NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Belgische bieren + bierviltjes
Inhoud blog
 • Brouwerij Lamot
 • Brouwerij Dupont
 • Ciney
 • Chimay
 • Brouwerij Bosteels

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Foto

  Ik ben een 81jarige gepensioneerde Hoofd-inspecteur van eerste klasse -officier van gerechtelijke politie en Hulpofficier van de Procureur des Konings.  Mijn hobby's zijn vooral alles wat Antwerpen aangaat en voetbal.


  Belgische bieren
  27-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwoord

                                                          VOORWOORD

            Nu dat ons blog over het opzoeken over de naamgeving aan de Antwerpse straten, zo goed en zo kwaad mogelijk is afgewerkt, gaan we een andere uitdaging tegemoet, nl de "Belgische bieren".

            Het idee kwam van onze medewerker en freelancer Frits Schetsken, die vond dat dit een goed onderwerp was om een blog over te maken, mede door het feit dat wij in ons blog over de straatnamen de naam van café de "Kulminator" tegen kwamen op het Vleminckveld.  Een instelling die bekend staat voor het zijn verscheidenheid in bieren .

            Mede door het feit dat in het weekend van 23,24 en 25 juni op  de Antwerpse Groenplaats een hoogmis was voor bierliefhebbers met bierpassieweekend, was de link vlug gelegd en togen wij op zoek naar de nodige informatie.

                                     

            Dank zij de medewerking van verschillende standhouders, konden wij aan de nodige informatie en bierviltjes geraken.

            Tevens kregen wij in het verleden reeds de nodige steun van mijn vrienden Walter Vanhuyck en Albert Gelens, die ons vele bierviltjes bezorgden.

            Wij zullen proberen de brouwerijen en de bieren te catalogeren met de nodige informatie en eventueel met de afbeeldingen en bierkaartjes van hun produkten, ter kennis te brengen.

             Uiteraard beginnen wij in Antwerpen, met de Brouwerij De Koninck, die zal gevolgd worden door de huisbrouwerij 't Pakhuis op het Zuid.

             Wij wensen jullie een aangenaam bezoek aan ons blog en hopen dat ge iets zult opgestoken hebben van ons Belgisch bier, dat toch een wereldfaam heeft met een cultureel karakter.

                                                                                   -o-o-o-O-o-o-o-      

  27-06-2017, 00:00 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  20-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Lamot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                      BROUWERIJ  LAMOT

  In 1855 werden Charles en zijn neef Richard Lamot de eigenaars van Brouwerij De Croon en iets later kochten ze ook de brouwerij De Plein. Kort daarop fuseerden beide brouwerijen onder de naam Brouwerij De Kroon en De Plein. De vader van Charles, Minandus, bezat de Brouwerij Het Kanton te Willebroek. De vader van Richard, Johannes Baptist, bezat de Brouwerij De Rolaf te Boom.

  Hun beider grootoom en stichter was Petrus Jacobus Lamot, die al vanaf 1802 bier brouwde in Boom, als uitbater van Brouwerij De Rolaf. Hij had in 1796 de gelijknamige herberg geërfd van Petrus Lamot en Maria-Catharina Vellemans.

  Na de dood van Charles Lamot in 1906 nam zoon César Lamot de brouwerij over.

  César Lamot sloot in 1924 een akkoord met Louis Lamot, eigenaar van Brouwerij Rolaf uit Boom. De toenmalige eigenaars trokken zich terug en in 1927 kregen Louis en zoon Julien het beheer over de nieuwe maatschappij die vanaf toen Lamot Limited heette.

  Vanaf 1935 tot 1969 volgden diverse overnames.

  Vanaf 1970 maakte Lamot deel uit van de Belgische tak van de groep Bass Charrington. In 1981 werd Lamot overgenomen door Brouwerij Piedboeuf, later Interbrew, later Inbev en vanaf 2008 Anheuser-Busch InBev. Vanaf 1994 werd er gestopt met brouwen op de Mechelse locatie.

  Brouwerij Lamot is een sedert1994 gesloten bierbrouwerij in de Van Beethovenstraat in Mechelen in de Belgische provincie Antwerpen.

  De brouwerijgeschiedenis van deze locatie gaat terug tot 1627 met brouwerij De Croon

  Bron : Wikipedia. 

