Addertjes onder het gras
Inhoud blog
  • Di Rupo en zijn grootste werf
  • Vlaamse traditionele partijen werken enthousiast mee aan... dat andere artikel 1
  • Duidelijke inzet bij verkiezingen is een goede zaak
  • Bekijk de integrale nieuwjaarstoespraak van Bart De Wever
  • Kompany verdient jaarlijks dertien keer meer dan topman Bpost
  • Volkslening rijmt op volksverlakkerij
  • Molenbeek: over defecte camera’s en schuldig verzuim van J. Milquet (CDH)
  • Het PS-model dat de intransparantie cultiveert, moet verdwijnen
  • Vlaamse journaille: selectieve verontwaardiging en onverschilligheid
  • De tweet te veel van… Gwendolyn Rutten (OpenVLD)
  • LETTERLIJK: Open brief aan Fientje Moerman en de klassieke partijen
  • Het hellend vlak van Johan Vande Lanotte
  • Vragen aan Veerle Baetens
  • LETTERLIJK: Per ongeluk
  • Gratie: M. Van den Wijngaert versus L. Onkelinx
  • Gratie: lafbekken van formaat
  • Economen kraken btw-akkoord af
  • De verborgen kosten van de regering Di Rupo
  • Veel stichtende gedachten, maar weinig feiten

    De politicus/mediawachter:


    Mark Gram­mens in ‘t Pal­lieter­ke:

    “De ver­zelf­stan­di­ging van Vlaan­de­ren stuit op aller­han­de gro­te be­lang­en die in dit land aan de macht zijn en die macht niet vrij­wil­lig zul­len prijs­ge­ven.”


    Carl De­vos:

    “Zelfs als pro­test­par­tij is VB min­der in­teres­sant. Wie boos is op het Bel­gi­sche po­li­tie­ke sys­teem vindt bij de N-VA een uit­weg die meer kans heeft om tot be­leids­ver­ande­ring te lei­den.”


    Zoeken in blog



    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Met België als het kan, zonder België als het moet

    Interessante websites
  • DOORBRAAK
  • Anders Nieuws Extra
  • 't Pallieterke


  • Rutten worstelt met Confederalisme




    Mise au point (RTBF):
    N-VA afgemaakt




    De herwonnen arrogantie van de traditionele partijen




    Karel De Gucht en slechte manieren



    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaten jarenlang socialistisch pamperbeleid meer en meer zichtbaar


     


    Enkele krantentitels van de voorbije dagen:

    • Amokmakers Vilvoorde alweer op vrije voeten
    • 17-jarige slaat Mechelse agent buiten bewustzijn
    • "Slechts drie agenten gewond bij voertuigcontrole in Etterbeek". Dat zegt de burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf (MR).
    • Agenten in Anderlecht twee opeenvolgende nachten doelwit van relschoppers
    • Cipiers leggen opnieuw het werk neer in Sint-Gillis (Een tiental agenten van de lokale politie neemt tot het begin van de namiddag het werk over van de stakers. Vanaf 14 uur worden ze afgelost door een twintigtal agenten van de federale politie.)

    Is het te verwonderen dat “Politie dreigt te staken na geweld" ? (Knack maandag 06 augustus)


    Meer en meer worden de resultaten van het jarenlange pamperbeleid en de “vrijheid,blijheid”-politiek van de traditionele partijen zichtbaar voor de burger.

    Zal deze regering dit weer afdoen als enkele “faits-divers” ? Want voor het overige gaat alles opperbest ? Wie rondom zich kijkt kan zich niet van de indruk ontdoen dat de traditionele politici ziende blind zijn en ingeslapen. Morgen zullen ze waarschijnlijk enkel weer eens fulmineren tegen die "enkele verzuurde burgers”.

    De politie is bij uitstek de autoriteit die de burgers moet beschermen. Zij verliest echter meer en meer de greep op de samenleving en daardoor ook iedere geloofwaardigheid. Ze slaagt er op bepaalde plaatsen nog nauwelijks in enig respect af te dwingen. Bovendien heerst er een sfeer van straffeloosheid. Door de incompetentie en het gebrek aan steun van de traditionele politici. Resultaat van jarenlang pamperbeleid. Hier en daar wat steekvlampolitiek is nog hun enige verweer. Er is hier sprake van grove nalatigheid.

    Tijd voor een hardere aanpak zonder compromissen en een beleid met visie. Driewerf helaas, dat is onmogelijk met deze regering van socialisten en de anti-Vlaamse partijen die zich door hen laten meeslepen en zich god wanen in hun pluche fauteuils. Hun enige objectief is het behoud van België.
    Veiligheids-, justitie- en migrantenbeleid worden in dit land hoe langer hoe meer tot een puinhoop herleid. Voor zover dit nog niet het geval zou zijn.

    Dit schreeuwt om verandering. 14 oktober a.s. is hiertoe de eerste aanzet.


    Addertje

     

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Regering, justitie, veiligheid, migranten
    03-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse noot in Goednieuwsshow regering (2)


     



    “Begroting van Di Rupo op losse schroeven”

    Hoewel de nationale en europese instellingen half mei in hun prognose uitgingen van een krimp van de Belgische economie met 0,3%, toch paste het in zijn Goednieuwsshow dat Di Rupo voor de begrotingscontrole van net voor het verlof is uitgegaan van een groeiverwachting van 0,6%

    Zeer eigenaardig: enkele dagen na de aankondiging door Di Rupo van de verwachte groei, deed de Nationale Bank - als bij wonder - een opmerkelijke bijstelling van haar verwachtingen (nl. ook een groei van 0,6% i.p.v. een krimp

    Nu blijkt echter dat die prognose nergens op sloeg. De Nationale Bank moest gisteren immers bevestigen dat de economie in het tweede kwartaal kromp met 0,6% tegenover het eerste kwartaal. Met een gat van 1 miljard euro tot gevolg. Benieuwd wat de Di Rupo en zijn leerlingtovenaars nu uit hun hoed gaan toveren om hier uit te raken.

