Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (33)
20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De twee kreeften. Auteur J.J.L. ten Kate

De twee kreeften

Een fabel.


‘Is dat scharrlen met je schenen!’
Riep een kreeft zijn broeder toe:
‘'t Zien allenig maakt me moe.
Loop toch rechter op je benen!’-
‘Met plezier,’ zei de andre toen,
‘Als je 't mij maar vóór wilt doen!’
Laat ons geen gebreken laken,
Waar wij zelf aan schuldig staan!
't Zal met de andren beter gaan,
Als wij 't eerst maar beter maken:
Allernuttigst is een les,
Maar één voorbeeld geldt er zes.


 


Categorie:Gedichten
» Reageer (32)
19-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor ! Of is het lef.

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (40)
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnencake.



.



Rozijnencake.

Ingrediënten: 250 g zelfrijzende bloem
1 koffielepel bakpoeder
250 g zachte boter
200 g fijne suiker
4 eieren
5 cl melk
1 citroen
150 g rozijnen
1 koffielepel kaneel
zout

Bereidingswijze: Roer de boter met de suiker tot een glad mengsel. Doe er de melk bij en meng, voeg er één voor één de eieren bij en roer goed. Strooi de zelfrijzende bloem en bakpoeder bij het deeg en roer goed. Doe er de kaneel en wat zout bij. Was de citroen en rasp de schil heel fijn. Doe dit samen met de rozijnen onder het deeg. Doe het deeg in een ingevette bakvorm.

Bak de cake 50 minuten op180 °C in de oven. Laat eventjes afkoelen en ontvorm op een rooster. Laat afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (24)
17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waardoor wordt jicht veroorzaakt ?

Waardoor wordt jicht veroorzaakt?

Jichtaanvallen doen zich voor als zeer acute aanvallen van gewrichtspijn en -zwelling. Een eerste aanval komt meestal voor ter hoogte van de grote teen. In een later stadium kunnen ook andere gewrichten in de ziekte worden betrokken. Jicht ontstaat wanneer urinezuur, een afbraakstof van lichaamscellen, in overmaat aanwezig is in het bloed. Door de hoge concentratie blijft niet al het urinezuur in oplossing. Een deel slaat neer in de vorm van kristallen. Urinezuurkristallen die neerslaan in het gewricht zijn verantwoordelijk voor de erg pijnlijke aanvallen van de ziekte.

Jicht komt wereldwijd voor bij ongeveer vijf personen op duizend, zowat vijfmaal meer bij mannen dan bij vrouwen. Bij mannen ontstaat de ziekte het vaakst tussen de leeftijd van veertig en vijftig jaar. Bij vrouwen komt de aandoening zelden vóór de menopauze voor. Een acute aanval van jicht komt nogal typisch voor na een Bourgondische maaltijd, waaraan meestal ook een zekere dosis alcohol te pas komt. De ziekte is goed te behandelen

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (34)
16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De navel, bron van 1.400 bacteriën.

De navel, bron van 1.400 bacteriën.

 

 

Niet alleen deurklinken, toetsenborden en sponzen zijn bronnen van bacteriën, ook je navel is er een. Volgens wetenschappers huizen er maar liefst 1.400 sporen van bacteriën in je navel, waarvan 662 stalen niet 'herkende', die wel eens nieuwe soorten zouden kunnen blijken te zijn.

De ontdekking werd gedaan na het analyseren van data uit de navels van 95 vrijwilligers. Hen werd gevraagd een wattenstaafje drie keer rond te draaien in hun navel. De sporen werden uitgegroeid tot bacteriën, gefotografeerd en hun DNA werd bewaard.

Daaruit bleek dat 80 procent van de 1.400 sporen behoort tot 40 bekende bacteriesoorten, voornamelijk onschadelijk.

Weinig verrassend was het aantal gevonden bacteriën afhankelijk van hoe goed en hoe vaak de navel gewassen werd. In sommige navels werden bacteriën gevonden die voorheen alleen in oceanen of in Japan aangetroffen waren.

De wetenschappers waren niet verrast. "Iedereen heeft een navel, maar we zijn 'm zo gewend en hij is vaak zo onopvallend dat we hem vergeten, zelfs bij het wassen. Dat is fantastisch voor bacteriën." Zoals ook bleek uit hun resultaten.