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes door hen uitgegeven:

   foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

  Meerdere folkloreviltjes van Lamot zijn te bekijken op mijn Facebook-album onder de naam van "Alfons Van Camp".

                                                                                    -o-o-o-O-o-o-o- 

   

  20-11-2017, 15:09 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Dupont
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                   BROUWERIJ  DUPONT

  Brasserie Dupont sprl is een Belgische brouwerij gelegen in Tourpes, in de provincie Henegouwen. De vader van Louis Dupont kocht voor zijn zoon op 6 april 1920 de brouwerij van François Rimaux samen met 10 cafés, dit om hem ervan te weerhouden naar Canada te emigreren. Omdat het huwelijk van Louis kinderloos bleef was het Sylva Rosier, de dochter van Louis’ zuster die vanaf 1943 een adviseursrol op zich nam in de brouwerij. Zij had studies brouwingenieur gevolgd te Gent. Toen Louis Dupont in 1964 stierf kwam Marc Rosier, de zoon van Sylva aan het hoofd van de brouwerij. Marc was degene die in 1990 begon met het brouwen van biologische bieren, het assortiment bestaat anno 2011 uit 6 biobieren. In 1990 kwam met Olivier Dedeyker de vierde generatie in de brouwerij. Olivier is de zoon van Marcs zuster Ghislaine. Olivier is als brouwingenieur verantwoordelijk voor de productie in de brouwerij. Marc Dekeyser, de echtgenoot van Isabel Rosier is technisch directeur. In 2002 stopte Marc Rosier met zijn activiteiten in de brouwerij.

  In 2010 bedroegen de biologische bieren 26% van het totale gamma.

  Enkele bieren door hen gebrouwd zijn : Spécial de Nouvel An, in het begin uitsluitend verkrijgbaar in de maand december. Dit bier groeide uit tot hun succesbier en is nu onder de naam Bons Voeux het gehele jaar beschikbaar.

  (Bron : Wikipedia)

  - Moinette blond, bruin en amber foto van Alfons Van Camp.- Saison Dupont - Cervesia - Mount Stout  

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Enkele bierviltjes en etiketten van de brouwerij :

  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.

                                                                                     -o-o-o-O-o-o-o-

  17-11-2017, 14:05 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciney

                                                                             BROUWERIJ van CINEY

            Wanneer Roger Demarche, geboren te Leignon op 23 mei 1931 en overleden op 3 januari 2017, ontdekte dat er zo maar eventjes 231 herbergen waren voor 4.867 inwoners van Ciney, kwam hij op het gedacht een eigen bier op de markt te brengen.

             Het bier kreeg de naam van Ciney, een sterk bier, sterker dan de kerktoren van Ciney, die op de labels van de flesjes staat afgebeeld.  Deze toren stortte in 2010 van de torenspits tijdens een zwaar onweer.

  Ciney is een Belgisch bier van hoge gisting, dat wordt gebrouwen door Alken-Maes. Het bier komt in twee varianten, blond en bruin

             Men kent Ciney blond, dat een zoete aanzet heeft, volmondig en fruitig overkomt met de fruitsoorten, peer, meloen en banaan, met alcoholgehalte van 7%.  Daarentegen Ciney Bruin fruitig is banaan en vijgen, met de smaak van karamel. 

             Het streekbier is het geesteskind van drankenhandelaar Roger Demarche uit Ciney, die het aanvankelijk liet brouwen bij Bt-Saint-Guibert.  Op 23 juni 1978 werd voor het eerst een "Cuvée de Ciney" Brune getapt in café Rubens onder de kerktoren van Ciney. Het bier werd oorspronkelijk enkel op vat afgevuld.

            Wegens het grote succes wordt in 1980 ook een blonde variant gebrouwen, die ook aanslaat. Pas in het midden van de jaren tachtig wordt de verkorte naam "Ciney" gebruikt. In 1986 komt ook de sterkere Ciney Speciale 10 (9% alcohol) op de markt.

           Vanaf 1992 werden de bieren gebrouwen bij Brouwerij Union in Jumet, een onderdeel van Alken-Maes. In 2000 kocht Alken-Maes het merk en de drankenhandel over van de familie Demarche. Sinds de sluiting van de brouwerij in Jumet in 2007 worden de bieren gemaakt in de industriële brouwerij van Alken. De Ciney Speciale wordt niet langer gebrouwen (Bron : Wikipedia)

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes en etiketten van Ciney :

  foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.