    De zelfverklaarde kwaliteitskrant De Standaard vindt het blijkbaar niet nodig om op haar homepagina melding te maken van dit bericht.

    Gelukkig is er echter nog Knack/Trends. In een artikel geeft Johan Van Overtveldt een chronologische analyse van de feiten. Er is echter meer:  de auteur stelt openlijk de vraag naar de mogelijke medeplichtigheid van de Nationale Bank en het Federaal Planbureau, twee officiële instellingen, aan de Goednieuwsshow van deze regering.

    Het volledige artikel van Johan Van Overtveldt leest u hier (“Begroting van Di Rupo op losse schroeven”).

    Hieronder ook enkele reacties van Knack-lezers.


    Addertje 


    johansamyn | 2 augustus 2012

    Mijnheer Van Overtveldt. Houdt daar nu aub eens mee op. Met dat negativisme. Het wordt alsmaar zieliger. Je oogjes triestiger en triestiger. Het gelijk zal je nooit hebben: mensen zijn krachtiger, slimmer, creatiever dan jij kan vermoeden of misschien dan jij bent. Het wordt heus geen drama in ons landje, zij het Belgisch of Vlaams. Maar het hangt de meeste mensen wel de keel uit: die analyses van jouw en alle andere betweterigen, alle dagen op radio en tv, in de krantjes en zelfs in Knack, het ras van de economisten van vandaag. Als die allemaal even goed zouden boeren in financies en economie als wat in hun preekjes en rubrieken zou laten vermoeden zouden ze smoorrijk zijn, die betweterige analysten. Misschien zijn ze het. Smoorrijk. Proficiat dan. Geen rancune. Maar laat de gewone mens met rust.


    flemishdream | 3 augustus 2012

    Johansamyn : ik stel het op prijs dat je positief bent en dat je de moeite doet om het van de goeie kant te bekijken maar als 55 jarige ondernemer die al veel gewerkt heeft en nog wil werken, en die zichzelf terugvind in hetgeen je schrijft moet ik je zeggen dat we op een punt gekomen zijn waar ik er echt geen zin meer in heb want we gaan met dit land zonder enige twijfel de dieperik in. We worden als citroenen uitgeperst maar voor wat ? Om het begrotingstekort jaarlijks nog met 3 procent te zien stijgen ? Om te moeten aanschouwen dat er enkel wat lauwe structurele maatregelen worden genomen maar dat daarentegen het initiatief nog verder en zwaarder belast wordt ? Na 34 jaar ben ik op een punt gekomen waar mijn instinct mij zegt dat het met een ONDING als DiRupo niet meer verder kan en dat we recht naar een totaal debacle afstevenen. Een systeem waar de staatsruiverij in al zijn vormen een democratisch overwicht heeft zodat wie wat toegevoegde waarde binnenhaalt systematisch wordt kapot belast. Sorry, maar voor mij hoeft het echt niet meer en ik ga het voortaan op een ander gaan zoeken - jammer dat ze niet tevreden zijn met de vele miljoenen die ik tot nu toe bijgedragen heb en waar ze niets mee hebben uitgestoken buiten wat potverteer. DiRupo heeft het mij, met wat nog komen zal zo moe gemaakt dat ik vast besloten ben om dit Belgisch drama de rug toe te keren en zo zijn er zeer veel. Verwacht jullie maar aan nog veel slechtere cijfers - als schepper van veel toegevoegde waarde moet ik verplicht verkassen om het voortbestaan van mijn firma's te garanderen. laat ze maar aan Marxisme doen - wij hebben er genoeg van. Goed begrepen ? (mijn betoog is heus meer dan wat losse woorden)

     

    Don Quichotte | 3 augustus 2012

    @ johansamyn. Sommigen; zoals jij proberen bepaalde realistische (onderbouwde) standpunten te verwerpen onder de mom dat het negativisme is. Het hangt de meeste mensen niet meer de keel uit dat feitelijke gegevens (hoe pijnlijk ze ook mogen zijn) objectief worden voorgesteld. Het is dankzij de positieve goedpraters (van jouw kaliber?) dat de gewone mens al jaren wordt misleid en dat we aan de rand van een economische en financiële afgrond zijn gekomen. En deze gewone mens verwacht dan ook een eerlijke en genuanceerde motivatie wetende dat dit niet altijd rozengeur en maneschijn is.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Di Rupo, Nationale Bank, regering, Addertje, Knack, Trends, Johan Van Overtveldt
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse noot in Goednieuwsshow regering


     


    De Goednieuwsshow van deze regering krijgt - voor wie er in gelooft - een deuk door een “Foutje van 1 miljard”, aldus de Tijd vandaag.

    Di Rupo en zijn vicepremiers beroemden er zich net voor de nationale feestdag nog op dat België, van ‘zieke man’ getransformeerd was tot ‘gezonde vrouw van Europa’.

    Nu blijkt dat over het groei- en begrotingsluik deze ploeg te vroeg victorie gekraaid heeft. De begroting 2012 moest niet worden bijgestuurd op basis van 0,5 procent groei, wel op basis van zo’n 0,3 procent krimp over heel het jaar. Uitgaande van dat voorlopige cijfer ontstaat een gat van zo’n miljard euro in de begroting.

    Benieuwd of Di Rupo en zijn leerling-tovenaars het nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen zullen aandurven om orde op zaken te stellen dan wel dat ze dit “foutje” laten voor wat het is tot na 14 oktober 2012.

