheen gaan.

Tot 1958 is het mijn overtuigin geweest dat we,  staande tegenover

onafhankelijkheidsdrang van de kleurvolkeren van Azië en Afrika,

ook Kongo eerlang aan de beurt zouden zien komen, doch dat we

wellicht de tijd zouden krijgen om deze evolutie zodanig te leiden, dat de onafhankelijkheid aan de ganse Kongolese bevolking ten goede zou komen, in plaats van aan een groep feodale heersers, en dat de definitieve stap zou kunnen gezet worden

in goede verstandhouding met de blanken.

Sedert de Gaulle in de zomer

van '58 de teugels van de Franse

Afrikaanse bezittingen losgelaten

heeft — want daar ligt het vertrek

van de versnelling in het zwarte

Afrika — heb ik mijn zienswijze

gewijzigd : we mochten de versnelling

van de gebeurtenissen in Kongo

voorzichtig trachten af te grendelen,

doch we moesten angstvallig

vermijden ons met het geweld van

de macht en de wapens in Kongo

vast te klampen...

               


Categorie:50 jaar geleden in de krant.
» Reageer (29)
16-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee is goed voor de lijn

Groene thee is goed voor de lijn.



Elke dag twee tot drie koppen groene thee drinken is goed voor de lijn. Door het dagelijks drinken van de thee vallen mensen zonder iets extra's te doen gemiddeld 1,3 kilo af in vier tot twaalf weken. De drank zorgt er ook voor dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen.

Onder lijners had groene thee al een positief imago, maar het gunstige effect is nu voor het eerst door biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht wetenschappelijk vastgesteld.

Hursel promoveert op 15 april op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten. Volgens Hursel is ook het eiwitdieet, zoals het bekende van Dr. Frank, effectief. Het volgen van een eiwitdieet in combinatie met groene thee drinken leidt echter niet tot extra veel gewichtsverlies, aldus de promovendus. Goed slapen helpt weer wel.

Catechine en cafeïne

De combinatie van twee stofjes in de thee, catechine en cafeïne, veroorzaakt het stimulerende effect op de vetverbranding, aldus Hursel. Cafeïne zit ook in koffie, maar veel koffiedrinken heeft niet hetzelfde effect op de lijn, omdat koffie geen catechine bevat. Veel eiwit eten is wel positief, omdat eiwit moeilijk door het lichaam wordt afgebroken en tegelijk snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor de lijner vanzelf minder gaat eten.

"Geen wondermiddel"

Groene thee mag onbeperkt worden gedronken, maar volgens de promovendus bewerkstelligt meer theedrinken niet ook meer gewichtsverlies. Hursel: "Het is geen wondermiddel. Wie echt wil afvallen, moet natuurlijk meer doen dan groene thee drinken. Maar wie elke dag deze thee drinkt en verder niks doet, verliest gemiddeld 1,3 kilo aan lichaamsgewicht in een tot drie maanden.''

De oorspronkelijk Aziatische drank lijkt een echte 'gezondheidsbevorderaar' te zijn, zegt Hursel. ,,Er zijn positieve effecten gevonden voor hart- en vaatziekten, kanker, Alzheimer en de ziekte van Parkinson. In Maastricht gaan we nu uitzoeken of het drinken van groene thee ook helpt om te voorkomen dat vet in het lichaam wordt opgeslagen. Dat is dus een stap voor de verbranding van vet als energieleverancier.''

 Bron : hln


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (33)
15-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor.

Aardappelen.

De oude Mustafah leeft al meer dan 40 jaar in New York.
Hij wil graag in zijn tuin aardappelen planten, maar hij is alleen en oud en zijn zoon leeft in Irak.
Hij schrijft een e-mail aan zijn zoon:

Lieve Ahmed,

Ik ben erg verdrietig, omdat ik in mijn tuin geen aardappelen kan planten.
Ik weet zeker dat jij me had geholpen de tuin om te spitten, als je hier was geweest.

Ik hou van je.

Je vader


De zoon schrijft meteen terug:

Lieve Vader,

Raak alsjeblieft niets in de tuin aan!
Ik heb daar namelijk 'het spul' verstopt.

Ik hou ook van jou

Ahmed

Nog geen 4 uur later staan de US Army, Mariniers, de FBI en de CIA voor het huis van de oude man.
Ze spitten de tuin spade voor spade om, zoeken iedere millimeter af, maar vinden niks.
Teleurgesteld gaan ze weer weg.


