Inhoud blog
  • De Zwarte Leeuw
  • droge wafeltjes voor bewaring
  • Fondue sandwich met hesp
  • Cake met mango
  • Fijne boterkoeken
  • Oude liedjes TIP
  • Diepvriestip
  • de lekkerste preisoep
  • Vernieuwd dorpsplein
  • Chocolade mousse (mager!)
  • Grieks gerecht : zeer lekker
  • Hollands rozijnenbrood
  • Crême Diplomat
  • De lekkerste sandwich
  • Lekkere fruittaartjes
  • Lekkere Mattentaart
  • De verlopen jongeling
  • Liedje van de Kwezel
  • RIJSTPAP een specialiteit !!
  • Schuimtaart zoals je ze nog nooit at!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    foto's uit de oude doos (kiosk geraardsbergen)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    de kapel op de oudenberg


    zicht op de oude kluisberg
    Rozebeke in 1930
       Het "college" op de oudenberg
    Overmeire-donk pavillioen" de jager"


    Blankenberge 1931

    Anvers "canal du sucre"  1926
    Antwerpen Zuidstation 1926


    Beveren-Waas  gemeentehuis 1927


    Beveren-Waas  de kerk 27-7-1927


    de "Pastourelle"  Westmalle


    kostschool Beirlegem 1930


    gedenkenis uit Gaverland
    Berlare


    sint maria-oudenhove 1919


    de "vroegere" molen Erwetegem
    Middelkerke zeedijk


    Middelkerke zeedijk


    Middelkerke koninginnelaan
    Middelkerke centrum


    Knokke eertijds
    de maker van dit blog
    geboorte Prins Albert


    Halve maan   Diest
    Tieghem gezicht in het bosch (sic)


    Heist aan zee - de badplaats
    taal van de postzegel !!
    Namen : het casino
    Gent - het Veerleplein
    Groeten uit Lombardzijde


    Na de val van Koning Albert


    uit onze tuin 


    Een speciale dahlia
    Moeders volksliedjes
    zoals zij ze als kind opschreef
    samen met enkele lekkere recepten die men niet gemakkelijk vindt
    01-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands rozijnenbrood

    1.5kg. beste bloem    (1)
    110 gr. gist                (1)
    700 gr. melk              (1)

    1 ei                           (2)
    20 gr. zout                (3)
    25 gr. suiker             (4)
    200 gr. boter            (5)
    650 gr. rozijnen        (6)

    Maak een zetsel (dit is een slap deegje) van een deel van de bloem, de gist en de melk.
    Laat dit 15 tot 20 minuten rusten.

    Voeg de rest van de bloem toe en dan de andere ingredienten in de volgorde van de nummering.
    Zorg vooral dat het deeg zacht en soepel is !

    Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen

    Bewerk het deeg tot de gewenste vorm en laat het voldoende rijzen

    Daarna mag het afgebakken worden: ong. 15 minuten op 250 °, dan nog ongeveer 30 minuten
    op180°

    Haal het brood uit de oven, en strijk het onmiddellijk in met geklopte eidooier


    Smakelijk

    Beste bloem  : hiermee wordt bedoeld : bloem met een sterke rijskracht, meestal is dat bloem waar veel amerikaans graan in verwerkt is.Is bij sommige bakkers te krijgen!!

    01-02-2007 om 00:00 geschreven door blimunda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 04/08-10/08 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    senior1
    blog.seniorennet.be/senior1
    Zoeken met Google



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!