    De Tijd vraagt zich terecht af of de Nationale Bank de plotse forse terugval van onze economie echt niet vroeger heeft zien aankomen. Midden juni leek er immers geen vuiltje aan de lucht. Toen sprak de Nationale Bank nog de verwachting uit dat de economie dit jaar met 0,5 procent zou groeien. Voor de regering-Di Rupo was dit een godsgeschenk.

    Met andere woorden: is hier meer aan de hand ? Wordt de burger hier nog maar eens gemanipuleerd door deze regering ?



    Addertje

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Di Rupo, regering, Nationale Bank, Addertje, De Tijd, begroting, gemeenteraadsverkiezingen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Goednieuwsshow van… De Standaard


       

    Vandaag in de pers:

    De Franse bank BNP Paribas heeft in het tweede kwartaal de winst fors zien dalen door de moeizame economische omstandigheden. BNP Paribas boekte een winst van 1,85 miljard euro, een afname van ruim 13 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Analisten hadden een lagere winst verwacht, nl. van gemiddeld een winst van 1,65 miljard euro.

    Voor wie een artikel niet leest kan de titel die er boven staat soms zeer misleidend zijn. 

    • Op de website van Het Laatste Nieuws luidt de realistische en logische titel boven dit nieuws:



    BNP Paribas ziet winst fors dalen




     

    • Bij de zelfverklaarde kwaliteitskrant De Standaard wordt dat:

     

    Winst BNP Paribas hoger dan verwacht

     

    Deze krant wil ongetwijfeld de Goednieuwsshow van deze regering een duwtje in de rug geven.

    ’t Is inderdaad maar hoe je het bekijkt. Misschien bekijken enkel de verzuurden de wereld op een iets meer realistische manier.
     

    Addertje

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:De Standaard, het Laatste Nieuws, BNP Paribas, regering, Addertje
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijlating Michèle Martin: traditionele partijen in de fout

    Federale ministers van Justitie

       

                                                                1995-1998                         1999-2003                                             2003-2007 

                                                                2008-2011               


     
    2011-
          

    De wet op de vervroegde invrijheidsstelling - tot 1998 ook wet-Lejeune genoemd - voorziet voor gedetineerden de mogelijkheid om na een derde van de uitgesproken celstraf onder voorwaarden vrij te komen. Het huidige systeem van voorwaardelijke invrijheidstelling dateert van 1998 en is een uitloper van de affaire-Dutroux. Het oude systeem ging terug op een wet van 31 mei 1888, de 'wet-Lejeune'.

    Het ongenoegen en de emoties van de voorbije dagen over de mogelijke vervroegde invrijheidsstelling van Michèle Martin zijn – terecht – groot en begrijpelijk. De verantwoordelijken die deze mogelijkheid bieden zijn echter niet Michèle Martin zelf, niet de strafinrichting of de uitvoeringsrechtbank. Met de vinger moet enkel en alleen worden gewezen naar de politici van de traditionele partijen die het de voorbije decennia voor het zeggen hadden. Het is door hun non- of wanbeleid ondermeer inzake justitie dat zware criminelen vandaag nog steeds vervroegd kunnen vrijkomen nadat ze een derde van hun straf hebben uitgezeten.

    Trouwens, de verstrenging die het regeerakkoord voorziet zou slechts in bepaalde gevallen gelden. Namelijk enkel voor zeer zware misdrijven - die de dood tot gevolg hebben en die leiden tot een veroordeling van dertig jaar of levenslang - zou in de toekomst pas na het uitzitten van de helft van de straf volledige vrijstelling kunnen. Bij recidive zou dat drie vierde worden.

    Net zomin als men de immigrant kan verwijten te profiteren van de voordelen die  het Belgische sociale systeem hem biedt, zo ook kan men het niet aan Martin verwijten dat zij mogelijks vervroegd zal vrijkomen. We leven nu eenmaal in een rechtstaat en de wet is de wet.
    Ik hoor hoor het u al zeggen: als de wet of zelfs de grondwet in de weg staat voor deze regering dan weet deze laatste daar wel even een mouw aan te passen in de mate het haar goed uitkomt. Inderdaad. Maar dat is een heel ander verhaal dat echter ook - en terecht - heel wat frustratie creëert bij de burger. Maar ook hier gaat de politiek in de fout in plaats van het goede voorbeeld te geven.
     

    Addertje


    Hieronder de verantwoordelijke regeringen en ministers sedert 1995:

    1995-1998      Stefaan De Clerck (CVP) - regering Dehaene II)

    1998-1999      Tony Van Parys (CVP) - regering Dehaene II)<

    1999-2003      Marc Verwilghen (VLD) – regering Verhofstadt I

    2003-2007      Laurette Onkelinx (PS) - regering Verhofstadt II

    2007-2008     Jo Vandeurzen (CD&V) - regering Verhofstadt III

    2008-2011     Stefaan De Clerck (CD&V) - regering Leterme I, Van Rompuy I
                          en Leterme II

    2011-             Annemie Turtelboom (VLD) - regering Di Rupo

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Marc Verwilghen, Laurette Onkelinx, Annemie Turtelboom, Stefaa, Declerck, CVP, VLD, Open VLD, Addertje, CD&V, PS
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek de fout

    In beeld een van de hoofdthema's van het VRT-journaal gisteravond.
    Dat men het met de politieke verslaggeving niet nauw neemt bij de VRT dat wisten we al. Nu blijkbaar ook met de taal.
    Het beterT er niet op...

