Brugge-Moskou
Foto

Inhoud blog
  • Met de fiets naar Moskou in drie weken
  • Bijna juiste vertaling
  • Foto uit Poolse krant
  • Uit een Poolse krant
  • Walter Velle terug thuis

    alle foto's op: http://fotoalbum.seniorennet.be/bruggemoskou/bruggemoskou

    Zoeken in blog



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    met de fiets van Brugge naar Moskou
    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Kalinka te Moskou
     

    Tijdens onze fietstocht van Brugge naar Moskou logeren we iedere dag in een ander hotel. In Moskou slaan we gedurende 3 nachten ons kamp op in hotel Kalinka. Het hotel ligt in een rustige straat dicht bij het Lefortovsky park, het Kalinka hotel, geopend in 2007 , biedt een gastvrije accommodatie , leuke sfeer. Via het metrostation niet zo ver van het hotel bereikt men Izmailovsky Park, een van de grootste natuurparken in Europa en de beroemde Art Fair " Izmailovo Vernissage "en de" Russkoye Podvorye " Crafts Center, waar werken van hedendaagse kunstenaars en volkskunst ambachten worden gepresenteerd. Gasten kunnen daar  traditionele Russische souvenirs kopen . Vlakbij zijn er vele restaurants, cafes, nachtclubs , winkels, commerciële centra en bioscopen. Het hotel Kalinka beschikt over 46 comfortabele en gezellige kamers in verschillende categorieën


    De kamers zijn uitgerust met:
    • Badkamer met een douche
    • TV
    • Niet roken kamers zijn beschikbaar
    Voorzieningen beschikbaar voor gasten :
    • Restaurant
    • Billiard Club
    • Toegang tot internet bij de receptie
    • Föhn en strijkijzer zijn beschikbaar op aanvraag
    • Kluis
    • Luchthaven transfer
    • Taxi service
    • Engels sprekende medewerkers
    • Parking
    • Het hotel accepteert de belangrijkste creditcards.






    07-08-2010, 23:05 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uit het Nieuwsblad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  
    GISTEL - Gistelnaar Walter Velle (64) fietste al doorheen heel Europa en trok twee jaar terug zeven weken lang door Vietnam. Een fietstocht van Brugge naar Moskou wordt zijn nieuwste uitdaging. ‘Avonturen spreken mij aan', zegt hij.
    Walter Velle (64) toont ons trots zijn wielertruitje waarmee hij straks naar Moskou fietst. Op het truitje staan verschillende steden waarlangs hij zal fietsen én een afbeelding van het Belfort in Brugge en het Kremlin in Moskou.

    ‘Dat wordt een mooi aandenken voor achteraf, maar eerst zal het truitje wat zweet moeten opvangen', lacht Walter. Op 15 augustus start zijn fietstocht met achttien andere wielertoeristen uit de provincie in Brugge. De Gistelnaar is niet aan zijn proefstuk toe. ‘Ik heb al doorheen heel Europa gefietst. Mijn eerste fietstocht was naar Compostella, een reis die ik een jaar later ook te voet aflegde. Verder fietste ik naar Rome via tien andere landen en belandde ik ook in Noorwegen, Denemarken en Zweden. Pas twee jaar geleden trok ik voor het eerst buiten Europa. Ik heb zeven weken lang Vietnam verkend tijdens een trektocht met rugzak. Het was een onvergetelijke ervaring die ik samen met negen andere avonturiers en een tolk realiseerde', vertelt Walter.

