NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Blog FIETSMAKKERS
WIELERTOERISME : Mens Sana in Corpore Sano

Foto
Weersverwachting
Bilzen
Meer weer in Bilzen
Inhoud blog
 • Schinnen
 • Nieuwjaar 2018
 • Vrolijk Kerstfeest
 • Ter Dolen rit
 • MTB rit op de Teut
 • Flemalle
 • Naar Budel Jandorie..
 • T T L Schoonbeek
 • Drieslinter
 • Aubel
 • Postel
 • dagtrip naar de Rurhsee
 • 2 daagse Blankenberge
 • Kornelimunster in Duitsland
 • Banneux
 • Neuville En Condroz
 • Ubach Palenberg in Duitsland
 • Froidthier naar Aubel
 • Qbike bij Ivanov
 • Bloesemtocht classic 2017
  Zoeken in blog

  Nieuws Sporza
  Nieuws HBVL
 • Kinepolis in Hasselt stuurt klanten naar huis wegens stroompanne
 • Vuur bij Floralife in Hasselt flakkert weer op
 • Voerenaar Lieven Stassen is IT-topman bij technologiereus Atos: “Supercomputers om aantal dierproeven te verminderen”
 • Opnieuw zomerse maatregelen door aanhoudende droogte: geen auto's wassen in Wallonië en sproeiverbod voor gewassen in Nederland
 • FOTO. Machtige wachterlopen worden kronkelende bergrivieren door droogte
 • Herfstsportkampen
 • Verdeling postjes zorgt voor interne strubbelingen in Sint-Truiden
 • VIDEO. Vliegtuig landt perfect op autosnelweg en rijdt tussen de auto’s
 • VIDEO. Politie zoekt drugslabo in villawijk in Lanaken
 • Afbraakwerken in Beringen centrum hebben veel bekijks
  06-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sponsorrit 1 rit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo  fietsmakkers,

  “Hier heb ik echt naar uitgekeken” hoorde ik enkelen zeggen deze morgen in de Afi.

   Op enkele leden na die nog ergens op de skilatten staan, stonden we met 33 leden te trappelen om uit de startblokken te schieten.


  Franco als baancap bijgestaan door Emidio, kregen de eer om de groep naar de verschillende sponsors te loodsen in en rond Genk.

  UCI regels of niet, wij hadden vandaag allemaal onze oortjes bij, rood van de kou weliswaar want het thermometer-streepke wees amper 2 °C, die met grote oren leken net autostoplichten.(vangen ook meer wind)


  Op pad gaan met een grote groep is ook meer opletten en geconcentreerd fietsen om valpartijen te vermijden. Daarom is bruusk uitwijken en rem manoeuvres zeker hier niet ideaal!

  Als eerste sponsor brengen we Janssen fietsplezier (fietshandel Genk) een bezoekje. Ik vraag aan een toevallige voorbijganger of die ons een foto wil maken, maar blijkbaar heeft die bereidwillige kerel op het verkeerde knopje gedrukt, met als resultaat geen foto!


  Als de groep terug vertrekt blijkt dat Nootje met een probleem zit,”mijn fiets die doet raar!”. Dadelijk wordt de bike aan een strenge check-up onderworpen door onze fietsmechanieker Palm en het verdikt is niet mals, het frame is door en door gebroken! Rest er niets anders dan in de volgwagen te gaan zitten langs Tonino onze vaste bestuurder van dienst. Hoeveel kilowatt power heeft die Nootje uit zijn kuiten geperst? Mienkieja!


  Op naar de volgende sponsors in Opglabeek ,
  : Rus Tony (amusementsspelen) en wat verder Creyns (bouwmaterialen).Paesen (bouwmaterialen) De laatste in de rij is Selezione Vini Italiani (wijnhandelaar Zonhoven) ook hier werd er een foto gemaakt .


  Na 3 lekke banden en een gebroken frame komen we terug aan  in de Vennestraat.

  In de Afi werd er nog stevig verbroederd met Leffe en cappuccino samen met Marc Dufour die ons zat op te wachten!

  Proficiat aan iedereen en vooral aan de 2 baancaps van dienst, Franco en Emidio.