    ZOEK DE FOUD


       

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:VRT, journaal, Addertje
    25-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland en het falen van de (Europese) politiek

              

         Klik op het beeld

    Terzake gisteravond. Een boeiende discussie tussen Johan Van Overtveldt (Hoofdredacteur van Trends en Knack) en Ivo Belet (CD&V en Europees parlementslid) over de situatie van Griekenland. Maar tegelijk ook weinig bemoedigend te oordelen aan het bevattingsvermogen van sommige politici…

    De politicus gaat volledig de mist in. Als Ivo Belet representatief is voor de politici die vandaag het Europees beleid voeren en voor de manier waarop de problemen worden geminimaliseerd dan staan ons nog heel moeilijke tijden te wachten. En niet enkel voor Griekenland. Belet steekt zijn kop in het zand en zit volop in de ontkenningsfase. Een pijnlijke vertoning en vooral weinig hoopvol.

    Een deskundige Johan Van Overtveldt is een stuk realistischer. Al sedert 2010 pleit hij voor een uitstap uit de euro door Griekenland. De redenen licht hij toe in het interview. Hij legt ook concreet uit volgens welk scenario Griekenland, in het slechtste geval, de euro zou verlaten. Het klassieke scenario is het “vrijdagavond”-scenario. En dat volgens Van Overtveldt met de dag realistischer wordt…

    Lees ook zijn column vandaag in Knack  Politiek zelfbedrog


    Addertje

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Johan Van Overtveldt, Knack, Trends, Ivo Belet, Addertje, CD&V, Terzake, Griekenland, euro
    23-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratiebeleid regering: Waar zijn we in godsnaam mee bezig ?

       
    Theo Francken (N-VA)


    De N-VA stelde vandaag 'de migratiebarometer' voor. Bij die gelegenheid gaf Theo Francken (N-VA-Kamerlid) op Radio 1 in “De Ochtend” toelichting bij het migratiebeleid (of beter gezegd het gebrek daaraan) van de regering. Enkele maanden geleden had ik het genoegen een interessante debatavond bij te wonen over het migratiebeleid met Francken als spreker. Hieronder alvast enkele uittreksels uit het interview van deze morgen en waar hij de vinger op de wonde legt.


    • Het schoentje knelt vooral inzake regularisatie. Ik heb zelf in 2010 de eer en het genoegen gehad om met de PS te onderhandelen gedurende maanden over migratie en ik kan u zeggen, dat is het meest heilige huisje van de PS en het CDH. Zij willen dus niet dat er aan de regularisatie iets wijzigt.
    • Wat is juist het probleem ? Nergens anders in de wereld worden er zoveel illegalen geregulariseerd. Daardoor vertrekken de mensen niet naar het land van herkomst als ze uitgeprocedeerd zijn maar kiezen ze voor de illegaliteit. De optie van de illegaliteit is veel te aantrekkelijk in België. Men kiest om hier te blijven ook al is men uitgeprocedeerd. Ook al heeft men geen verblijfsrecht meer in België. Toch verkiest men om onder te duiken omdat men weet dat men na een aantal jaren toch papieren krijgt van de Belgische staat.
    • En dit is helemaal niet waartegen deze regering tracht op te treden. De regering heeft een regeerakkoord gemaakt en over de regularisatie staat niets in. Omdat iedereen weet dat dat net het meest gevoelige punt is voor onder andere de PS. De regularisatie wordt niet gewijzigd, daar zal de regering niet tegen optreden. In tegendeel, in 2009 is er opnieuw een collectieve regularisatie geweest. Wij doen om de 10 jaar een collectief “generale pardon” (in 1999 en in 2009) zoals men dat in het Nederlands zegt. Maar daarnaast doen wij daar nog dubbel bovenop. Elk jaar regulariseren we 10.000 tot 12.000 illegalen en die krijgen permanent verblijfsrecht in België. Dat doet geen enkel ander land. En daar wordt niets aan veranderd of gewijzigd.  En het enige wat er gebeurt is dat Magge De Block en deze regering op ons aandringen er heeft voor gekozen om een strenge filter te zetten op de medische regularisatie.
    • Melchior Wathelet (CDH), de voorganger van Maggie de Block als staatssecretaris van Migratie, zei: “Ik geef geen papieren aan illegale criminelen”. En dan blijkt dat het gaat over honderden gevallen ! Verkrachters, poging tot moord, zware diefstallen, inbraak. Die mensen heeft Wathelet de afgelopen jaren geregulariseerd. Mevrouw De Block kan die verblijfspapieren terug intrekken. De papieren voor illegalen zijn immers geen recht voor de illegalen maar een gunst. Waar zijn we in godsnaam mee bezig. Geen enkel europees land doet dat.
    • Probleem van werkloosheid bij migranten: “als de poort zodanig openstaat, als je zoveel zwakkere profielen hebt van migranten (“passieve” migranten) en dus geen arbeidsmigranten, dan krijg je natuurlijk problemen op de arbeidsmarkt. Dank krijg je die mensen moeilijk aan de slag. Daar is natuurlijk ook een probleem van discriminatie en van opleiding. Maar we moeten veel selectiever zijn aan de poort.
    • De inburgeringprojecten o.a. in Antwerpen zijn heel doeltreffend (opleiding, taalopleiding,…). Er zijn dus ook heel wat allochtonen die willen aan de slag gaan en die iets willen bijdragen aan ons economisch weefsel. Die een goeie toekomst willen uitbouwen voor hen en voor hun gezin. Zo zouden er veel meer moeten zijn. Het is dus niet alleen een negatief verhaal.
    • Eindelijk staat het immigratieprobleem in het centrum van het maatschappelijk debat in Vlaanderen wat de verdienste is van de N-VA. Als je nu zegt “ik ben niet akkoord met de migratie, ik vind ze te laks”, dan ben je niet meer direcht in dat exteem-rechts verdomhoekje dan kun je dat op een volwassen manier zeggen met respect voor ieders mening.

