Foto
CURRENT MOON
Foto
Foto
Mijn favorieten
  • loewiesa
  • hetty
  • nimeus
  • ani
  • dagboekzoektocht
  • red poppy
  • MIVG
  • skodaclub
  • wesp333
  • puntanderelijn
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Credo
  • Vreemd...
  • Vakantiegevoel
  • Jezebel
  • Donder en bliksem
    Zoeken in blog

    BlancheFleur
    Deze dag is de eerste dag van de rest van ons leven! En als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
    Disclaimer: alle overeenkomsten met bestaande toestanden of personen zijn louter toevallig!
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze openkerken-dag waren de vier kerken in het stadscentrum  inderdaad open, maar geen gids viel te bespeuren! Er waren wel veel bezoekers, zoals op alle toeristische trekpleisters in de stad. Nog maar begin juni en ganse bussen worden overal gelost, wat wordt dat in de zomer? Er zijn nu al straten  waar je niet zomaar meer kan passeren. Deze stad is niet groot genoeg voor zoveel grote groepen bezoekers, dat komt de leefbaarheid van het centrum niet ten goede. Maar enfin, de middenstand kan er maar mee gediend zijn...

    Om de school waar naaien en breien en andere hobbies worden aangeleerd te bereiken, moet je eerst een stadstram nemen tot aan het station en daar overstappen op een lijnbus die je naar de rand van de stad brengt. Die moeilijke bereikbaarheid met het openbaar vervoer was voor mij voldoende om niet naar hun opendeurdag te gaan. Ik heb geen auto. Die cursussen worden immers  's avonds gegeven en ik zie me volgende winter niet om 22 uur daar ergens  in the middle of nowhere op een bus staan wachten! Stel dat ik hem mis, enkele uurtjes te voet naar huis stappen? Nee dank je! Het prijskaartje van de cursussen dat ik kon nakijken op de website, is ook te hoog voor het budget van huize BlancheFleur. In september krimpt mijn inkomen serieus in , maar ik leef hier wel nog samen met twee volwassen kinderen (en drie katten).  € 185,00, zonder de kosten van het materiaal, dat is zo'n 7500 oude Belgische frank, alleen maar om iets te doen samen met andere mensen, want wat ik wil leren kan ik evengoed gans alleen opsteken uit handboeken! Pffft!

    Op de rommelmarkt die ik vandaag bezocht, was niets spectaculairs te zien. Toch kocht ik er een kader met een devote afbeelding die rond 1900 in de meeste huizen aan de muur zou hebben gehangen. De oude verkoper beweerde dat het nog van zijn grootmoeder was ; de kader leek me zijn verhaal te bevestigen. Nu heb ik er een mooie oude godsdienstige prent bij tegen een klein prijsje. Dank u, mijnheer.

    De grote verrassing was echter de kerk, daar aan de rand van de stad, in een volkswijk, waar me een gevoel geschonken werd, zo zalig dat het nauwelijks aards leek.

    BlancheFleur.

    01-06-2013 om 18:42 geschreven door BlancheFleur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapeloos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de werktafel in mijn slaapkamer staat nog een kopje koude thee van gisteren. Het smaakt me. Ik kijk uit over de stad aan de achterzijde van het appartement. 's Nachts is hier minder te zien dan aan de voorkant waar je uitkijkt over het centrum van de stad. Toch schenkt dit zicht me rust als ik 's nachts weer eens klaar wakker ben. De verkeerslichten een eindje verder regelmatig van kleur zien veranderen, de oranje linten straatlampen, enkele auto's die beneden voorbij rijden. Het is vier uur en ergens kraait een haan.

    Zovele weekends kenden hetzelfde verloop: zaterdagmorgen met de ex-BesteVriend lang ontbijten in het koffiehuis beneden, terrasje in de namiddag, zondag naar de mis en na het middageten naar het dorpje waar zijn vrouw  begraven ligt. Dat vaste patroon zal zich voor mij nooit meer herhalen. Neen, ik zal het niet missen, want ik zal nu mijn tijd op een andere manier vullen, op een minder vast stramien.
    Zowel straks als morgen zijn er verschillende rommelmarkten in de stad. Eens zien of ik er een koffieserviesje vind dat me bevalt, want de laatste tijd beginnen de oortjes van mijn tasjes af te breken. Misschien kan ik er iets onverwacht moois op de kop tikken, je weet nooit wat je zal zien op rommelmarkten, dat maakt het zo interessant.
    Het ganse weekend zijn er open-kerkendagen. Vier kerken in het centrum kunnen met een gids bezocht worden. Naar een ervan ben ik wel nieuwsgierig.
    Straks is er ook opendeurdag in een school voor volwassenenonderwijs waar cursussen handwerken en zo gegeven worden. Misschien spring ik daar ook eens binnen.