   

                                                                                        -o-o-o-O-o-o-o-

  16-11-2017, 14:11 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay

                                                             BROUWERIJ van CHIMAY

                                                                  Chimay

  DE ABDIJ VAN SCOURMONT

  Tijdens de zomer van 1850 vestigt een kleine groep monniken zich op het wilde hoogland van Scourmont bij Chimay. Rond het klooster worden een boerderij, een brouwerij en een kaasmakerij gebouwd.

  De Abdij van Scourmont stond aan de wieg van verschillende economische activiteiten, waardoor de regionale ontwikkeling op gang kwam.

  Chimay is een authentiek trappistenbier:
  Dat betekent dat het gebrouwen wordt binnen een trappistenklooster, onder toezicht en verantwoordelijkheid van de kloostergemeenschap, die betrokken is bij het hele exploitatieproces van het bier.

  De inkomsten uit deze activiteit worden grotendeels besteed aan de behoeften van de gemeenschap en aan sociale werken.

  Hun bieren :

  de trappistenbieren

      chimay roodtripleblauwblauw in houten vaten.chimay goud

  CHIMAY Goud

  De Chimay Goud wordt gebrouwen in het hart van de abdij van Scourmont en was tot nu toe voorbehouden voor de kloostergemeenschap, haar gasten en medewerkers. Vandaag kan iedereen genieten van zijn verfrissende, kruidige en hoparoma’s.
  De Poteaupré kaas past goed samen met dit bier.

  CHIMAY Rood

  De Rode Chimay is het oudste bier van Chimay. Het heeft een mooie koperkleur en een fruitige en zachte smaak, die dit bruin bier bijzonder lekker maken. De smaak van het bier is zijdeachtig met een lichte toets bitterheid.

  pres_rouge_fromageHet past wonderwel bij de kaas ‘À la Chimay Rouge’.

  CHIMAY Tripel

  De Chimay Tripel (of Cinq Cents in een fles van 75 cl) heeft een goudgele kleur en koppelt zachtheid aan bitterheid in een zeldzaam evenwicht.

  fromage_blancheDe Tripel Chimay past harmonieus bij de «Vieux Chimay».

  CHIMAY Blauw

  De Blauwe Chimay is een donker bier met een krachtig aroma en een complexe smaak
  die met de jaren beter wordt. Het bier heeft een geur van fijne kruiden.
  De afdronk is relatief droog met een toets van karamel.

  pres_fromage_bleueEen bier dat uitstekend past bij de kaas «Grand Chimay».

  CHIMAY Grande Réserve gerijpt op eiken vaten

  Deze rijpingsmethode geeft het bier een uitzonderlijk aroma en complexe smaak. De smaak varieert volgens het gebruikte vat. Het bier krijgt ook nog een derde gisting in de fles.

  pres_fromage_bleue
  Dit bier past perfect met de zachtheid van de «Grand Chimay».

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bierviltjes van de abdij : 

  :foto van Alfons Van Camp.   foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp. foto van Alfons Van Camp.foto van Alfons Van Camp.

  PS : zie ook op Facebook bij Alfons Van Camp, album "Brouwerij van Chimay".

                                                                                   -o-o-o-O-o-o-o-

  15-11-2017, 14:45 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Bosteels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                 BROUWERIJ BOSTEELS

  De brouwerij bevindt zich in de Kerkstraat 96 - 9255 Buggenhout en  werd opgericht in 1791 door Everarist Bosteels en is tot op heden reeds 7 generaties in handen van dezelfde familie. Achtereenvolgens werd de brouwerij geleid door stichter Everarist, Jozef, Martin, Leon, Antoine, Ivo en Antoine Bosteels. In 2014 kwam een deel van de brouwerij evenwel in handen van het overnamefonds Waterland. Op 8 september 2016 werd bekendgemaakt dat de brouwerij overgenomen worden door biergigant AB InBev, Antoine Bosteels blijft echter voorzitter van de Raad van Bestuur en zal ook operationeel betrokken blijven om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Bovendien zullen de brouwactiviteiten gezeteld blijven in Buggenhout.