Dezelfde avond nog krijgt de oude man een e-mail van zijn zoon:

Lieve Vader,

Hoogstwaarschijnlijk is de tuin nu helemaal omgespit en kan je aardappelen planten.
Meer kon ik op deze afstand niet voor je doen.

Ik hou van je.

Ahmed

En dan nog een mopje:
 

Twee Antwerpse blondjes zitten aan den toog in een caféke op 't Kiel. Zegt de een: "k heb zojuist weer m'n rijexamen gedaan." "Allee", vraagt de ander : "en, hoe was 't ?" "Nie goe, zenne", zei ze, "weer gezakt! Ik kom weer op dat ronde punt, en daar stond een bord met dertig op, dus rij ik dertig keer rond dat ronde punt." "Ai", zei de ander, "en.... verkeerd geteld, of wat ?

 


Categorie:Humor algemeen
» Reageer (28)
14-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is wijn.

Wat is wijn

 

Wijn is heel eenvoudig te omschrijven, het is niet meer of niet minder dan gegist druivensap.


Of beter volgens artikel 1 van het Wijnbesluit van de Warenwet: “De aanduiding wijn mag uitsluitend worden gebezigd voor den drank, die door alcoholische gisting is verkregen uit - en geen andere bestanddelen bevat dan die afkomstig van het sap van druiven met dien verstande, dat gedeeltelijke gisting, toevoegingen en bijzondere technische bewerkingen geoorloofd zijn, uitsluitend voor zover deze in het land van oorsprong bij de bereiding van die soorten in de reële voortbrenging gebruikelijk zijn en voor zo ver deze niet zijn in strijd met de bepalingen van dit besluit.”

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om van druiven wijn te maken en details die een gewoon mens als onbelangrijk beschouwt of zelfs over het hoofd zou zien, hebben een grote invloed op hoe de wijn uiteindelijk gaat smaken.

De smaak van de wijn wordt beïnvloed door een aantal factoren :

1. Het druivenras.

Net als een Golden Delicious een totaal andere smaak heeft dan een Granny Smith, geven twee verschillende druivenrassen als bv cabernet sauvignon en chardonnay – om maar meteen de twee bekendste te noemen – een totaal verschillende wijn, zelfs los van de kleur van de wijn.

2. Het terroir.

Terroir is een onvertaalbaar Frans woord waarmee men de typische eigenschappen van de plaats waar de wijnstok geplant is en de druiven rijpen tracht te omschrijven. Het gaat hier niet enkel om de bodemgesteldheid of het type van grond van de wijngaard, maar ook de hellingsgraad van de wijngaard, de afwatering, het algemeen heersend klimaat van de regio of het microklimaat van de wijngaard… Tevens draagt het terroir ook een stuk geschiedenis mee. De manier waarop vroegere eigenaars, zelfs generaties omgesprongen zijn met die bepaalde wijngaard, werkt nog lang door. Enkele voorbeelden : In het Toscaanse Montalcino heeft men wijngaarden aangelegd op speciaal daartoe kunstmatig aangelegde hellingen en het water van het aangelegde meer heeft ook een invloed op het specifieke microklimaat. Wijngaarden die jarenlang intensief werden behandeld met pesticiden en kunstmest, dragen daar nog heel lang de gevolgen van en het kan soms meer dan tien jaar duren eer er opnieuw (micro)biologisch leven merkbaar is in de bodem ervan…

3. De wijnmaker.

Al maken twee mensen op hetzelfde stukje wijngaard een wijn van dezelfde druiven in dezelfde kelder, toch zal hun wijn verschillend smaken. De wijnmaker moet immers ingrijpende beslissingen nemen : voed ik mijn wijn op in eikenhouten vaten? Hoe lang? Wanneer bottel ik? Vaak wordt verteld dat een wijn op zijn wijnmaker lijkt. Dat is geen fabeltje.

 


Categorie:Wijn en weetjes over wijn.
» Reageer (30)
13-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !!

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (30)
12-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten groenten : Kapucijners

 

Vergeten groenten : Kapucijners

De princess onder de erwten

Dat peulvruchten voedzaam zijn weten niet alleen vegetariërs. Toch hebben vooral bonen in onze streken te kampen met een imagoprobleem. Aan gebrek aan variatie zal het in ieder geval niet liggen, want met gemak tover je elke dag van de maand een andere bonenvariant op tafel. Als duwtje in de rug: een herintroductie van de wat op de achtergrond geraakte kapucijner.

