zoals zij ze als kind opschreef samen met enkele lekkere recepten die men niet gemakkelijk vindt
19-12-2007
Fondue sandwich met hesp
we hebben nodig:
6 eieren 250 gram gemalen kaas wat gesmolten boter peper en zout 6 sneden gekookte hesp 12 sneden ontkorst brood
De eieren kloppen en daaraan de gemalen kaas en wat gesmolten boter (ongev. 1/3 tas) toevoegen. In een bain-marie zetten in pruttelend water en kloppen tot het mengsel dik wordt als roereieren. Zout en peper toevoegen, en een weinig laten koelen. Indien de boter zich afscheidt, flink doorkloppen tot alles goed gemend is.
De hesp in hete boter bakken tot ze licht bruin is. Het kaasmengsel op 6 sneden brood doen en de hesp er opleggen. Bedekken met de andere sneden brood Inpakken in alu-folie en flink laten koelen in de koelkast. In een hete pan aan weerszijden bruin bakken, of onder de grill zetten
600 gr. boter, 700 gr. suiker(s2) 20 gram alkali of indien niet beschikbaar bakpoeder 10 eieren, zout, vanille-extract, 1 kg.bloem (geen te sterke bloem gebruiken! (voor de kenners 3.0)
Het spreekt vanzelf dat deze hoeveelheden kunnen aangepast worden.Persoonlijk deel ik alles door 4.
Bereiding:
boter, suiker, zout en vanille zeer FLINK kloppen. De eieren een na een toevoegen. daarna de bloem en de alkali ondermengen ZONDER te kloppen
Het deeg laten opstijven en bolletjes maken van ongeveer 25 gram en deze in een grof geruit wafelijzer bakken gedurend ongeveer 1 minuut Wie over een spuitzak beschikt moet het deeg niet laten opstijven, maar onmiddellijk in het wafelijzer spuiten.
In een goed sluitende verpakking kan men ze lang bewaren (maar misschien bevallen ze u zodanig dat ze op korte tijd opgesnoept zijn