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (31)
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (36)
14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven huis- tuin en keukentips voor een verbrande huid.

Zeven huis- tuin en keukentips voor een verbrande huid.

Wie in de komende maanden zonnigere oorden opzoekt en geniet van een zuiderse zon, kan maar beter op die overdaad aan UV-stralen voorbereid zijn. De traditionele manieren - zonnecrème of in de schaduw blijven - om je huid te beschermen, kent iedereen. Maar wat als het onheil al is geschied?

 

 

 Wie zijn voorzorgen niet neemt en met een pijnlijke, rode huid huiswaarts keert vindt in aftersun of traditionele pijnstillers sowieso zijn gading.



Voor wie het allemaal wat natuurlijker mag - of wie het in allerijl met een huiselijk middeltje zal moeten doen -, geven wij graag de volgende natuurlijke pijnstillers mee voor een verbrande huid:

- Aloë vera
In elke apotheek of drogisterij vind je tal van producten die aloë vera bevatten. De heilzame plant kan de pijn die een verbrande huid genereert, verlichten. Toch raden experts vooral het verse sap van de plant aan, eerder dan de talloze afgeleide crèmes of oliën. De plant zou vooral een verfrissend gevoel geven, terwijl wetenschappelijk niet bewezen is dat ze de verbrande huid ook effectief heelt.

- Scheerschuim
Hoe gek het ook mag klinken: in onderzoeken naar natuurlijke oplossingen tegen zonnebrand duikt scheerschuim heel vaak op. En hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, zou het schuim door de aanwezigheid van menthol en andere chemische stoffen die verfrissend werken, soelaas bieden. Een stof als menthol is van nature verfrissend en verdampt snel, waardoor ook de warmte van de huid vervliedt.

- Vitamines E en C
Deze vitamines zijn vooral nuttig wanneer ze preventief worden gebruikt: crèmes die vitamine C of E bevatten zijn een effectief middel tegen zonnebrand. Een olie of crème met deze vitamines is bovendien effectiever wanneer ze op regelmatige basis gebruikt wordt: smeren dus, die handel!

- Azijn
Wie last heeft van een verbrande huid en over een sterk stel zintuigen beschikt, wordt een bad in azijn aangeraden. Er zijn geen wetenschappelijke studies die als bewijs kunnen gelden, maar azijn zou de huid afkoelen doordat het erg snel verdampt. Een aanrader voor wie niet voor een uitdaging verlegen zit.

- Ijs en koude douches
Een basisregel die al uit grootmoeders tijd stamt, zegt dat wie verbrand is, de huid moet afkoelen. De oude wijsheden blijken nog steeds effectief, want ook experts raden een koude douche aan: de huid wordt afgekoeld en voelt minder pijnlijk aan. En wat met die warme douche? Sommigen beweren dat warmte de verbrande huid goed doet doordat tegelijk meer warmte vanuit de huid vrijkomt, maar dat blijkt dus een fabeltje. Een koude douche valt overigens te verkiezen boven (te koud!) ijs, dat de verbrande huid kan beschadigen met extra brandwonden ...

- Melk
Een ander middeltje dat al decennia als wondermiddel meegaat is melk. Een flinke scheut melk zou pijn en brandwonden verlichten. Ook yoghurt zou een vergelijkbaar effect kunnen bewerkstelligen, hoewel voor geen van beide zuivelproducten een wetenschappelijk bewijs is geleverd. Voor wie de koe bij de horens wil vatten ...

- Honing
Geen melk zonder honing, al zijn de heilzame effecten van dit plakkerig goed wel bewezen. Honing is een antibacteriële stof en verschillende studies toonden al aan dat honing een positieve rol kan spelen in het proces van wondheling. De beschadigde huidcellen worden sneller vervangen, waardoor ook de pijn gauw vervaagd. Kleverig, maar effectief.


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (30)
13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk . Auteur Chawwa Wijnberg.


Heerlijk

 

Zoals de zon schijnt
met de kleur van boter
en het gras groen is
alsof het blaat
zo houd ik je vast
in mijn dromen
zo is het
als ik met je praat




Categorie:Gedichten
» Reageer (35)
12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (38)
11-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel, haloumi, lamsoor en dragonpesto .