   

  Ritgegevens

  33 leden

  55,50 km – 24,4 km/uur – 141 Hms (Garmin van  Giorgio)

  3 x lek gereden

  En een gebroken frame!

  klik op de foto's om te vergroten

   Creyns tony russ SVI de anciens Pieke & Pino Palm & Rik Tonino
   Paesen 
  tot de volgende rit


  06-03-2011, 00:00 geschreven door Gino
  Reacties (5)
  04-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.via Epen naar 3 landenpunt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo  fietsmakkers,

  Niet Epen of de Voerstreek, maar Vaals Drielandenpunt is onze bestemming geworden vandaag.
  Met 4 man : Franco,Enzo,funbiker Luc & Gino.


  ’t Was frisjes en de zon heeft ons de ganse rit vergezeld.

  Om 10 uur in Zutendaal aan de kerk waren alleen Enzo en Franco op de afspraak.

  Met z’n vieren fietsen we richting Maastricht naar de Bemelerberg. De wind was vandaag niet zozeer nadrukkelijk aanwezig zoals vorige dagen maar toch, hij was goed voelbaar.

  Na de Bemelerberg dalen we de Ingberg af naar het centrum van Gulpen om dan aan de Koning van Spanje te beginnen. “Vanwaar die naam”vroeg Luc zich af, de Koning van Spanje, deze naam dateert uit de Tachtigjarige Oorlog. De Spaanse koning zou toen enige tijd de heuvel bezet hebben.(wikipedia)


  Op de top slaan we links om de steile IJserbos te dalen en vervolgen onze weg naar (tot dan nog )Epen. Franco die gisteren donderdag nog een 130 km zwaar had gefietst, kreeg niet genoeg en stelde voor om van Epen naar de Drielandenpunt te fietsen “nu we toch in de buurt zijn…”)

  Nu moet ik eerlijk bekennen dat Vaals voor mij zeker niet de geliefkoosde plek is om naartoe te fietsen, dat ligt mij gewoon niet!, zit het tussen mijn oortjes(wij hadden die wel bij) of wat ik weet het niet. Maar soit, geen spelbreker zijn dacht ik en niet zeuren en verder stoempen, maar dan wel op mijn eigen tempo overal naar boven. Na veel getrek en gesleur aan mijn stuur komen we eindelijk aan en gaan dadelijk voor een koffie met taartje. We hadden nog maar aan de koffie geslurpt of zie daar komt Cyriel met Maria en nog een fietsmakker binnen. Na wat gebabbeld te hebben nemen we afscheid en vervolgen onze weg, maar eerst vraag ik aan een Duitse toerist of die --
  ons een fotootje wilde maken “ja, sicher mach  ich das” danke schön “

  De afdaling net na het vertrek, was een jas of twee kouder dan de klim zelf.

  In volle vaart knallen we naar Valkenburg,Franco die nb met”dikke benen” zat nog van gisteren stormde richting Ubachberg met ons in de  slipstreem. Wat geeft dat als hij met goeie benen zit? Net voorbij Valkenburg voel ik dat mijn lampke begint te flikkeren, das nie goe denk ik bij mijn eigen en tis nog ver tot Groothertogdom Beverst. Alweer dezelfde fout, niet genoeg gegeten en zeker bij koude temperaturen verbruikt men meer energie.

  In Elsloo heb ik een ultieme poging gedaan om een wafel binnen te duwen, die dan toch gelukkig heeft geholpen vanaf boven op de Salamanderhelling in Maasmechelen.

  Hier nemen Luc en ik afscheid van Enzo en Franco. Gelukkig voor mij is nu de wind mijn bondgenoot en helpt mij nog in extremis goed thuis te geraken.

  Toch nog een mooi ritje naar die kl… Drielandenpunt.

  Enzo,Franco en Luc bedankt, het was voor mij een (z)waar genoegen. Ik denk dat ik ook enkele kratjes rode bietensap ga uitdrinken of bij dezelfde slager als Contador mijn vlees kopen!

  Ritgegevens

  4 man

  Ik had 132 km-25,1 km/uur – 1007 Hms.

  tot...en de groeten  04-03-2011, 00:00 geschreven door Gino
  Reacties (4)
  02-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start wielerseizoen 2011
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo  fietsmakkers,

  Zondag 6 maart om 9 uur stipt wordt het startschot gegeven voor het fietsseizoen 2011.