  Enkele van de door hun gebrouwde bieren : Kwak - Triple Karmeliet - Prosit.

  Afbeeldingsresultaten voor kwak bierAfbeeldingsresultaten voor kwak bieralbeers.com.br     Geen automatische alt-tekst beschikbaar.                                                            Afbeeldingsresultaten voor karmeliet bier   Afbeeldingsresultaten voor karmeliet bier

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Andere bierviltjes en etiketten zijn te bekijken op Facebook bij "Alfons Van Camp" in zijn album "Bierviltjes van de Brouwerij Bosteels"

                                                                                 -o-o-o-O-o-o-o-

  14-11-2017, 14:33 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Anders

                                                  BROUWERIJ  ANDERS

                                                                                  Gerelateerde afbeelding

            De Brouwerij Anders! werd in 2011 opgericht door Bart Durlet en Davy Daniels en is gelegen Stadsbeemd 1400 te 3545 Halen. n maart 2012 werd het eerste brouwsel gebrouwen.

  Brouwerij Anders! produceert geen eigen bieren, maar specialiseert zich in het mee uitwerken en ontwikkelen van recepten in opdracht van de klanten, zoals verenigingen die een eigen bier laten brouwen, steden en gemeenten die een streekbier willen lanceren en hobbybrouwers die hun receptuur willen commercialiseren. Daarnaast houdt de brouwerij zich bezig met receptuurontwikkeling, productie en loonafvullingen. Er wordt bier gebrouwen voor brouwerijen en organisaties doorheen België, maar ook voor brouwerijen in Spanje, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Finland, Zweden,...[

  Bij Anders! heersen er vrijdenkers. De enige limiet die zij hebben is kwaliteit. Alles kan, alles mag! Van traditionele Belgische tripel tot bier met komkommer en szechuan-pepers! Zij staan voor het creëren van een meerwaarde in het bierlandschap, hun Belgische trots die ondertussen de wereld heeft veroverd! Zij zijn zich er van bewust dat het opzetten van een brouwerij die kwalitatieve bieren kan produceren een onderneming is waar niet iedereen zomaar aan kan beginnen, maar beseffen daardoor des te meer dat heel veel goede bieren daardoor helemaal niet gecreëerd kunnen worden. De brouwerij geeft iedereen de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten, zonder beperkingen!  (Bron : Wikipedia).

  Eén van hun bieren is de PK, dat  staat voor PaardenKracht, wat verwijst naar het trekpaard op de fles.                                                                                       Afbeeldingsresultaten voor anders bieren 7PK

  Andere bieren zijn :- Paljas - Ne Rogerke - Halen Quadruppel - Brand en Nonneke.

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Enkele bierviltjes en etiketten :   

         Afbeeldingsresultaten voor bieren van brouwerij anders paljas    Halen Mariënrode Quadruple    Nonneke etiket 

  PS. : meerdere viltjes en etiketten zijn te bekijken op Facebook onder de naam Alfons Van Camp" op zijn album "Brouwerij Anders".

                                                                                    -o-o-o-O-o-o-o-

  Bijlagen:
  22 - Ne Rogerke.jpg (88.9 KB)   

  14-11-2017, 14:11 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Haacht

                                                                        BROUWERIJ  HAACHT

                                                   Brouwerij Haacht anno 2012

                                                                                 (afb. van Wikipedia)

              Dank zij de medewerking van  de Brouwerij Haacht, die ons de toelating gaf summiere teksten en de foto's in dit bericht te gebruiken, kreeg deze brouwerij een plaats in ons blog, waarvoor onze hartelijke dank.

            Brouwerij Haacht is een bierbrouwerij gevestigd in de gemeente Boortmeerbeek, aan de Provinciesteenweg 28.    Hier werd in 1898 voor de eerste maal bier gebrouwen naar het idee van ingenieur Eugène De Ro en die aan de melkerij de naam gaf van "Brouwerij en Melkerij van Haecht" . 

            In 1929 stopte de melkproductie en ging men over op het brouwen van bier, vooral van het merk Bock, Export, Pils en Stout-Ale.

            Door de modernisering van het bedrijf  werd er in  1945 van vatenbier overgeschakeld naar flessenbier. Ook kwam er limonade en mineraalwater onder de naam "Val" op de markt. Daardoor werd Brouwerij Haacht in 1953 de tweede brouwerij in België.