Lamsoor op een vegetarisch blog?
hoor ik sommige veggies in stilte denken. Wees gerust: lamsoor heeft niets te maken met de oortjes van een wollig dier. Het is een zoutminnend plantje dat groeit in gebieden die geregeld overspoeld worden door zeewater, waardoor het plantje een erg zilte smaak heeft. Wanneer je bijen loslaat op de nectar van de paarse lamsoorbloempjes, krijg je een honing met eveneens een licht zilte smaak. Die honing is afkomstig van bijvoorbeeld de Waddeneilanden of het Verdronken Land van Saeftinghe. Vind je hem niet, dan kun je andere (niet al te zoete) honing gebruiken.

voor 4 personen als voorgerecht of voor 2 personen als hoofdgerecht

Ingrediënten
• 1 flinke venkelknol
• 3 el citroensap
• 2 el olijfolie
• 1, 5 tl lamsoorhoning

voor de dragonpesto:
• 2 handenvol verse dragonblaadjes
• 25 g pistachenoten
• de groene blaadjes van de venkelknol
• 6 el olijfolie
• 1 el geraspte schil van een (onbespoten!) citroen
• 1 el citroensap
• 1 teentje look, gepeld en grof gehakt
• zwarte peper naar smaak

• een handvol lamsoorblaadjes
• 250 g haloumi, in 8 plakjes gesneden

Zo maak je het
Snijd de groene blaadjes en de harde stelen van de venkel; het groen houd je bij voor de pesto. Haal met een dunschiller de buitenste vezels van de venkel. Snijd de knol doormidden en verwijder onderaan de harde kern. Schaaf de venkel flinterdun met behulp van een mandoline of keukenrobot.

Los de honing op in het citroensap en roer er daarna krachtig de olijfolie door. Giet deze marinade over de geschaafde venkel en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Doe de dragonblaadjes, het venkelgroen, de pistachenoten, de olijfolie, het teentje look, de citroenrasp- en het sap in een blender en mix tot een grove pesto. Breng op smaak met wat peper. Zout hoef je niet toe te voegen; de haloumi en de lamsoren hebben immers al een erg zoute smaak.

Spoel de lamsoorblaadjes onder de koude kraan, schud het overtollige water eraf en dep de blaadjes droog op een schone keukenhanddoek. Verwijder de harde steeltjes.

Verdeel de venkel en de lamsoorblaadjes over 4 borden.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de haloumiplakjes aan beide zijden tot ze een goudbruin, krokant korstje krijgen. Leg op elk bord twee plakjes haloumi en besprenkel met wat pesto. Dien onmiddellijk op, want wanneer de haloumi afkoelt wordt hij enigszins taai.


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (34)
10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel giftige Pietermannen aan Belgische kust.



 .


Veel giftige Pietermannen aan Belgische kust.

 

 

De kleine pieterman, een giftig visje dat ook wel pukkel wordt genoemd, komt steeds vaker voor aan de Belgische kust. Wie op de giftige stekel van het visje trapt, kan weken buiten strijd zijn, zo waarschuwt men.

De kleine pieterman is ongeveer 18 cm lang en leeft in ondiepe wateren en op zandbanken, waar hij zich half ingraaft. De visjes zijn de voorbije decennia in aantal verveelvoudigd, onder meer door de opwarming van het zeewater.

Wie door een pieterman geprikt wordt, voelt rond de steekplaats een brandende pijn die kan uitbreiden over benen of armen en zonder behandeling weken kan aanhouden. Er kan ook zwelling en ontsteking optreden. Mogelijke symptomen zijn hoofdpijn, hartkloppingen, hoge koorts, plotse bloeddrukval, duizeligheid en braken. Slachtoffers van de pieterman moeten zich zo vlug mogelijk laten verzorgen.

De beste remedie is een brandende sigaret zo dicht mogelijk bij de wonde houden of de wonde onderdompelen in heet water, want hitte breekt het gif sneller af, zegt marien bioloog Jan Haelters .  