  Franco als baancap, zal met een ritje van 60 km, ons kris kras doorheen Genk en omstreken loodsen. In deze eerste rit brengen we een blits bezoekje aan enkele sponsors waar we dan ook de gelegenheid nemen voor een foto-shoot . We steken even de gemeentegrens over om in Zonhoven onze sponsor “wijnboer” Etneo Tony een bezoekje te brengen.

  Dus AFI Azzurri makkers, zeker niet vergeten om naar de kapper te gaan en gladgeschoren aan de start te verschijnen.  Niet vergeten dat veiligheid boven alles staat!

  Jullie racefiets moet zeker in orde zijn! Een flinke poetsbeurt mag ook wel

  Geen helm = niet vertrekken !!!


  Glad geschoren en de haartjes mooi geknipt en gekamd aan de start
  (geen haar? Niet te fel opblinken ivm weerkaatsing van de flash! )


     02-03-2011, 20:42 geschreven door Gino
  Reacties (1)
  01-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aubel met Enzo en Luc
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo Bloggers en fietsmakkers
  verslag geschreven door Enzo, waarvoor dank!

   

  Het wil maar niet zachter worden  maar fietsen doen we wel kou of gene kou . Vandaag afgesproken aan de brug van Zutendaal met Gino voor een ritje naar Aubel.

  Eenmaal aan de brug zag ik dat Luc er ook stond ,geen probleem ,Luc is altijd welkom een toffe gast . Via het kanaal fietsen we richting Kanne met de wind een beetje in het voordeel en dat voel je want het voelt lekker aan. Plots beslissen we om ons rijstaartje in Linkx te kopen bij een plaatselijke bakker die we ondertussen al goed kennen ,want voor 1.40 euro heb je al een ferme rijstaartje. Van daaruit is het richting Richelle ,een mooie helling maar niet voor Luc hij houdt er niet van en vertelt ons dat als hij gaat fietsen de hellingen niet gaat opzoeken , ieder zijn ding dat lijkt mij logisch.

  Eenmaal boven is het dalen naar Dalhem een mooi pittoresk dorpje, eentje met nog een echt kasteel. Via Warsage maken we ons op voor La Heydt dit is al een serieuze helling eenmaal boven gaat het nog voor ongeveer 3 km vals plat, dat kan wel tellen zeker als je daar tempo begint te maken.

  Een hele verademing als we nu echt de top bereiken want ik verzeker u dit is er een om u tegen te zeggen.Nu is het richting Saint Jean- Sart mooie afdaling tot halfweg  Val Dieu en Aubel . Nog een paar kilometers vals plat en daar is Aubel , het is er druk want iedere dinsdag is er markt en meestal is het cafeetje waar we ons koffie drinken ook overvol. Even zoeken en ja hoor we vinden nog een leeg tafeltje. Na de koffie en rijsttaart is het dadelijk omhoog om zo via de voer terug te keren naar het kanaal. Met de wind in het nadeel wordt het stoempen, maar goed dat super Luc in vorm is want hij neemt de kop voor zijn rekening waarvoor dank.

  Moe maar voldaan bereiken we terug het vertrekplaats en hier scheiden onze wegen ,Gino en Luc richting Bilzen en ik naar Genk.

  Het was een leerzame  en vooral een mooie rit met prachtige uitzichten en nu op naar de volgende

  ritgegevens
  Funbiker Luc, Enzo en Gino
  118 km - 791 Hms

  De Funbikers hebben een dikke kluif aan Luc in de nieuwe blitse outfit!

  Probleem die mannen hebben met vrouwen? (natuurfoto v/h jaar)

   
  tot...en de groeten  01-03-2011, 00:00 geschreven door Gino
  Reacties (2)
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per week
 • 08/01-14/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
  Te Koop
 • IBood
 • Kapaza
 • 2de Hands
 • Dagelijkse koopjes
 • FIETS KALENDERS
 • Go Cycling
 • Fietspromo
 • GEZONDHEID & CONDITIE
 • Testen
 • Trainingsadvies
 • Blessurewijzer
 • Hoogtetraining & Voeding
 • SPEL
 • Redsquare
 • Quizplezier
 • Auto parkeren
 • Fietsvakantie
 • Blog als favoriet !
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  ida
  blog.seniorennet.be/ida

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!