    Er is dus genoeg te doen  in de stad, ik zal me niet vervelen. De Jongste slaapt uit en gaat dan naar de scouts, de Dochter brengt elk weekend door bij haar vriendje. Alleen eten, ja, dat is minder plezant. Maar uiteindelijk valt dat wel mee. Al besef ik dat ik nu niet bepaald gezond eet als er niemand anders bij is. But who cares...

    Ondertussen is ergens in het park beneden een merel aan het fluiten. Nog een uurtje onder de dekens kruipen en dan opstaan. Straks zien we wel weer.

    BlancheFleur

    01-06-2013 om 04:52 geschreven door BlancheFleur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotofilmpje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren heb ik de foto’s die ik nam tijdens mijn avondwandeling in het natuurgebied gesorteerd, de beste wat bijgeschaafd – mooi horizontaal plaatsen, hier of daar een stukje afknippen – en er een filmpje mee samengesteld. Een streepje muziek van Vivaldi verlevendigt het geheel wat. Het werk gaf me voldoening. Ik heb het op YouTube geplaatst, zo heeft misschien iemand anders er ook wat aan.

    Waarom neemt een mens eigenlijk foto’s? Om de al maar voort vliegende tijd te proberen vasthouden? Om het geheugen een beetje te helpen? Ik maak vooral wolkenfoto’s, mijn arendsnest is hiervoor een uitstekende locatie. Verder leg ik soms iets speciaals of moois vast dat ik toevallig zie tijdens een wandeling door de stad of in de natuur. Maar waarom? Tientallen mappen, allemaal samen honderden foto’s bevinden zich op de harde schijf. Zal ik die ooit nog bekijken? Door er een filmpje van te maken, kan iemand anders er misschien nog wat van genieten. Wie weet.

    Zo heb ik de afgelopen twee jaar ook ik weet niet hoeveel foto’s gemaakt van mijn ex-BesteVriend, op terrasjes, gewoon in de stad, gekkebekkend bij hem thuis, tijdens bezoeken die we samen aflegden en zo meer. Een keer een heel mooie fotoreeks gemaakt van hem en zijn broer. En nu? Nu heeft diezelfde ex-BesteVriend een gore roddelcampagne tegen mij in gang gezet. De kennis die me een kopie zond van het gemene bericht dat hij over mij plaatste op FaceBook, heeft hij prompt ontvriend. Een vrouw die ik ooit beschreven heb op mijn andere blog, heeft hij hierover ingelicht; zonder mijn naam te noemen slingerde ze allerhande spottende bewoordingen naar mijn kop op haar FBpagina. Ik heb de bewuste artikels op mijn oude blog nog eens herlezen en heb niets gevonden dat de gemene beschuldigingen van hem zou kunnen rechtvaardigen. Ik heb alleen mijn mening geschreven over wat ik waarnam en vooral hoe ik me daarbij voelde. Boos zijnde is hij op zoek gegaan naar iets dat hij tegen mij zou kunnen gebruiken. Zo vind je natuurlijk altijd iets, en hij heeft gretig met modder gegooid. Het kwaad is geschied. Eigenlijk is hun hele doen zo kinderachtig, dat hebben drie andere mensen mij ook gezegd, en zou ik er mij geen zier van mogen aantrekken, ware het niet dat ik er ziek van ben. Ik word al enkele dagen geplaagd door hoofdpijn en een gebrek aan eetlust, terwijl ik te veel koffie drink. Het ene doet het andere ook geen goed, ik weet het.

    De wandeling in het natuurgebied heeft me rust geschonken. Het maken van het filmpje en het zoeken naar de bijpassende muziek ook. Dat moet ik blijven doen: bezig zijn met wat me plezier verschaft, dingen doen waar ik me op moet concentreren. Nu hier alleen nog voldoende energie voor vinden…
    Nie
    t piekeren en de tijd zijn werk laten doen.