Veelvoudige kleuren
De kapucijner kent van oudsher verschillende benamingen, waaronder velderwt, schokkererwt en vale erwt. Dat het gaat om een variant van de erwt moge duidelijk zijn. De bewoners van het Nederlandse wadden eiland Texel, waar de kapucijner nog steeds veel gegeten wordt, noemen ze ‘grauwe ganzen’. Het grauwe verwijst naar de kleur van de meest bekende gedroogde vorm en zou ook een etymologische verklaring zijn voor de Nederlandse naam ‘kapucijner’. De kleur van de erwt lijkt namelijk op die van de grauwbruine pij van de Kapucijnen, een in de 15de eeuw gestichte kloosterorde der Minderbroeders. Wanneer je ze vers koopt zijn kapucijners echter niet bruin maar groen, zitten ze in een harige blauwpaarse peul en heten dan ook wel blauwschokkers.

Verfijnde smaken
Erwten (Pisum sativum) zijn waarschijnlijk lang voor onze jaartelling ontstaan uit enkele wilde Pisum-soorten van rond de Middellandse Zee. De vele verschillende variëteiten van peulvruchten worden al eeuwenlang door de mens gegeten. De plant heeft zich zeer goed aangepast aan de lagere temperaturen en de gematigde klimaatgebieden. In Zwitserland zijn erwtenzaadjes gevonden die meer dan 5000 jaar oud zijn. Over de houdbaarheid valt trouwens niet te twisten: bij het ontdekken van Troje vond een archeoloog een grote kruik met de wintervoorraad erwten van koning Priamus: er zat nog zo’n 180 kilogram in, prachtig geconserveerd!
Een eerste vermelding van de groene erwt of doperwt in de historische geschriften duikt op rond de 12de eeuw in Engeland. Een gedetailleerde beschrijving werd gegeven in 1536, maar tot de 18de eeuw bleef de erwt in onze streken een prijzig curiosum. In Frankrijk wekte zij de belangstelling van koning Louis XIV, een liefhebber van rariteiten. Hij promoveerde de erwt tot delicatesse op het koninklijke menu. Maar met oog op hun gunstige voedingswaarde, kweekmogelijkheden in ons klimaat en lange houdbaarheid in gedroogde vorm, lenen erwten zich uitstekend als volksvoedsel. Van het Franse hof belandden ze dan ook snel in de boerenpot en stonden ze bijna dagelijks op het menu van onze voorouders. Voor de inburgering van de aardappel werd er in ons land zelfs niet veel anders gegeten dan peulvruchten. Een overblijfsel daarvan is de typische erwtensoep of snert. Kapucijners komen oorspronkelijk ook uit Turkije en West-Azië, maar worden nu nog voornamelijk in het noorden van Nederland gegeten. Een aparte maaltijd is de kapucijnertafel of Captain’s Dinner. Dit is eigenlijk een soort Hollandse rijsttafel met als basis een schaal warme kapucijners in plaats van rijst. Hiernaast worden allerlei verschillende bijgerechten geserveerd.

Ongewenste geuren
Verse kapucijners worden onrijp geoogst en zijn alleen in juni en juli verkrijgbaar. De suikers in de zaden zijn nog niet omgezet in zetmeel, waardoor de zaden een zoetige smaak hebben. Meervoudige suikers zoals zetmeel, die zich pas ophopen aan het einde van het groeiproces, zijn te groot om afgebroken te worden door ons lichaam en passeren zo onverwerkt het spijsverteringsstelsel tot in de dikke darm. De bacteriekolonie die daar huist weet wel raad met dergelijke lange moleculen. Bij de vertering produceren de bacteriën echter veel koolstofdioxide en andere gassen die aanleiding kunnen geven tot een vervelende winderigheid. Kook eventueel een takje bonenkruid mee, dat een extra aroma aan verse peulvruchten geeft en de verteerbaarheid van het schilletje schijnt te bevorderen.
Gedroogde kapucijners moeten eerst tien uur worden geweekt voordat ze verder kunnen worden gebruikt. Ze zijn ook verkrijgbaar in blik of glazen potten en kunnen dan direct in een maaltijd worden toegepast. Ten opzichte van bruine bonen hebben kapucijners het voordeel dat ze minder snel stuk koken en een beetje knapperig blijven.


Categorie:Veggie
» Reageer (32)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!