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (31)
09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steek je rimpels de loef af op een natuurlijke manier.

Steek je rimpels de loef af op een natuurlijke manier.

 

Het verouderingsproces kan je niet tegenhouden, maar wel worden uitgesteld. Hoe? Deze simpele trucs kunnen helpen.

-Neem een thee pauze
Thee biedt een excellente manier om je lichaam te zuiveren en vertraagt het ontstaan van rimpels en donkere kringen. Groene thee bevat flavonoïden, gekend voor zijn antioxidantale werking. Bekijk thee als een natuurlijke antibiotica dat de immuniteit weet te verhogen.
-Lach voluit
Lachen vermindert het stresshormoon cortisol en laat endorfines vrij. Ervaar je geen stress, blijven ook de rimpels achterwege.
-Maak een fruitmasker
Voor een fruitmasker hoef je niet richting schoonheidsinstituut te hollen. Maak het masker dat je zelf wil. De enzymen van het fruit exfoliëren elke droge huid.
-Eet bessen
Bessen, zoals frambozen en kersen bevatten anthocyanen, in water oplosbare pigmenten, die ons beschermen tegen tal van kwaaltjes op oudere leeftijd. Onderzoek geeft aan dat anthocyanen het zicht verbeteren en de bloedsomloop verbeteren. Door bessen te eten verhoog je ook de geheugen- en motorische vaardigheden.
-W voor Water
De eenvoudigste manier om rimpels te bestrijden, ligt in ieders keuken: water. Water helpt bij de spijsvertering, absorptie, transport van voedingsstoffen en de eliminatie van afvalstoffen in het lichaam. Het ontgift het lichaam en houdt op die manier rimpels weg.
-Beweeg je spieren
Door je spieren zwaar in het werk te stellen, blijf je langer jong. Ook bij dagelijkse klusjes kan de spieren aan het werk zetten: het schoonmaken van het plafond bijvoorbeeld, het kneden van deeg, een spijker inslaan ... alle klusjes helpen om botten en spierenaandoeningen zoals artritis uit de weg te ruimen.
-Eet citrusvruchten
Onze levensstijl heeft meer nodig dan een appel per dag om de dokter weg te houden. Bijt op sappige sinaasappelen of limoenen die volgeladen zitten met isoflavones. Deze verminderen opvliegers bij vrouwen en vergroten de botdichtheid . Citrusvruchten behouden ook de frisheid en glans van je huid als natuurlijke zonneblokkers.
-Sterker door de menopauze
Rimpels zijn vooral van het vrouwelijk gelaat af te lezen. Met de menopauze komt het gebrek aan sekszin, gewichtstoename en droogheid van de vagina om de hoek piepen. Ga deze te lijf door voedingsmiddelen, rijk aan calcium, te eten. Kaas, yoghurt, bananen en melk sterken de immuniteit, net als lijnzaad en soja.
-Wandelen helpt
Lopen is het beste tegengif tegen veroudering. Een stevige ochtendwandeling is de beste manier om je hart gezond te houden. Wandelen sterkt het zenuwstelsel, het verbetert de doorbloeding en boost de lymfeklieren. Ook pijn in de gewrichten krijgen minder kans.

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (33)
08-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodebessen - vanillelikeur.


.

Rodebessen-vanillelikeur

 

Nog een late oogst aan rode bessen te verwerken? Maak dan deze mooie helderrode bessenlikeur met een vleugje vanille. Je hebt er nauwelijks wat voor nodig. Tenzij, zes weken geduld…

Serveer de likeur ijskoud in kleine borrelglaasjes of drink hem on the rocks. Aangelengd met wat frisse (schuim)wijn ook bijzonder lekker.

voor ca. 1 l

Ingrediënten
• 75 cl wodka
• 375 g rode bessen
• 300 g suiker
• 1 vanillestokje, overlangs doorgesneden

Zo maak je het
Was de bessen voorzichtig, laat ze goed uitlekken en verwijder de steeltjes. Doe ze in een grote, schone glazen bokaal en plet ze enigszins. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en giet de wodka erover. Roer goed. Sluit de bokaal en zet hem minstens zes weken in de koelkast. Roer een keer per week.

