zoals zij ze als kind opschreef samen met enkele lekkere recepten die men niet gemakkelijk vindt
01-02-2007
Hollands rozijnenbrood
1.5kg. beste bloem (1) 110 gr. gist (1) 700 gr. melk (1)
1 ei (2) 20 gr. zout (3) 25 gr. suiker (4) 200 gr. boter (5) 650 gr. rozijnen (6)
Maak een zetsel (dit is een slap deegje) van een deel van de bloem, de gist en de melk. Laat dit 15 tot 20 minuten rusten.
Voeg de rest van de bloem toe en dan de andere ingredienten in de volgorde van de nummering. Zorg vooral dat het deeg zacht en soepel is !
Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen
Bewerk het deeg tot de gewenste vorm en laat het voldoende rijzen
Daarna mag het afgebakken worden: ong. 15 minuten op 250 °, dan nog ongeveer 30 minuten op180°
Haal het brood uit de oven, en strijk het onmiddellijk in met geklopte eidooier
Smakelijk
Beste bloem : hiermee wordt bedoeld : bloem met een sterke rijskracht, meestal is dat bloem waar veel amerikaans graan in verwerkt is.Is bij sommige bakkers te krijgen!!