xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Gegrilde halloumi met groenten
Ingrediënten
2 kleine courgettes, in langwerpige plakken
1 aubergine, overlangs gehalveerd en in langwerpig plakken 1 rode paprika, in brede reepjes
8 kerstomaatjes
3 eetl. olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 theel. tijmblaadjes
250 g halloumikaas
250 g couscous
4 dl kokendhete groentebouillon ( of van blokje)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten
1.
Alle groenten in een kom doen. In een ander kommetje de olie vermengen met knoflook, tijm en wat zout en peper. 2 eetlepels van dit mengsel over de groenten sprenkelen en dan losjes door elkaar scheppen.
2.
Een geribbelde grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag heet laten worden. Grill hierin (eventueel in porties) de groenten aan elke kant in ong. 2 minuten licht geschroeid. Houd de groenten warm.
3.
Snijd de halloumi in 8 plakjes en bak ze in de grillpan aan elke kant 1-2 minuten licht gekleurd. Samen met de groenten over een schaal verdelen.
4.
Intussen de couscous in een hittebestendige schaal doen en daar de bouillon over schenken. Even omscheppen en afgedekt 5 minuten laten wellen. Het resterende oliemengsel door de couscous scheppen en serveren met groenten en kaas.
|