xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> .
.
Broodpudding met chocoladeglazuur
Ingrediënten voor 4 personen 400 g wit of bruin brood 4 dl melk 3 eieren 3 el rozijnen 2 el ontpitte dadels enkele el amandelschilfers Voor het glazuur 100 g poedersuiker 50 g pure chocolade 1 el citroensap.
Bereidingswijze
Breng de melk aan de kook. Doe er het brood, de eieren, suiker, nootmuskaat, vanillesuiker, rozijnen en amandelschilfers bij.
Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.
Bak de pudding goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.
Maak het glazuur: smelt de chocolade, voeg de suiker en het citroensap toe en strijk het mengsel met een borsteltje uit op de broodpudding.
Maak eventueel nog een wit glazuur van poedersuiker en water en trek daarmee streepjes over het chocoladeglazuur.
Laat de pudding afkoelen en serveer hem. Smakelijk!
|