zoals zij ze als kind opschreef samen met enkele lekkere recepten die men niet gemakkelijk vindt
27-08-2006
Lekkere Mattentaart
Bereiding van de matten:
Voor ongeveer 200 gram matten : 1 liter melk (van de beste kwaliteit!) aan de kook brengen, en dan 1/2 liter botermelk bijgieten. Wanneer de melk terug begint te zieden (niet meer koken!) van het vuur nemen Door een zeefdoek gieten, en tot s'anderendaags laten uitdruipen
Opgelet : tijdens deze bereiding de hele tijd roeren
Bereiding van de taart.
per 100 gram matten : 1 ei 65 gram fijne suiker (s2)
De matten fijn maken (passe vitte)Eerst de suiker er flink doorkloppen en daarna hetzelfde met de eigelen.Een weinig amandelextract toevoegen Het eiwit kloppen (met een weinig suiker om goed vast te kunnen kloppen en voorzichtig onder de bereiding mengen.
Bladerdeeg uitrollen, de schoteltjes ermee bedekken, en de bereiding over de schoteltjes verdelen. Toedekken met een laag bladerdeeg. Deze goed vastknijpen aan de boord en er een paar maal in knippen met een schaar om het barsten te voorkomen. Eventueel bestrijken met geklopt eigeel om een mooie kleur te bekomen