    ‘Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen om nooit meer deel te nemen aan buitenlandse fietstochten. Ik had de fiets aan de kant gezet en wou me vooral focussen op wandelen en lopen. Maar toen ik de uitnodiging van ‘Monsieur Mont Ventoux' Robert Hurtecant met het programma van Brugge-Moskou in handen kreeg, heb ik geen moment getwijfeld. Ik heb het mijn vrouw 's avonds gevraagd of ik mocht deelnemen, maar ze had gelijk toen ze opmerkte dat ik mij wellicht al had ingeschreven', lacht Walter, die al volop aan het trainen is. ‘Ik heb de fiets onmiddellijk van stal gehaald en fiets sindsdien elke week zo'n 800 tot 1.000 kilometer. Om aan dergelijke fietstochten deel te nemen moet je conditioneel in orde zijn. De trip zal heel zwaar worden. We fietsen elke dag zo'n 150 tot 200 kilometer, achttien dagen op een rij zonder rustdag. Op 1 september moeten we na 3.000 kilometer fietsen Moskou bereiken en kunnen we drie dagen ter plaatse genieten. Het parcours en de hotels zijn al zo goed als uitgestippeld. Enkel in Wit-Rusland zijn er nog wat problemen, want bij gebrek aan fietspaden moeten we daar op de autosnelweg rijden. De plaatselijke consul kijkt momenteel om politiebegeleiding te krijgen'.

    07-08-2010, 13:01 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hotel Phoenix
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hotel Phoenix, Smolensk

    Phoenix Hotel Beschrijving:
    Het Phoenix hotel werd gebouwd in 1970 en is geografisch gelegen aan de hoofdweg Minsk -Moskou ongeveer 15 km van het stadscentrum . Vaak aangeduid als een " Truck Stop " dit motel is in feite een zeer handige oplossing voor een nachtje als u van plan bent om Smolensk te bezoeken. Phoenix motel is gelegen in het pittoresk bosgebied . Er zijn 102 kamers, waarvan de helft gerenoveerd , restaurant , zitbank hal, bar, cafe Express in het motel , in het Guest 'service : parkeerplaats, congreszalen , een fitnessruimte, biljart, darts, tafeltennis .

    07-08-2010, 12:53 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het genot van het afzien

     

    NAZARETH - Drieduizend kilometer in achttien etappes. Dat is de afstand die twintig wielertoeristen afmalen in de eerste editie van Brugge-Moskou. Hilaire Vandevelde uit Nazareth is erbij: 'Een groot avontuur.'
    Hilaire Vandevelde (62), lid van WTC Lozer, zit iedere dag op zijn fiets. 'Pardon, ik moet correct zijn. Per week neem ik een rustdag. Om te recupereren, om klussen op te knappen thuis, om te sleutelen aan mijn fiets of om mijn bestuursfunctie op te nemen in het Gulden Eicomité van Kruishoutem. Voor de rest is er geen houden aan, ik moet de fiets op. Geen weer houdt me tegen. Vorig jaar 14.000 kilometer op de teller. Ik stond al op de trappers in vele Europese landen maar ook in Kreta, Mallorca en de Verenigde Staten. Met vakantie gaan zonder tweewieler, dat bestaat niet', vertelt Hilaire.

    Vorig jaar vernam hij dat de organisator van Brugge-Mont Ventoux een nieuwe fietshappening aanbood: Brugge-Moskou vanaf 15 augustus. Hilaire: 'Slechts twintig deelnemers mogen mee. Ik was er snel bij om mij in te schrijven. Met mijn fietservaring en mijn zin voor avontuur als troeven werd mijn kandidatuur aanvaard.'

    Wat verwacht hij van de toch wel zware uitdaging? 'Nieuwe horizonten, vooral in Polen, Wit-Rusland en Rusland. Voorts boeiende cultuurbreuken, diverse landschappen en ten slotte het pure fietsplezier. Zeg maar het genot van het afzien.'

    Veilig verkeer

    Houdt de trip naar Moscou gevaren in ? 'Bah, ik weet het niet. De reis is perfect uitgestippeld. Iedere nacht slapen we in een gereserveerd hotel. Ik hoop dat we niet terechtkomen in onveilige verkeerstoestanden. En vooral, ik zal bijzonder goed uitkijken dat mijn lichtgewichtfiets niet wordt gestolen. Voor de rest moet de tocht puur amusement worden'.

    Naast zijn dagelijkse ritjes, onder meer op het Scheldepad tussen Gent en Oudenaarde, heeft Hilaire nog een en ander in petto op zijn oefenschema. Volgende maand begeleidt hij een groep wielertoeristen in Spanje. Nadien volgt dezelfde taak in de Pyreneeën. En met de club uit Lozer maak ik nog een weekend in Malmédy. Tegen dan moet hij helemaal scherp staan om de achttien etappes van gemiddeld 160 kilometer richting Moscou aan te kunnen.

