Venkelsalade met blauwe kaas en walnoten
Nodigxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 2 venkelknollen - 1 kleine krulandijvie - 100 g rucola - 150 g harde blauwe kaas (Roquefort, Fourme d'Ambert) - 50 g walnoten, licht geroosterd en grof gehakt - 1 eetlepel xeresazijn - 2 eetlepels balsamicoazijn - 1 rode ui - 4 cl olijfolie - 3 cl walnootolie - peper en zout
Bereiding - Was de krulsla en zwier droog. - Snijd de venkel en de rode ui in heel fijne plakjes op de allessnijder en leg ze in ijskoud water met ijsblokjes. - Mix de twee soorten azijn en voeg geleidelijk aan de olijfolie en de walnootolie toe om een vinaigrette te bekomen, kruid de vinaigrette met peper en zout. - Snijd de blauwe kaas in blokjes. Meng de venkel en de rode ui met de krulandijvie, rucola en de blauwe kaas, druppel de vinaigrette over de salade.
Smakelijk
|