voor 6 personen
800 gram tot 1 kg. varkensfilet Het vlees in de pan langs alle zijden goudbruin laten bakken, waarna het verder in de microgolf gaat
250 gram champignons in de boter stoven op de gewone wijze met een weinig citroensap. Wanneer het vlees half gaar is voegt men er de champignons aan toe, samen met 150 gram rozijnen + 1/2 liter gepelde tomaten (met zo weinig mogelijk pitjes) + 1 glas madeirawijn, en men laat alles verder stoven tot het vlees gaar is. De bereiding moet nu een hele nacht blijven staan.(met als voordeel dat het snel klaar is als er gasten komen!)
'S anderendaags het koude vlees uitnemen, en in tamelijk dikke schijven snijden (koud vlees snijdt beter)
Het vlees terug in de saus brengen, opwarmen, en het op een verwarmde schotel leggen.
De saus aandikken met een soeplepel bloem of ander bindmiddel. De saus over het vlees gieten, en warm opdienen
|