    'Fietsen is mijn leven', zegt de ex-ploegbaas in Esso Antwerpen. 'Sinds ik twee jaar geleden met pensioen ging, doe ik niets anders. Die Brugge-Moskou is werkelijk een droom die uitkomt.'

    07-08-2010, 01:36 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbeeld dagje Moskou

    Metrostation



    Opstaan 7.30
    Ontbijtbuffet 8.00

    Stadstoer begint 9.00.
    Eerste stop is op de Yakimaskade bij het Peter-II monument.
    We zien de Verlossers Kathedraal. 
    Daarna langs de Nenin-bibiotheek naar het Manegeplein, voor 
    een rondwandeling. Langs het Rode Plein naar warenhuis Goem.
    Om 11.00 vervolg van de stadstoer, via de Prechistanka naar het 
    Nieuwe Maagdenklooster, en verder naar de Mussenheuvels, bij het
    Universiteitscomplex. 
    Hier is een wijds uitzicht over de stad, en er is een souvenirmarkt.

    Om 13.00 middagmaal, in de stad, bij het Pushkinplein.
    Vooraf: Salade met fetakaas
    Daarna: Soep
    Vervolgens: Vlees met aardappelen
    Tenslotte: een bakje verse bosvruchten.

    Om 14.15 het middagprogramma, naar het Kremlin.
    Entree bij de Borovitskitoren. Eerst naar de Wapenkamer(museum).
    Dan langs het Groot Kremlinpaleis naar het Kathedralenplein, met 
    bezoek aan de Maria-Hemelvaartkathedraal.
    We wandelen verder langs de Klokketoren van Ivan de Grote, de Tsarenklok, 
    de Drievuldigheidstoren en de Koetafiatoren.
    Om 17.15 verlaten we het complex.
    Terug in het hotel 17.30.

    Om 18.10 vertrekken we voor het avondprogramma.
    Naar het Russische Staatscircus, dat om 19.00 begint.
    We hebben mooie hoge plaatsen in het midden.
    Shows met hondjes, poezen, zeeleeuwen, olifanten, aapjes, clowns.
    Topper was een show met tijgers op rollende bollen.
    Terug in het hotel om 22.15.
    Daarna nog een tijdje gezellig napraten en wodka drinken in de hotelbar.

    Rode Plein

       

    Goem Warenhuis

    06-08-2010, 23:35 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontdek rusland per fiets

    RussischetourclubDe website van de Russische 'Fietsersbond' geeft u informatie over fietsen in Rusland en bevat zelfs een Nederlandstalig deel. Officieel heet de organisatie Russische Fietstour Club (Russian Cycle Touring Club, afgekort: RCTC).  Ze organiseren onder meer een 12-daagse fietstocht langs de Wolga.

    Informatie en ondersteuning
    De doelstelling van de organisatie is het geven van informatie over fietsen in Rusland en het bieden van ondersteuning aan buitenlandse fietsers in Rusland. Sinds 2004 zijn ze lid van de Europese Federatie van Fietsersbonden. De Russian Cycle Touring Club organiseert ook dit jaar een 12-daagse fïetstocht langs de Wolga. De tocht wordt speciaal voor buitenlandse fietsers georganiseerd. Dit jaar wordt de tocht gefietst tussen 30 juni en 13 juli.

    Gouden Ring
    Deze internationale 12-daagse fietstour langs de Wolga, de zogenaamde Gouden Ring (Zolotoje Koltco) van Rusland, vindt plaats in de regio ten noordoosten van Moskou en is de meest populaire toeristische route in het hart van Rusland. De reis voert onder andere langs de oude Russische steden: Vladimir, Sudal, Yaroslavl, Kostroma en Uglich. Deze steden zijn bekend vanwege hun historie en mooie architectuur. U kunt kennis maken met het schitterende platteland, met kerken, kloosters, kremlins en musea. De culturele rijkdom van Rusland vindt u namelijk niet alleen in de grote steden zoals Moskou en St. Petersburg. U kunt deze fietsreis maken per bus/auto, en/of deels per fiets onder begeleiding van een Engelstalige gids. Het is een prachtige reis langs de belangrijkste bezienswaardigheden. U rijdt langs de Wolga (350 km).

