Hallo fietsmakkers,
Met 6 fietsmakkers werd er deelgenomen aan de cyclosportieve La Charly Gaul met vertrek en aankomst in het centrum van Echternach in Gr-H-Luxemburg.
De 6 fietsers die naar Luxemburg afzakten: Damien,Rudi,Jacky,Giorgios,Franco en ikzelf.
Er was keuze tss de 100 km met 11 hellingen op papier en nog een dozijn van de bond zonder naam. De aangekondigde 1382 hms werden er uiteindelijk bijna 1500 hms.
De 155 km met 13 hellingen en bijna 2800 hms waren een maatje voor krachtpatser Franco (32,4 km/u)
Gelukkig waren de Luxemburgse weergoden ons goed gezind en konden we de rit uitrijden zonder één spatje regen. De zon kwam zelfs geregeld piepen. Mouwstukken konden we wel goed verdragen, twas fris.
Over het parcours niks op aan te merken. Mooie landschappen en stevige hellingen goed uitgepijld overal seingevers, maar de bevoorradingen (2) trekt op geen kl....! Voor 20 € inschrijving mocht er wel wat beters op die tafels liggen. Zijn wij dan hier verwend op onze toertochten voor 4 of 5 € !
De hellingen die daar voor het rapen liggen allemaal tss 1,5 en 5 km lang en qua steiging zeer goed te doen, van 3,5 tot 6,5 % met één uitzondering met een piek van 14%. Het is op deze helling waar Giorgios bij het terugschakelen teveel kracht uitoefende op de pedalen en daardoor een gebroken spaak aan overhield. Hij constatteerde dat ook te voet deze helling lang maar vooral steil is ! Boven wachtte ons de (schamelijke) bevoorrading. Met een knik in het achterwiel kon Giorgios verder voor de laatste 40 km.
Terug aangekomen op het marktplein van Echternach konden we de rit nog eens analiseren met een "Grillwürst".
De terugtocht naar het verre Limburg werd ingezet,
Onze volgende toertocht zal op woensdag doorgaan. Zaterdag 12 sep. zal er waarschijnlijk deelgenomen worden aan de Genk-Heinsberg-Genk. Later meer hierover.
goed gedaan Giorgios !
Franco klaar voor de start v/d 155 km
van lks naar rts: Jacky Franco Damien Giorgios Rudi en Gino
ook "lange" Johan(zw gr uitrusting) gespot
de latere winnaar (eigen cat.) Erwin Bollen
|