zoals zij ze als kind opschreef samen met enkele lekkere recepten die men niet gemakkelijk vindt
01-10-2006
Lekkere fruittaartjes
1. 2 eieren 15 gram gist 100 cc melk
2. 250 gram bloem 100 gram maizena
3. 35 gram suiker S2
4. 5 gram zout
5. 125 gram boter
Van de ingredienten een deeg maken door ze te mengen in de opgegeven volgorde Van het deeg bolletjes vormen van 150 gram en gedurende 30 minuten laten rijzen
Uitrollen op 3 millimeter, een weinig laten rijzen in schoteltjes met een lage boord, en opvullen met crème patissière. Dan bakken in een matige oven tot men ziet dat de boordjes lekker lichtbruin en gerezen zijn.Deze hoeveelheid is voor vier taartjes van ong. 20 cm. diameter.benodigde crème: 3/4 liter
Het spreekt vanzelf dat men de taartjes na afkoeling volgens de eigen fantazie versiert met fruit, en eventueel ook nog met slagroom
Crème patissière.
1 liter melk, 250 gr. suiker, 80 gr. maizena (of crèmepoeder) 2 eieren.
De melk aan de kook brengen met 3/4 van de suiker. De eieren kloppen, eerst met de rest van de suiker, vervolgens met de maizena of de crème. Met een weinig van de kokende melk opkloppen, en dan alles bij de melk gieten.