    Moskou
    In Moskou hebt u 2 overnachtingen. U kunt desgewenst langere tijd in Moskou blijven aan het eind van de reis. De fietstoer begint vanaf de stad Rostov (200 km ten noorden van Moskou) en eindigt in Vladimir. Tijdens de fietstocht kunt zelf uw snelheid en de af te leggen afstand tussen de steden bepalen. Bovendien kunnen eventueel kinderen u volgen in een bus. U fietst in 10 dagen ongeveer 650 km.

    Twee varianten
    U kunt kiezen uit twee varianten:
    - In de 'Avontuurtour' kunt u overnachten in jeugdherbergen of hostels. Een maaltijd wordt dan op een kampvuur gemaakt. Er is traditioneel een 'Nationale Maaltijddag', waarin mensen uit de verschillende landen zelf iets speciaals koken voor de groep.
    - In de 'Luxe tour' overnacht u in goede hotels (alles inclusief).
    Kortom, een bijzondere tocht in een voor de meeste van ons onbekend land met hartelijke mensen.

    Link
    * Nadere informatie: Website van de Russische Fietstourclub

    06-08-2010, 23:06 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Annick
    Annick VDK uit Knokke : deelneemster Brugge-Moskou, air hostess maar ook model.
    Enkele foto's uit het blad van de wielerfederatie.



    06-08-2010, 22:47 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.je fiets beschermen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens transport met het vliegtuig gebeurd het regelmatig dat de fietsen beschadigd aankomen.
    De fiets goed verpakken in bubbelplastiek en intapen helpt veel.
    Zeker het stuur goed inpakken en beschermen.
    Pedalen afbreken en het versnellingapparaat demonteren. Deze laatste met wat plakband aan de binnenkant van het achterframe vastmaken.
    Het belangerijkste is de fourches beveiligen met speciale tussenstukken.
    Bij de fietsenhandelaar normaal gratis te verkrijgen.
    Indien niet dan pik je de veegborstel van moeder de vrouw en zaagt daar de gewenste stukken uit.
    Met enkele vijzen en plaklint kan je zelf je frame beveiligen.

    06-08-2010, 12:42 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belarus hotel te Minsk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3 StarWit-Rusland Hotel , Minsk

    Het 3-sterren Hotel Wit-Rusland , gerenoveerd in 2001 en is gelegen in het centrum van Minsk , biedt Western Standard 3-sterren accommodatie en is dicht bij metrostation Niamiga . Het hotel is gelegen op een schilderachtige oever van de rivier en Svisloch is slechts vijf minuten lopen van het historische oude stad .

    05-08-2010, 22:07 geschreven door charly

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus hotel Horizont
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hotel Horizont ( Baranovichi )

    82, Sovetskaya str.

    Locatie: Stadscentrum

    Gelegen in het centrum Baranovichi . Gebouwd in 1979. 9 verdiepingen. Lift . 136 kamers . Kamertypes : suites , standaard een-en tweepersoonskamers . Afstand tot: Baranovichi Centralniye - station - 2,5 km; Baranovichi Polesskiye - station - 2,5 km ; Busstation - 2,5 km.

    Diensten : Round-the - uurs service , parkeren, garderobe , wisselkantoor, reizen & excursie bureau, kapper. Restaurant, bar , snackbar .

    05-08-2010, 21:25 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wisselkantoor
    Hotel Belarus te Brest
    Gelegen in het centrum van Brest , aan de oever van de rivier Mukhavets . Gebouwd in 1971. 7 verdiepingen. Lift . 164 kamers. 240 plaatsen . Kamertypes: 11 suites , standaard en luxe een-en tweepersoonskamers . Afstand tot: Brest- Centralny station - 2,5 km ; Busstation - 2,5 km.

