zoals zij ze als kind opschreef samen met enkele lekkere recepten die men niet gemakkelijk vindt
29-03-2007
Grieks gerecht : zeer lekker
voor 6 personen
800 gram tot 1 kg. varkensfilet Het vlees in de pan langs alle zijden goudbruin laten bakken, waarna het verder in de microgolf gaat
250 gram champignons in de boter stoven op de gewone wijze met een weinig citroensap. Wanneer het vlees half gaar is voegt men er de champignons aan toe, samen met 150 gram rozijnen + 1/2 liter gepelde tomaten (met zo weinig mogelijk pitjes) + 1 glas madeirawijn, en men laat alles verder stoven tot het vlees gaar is. De bereiding moet nu een hele nacht blijven staan.(met als voordeel dat het snel klaar is als er gasten komen!)
'S anderendaags het koude vlees uitnemen, en in tamelijk dikke schijven snijden (koud vlees snijdt beter)
Het vlees terug in de saus brengen, opwarmen, en het op een verwarmde schotel leggen.
De saus aandikken met een soeplepel bloem of ander bindmiddel. De saus over het vlees gieten, en warm opdienen
Klop de twee zakjes klop-klop tot mousse met de 150 ml magere melk, en plaats dir voorlopig in de koelkast Klop de drie eieren samen met 60 gram fijne suiker tot een wit schuim. Meng nu de koude klop-klop met het witte schuim. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg hem bij de rest van de bereiding. Verdeel nu over 10 tot 12 potjes.en eet smakelijk
Men kan deze bereiding in individuele porties in de diepvriezer bewaren , en opsmullen voor alles ontdooid is! Een echte LEKKERNIJ !!!
Bovendien krijgt je veel minder calorieen binnen dan met het normale recept van choco-mousse !!