    BlancheFleur

    31-05-2013 om 16:29 geschreven door BlancheFleur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondwandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het miezerige, kille weer en tegenzin om me tussen mensen te begeven, hielden me gisteren het grootste deel van de dag binnen. Niet dat ik hier veel heb uitgericht, alleen het allernoodzakelijkste deed ik. Tegen de avond, het uur dat de meeste mensen naar huis gaan, vertrok ik toch naar het natuurgebied dat hier niet zo ver af ligt. Behoefte aan beweging en frisse lucht was sterker dan mijn drang tot alleen-zijn met mijn verdriet. 

    Er viel een fijne motregen, de paden waren modderig zodat het uitkijken was om niet uit te glijden. Echter, wat ik zag was een streling voor het oog. Fluitekruid, meidoorn, boterbloem, lisbloem, smeerwortel, en meer paarse, gele en witte bloemen die ik niet meer direct bij naam kende, het bloeide allemaal! Het rook naar honing. Ik passeerde drie witte ganzen die me toesnaterden dat ik hen best niet te dicht naderde, in de sloten zwommen wilde eenden, een meerkoet, twee futen.  Ergens in de populieren en treurwilgen floten vogels allerhande. Slechts heel af en toe stak een jogger me voorbij of iemand die verkoos door het natuurgebied van werk naar huis te fietsen. Voor de rest, geen mens, alleen natuur.

    Rust en berusting.

    Waarom heb ik zo lang gewacht om hier opnieuw te komen wandelen?

    BlancheFleur

    30-05-2013 om 06:15 geschreven door BlancheFleur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Ik kwam terug van zee, zo rood als een kreeft, verbrand door de zon".

    Zo kort was het droombeeld dat ik had in de nacht voor de fatale dag aan zee vorige week, maar hij bleef me bij. Gisteren dacht ik er tijdens mijn avondwandeling aan terug. Wat betekent dat beeld? Dat ik een mooie dag aan zee heb doorgebracht, maar met veel pijn terug naar huis zou gaan en duidelijk gemarkeerd zou zijn voor lange tijd. Dat is ook gebeurd! Was het een voorspellende, een waarschuwende droom? Betekent dit dat, wat gebeurd is, ook moést gebeuren? Dat het zo voorzien was?

    BlancheFleur

    30-05-2013 om 05:33 geschreven door BlancheFleur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hebben we geleerd vandaag?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe ouder we worden, hoe meer ex'en we hebben. Een ex-echtgenoot, ex-collega's, eczema en eksterogen. En in mijn geval ook een ex-BesteVriend.

    We hebben allemaal onze scherpe kantjes, maar we hebben allemaal ook goede eigenschappen. Echter, als iemand boos op je is, worden die laatste blijkbaar onzichtbaar maar worden de eerste reusachtig uitvergroot, bijgekleurd en vettig uitgesmeerd in een roddelcampagne. "Het zegt veel over hem", schreef een gemeenschappelijke kennis me. Inderdaad, maar het doet toch pijn, meer pijn dan ik eerst voelde.

    Ik vermijd nu heel bewust de plaatsen waar ik de ex-BesteVriend zou kunnen ontmoeten, geducht voor zijn stoute scherpe tong. Gelukkig ken ik zijn dagschema zo'n beetje, weet ik waar en wanneer hij boodschappen doet en waar hij bij voorkeur zijn koffietjes gaat drinken. Ben ik boos op hem? Eigenlijk niet. Ik voel vooral verdriet. Het zoveelste verdriet in mijn leven, maar dat leven gaat verder!

    De psycholoog die ik maandag voor het eerst sprak, zal me begeleiden bij de uitbouw van mijn verdere leven. Maar eerst moet ik uit deze depressie geraken, waar ik door de gebeurtenissen van de afgelopen week dieper en dieper in ben weg gezakt. Zolang het op eigen kracht kan, weiger ik medicatie.

    En, wat hebben we geleerd vandaag?
    1. Wie bij jou zwaar roddelt over een ander, zal vroeg of laat bij een ander roddelen over jou.
    2. Neem nooit meer iemand zo vlug en compleet in vertrouwen.
    En het belangrijkste:
    3. Je hebt niemand anders nodig om je eigen leven te leiden (al zou een engel die je af en toe eens in zijn armen neemt, zeer welkom zijn).

    BlancheFleur

    29-05-2013 om 04:26 geschreven door BlancheFleur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/blanchefleur

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    28-05-2013 om 14:33 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    valmel
    blog.seniorennet.be/valmel
    Archief per week
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!