zoals zij ze als kind opschreef samen met enkele lekkere recepten die men niet gemakkelijk vindt
02-07-2006
Schuimtaart zoals je ze nog nooit at!
We hebben nodig:
+-700 gr. bladerdeeg 5 eiwitten 100 gr suiker per eiwit + wat vanillesuiker vanillecrème van ongeveer 700 cc melk
Hoe kom je aan 5 eiwitten? Telkens je een bereiding (bvb mayonaise) maakt met alleen de dooier giet je het eiwit in een plastiek potje en zet het in de diepvries. Als je een volgende eiwit hebt neem je het potje uit de diepvries en giet er het volgende eiwit bij tot je er genoeg hebt !!
Rol het bladerdeeg uit op ong. 2 mm.en leg het op een schotel of plaat. Hou genoeg bladerdeeg over om een rand zetten aan het uitgerolde deeg, zodat je na het bakken een verhoogde rand bekomt. Bakken op 200 ° gedurende 20 tot 25 minuten, en laten koud worden. Men kan het gerust daags te voren bakken
Tweede stap: Op het gebakken bladerdeeg wordt tussen de randen een laag vanillecrème gelegd De eiwitten opkloppen tot een taai schuim met 1/3 van de suiker en een snuifje zout.
De rest van de suiker voorzichtig onder het schuim spatelen.
Met een spuitzak het geheel "versieren" met een dikke laag schuim in noppen.en een weinig suiker overstrooien
De taart nu bakken gedurende 25 minuten op 180° en daarna lichtjes laten bruinen onder de grill.
Het lekkere van deze taart is DAT ZE WARM MOET GEGETEN WORDEN ! Daarom vind je ze ook niet bij de bakker !!