    Diensten : Round-the - uurs service , parkeren, garderobe , wisselkantoor, reizen & excursie bureau, boekingskantoor , postkantoor, kapper. Restaurant, cafe, bar . Casino.

    In het wisselkantoor van het hotel kan men eventueel roebels aankopen.

    05-08-2010, 21:20 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste briefing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Beste  Vrienden,
     
     
    De samenkomst was een aangenaam weerzien. Willy leidde ons tot bij Walter Godefroot ,die het goed vond .
    Annick , Tino, Johan en Michel waren verontschuldigd.
    Intussen is het aftellen begonnen en het vertrek nu heel dichtbij. Laat ons hopen dat de bosbranden  tot het verleden behoren als we op 1 september Moscou binnenrijden. Intussen heb ik nog druk e- mail verkeer met de Ambassades in Minsk en Moscou  om zo weinig mogelijk problemen te hebben.  Zij werken volledig mee. Maar ik zie het samen  met jullie  wel zitten
     
    De meeste kaarten van  Anva Sport zijn geregeld ,waarvoor hartelijk dank. 1470 euro tot op heden. en wie een stukje met ons wil meefietsen  moet 5 euro betalen, het is ten slotte voor een goede zaak. Wie nog wil regelen kan bij het vertrek of overschrijven,waarvoor dank. 
    ik heb al vijf kartonnen dozen voor diegenen die met het vliegtuig terugkeren  met hun fiets. wie nog niet binnebracht kan dat doen eventueel naar mijn huis brengen (  het beste, want de volgwagen  zal vol zitten. Paul Viaene bracht de beloofde Alpro drankjes binnen,
    hartelijk bedankt voor zijn dochter Heidi.
    Voor het laden  alleen een grote sportzak  ( mijne is 70kg -lliter)   inhoud maximum 20 kg mag wat minder, spatborden hoeven niet ,ik neem toch een kleintje mee.Twee kleine sportzakken kan ook. Een heel klein zakje ( met het hoogst nodige , regenjasje,,zonnekreem,
    een paar reservebandjes, apart van de grote sportzak ( ligt in de aanhangwagen.De sportzakken in de VW Transporter worden niet aangeraakt tijdens de rit. Bij regenachtig weer steken we het regenmanteltje in de achterzak van onze trui.
    Documenten douane worden ingevuld in Warschau ( hotel Hetman.)
    Er is water mee aan boord .Als het water drinkbaar is kunnen bidons gevuld worden in hotel ( tijdswinst)
    Naast Alpro en water is Aquarius en Coca te verkrijgen ( gekoeld ) tegen 1 euro .( vrijblijvend) maar een groot succes in Brugge-Mont Ventoux. Gelieve 5-10 of 20 tickets op voorhand te kopen bij vertrek op Het Zand.( tijdwinst) waar we tegen 7U40 vertrekken naar de Burg.
    We verzamelen vanaf 6U45 op Het Zand. Gelieve op tijd te komen  om sportzakken te laden. Wagens van familieleden kunnen meerijden naar de Burg, waarna onmiddellijk na het vertrek moet weggereden worden. Wij hebben uitzonderlijke toelating om er tijdelijk te parkeren( Op Het Zand als op de Burg)Ik neem 6 wielen mee twee voorwielen ,4 achterwielen, 9 en 10 speed).Tino zorgt voor gereedschapskoffer..
     