     Beluister het interview

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Beke (CD&V) en de Brabançonne

     

    Beke (CD&V) en de Brabançonne


    Naar aanleiding van de Nationale feestdag en het feit dat “het beter gaat met ons land”’ gaat Wouter Beke (CD&V-voorzitter ) aan de Federale regering voorstellen om voortaan het VRT-nieuws in te leiden met de Brabançonne. Tegelijkertijd zouden de beelden van de Belgische vlag worden ondertiteld met de tekst van het volkslied. Weliswaar enkel in het Frans. Dit verklaarde Beke op de vooravond van 21 juli. Koning Albert is alvast in zijn nopjes. 

    Steven Vanackere heeft alvast laten weten laaiend enthousiast te zijn over het voorstel en dat hij het in de ministerraad zal verdedigen. Hoewel de VRT afhangt van de Vlaamse regering willen Beke en Van Ackere het voorstel toch voorleggen aan de voltallige Belgische regering. Zo kunnen ook de collega’s onder de taalgrens zich erover uitspreken. De Franstaligen kunnen immers ook aanspraak maken op de Brabançonne en desnoods hun veto stellen.

    Met dit voorstel ijvert Beke er voor dat de Vlamingen zich beter zouden integreren en dat heel Vlaanderen een open en warme plek is voor elke inwoner – vooral voor de Franstaligen - waar we ons voortaan, nog meer dan vroeger, kunnen toeleggen op de echte zorgen van iedere inwoner. Hij benadrukt echter dat één ding vanaf nu klaar en duidelijk is voor iedereen: Halle-Vilvoorde is Vlaams en blijft Vlaams.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Wouter Beke, Steven Vanackere, CD&V, België, Brabançonne
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homofoob geweld in Aalst


        

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat zomeren !!


      

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREAKING NEWS: Prins Filip: Eindelijk een nieuwe regering !

        

    Filip MET baard           Filip ZONDER baard


    Herinner u dat de Waalse acteur Benoît Poelvoorde, vooral bekend voor zijn rol in 'C'est arrivé près de chez vous', in januari 2011 de Belgische mannen opriep om hun baard te laten groeien tot ons land een nieuwe regering had. Hij was de impasse meer dan beu. Zijn Belgicistisch initiatief had maar een beperkt succes. In april 2011 was er nog lang geen nieuwe regering maar waren de meeste baarden alweer afgeschoren. Inclusief die van Poelvoorde.

    Een opvallende baard die echter tot deze week stand hield is die van Prins Filip. Nu blijkt echter dat tot voor enkele dagen Filip niet op de hoogte was van het feit dat er inmiddels een nieuwe belgische regering is aangetreden. Het is niet geweten of Koning Albert deze niet onbelangrijke informatie voor de prins heeft achtergehouden. Bovendien vertoeft Filip vaak in het buitenland. 

    Met de ondertekening deze week van het BHV-akkoord werd deze blunder eindelijk rechtgezet. En zie, Filip zijn baard is verdwenen want het koninkrijk heeft eindelijk een nieuwe regering! Premier Elio Di Rupo is zeer verheugd met deze rechtzetting en durft te hopen dat ook Mathilde in de vreugde deelt. Prins Laurent heeft naar verluidt nooit geweten dat de regering in 2010 is gevallen. Albert heeft er echter voor gekozen geen slapende honden wakker te maken. Kortom, eind goed, al goed.

    Addertje


    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond verstand

    U mag er van denken wat u wil, maar soms heeft Rik Torfs (CD&V) een heldere ingeving en getuigt hij van gezond verstand (eerder uitzonderlijk binnen zijn partij) en een zeker rechtvaardigheidsgevoel (onbestaande binnen zijn partij).

    De regering besliste immers vandaag over zwaardere straffen voor homofoob geweld. Dit gebeurt net een dag nadat een nieuw geval van dergelijke agressie bekend werd.

    Op twitter noemt Rik Torfs dit 'steekvlampolitiek'. Hij schrijft ook: 'Opeens zijn zwaardere straffen voor homofoob geweld nodig. Ondertussen worden uitgesproken straffen niet uitgevoerd.'

    En gelijk heeft hij.

    Addertje

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Rik Torfs, CD&V, Addertje
    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt ie het of zegt ie het niet

    Leuke oefening: de berichten die op de website van respectievelijk CD&V en N-VA verschenen over de splitsing van BHV even naast (in dit geval onder) elkaar zetten.

    In het bericht van CD&V wordt met geen woord gerept over de inhoud van het akkoord. Daarover is het « silence total ». Vooral een vaag en omfloerst bericht. Bovendien wordt er vooral in gezegd wat er niet in het akkoord staat. Eigenaardige manier van communiceren. Wat zou daar de bedoeling van zijn ? De kiezer vooral dom houden... ?

    In het bericht van N-VA daarentegen wordt gefocust op de Vlaamse toegevingen die in het akkoord vervat zijn.

    Een buitenstaander die beide berichten leest vraagt zich af of het hier telkens over hetzelfde akkoord gaat… Oordeelt u zelf.

     


    CD&V

    ’t Is Gesplitst !

    Na meer dan 50 jaar is het zover. BHV is gesplitst. De kiezel is uit de schoen. CD&V is trots en tevreden. Want wij hebben woord gehouden. We hebben onze nek uitgestoken.

    In juli 2011 koos CD&V resoluut voor een onderhandelde oplossing. En we hebben resultaat geboekt. Vandaag is er de splitsing. Een propere splitsing. Dat zeggen velen met ons. We voeren hiermee het Vlaamse regeerakkoord uit, en de vijf Vlaamse resoluties uit 1999.