            De pils die aanvankelijk "Super 8" foto van Alfons Van Camp.   heette werd in 1975

  omgedoopt tot  "Primus"foto van Alfons Van Camp. genoemd naar Hertog Jan I van Brabant. Vanaf  1990 werden de Abdijbieren van Tongerlo foto van Alfons Van Camp. in productie genomen.

           Tongerlo Blond won in september 2014 een prestigieuze prijs genaamd World Beer Awards.

  Overzicht van bieren die gebrouwen worden door Brouwerij Haacht:

  Adler (pils)  foto van Alfons Van Camp. is een blonde pils in de stijl van de Duitse Dortmunder-bieren en heeft een alcoholpercentage van 6,5%. Adler is reeds sinds 1955 op de markt.-

  Bavaro (3,6 %)Bavaro  (c) afb. van Brouwerij Haacht)  is een blond tafelbier. 

  -  Blonde - Coq Hardi (pils) - Horst bier

  Eupener (pils)  Eupener wordt speciaal gebrouwen voor de inwoners van de Belgische Oostkantons is enkel daar verkrijgbaar. Het is een blonde pils met alcoholpercentage van 5,2%. Het bier wordt gemaakt volgens de regels van het Duitse Reinheitsgebot waardoor het zo geliefd is bij de inwoners vanEupen en omstreken.

   Keizer Karel  Keizer Karel Charles Quint (1418961522).jpg (afb. van Wikipdia)

  Ommegang Keizer Karel is een strogeel bier met een alcoholpercentage van 8% en een aroma van citrusvruchten. Het werd in 2011 voor het eerst gebrouwen en was enkel te proeven op de Ommegang van Brussel. Tijdens deze Ommegang wordt de blijde inkomst van Keizer Karel in 1549 herdacht.   

   foto van Alfons Van Camp.

                                                                 foto van Alfons Van Camp.

                                                                               (foto's  eigen beheer)                                                                         

  Leeuw PilsenerLeeuw Pilsener (c) afbeelding van Brouwerij Haacht

   heeft een fris aroma en een licht moutige aanzet die evolueert in een zachte, evenwichtige smaak om te eindigen in een frisse bitterheid. Alcohol volume : 5%

  - Primus (pils) - Maltosa - Mystic (fruitbier) - Speciale 1900 (amber) - Star Blond (4 %) -  - Tongerlo (abdijbier) - Valkenburgs (wit)

  - nieuw in het gamma zijn de SUPER 8 bieren: een eerste bier in dit gamma, SUPER 8 Export, werd een kleine twee jaar geleden gelanceerd, gevolgd voor SUPER 8 IPA en recent SUPER 8 Blanche (= witbier, ter vervanging van White by Mystic). 5 andere bieren volgen nog in de nabije toekomst, om uiteindelijk 8 bieren in het SUPER 8 gamma te hebben. Info en packshots kan je ook terugvinden op de website.

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bronnen : - website van Brouwerij Haacht

                   - Wikipedia

                   - de getoonde bierviltjes komen uit onze verzameling .

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Uitgegeven bierviltjes : allen in eigen beheer.

                     foto van Alfons Van Camp.     foto van Alfons Van Camp.

                                                        foto van Alfons Van Camp.

  •              foto van Alfons Van Camp.     foto van Alfons Van Camp.
  •               foto van Alfons Van Camp.       foto van Alfons Van Camp.
  •     
  •             foto van Alfons Van Camp.    foto van Alfons Van Camp.

                foto van Alfons Van Camp.  foto van Alfons Van Camp.                              foto van Alfons Van Camp.  

                    foto van Alfons Van Camp.      foto van Alfons Van Camp.

   

                                                                                     -o-o-o-O-o-o-o-

  23-08-2017, 00:00 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Huyghe

                                                         BROUWERIJ  HUYGHE

  Floris is een reeks van Belgisch fruitbieren op basis van witbier.

  Floris verwijst naar Melle, dat bekend is voor zijn begonia’s. Deze bieren worden ook uitgebracht onder de naam Florisgaarden of Floris Garden beer. Sinds 1995 brouwt Brouwerij Huyghe te Melle deze fruitbieren op basis van hun witbier Floris Blanche.