    In Brugge-Mont Ventoux had een deelnemer pech, met een  Orbea fiets, ,patte van derailleur gebroken  en de auto in. Ik heb Danny gedepaneerd met mijn fiets, intussen gekeken voor een dealer ...op 70km x 2 - 140km drie -vier uur. verloren maar situatie voor Danny gered en ik weer op de fiets.Mijn volgelingen waren wel wat misreden, maar uiteindelijk einde goed alles goed. Vertrokken om 8.00 u bereikten we om 18U40 het hotel. Het lekkere eten maakte veel goed.  Conclusie. In Frankrijk lukt dat nog, maar het zelfde geval in Polen of Rusland moet je normaal de auto in. Ik heb een reservefiets bij om dit eventueel op te vangen ( een oude, maar ik heb er nog de Ventoux mee opgereden vorig jaar, en wie nog een stapje verder denkt ( vrijblijvend) brengt een patte mee van zijn fiets ( vragen aan je fietsenmaker in bruikleen, moet kunnen), want ieder fiets verschilt en een hele fietswinkel kunnen we nu ook niet meennemen. En in het slechtste geval mag iemand mijn fiets ook nog gebruiken., maar ik wil er wel mee op Het Rode Plein staan . Hopelijk is de ' smog' = rook dan verdwenen.
    Wat euro's wisselen in Pools geld is aangeraden ( kleine persoonlijke uitgaven, ik denk aan 50 - 100euro) Ik zal er wat meer meedoen maar dat is dan voor aankopen van bevoorrading voor de groep( aanvulling )
    Paul zou vandaag roebels ophalen bij ING Bank ik informeer wel even of roebels ingevoerd mogen worden.
    Pinnen kan in Polen,Wit-Rusland en Rusland .
    Heb ik iets vergeten, wellicht is er altijd iets, laat het me weten.
    We rijden gedisciplineerd, respect aan de grens in Rusland, dag per dag , korte evaluatie met één doel : allen zonder ongevallen het Rode Plein bereiken als echte vrienden voor het leven. Het worden lange dagen, hopelijk hebben we wat wind mee van tijd tot tijd en worden we gespaard van veel  en langdurige regen ..
    Hierbij de min of meer exacte wegwijzer van onze avontuurlijke tocht. 
    Wie het vergeten was gelieve het 3de voorschot-saldo) van 1000euro over te schrijven.
     
    groetjes.

    03-08-2010, 16:34 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krantbericht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met de fiets naar Moskou,

    Roland Hurtecant is klaar met zijn huiswerk voor de eerste trip tussen Brugge en Moskou. Alle vergunningen zijn er, negentien sportievelingen zijn ingeschreven en de truitjes, met belfort en Rode Plein netjes verenigd, zijn klaar. Vanaf 15 augustus gaat het in 18 etappes en in 3.000 kilometer naar Rusland.

    Roland Hurtecant zal in Brugge altijd vereenzelfdigd blijven met Brugge-Mont Ventoux, de trip die hij 36 jaar organiseerde. De man is 70 jaar intussen en realiseert met een trip naar Moskou een droom van 20 jaar geleden.

    "Ik ben destijds toen het idee rijpte, zelfs Russische taalles gaan volgen", zegt de man, die net over de Oost-Vlaamse provinciegrens woont in Aalter.

    Geen vermaakuitstapje

    "Toen bleek echter dat de problemen om door het ijzeren gordijn te breken zo groot waren en dus heb ik dan maar de zaak afgeblazen. Het was uiteigenlijk Kris Heyerick uit het Oostvlaamse Grammene(Deinze) die me opnieuw over de streek trok om het er toch op te wagen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het aanvankelijk niet zag zitten. Maar met de medewerking die ik krijg van de wielerfederatie uit Moskou, hoop ik op een goede afloop. Dit is geen vermaakuitstapje. De wegen in Polen en Rusland zijn niet wat ze hier zijn, dus iets dikkere banden zijn zeker op hun plaats", legt de wereldreiziger uit.

    Belediging

    "Ik ben ook blij met de medewerking van Filip Vandenbroele, Bruggeling en consul in Minsk", zegt Roland tevreden.

    "In Wit-Rusland en Rusland heb je veel documenten nodig. Dat is nu eenmaal zo. Een klein document niet in orde en de volledige reis kan in duigen vallen. Ik raad Roland en zijn gezelschap ook niet te lachen of te grappen aan de grens. Dit wordt als een belediging beschouwd", waarschuwt de consul. Hij zal hen ontvangen op de kanselarij in Minsk en er is ook een ontvangst gepland op 3 september op de Belgische ambassade te Moskou.

    Opmerkelijk trouwens; onder de 19 deelnemers is er ook een vrouw; de 34-jarige Annick Vande Kerckhove uit Knokke-Heist. "Zij is een oud leerlinge van mij en nu airhostess bij Brussels. Voor de volgwagen heb ik een Nederlandse ex- vrachtwagenchauffeur gevonden, die al 25 keer in Rusland is geweest.