Na zes weken giet je de vloeistof door mousseline of neteldoek. Knijp de besjes goed uit om zo veel mogelijk van de vloeistof op te vangen. Giet de likeur in een brandschone glazen fles en bewaar in de koelkast.

 


Categorie:Dranken allerlei
» Reageer (36)
07-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (36)
06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hart, auteur Edward van de Vendel.

 

 

Mijn hart

groeit als een appel

diep van binnen

in mijn lijf.

ik ben een boom,

maar minder stijf,

Ik ben een wandelende boom,

en ik bloei rood.

Dus pluk mijn appelhartje niet,

Dan bloei ik dood.

 

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (35)
05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor ! Voetbal en ieder zijn drankje...

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (32)
04-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten groenten Paksoi.

Vergeten groente

Paksoi, veelzijdige bron van vitamine c

Paksoi een Aziatische koolsoort, evenwel niet te verwarren met de 'Chinese kool', die sluitend en volledig wit is. Paksoi is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en dondergroen blad.
Paksoi, caloriearm en rijk aan vitamine C, heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder pittig. Je kan paksoi roerbakken, als rauwkostsalade gebruiken met een sojadressing of in stamppot verwerken met ui en look. Paksoi is ook lekker in groentesoepen.

 


Categorie:Veggie
» Reageer (30)
03-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van pedicure tot poetsmiddel: waar schillen allemaal niet goed voor zijn

Van pedicure tot poetsmiddel: waar schillen allemaal niet goed voor zijn.

Papaya voor pedicures, aardappelen om je grijze haren donkerder te maken, een bananenschil die kneuzingen sneller geneest,... Er zijn heel wat groenten- en fruitsoorten die wonderen kunnen doen voor je lichaam.

 

Je grootmoeder had dan toch gelijk: een appel per dag houdt de dokter weg, maar alleen als je de schil er niet afdoet. Onderzoekers hebben een chemische stof in appels ontdekt die heel wat in zijn mars heeft. Zo is dit zuur dat voor de glanzige schijn van de appel zorgt, onder andere goed voor de spiergroei en om je cholesterolgehalte en bloedspiegel onder controle te houden.

Perziken
De pluizige schil van een perzik bevat een flinke dosis vitamine A, die de huid revitaliseert en hydrateert. Door het eten van de schil, geef je jouw immuunsysteem een flinke boost, verwijder je gifstoffen uit je lichaam en blijft je huid gezond. Maar dat is niet alles: een perzikschil biedt je ogen bescherming tegen de ontwikkeling van staar en verlaagt de risico's op kanker, hartaandoeningen en artritis.

Lust je geen perziken? Dan kan je de vrucht ook gewoon voor een gezichtsscrub gebruiken. Doe een beetje suiker op de binnenkant van de schil en scrubben maar!

Citroenen & limoenen

Citroenen en limoenen bevatten allebei citroenzuur, dat uiterst geschikt is voor het polijsten van brons, koper en andere non-ferro metalen.

Meng het sap met een beetje natriumbicarbonaat voor een beter resultaat.

Je kan natuurlijk ook stukjes van de schil aan een cocktail toevoegen om het geheel wat meer smaak te geven.

Als je citroen- en limoenschillen toevoegt aan olijfolie, dan krijg je niet alleen een betere smaak maar zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de olie niet te snel oud wordt.

Heb je last van vieze geurtjes in de microgolfoven? Meng dan wat citroensap met dezelfde hoeveelheid water, doe daarna het sopje in een kom en laat het tien minuten in de magnetron opwarmen.

Sinaasappels
De schil zit vol antioxidanten die het cholesterolgehalte aanzienlijk verlagen. De antioxidanten in de schil zijn volgens een Amerikaanse studie zelf twintig keer sterker dan die in het vruchtensap.

Maak je tussendoortjes net dat tikkeltje gezonder door de schil aan taarten, gebakjes en muffins toe te voegen. Zin in een gezond sapje? Stop dan een ongeschilde sinaasappel in de blender.

Bananen

Gebruik de binnenkant van de bananenschil om de bladeren van je huisplanten een mooie glans te geven. De schil doet bovendien niet alleen dienst als een natuurlijk pesticide, maar ook als meststof.