    Franstaligen uit Brussel kunnen niet langer kandidaat zijn in Brussel én in Halle-Vilvoorde. En de jarenlange tegeneisen van de Franstaligen zijn afgeblokt. Er komt geen uitbreiding van Brussel. Er komen geen inschrijvingsrechten voor Franstaligen. De taalgrens en de taalwetgeving worden niet gewijzigd en er kunnen geen Franstalige instellingen komen.

    En laat ons niet vergeten dat ook het gerechtelijk arrondissement gesplitst is. Halle-Vilvoorde krijgt een veiligheidsbeleid op maat van de regio onder leiding van Vlaamse magistraten.

    Net als heel Vlaanderen wil Halle-Vilvoorde een open en warme plek zijn voor elke inwoner, waar we ons voortaan, nog meer dan vroeger, kunnen toeleggen op de echte zorgen van iedere inwoner. Maar één ding is vanaf nu klaar en duidelijk voor iedereen. Halle-Vilvoorde is Vlaams en blijft Vlaams.

     


    N-VA

    BHV: meer Vlaams geld, meer Franstalige priviliges, meer problemen!


    De prijs die CD&V, Open Vld, sp.a en Groen betaald hebben voor de splitsing van BHV is enorm hoog. Maar liefst 16 wetten waren er nodig om alle toegevingen aan de Franstaligen om te zetten. Ze worden bovendien gebetonneerd in de grondwet. Dat zegt veel over de blijdschap van de Franstaligen. De zes faciliteitengemeenten komen helemaal in de Brusselse invloedssfeer, de Franstaligen krijgen in Vlaams-Brabant nog meer privileges en de Vlamingen krijgen in Brussel nog minder rechten. Het gerechtelijk arrondissement wordt helemaal niet gesplitst en er komen zelfs Franstalige magistraten in Halle-Vilvoorde. De Vlamingen mogen 1 miljard euro extra betalen voor Brussel zonder dat het hervormd wordt. De communautaire conflicten in Brussel en de Vlaamse rand worden niet weggewerkt met dit akkoord. Het draagt immers de kiemen van toekomstige conflicten in zich. Deze ‘oplossing’ is voor de Vlamingen erger dan de kwaal.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:N-VA, CD&V, BHV, Addertje
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de Goednieuwsshow van deze intellectueel oneerlijke regering


     



    Voor goede analyses over het economische en politieke reilen en zeilen in dit land moet de meerwaardezoeker onder meer terecht bij Knack/trends. Men vindt er alvast betere journalistiek dan de eenheidswordt die de zogenaamde “kwaliteits”kranten en hun andere collega’s ons dagelijks voorschotelen.

    Een voorbeeld van kritische journalistiek is onderstaand artikel. In tegenstelling met wat deze regering ons vandaag in de pers wil doen geloven gaat het helemaal niet “beter met België”. Maar de verkiezingen zijn in aantocht, weetjewel. En wie hardleers is en zich vandaag toch nog laat inpakken door deze mooipraterij zal vrees ik na 13 oktober Daan Killemaes, redactiecoördinator bij Trends en auteur van onderstaand artikel, gelijk moeten geven.

    Hieronder enkele uittreksels.


    Hoe langer de politici in de rentehangmat kruipen, hoe langer de crisis duurt


    Ze zijn er in Frankfurt doodsbang voor, maar in België is het al zover. De regering-Di Rupo nestelt zich comfortabel in de hangmat van lage rentevoeten die de Europese Centrale Bank (ECB) onder de Europese economie heeft gespannen. Toch steekt de federale regering zich ongegeneerd de pluim van de lage rente op de hoed, klopt zich op de borst dat België ‘een sterk land’ is en verdaagt structurele ingrepen naar sint-juttemis.

    De begrotingscontrole werd een zomerwandeling en de uitgestelde relancestrategie is alleen bedoeld voor intern politiek gebruik. Als een vlinder die met gefladder het weer hoopt te veranderen, zo probeert de regering de Belgische economie door een bar en boos klimaat te loodsen.

    Mag het iets meer zijn? Deze regering doet niet eens de moeite om een olympisch minimum te halen. Een afbrokkelende concurrentiekracht, een torenhoge belastingdruk of een onopgelost vergrijzingsvraagstuk, het is allemaal niet dringend meer. Een armtierige economische groei van 0,6 procent wordt als een gouden medaille gevierd, maar deze prestatie is voor een groot stuk te danken aan locomotief Duitsland, die de voorbije tien jaar wel zijn huiswerk maakte.

    Helemaal intellectueel oneerlijk is hoe de regering de lage rente misbruikt als bewijs voor een gezond budgettair en economisch beleid.

    De status van sterk land dankt België niet aan het beleid, maar aan de spaarberg van de gezinnen.

    Spaarders krijgen het al hard genoeg te verduren in dit tijdperk van financiële repressie, waarbij kunstmatig lage rentevoeten de koopkracht van hun vermogen niet kunnen verdedigen. Dit is de hoogste vermogensbelasting ooit, zonder de democratische goedkeuring van ook maar één parlement. En er hangt nog een zwaard van Damocles boven de Belgische economie. Dit land heeft netto 270 miljard euro tegoed van het buitenland, en de vraag is hoeveel verlies we daar nog op lijden. Want de schuldencrisis, die is vijf jaar oud maar allesbehalve voorbij.

     

    Lees hier het volledige artikel

     

    Bron: knack.trends.be

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Knack, Trends, Daan Killemaes, Addertje, regering, Elio Di Rupo, België
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op Patrick Dewael: eerst eigen partij uitzuiveren !