    Ik sta te trappelen om te vertrekken", zegt Roland Hurtecant.

    02-08-2010, 22:29 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle ritten dag per dag



    Brugge- Moscou ( -3000km)….15 aug -4 sept. ( 7 sept.) 3000km

    1 Brugge- Kasterlee ……………………… .180km 15 augustus.

    2.Kasterlee –Lüdingshausen ( D ) 208km 16 augustus.

    3.Lüdingshausen – Hameln…( D)…………… .158km 17augustus.

    4.Hameln – Magdenburg(Haldensleben)D……………….186km 18 augustus..

    5 Magdenburg – ( Mittenwald) (D) ………… 158km 19 augustus

    6.Mittelwalde – Szczoniec. PO 198km 20augustus

    7 Szczoniec – Poznan (Po) 130km. 21augustus.

    8 Poznan –Kutno PO 203km 22 augustus .

    9 Kutno - Warschau PO 133km 23 augustus .

    10 Warschau - Siedlce. PO 110 km 24 augustus.

    11 Siedlce – Brest – formaliteiten ( BelarusW-R) 126km 25 augustus.

    12 Brest- Baranovichi ( BE) 200km 26 augustus.

    13 Baranovitchi – Minsk. (BE) 155km 27 augustus.

    14 Minsk – Orsha ( BE) 243km 28 augustus.

    15 Orsha – Smolensk. (R ) 114km 29 augustus;

    .

    16.Smolensk –Viazma ( R) 165km 30 augustus

    17 Viazma – Svenigorod ( R) 190km 31 augustus.

    18 Svenigorod- Moscou ( R) 80km 1 september.

    19 Bezoek Moscou; 2 september

    20Bezoek Moscou. ( terugvlucht.) 3september 21 Terugvlucht en terugkeer met de VW Transporter; 4 september

    minibus. 5 september

    23 terugkeer VW Transporter (aankomst in Bellem) 6 september

    24 thuiskomst. met VW Transporter. 7 september.

     

     

     

     

    .






     

    02-08-2010, 00:00 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto van fiets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Beste,
     
     
     
    Zaterdag 31 juli zien we elkaar wellicht. Gelieve een foto mee te brengen van jullie fiets ( die  is vooral bedoeld voor de fietsen die over de weg teruggebracht worden) .  Deze e- mail is voor hen bestemd. De douaneformaliteiten  aan de russische grens
    kunnen hiermee vergemakkelijkt worden. De Belgische douane- attaché te Moscou de Heer Raes heeft ook richtlijnen gegeven en een paar documenten moeten ingevuld worden.
     
    Ook de overige deelnemers  in CC worden verwacht om doumenten in te vullen  vermeld op de website.
     
    vgr. Roland

    27-07-2010, 21:49 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag om 13:00 uur aan café Den Hert te Bellem.
    Samen fietsen en daarna laatste vergadering en invullen documenten.
    Vergeet niet te storten of breng 1.000 euro mee voor de derde aanbetaling.
    De steunkaarten van ANVA sport kunnen zaterdag eveneens betaald worden.
    Indien mogelijk de truitjes van Brugge-Moskou aantrekken aub.

    26-07-2010, 22:29 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mailtje van Roland
    Dag Jean,
    ik licht je persoonlijk in dat de 36e uitgave goed geslaagd is, mooi weer, goede voeding( hotels ) en mooi weer, amper 3 lekke banden.l
    heeft wel niets te maken met Brugge-Moscou, maar je was erbij toen we vertrokken ,waarvoor dank voor je aanwezigheid.
    Alvast bedankt voor je goede tips op de website voor Brugge-moscou..
    Wat zaterdag betreft om 1 uur aan de Hert zullen we de rit beperken tot 50km omdat we documenten moeten invullen . De douane -attaché heeft bepaalde richtlijnen gegeven voor de terugkeer vooral van de fietsen, waarbij de douaneformaliteiten goed moeten vervuld worden . Gewoon vermelden op de website dat iedereen (die niet op reis is aanwezig wil zijn. Ik probeer zoveel mogelijk te laten invullen na samenspraak met filip Vandenbroele ( donderdagnamiddag) De Passengers (of Custom declaration dient ingevuld.
    en de Declaration of unaccompanied luggage ( inzake de fietsen die meekomen over de weg ) dient ingevuld op een russisch document door vergelijking met een in Google 'Nederlans vertaald document .(Nederlands met haar op natuurlijk ,maar beter dan je blind te staren op onverstaanbaar russisch).
    VGR roland.

