Kook de broccoli beet gaar, giet af en doe het in de oven schaal, verdeel er een blikje ragout over heen en strooi daar wat geraspte kaas over, even in de oven tot de ragout warm is en de kaas gesmolten. Je kan er aardappel puree of rijst bij eten!!
Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen, halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 minuten meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 minuut meebakken. Sojasaus en 3 eetlepels water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst. Tip: Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs, prei of bleekselderij.
ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat water en half bouillonblokje erbij.
Brocolie met fusilini en kip erdoorheen is heerlijk. Eerst brocolie en fusilini koken en de kip in de oven.Kip plukken en bij de afgegoten brocolie en fusilini doen. Lekker en gezond
Broccoli koken Roux maken: 25gr boter smelten 15 gr bloem erbij beetje bruin laten worden dan Beetje voor beetje blijven roeren 350ml warme melk erbij. Scheutje melk ff bakken tot een bol volgende scheutje tot dit een dikke saus is. 200 gr jonge kaas erdoor. (Saus te dik melk erbij) En peper naar smaak.
Je kunt erg variëren met deze saus. Beetje mosterd erbij is mosterd kaas saus. Of ham erdoor.
Als de broccoli in de aabieding is is deze ook lekker. Vegarecept: pasta (goedkoopste)koken en broccoli erbij zodat het meekookt, melk in pan warm maken, knoflookteentjes erbij, flink wat versgemalen peper, creme fraiche bij melk toevoegen en blauwschimmelkaas (de goedkoopste driehoekjes van 0,79) in stukken toevoegen totdat het gesmolten is. Bloem toevoegen zodat de saus goed bindt en de broccoli toevoegen. Garneren met geraspte kaas
Dit recept komt van Praktijk Sorghvliet Kindertherapie
Wat dacht je van een heerlijk koude bietensalade? De bieten raspen en met een blikje vis mengen (heel goedkoop) , wat mayonaise erdoor en heerlijk smullen met een geroosterd broodje of gebakken aardappeltjes.
sla maken van 500 gr gekookte bietjes,1 appel ,zout,peper ,3 el olie ,3 el azijn en 2tl mosterd.Op bord beetje veldsla,daarop bietjes,wat uitgebakken spek en gehakte walnoten
De ui pellen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen en met een beetje zout koken. Bij verse bietjes, alle bietjes in de schil koken. Daarna pellen en de helft raspen. Bij voorgekookte bietjes de helft raspen en warm maken. (De andere helft gebruikt u voor bietjessalade. In dat gerecht snijdt u de bietjes en 1 appel in blokjes.)Het gehakt in een braadpan met een beetje boter en gehaktkruiden rul bakken. De gesnipperde ui toevoegen en lekker bruin bakken.De aardappelen afgieten en de warme bietjes toevoegen. Met een restje jus of wat bouillonpoeder en melk stampen. De stamppot op een bord scheppen en het gehakt met ui mengsel hierover verdelen.
Gare bietjes raspen. Rundergehakt met kruiden die je gewend bent voor een gehaktbal rullen. 2 gesnipperde uitjes erbij. Van aardappels een pure maken met wat boter melk en Noodmuskaat. Ovenschaal invetten Laag gehakt erin puree erop en bietjes erop. Laagje kaas erover en 15- 20 min in de oven 200gr. Als je de bietjes eerst warm maakt kan het ook in de oven maar dan tot de kaas gesmolten is.
Uien fruiten in olijfolie appel en bietjes erbij en even lekker warm maken ongeveer 10 min.
Van de aardappelen en melk met wat boter een aardappelpuree maken en daardoorheen de appel en bietjes stampen. Eventueel op smaak brengen met een beetje Noodmuskaat.
Lekker met zelfgemaakte gehaktballen en een beetje jus.
1 ui snipperen die in een kookpan met een beetje olijfolie fruiten...gelijk daarna boven de pan de gekookte bieten raspen of wat je wil...dan langzaam opwarmen. Heb je nog over dan eet je ze de andere dag koud met een beetje slasaus erdoor..sla en geb.aardappeltjes en een stukje vlees...heerlijk.
Gebruik voor 4 personen: 500 gram bietjes en 1 (grote) appel. Kook rauwe bietjes 3 kwartier in de schil, af laten koelen en pellen. Voorgekookte bietjes zijn klaar om te beginnen. Snij de bietjes in kleine blokjes, schil een appel en snij die zonder klokhuis in dezelfde kleine stukjes. Voeg 2 eetlepels azijn toe en 4 eetlepels suiker (of zoetstof), even laten intrekken (10 a 20 minuten), roeren en klaar. Erg kindvriendelijk.
"gewone gekookte andijvie": kook 800 gram andijvie, als het gaar is afgieten en 2 eetlepels Honig groentesaus tuinkruiden erdoor doen. Lekker. Voor 4 personen.
Andijvie Ovenschotel Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en kaas
Ingrediënten voor 4 personen ik doe het voor 2 personen dan de helft van het vlees en aardappelen.
•500 gram andijvie, gesneden 500 gram runder gehakt, gekruid 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine) ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden 2 bakjes magere spekjes 1 groot bakje creme fraiche 3 teentjes knoflook, geperst 4 eieren 250 gr gram kaas
Hulpmiddelen Ovenschaal invetten
Voorbereiding Verwarm de oven voor op 225 graden Bereidingswijze Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen. Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor. Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.
Speklapjes,voor 2 personen,neem ik er 3 Uien,2 grote Andyvie,gesneden of zelf snijden,ong 3 ons Ketjap manis Conimex kruiden,zoals:boemboe sate,djahe,laos,koenjit,djintan,ketoembar Beetje olie Stukjes speklappen in olie,daarna uien erbij bakken,dan uit losse hand kruiden erop,smoren in ketjap,en dan de andijvie daar zacht in laten worden Lekker met rijst, eet ze
1 1/2 kg andijvie 20 gr. boter 15 gr. bloem 2 dl melk scheutje koffieroom
-------------------------------------------------
Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10 minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor. Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.