    Kan Patrick Dewael niet beginnen met zijn eigen partij uit te zuiveren? Te beginnen met hardcore racist Guy Verhofstadt:" De vraag is of de islam wel in overeenstemming te brengen is met de liberale democratie en de vrijheid, de verdraagzaamheid, de verscheidenheid en het tegensprekelijk debat zonder dewelke geen open samenleving mogelijk is" (blz. 64 Burgermanifesten). En over de zaak-Rushdie zei hij: "Toont zij niet aan dat de islam in wezen een intolerante en totalitaire ideologie is, die botst met de culturele, morele en juridische voorschriften die gelden in een open democratische samenleving?". En nog "De islam is in werkelijkheid niet alleen een godsdienst, maar ook een ideologie, een sociaal-politieke leer die door de overheid wordt gecontroleerd. In wezen verschilt die toestand niet van het socialisme of het communisme dat aan de samenleving een bepaalde morele code en een manier van leven wou opleggen". En waarom zegt hij niets over hardcore racist Louis Tobback? : "Asielzoekers die hier als meeuwen op een stort komen zitten omdat dat makkelijker is dan thuis te vissen of de grond te verbouwen, dienen systematisch te worden uitgewezen".

    Pjotr

    Bron: anders-nieuws

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Guy Verhofstadt, Patrick Dewael, Addertjes, Open VLD, Burgermanifest
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA stuurt kat naar plechtige ondertekening


    Ondertekening eerste luik staatshervorming met koning, maar zonder N-VA

     

    Koning Albert II ondertekent morgen donderdag 19 juli de teksten van het eerste luik van de staatshervorming. Dat zal gepaard gaan met een plechtigheid waarop ook de pers is uitgenodigd. De N-VA gaat niet in op de uitnodiging.

    De N-VA gaat niet in op de uitnodiging om de plechtige ondertekening van de teksten van het eerste luik van de staatshervorming  bij te wonen, aldus Kamerlid Theo Francken. Volgens hem laat de koning zich andermaal door de traditionele partijen gebruiken. "Als hij de koning wil zijn van alle Belgen, kan hij beter boven het politieke gewoel staan in plaats van er midden in", meent Francken.

    Dat de plechtige ondertekening in aanwezigheid van de pers geen primeur is, speelt volgens de N-VA niet mee in de beslissing om niet aanwezig te zijn. In 1994 ging het om de hernummering van de grondwet, wat politiek niet gevoelig lag. Dat kan echter niet gezegd worden over de teksten van het eerste luik van de staatshervorming, met onder meer de splitsing van BHV, de hervorming van het gerechtelijk BHV en de herfinanciering van Brussel.

    Voor de N-VA gaat het om een onevenwichtige hervorming. Theo Francken wijst er voorts nog op dat de teksten goedgekeurd werden door nagenoeg alle Franstaligen, maar enkel met een zeer krappe meerderheid aan Vlaamse kant. Om die redenen kan de N-VA niet aanwezig zijn bij de ondertekening, besluit hij.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letterlijk: 'Patrick Dewael banaliseert de nazigruwel'

     



    'Patrick Dewael banaliseert de nazigruwel'
    André Gantman

    'Hoewel niet zijn bedoeling, banaliseert Patrick Dewael de gruwelen van het naziregime.' André Gantman over het 'gif' van Patrick Dewael.

    De grootvader van Patrick Dewael is op 3 april 1945 in Bergen Belsen vermoord en mijn grootvader aan moederzijde op 21 april 1944 in Auschwitz. Ik deel dus principieel zijn afkeer voor racisme,antisemitisme en ieder totalitarisme van rechts en van links.

    Om die reden heb ik - en ontelbare anderen met mij - verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van Karel De Gucht wanneer hij zonder enig moreel voorbehoud tijdens de uitzending van De Ochtend in september vorig jaar op radio1 sprak over “de negatieve impact van de Joodse lobby op de Midden-Oostenpolitiek van de VS" en "dat dé Joden altijd gelijk hebben". Geconfronteerd met de lange resem afkeurende reacties die daarop volgde, repliceerde De Gucht kil en afstandelijk "dat hij die commotie niet begreep" ( De Standaard 18 september 2010).

    Ik heb destijds niet gezegd of geschreven dat De Gucht een antisemiet is, maar dat het eeuwenoude antisemitische gif de geesten - ja zelfs die van humanisten en zelfs buiten hun weten om - kon aantasten. (Ik verwijs hiervoor naar mijn boek 'Het Gespleten Geweten,een anti antisemitisch pamflet', Pelckmans, 2011) Patrick Dewael bewaarde echter na de uitspraken van De Gucht een opvallend stilzwijgen terwijl hij nu zijn opinie van de daken schreeuwt.

    De N-VA en Bart De Wever hebben zich bij het innemen van een standpunt over de voormalige Vlaams Belangers wellicht laten inspireren door de beslissing van het VLD-partijbestuur onder voorzitterschap van Karel De Gucht. Voor alle duidelijkheid: Dewael besliste samen met dat partijbestuur in 2001 al dat gewezen leden en mandatarissen van het Vlaams Blok onder bepaalde voorwaarden en na een wachttijd, tot de VLD konden toetreden. De Open VLD voegt trouwens de daden bij het woord: in Londerzeel is een voormalig Vlaams Belanger lijstrekker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, idem in Lebeke waar een ex-Belanger op de zesde plaats aantreedt.

    Patrick Dewael viseert duidelijk de N-VA en probeert vooral BDW te treffen, een poging die sterke gelijkenis vertoont met de acties van Olivier Maingain die trachtte Bart De Wever af te schilderen als "een negationist". Ik heb ook toen gereageerd dat het ongehoord, ja zelfs immoreel is, om de martelaars van het naziregime te misbruiken voor eigen partijpolitieke doeleinden. Daarbij komt dat door deze handelswijze Dewael de gruwelen van het naziregime banaliseert. Voor alle duidelijkheid: ik denk niet dat dit zijn bedoeling is.