    26-07-2010, 22:18 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitte=veel drinken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste dagen en zelfs weken is het in Duitsland, Polen en de beide Ruslanden erg heet geweest. Temperaturen van 30 en meer graden warm.
    Deze gegeven temperaturen zijn altijd gemeten in de schaduw.
    Het is nog wel een kleine maand eer we door die streken gaan fietsen en het klimaat kan nog vele bokkesprongen maken, maar het is een  feit dat het zeker in Polen , Belarus en Rusland in augustus goed warm kan zijn.
    Wie warm zegt moet ook rekening houden met warmteonweders.
    Ik ga toch maar uit voorzorg een petfleshouder monteren.
    Deze alu-houder kost niet veel en kan alle grote petflessen aan.
    Mijn gewone drinkbus gebruik ik dan om water en dorstlesser te mengen.

    19-07-2010, 16:12 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat neem ik mee?

    Wat ik zeker meeneem op mijn BM fietstocht is een waterdicht hoesje om op mijn borst te dragen. Daarin stop ik zeker belangerijke zaken zoals; Identiteitskaart en internationale pas, een lijstje met belangerijke telefoonnummers uit mijn gsm-telefoonboek en de gsm nummers van de ovirige deelnemers en van Guus, bankkaart en visakaart, attest van verzekering en van de Russische ziekenzorg, adressen en telefoonnummers van de hotels waar we zullen logeren, email-adressen van thuis, enz....

    Niet vergeten - niet meer dan 20 kg meenemen.
    Alles samen is dat vlug 400 kg in ons busje + voeding en water+ reservemateriaal en eventueel enkele extra passagiers.

    Ik zet mijn reistas reeds klaar en iedere keer als er iets opduikt wat mee moet kan ik het dan toevoegen.

    Zeker mee nemen: Fietskledij en schoenen, schoenen en aangepaste kledij voor op het vliegtuig en in onze vrije tijd. Persoonlijke medicatie, een reserve bril, oordopjes, foto of filmcamera met de nodige reserve baterijen, geheugenkaartje en zeker een kabeltje om de foto's naar mijn computer te transferen, gsm met lader, fietsdoos of zak voor de deelnemers die de fiets terug laten overvliegen, sleutel om de pedalen af halen en een umbracosleutel om het stuur los te zetten , een rolletje plakband en enkele stukken bubbelplastiek, persoonlijke sportvoeding, 3 binnenbandjes, regenjasje, fietshelm met petje of bandana, zonnekreem, scheergerief,enz.....

    Bijlagen:
    valies.bmp (28.4 KB)   

    18-07-2010, 00:00 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien wielrenners voor Brugge-Mont Ventoux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor het stadhuis van Brugge werd gisterenmorgen het startschot gegeven voor de klassieker voor wielertoeristen, de 36ste Brugge-Mont Ventoux.
    Dit jaar nemen er tien renners aan deel. Deze klassieker telt negen ritten, goed voor 1.350 kilometer. Op 23 juli wordt de Mont Ventoux beklommen. Voor organisator Roland Hurtecant zal het de 151ste beklimming zijn van de reus van de Provence.
    "Ik zal het grootste deel van de klassieker meerijden want het is voor mij en enkele andere deelnemers een goede training voor Brugge-Moskou, die vanaf 15 augustus voor de eerste maal gereden wordt over ruim 3.000 kilometer en drie weken. Voor dit bravourestukje hebben zich 19 renners ingeschreven", zegt de organisator

    16-07-2010, 18:52 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!