Zien jouw schoenen er uit alsof ze hun beste tijd hebben gehad? Poets ze dan eerst op met de schil en veeg daarna de restjes van de banaan weg met een proper doekje. In slechts een paar minuten tijd zullen je schoenen opnieuw blinken.

Bananenschil bevat potassium en antioxidanten die de huid zacht maakt en ervoor zorgt dat een wonde of blauwe plek sneller en beter geneest. Leg de schil op een blauwe plek en je zal zien dat de bloeduitstorting sneller zal wegtrekken.

Ben je gebeten door een vervelende mug? Wrijf de schil dan op de beet, het zal de jeuk aanzienlijk verminderen.

Wist je dat je de schil zelfs kan eten? Maar dan moet je hem wel eerst koken, ofwel in de blender stoppen. Kook de schil tien minuten, laat het water vervolgens eventjes afkoelen om het sap daarna op te drinken.

Taiwanese onderzoekers hebben ontdekt dat een bananenschil zelfs helpt om depressies te overwinnen. Dat komt doordat de schil een hoog serotoninegehalte bevat, een stof waar je blij van wordt.

Daarnaast is de schil ook goed voor je ogen, omdat het antioxidanten bevat die je ogen beschermen tegen sterke uv-stralen, de voornaamste oorzaak van staar.

Papaya
Op zoek naar een supersnelle zomerpedicure? Wrijf de schil en de pulp van papaya dan op jouw voetzolen, je huid zal onmiddellijk zachter aanvoelen. Papaya is rijk aan vitamine A en papaïne, die dode huidcellen verwijdert.

De schil is ook uitermate geschikt voor een exfoliërend gezichtsmasker. Wrijf het over je gezicht en laat het maskertje vijf minuten inwerken. Laat het niet te lang intrekken, want hier droogt je huid van uit.

Kiwi's
De harige huid van een kiwi smaakt dan wel vies, toch is het zonde om het zomaar weg te gooien. Het bevat tot drie keer meer antioxidanten dan het vruchtvlees en zou de risico's op kanker verlagen.

De huid bestrijdt ook Staphylococcus en E-coli, die voedselvergiftiging veroorzaken. Krijg je de harige huid niet rauw binnen, mix het dan met andere fruitsoorten en maak er een smootie van.

Aardappel
Een aardappelschil is goed voor 50 procent van de dagelijkse hoeveelheid van vezels, kalium, ijzer, zink en vitamine C.

Wist je dat aardappelen ook goed zijn voor je haar? Je krijgt er zelfs je grijze haren op een natuurlijke manier mee weg. Kook de aardappelschil een half uurtje in kokend water en laat het vervolgens afkoelen. Gebruik het water als conditioner voor je haar. Je zal zien dat je grijze haren donkerder zijn geworden, wat je meteen een kappersbezoek bespaart.

Peren
De schil van een peer barst niet alleen van vezels, maar er zitten ook veel meer vitaminen en voedingsstoffen in dan in het vruchtvlees. Volgens onderzoekers zou de schil antioxidanten bevatten die het risico op ziekte verlagen.

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (28)
02-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien zijn antioxidantenbom.

Aardbeien zijn antioxidantenbom.

 

 

Regelmatig aardbeien eten, is een zegen voor de gezondheid. Dat blijkt uit een studie van Spaanse en Italiaanse onderzoekers. Het is de eerste keer dat het gunstige effect van de rode vruchten op het menselijke gestel is aangetoond.

Om tot hun conclusies te komen, verorberde een groep vrijwilligers een maand lang een halve kilo aardbeien per dag. Hun bloedwaarden gaven aan dat hun rode bloedcellen extra gewapend waren in de strijd tegen de schadelijke vrije radicalen die ons lichaam aanmaakt. Dankzij die antioxidanten is het lichaam beter gewapend tegen aanvallen van micro-organismen, bacteriën en giftige stoffen, maar ook tegen tekenen van ouder worden, kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.

De wetenschappers werken nu aan een aanbevolen hoeveelheid aardbeien die bij voorkeur dagelijks genuttigd kan worden. In ideale omstandigheden worden aardbeien een vaste waarde in een dagelijks dieet.


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (34)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!