    Patrick Dewael zou kunnen schrijven over de talrijke humanisten (overigens niet uitsluitend mandatarissen) die de afgelopen tijd de rangen van N-VA vervoegden om samen een toekomstig en democratisch project voor Vlaanderen mogelijk te maken. Ik begrijp dat deze vaststelling voor hem pijnlijk moet zijn, maar hij zou er zijn voordeel bij halen naar zijn Vlaams fractievoorzitter Sas Van Rouveroij te luisteren die hem adviseert om zich vooral bezig te houden met de eigen geloofwaardigheid.

    Het zou niet onverstandig zijn mocht Dewael tijd vinden om over de wijze woorden van de Franse grootrabbijn Gilles Bernheim te mediteren:“ Penser librement, cela commence par choisir ses mots, par résister aux automatismes, aux amalgames, aux syllogismes réducteurs et destructeurs.”

     

    André Gantman is advocaat, voormalig Open VLD-schepen in Antwerpen en zal bij de komende gemeeteraadsverkiezingen op de N-VA-lijst van de Scheldestad staan.


    Bron: knack.be

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Patrick Dewael, Open VlD, André Gantman, N-VA, Bart De Wever, Sas Van Rouveroij, Addertje
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel houdt van de motards. Of toch niet… ?

         

    Motorfietsen mogen niet meer op trottoir parkeren            

    Zelf motard zijnde ben ik ontgoocheld vandaag onderstaand bericht te moeten lezen:

    “De Raad van State heeft een koninklijk besluit vernietigd dat motorfietsen toestaat op het trottoir te parkeren. Het Brussels Gewest stapte naar de Raad omdat het KB niet genoeg rekening hield met voetgangers.

    Het KB van 11 juni 2011 laat motorfietsen toe op het voetpad te parkeren als ze minstens 1,5 meter ruimte laten voor voetgangers.

    Het Brussels Gewest stapte naar de Raad van State omdat het KB tot stand kwam zonder overleg met de gewesten. Het Gewest betreurde met name dat de federale overheid zo geen rekening hield met de initiatieven die Brussel neemt voor voetgangers.

    Fedemot, de federatie van motorrijders, betreurt de vernietiging en vraagt aan de federale staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) om een nieuw initiatief.”

    Brussels, shame on you !

    Addertje

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bocht van 180 graden in asieldebat: Verkiezingsstunt van Groen ?
    Meyrem Almaci (Groen) 

    Groen schaart zich achter de verstrenging van de snel Belgwet. Dat zei Kamerlid Meyrem Almaci (foto) in de Kamercommissie Justitie. Opmerkelijk, want het was net Groen dat aan de basis lag van de soepele snel Belgwet...

    Voor Groen (toen nog Agalev) was de snel Belgwet in 1999 een breekpunt om toe te treden tot de paarsgroene regering Verhofstadt I. Door die migratiewet kon iedereen Belg worden zonder een landstaal te kennen, zonder geïntegreerd te zijn in België en zonder hier zelfs maar geweest te zijn.

    Op voorstel van de meerderheidspartijen wordt de snel Belgwet nu beduidend verstrengd en op het eerste zicht gaan de groenen gaan daarmee akkoord. Toch heeft Almaci bedenkingen: "Het onderdeel over het afnemen van de nationaliteit had volgens ons een apart debat verdiend. Ook vinden wij het niet normaal dat iedereen 150 euro per procedure moet betalen".

    De groenen willen die som herleiden tot 50 euro voor wie in België geboren is en als de betrokkene Belg wordt moet die som worden terugbetaald. Groen heeft daarom enkele amendementen ingediend. In het verleden verklaarde Almaci te blijven strijden voor een menselijk asielbeleid waar mensen ondersteuning moeten krijgen van de verzorgingsstaat. Verder is Groen wel akkoord met de verstrenging.

    En net dat is vreemd, omdat de partijprogramma's van Groen op dit moment nog de voorkeur geven aan een losser asielbeleid. Het is niet uit te sluiten dat het hier om een verkiezingsstunt gaat.

    Bron: clint.be

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Meyrem Almaci, Groen, snel Belgwet, Addertje, Verhofstadt
    Archief per maand
  • 10-2022
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012

    De kritische burger:


    “De po­li­tie­ke ac­ties van de tra­di­tio­ne­len wor­den vol­ledig ge­de­ter­mi­neerd door de fi­nan­cie­le en pri­ve­be­lan­gen van hun zui­len. De eis om een Vlaam­se meer­der­heid van de Cd&v is e­ven hol als hun be­stuur­sre­sul­ta­ten. Ze draai­en hun kar op het mo­ment dat de stem­bus sluit. Dat geldt trou­wens even­goed voor vld. Het mea cul­pa van Rut­ten over de be­las­tin­gen is een re­gel­rech­te be­le­di­ging van de in­tel­li­gen­tie van de kie­zer. Je ziet zo dat ze de vol­gende keer ge­woon op­nieuw het Ps-pro­gram­ma zal volgen.
    Lezer G. op de re­dac­tie.be


    “Ik ver­ge­lijk de tra­do-par­tij­en met An­dré Van Duin, toen hij zei "als ik po­li­tie­ker zou zijn en ver­ko­zen word be­loof ik dat ik na mijn post­je bin­nen te heb­ben blijf be­lo­ven wat ik er­voor be­loof­de" ty­pisch­er dan de VLD, CD&V en SPA hun be­lof­tes vindt ge ner­gens !”
    Le­zer Staf Qui­se­naerts op de­mor­gen.be


    Mijn Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Opmerking of suggestie ?


    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!