  Er bestaan een groot aantal varianten:

  • Fraise, diep steenrood troebel bier met een alcoholpercentage van 3,6% (met aardbeien)
  • Chocolat, kastanjebruin troebel bier met een alcoholpercentage van 4,2% (met chocolade)
  • Kriek, dieprood troebel bier met een alcoholpercentage van 3,6% (met zure krieken)Appel, geelblond troebel bier met een alcoholpercentage van 3,6% (met appel)
  • Framboos, diep wijnrood troebel bier met een alcoholpercentage van 3,6% (met framboos)
  • Mango, goudgeel troebel bier met een alcoholpercentage van 3,6% (met mango)Ninkeberry, goudgeel troebel bier met een alcoholpercentage van 3,6% (met 5 fruitsoorten, onder andere perzik, abrikoos, passievrucht en mango)
   • BIRA Awards 2011, Tel Aviv – Award Best of Fruited Wheat Beers
  • Passion, goudgeel troebel bier met een alcoholpercentage van 3,6% (met passievrucht)
  • Honey, blond troebel bier met een alcoholpercentage van 4,5% (met Acaia honing)
  • Cactus, lichtgroen troebel bier met een alcoholpercentage van 4,2% (met green lemon en tequila)
  • Mirabella, amberbruin troebel bier met een alcoholpercentage van 3,5% (met mirabelle)
  • Pêche, donkerblond troebel bier met een alcoholpercentage van 3% (met perzik)
  • Pear, lichtblond troebel bier met een alcoholpercentage van 3,5% (met peer)

  foto van Alfons Van Camp. 

  19-08-2017, 00:00 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belle-Vue

                                                   BELLE-VUE

  Brouwerij Belle-Vue is een Belgische brouwerij in Sint-Pieters-Leeuw. Het is een vestiging van InBev Belgium, de Belgische tak van AB InBev. De brouwerij is voornamelijk bekend om zijn lambiekbieren.

  Philémon Vanden Stock (1886-1945), een caféhouder afkomstig uit Itterbeek[1], besloot in 1913 zelf fond-geuze te maken. Hij vestigde zijn geuzestekerij in het centrum van Brussel, en kocht het lambiekwort bij lambiekbrouwers uit de stad. In 1927 kocht Philémon Vanden Stock het, nog steeds bestaande, café-brasserie "Belle-Vue" uit 1890 aan de Paul Jansonlaan te Anderlecht. De naam van dit café werd later ook de merknaam van de bieren van de familie Vanden Stock en vanaf 1949 ook de naam van het bedrijf

  De bieren[bewerken]

  • Belle-Vue Gueuze is een geuze op basis van een mengeling van jonge en oude lambiek. Het heeft een alcoholpercentage van 5,5%.
  • Belle-Vue Kriek is een bordeaux fruitbier op basis van lambiek. Het heeft een alcoholpercentage van 5,2%. Dit bier is het populairste van de lambiekbieren.[5]
  • Belle-Vue Kriek Extra is een bordeaux fruitbier op basis van lambiek en krieken. Het heeft een alcoholpercentage van 4,3%. Het is een zoetere versie van Belle-Vue Kriek. Het wordt enkel met jonge lambiek gemaakt en er worden extra kersen aan het bier toegevoegd. Deze zoetere, lichtere variant, werd geïntroduceerd in 2004 als antwoord op de concurrentie van met name Kriek Lindemans.[4]
  • Belle-Vue Framboise is een fruitbier op basis van lambiek en heeft de smaak van frambozen. Het heeft een alcoholpercentage van 5,7%. Dit bier wordt geproduceerd sinds 1985.[4]
  • Belle-Vue Framboise Extra, is analoog aan de Kriek Extra, een lichtere en zoetere variant. Het heeft een alcoholpercentage van 2,9%.

  Verdwenen varianten[bewerken]

  • Van 1991 tot 1999 maakte Belle-Vue een traditionele fond-geuze onder de naam Sélection Lambic.[4]
  • In 1992 werd de Kriek Primeur geïntroduceerd, een elke lente terugkerend bier op basis van de oogst van het jaar voordien. Dit bier verdween na de introductie van de Kriek Extra.[

  foto van Alfons Van Camp.foto van Alfons Van Camp.

  foto van Alfons Van Camp. 

   

  18-08-2017, 00:00 geschreven door Fonne2017

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!