Jazzy Blues, Bluesy Jazz and Country Music: together on one single page!
Inhoud blog
  • Dirk Van der Linden
  • De meest ruige, gore Blues: RL Burnside
  • Voor zij die nog geen plannen hebben
  • Power, More Power
  • Welkom op de Blog van "GuitarKing".
    Een blog over muziek en alles wat ermee te maken heeft.
    Zoeken in blog

    It don't mean a thing, if it ain't got that swing
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    loek_1934
    blog.seniorennet.be/loek_19
    Rondvraag / Poll
    Wat is uw favoriete muziekstijl?
    Klassiek
    Jazz
    Blues
    Country
    Folk
    Vlaams/Nederlands
    Duitse Schlagers
    Rock (Rock 'n' Roll)
    Wereldmuziek
    Andere
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Music Is King
    Music is Life & Life is Music
    20-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruibeke in Concert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste Bloggers,

    Op zaterdag 1 oktober 2005 gaat voor de zoveelste keer “Kruibeke in Concert” door. Dit is een tweejaarlijks evenement waarbij zowat alle amateurblazers van de gemeenten Kruibeke, Rupelmonde en Bazel hun beste beentje voorzetten om gedurende de dag een aantal stukken in te studeren en die dan ’s avonds onder de vorm van een concert ten gehore te brengen. Het is zowel voor muzikanten als voor het publiek iedere keer een waar muziekfeest. Ikzelf ga er dit keer tussen zitten om een beetje op mijn cornet te toeteren.

    Het thema van dit jaar is “Dans”. Of er ruimte zal zijn om te dansen weet ik niet, maar in ieder geval gaan we een heel aantal soorten dansen te berde brengen. Dit gaat van de Hongaarse Dansen van Brahms, over de Jazz van Count Basie, tot een wervelende cha-cha-cha.

    Het concert zou normaal gezien doorgaan in Rupelmonde (een deelgemeente van Kruibeke); in welke zaal zal ik donderdag weten te zeggen (zo-ook de begintijd) De muzikanten weten zoals gewoonlijk nog van niets. Misschien een tip voor een aangenaam avondje uit…

    Groetjes,

    Jay

    20-09-2005 om 14:51 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wade Walton
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wil jullie bij deze een Blues-muzikant voorstellen die, volgens mij, hier in België te weinig bekend is.

    Ik heb het hier over WADE WALTON, bijgenaamd “The Blues Barber’

    (°10 oktober 1923 - +10 januari 2000)

    Wade Walton was een uniek individu, die eigenlijk zijn hele leven in Clarksdale (Mississippi) heeft gewoond. Hij was er de lokale kapper/barbier. Tot zelfs op de riem die hij gebruikte om zijn scheermes te slijpen maakte hij bluesmuziek (het is ooit zelfs opgenomen).

    Zoals ik al zei was Wade een kapper; naast zijn carrière als muzikant heeft hij zijn “hoofd”-beroep 55 jaar lang uitgeoefend.

    Wade Walton kende waarschijnlijk meer blues-personnages dan wie ook, maar ook sterren uit de rock, als Tina Turner, hebben ooit bij hem in het kapsalon geweest.

    Hij trad aanvankelijk voornamelijk op in de regio rond Clarksdale; een half ingeslapen stadje dat meerdere blues-legendes heeft voortgebracht, denken we maar aan Mussy Waters, Ike Turner….

    Wade was een begenadigd gitarist en mondharmonicaspeler (=blues harp). Hij had een eigen stijl, maar het was door en door blues. Maar ook op het podium was zijn kappersstiel nooit ver weg: hij demonstreerde hoe je een scheermes moest wetten, en zoals ik als zei, dat maakte ook muziek bij Wade.

    Als je ooit in de regio van Clarksdale zou komen kan je nog altijd het oude kapsalon bezoeken, nog altijd gewijd aan “the Blues Barber”.

    Groetjes,

    Jay

    20-09-2005 om 12:05 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Denver (mijmeren)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nu al enige jaren geleden dat country/ folkzanger JOHN DENVER omkwam in een vliegtuig-crash. Weer iemand die veel te jong het leven moest laten.

    Maar: hij heeft ons wel een heel oeuvre aan prachtige muziek nagelaten. Ik ontdekte gisteren nog een exemplaar van “Greatest Hits” in mijn platenkast (inderdaad “platenkast” want het staat nog op een goeie ouwe vinylschijf). Naar mijn weten bestaat deze collectie nu ook op CD.

    Op deze LP/CD vindt je dus ongeveer alles wat je nodig hebt om een degelijke John Denver-collectie in huis te halen: “Country Roads”, “Leaving on a Jetplain”, “Thank God I’m a Country Boy”, “Calypso”… om er maar enkele te noemen. In de muziek hoor je de voorliefde van John Denver voor de country-muziek en voor zijn land. Denken we maar aan het lied “Rocky Mountain High” of “Starwood in Aspen”. Je droomt er als het ware bij weg tot in de bergen waar je met een “David-Crockett-muts” (hoe noem je zo’n ding??) en trappers-boots, de prachtige wilde natuur gaat verkennen.

    Als je toevallig deze plaat in huis hebt moet je zeker eens luisteren naar het nummer “Grandma’s feather bed”: een grappig nummer waarin John Denver je meeneemt naar zijn kindertijd bij Oma op de boerderij..

    Groetjes,

    Jay

    20-09-2005 om 11:24 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (2)
    19-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz Diva's (CD-bespreking)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een van de CD’s uit mijn toch uitgebreide collectie is “Jazz Divas”. Het zijn drie Cd’s in een doosje. Bij deze tripel vind je een aantal van de betere Jazz-zangeressen die een hele reeks standards brengen. Onder de divas bevinden zich Billy Holliday, Eartha Kitt, Sarah Vaughn en natuurlijk niet te vergeten Ella Fitzgerald…

    Dus één voor één dames die hun mannetje kunnen staan op het gebied van zingen. Ze brengen nummers als “All of Me”, “Fly me to the Moon” en dergelijke. Je zou zeggen een CD die niet in mijn collectie mag ontbreken; maar… er is een “maar: Op het doosje van de CD staat “Digitally Remastered” (dwz dat de kwaliteit door digitale bewerking geoptimaliseerd is) maar als ik naar sommige van de nummers luisterde was er van een digitale remastering weinig te merken. Het gaat natuurlijk om redelijk oude nummers die destijds met nog ‘primitieve’ toestellen waren opgenomen, maar ik heb al anderen gehoord waarbij de remastering wel voortreffelijk was.

    Even samengevat: De geluidskwaliteit is niet perfect, maar met deze collectie heb je alles in huis wat je moet hebben van de Jazz-Divas

    19-09-2005 om 15:19 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."House Of Blues" (New Orleans) geteisterd door Orkaan Katrina

    Het wereldberoemde House Of Blues in New Orleans is ook getroffen door Orkaan Katrina. Wat juist de schade is in het HOB is niet beschreven op de site, maar als je de beelden van New Orleans gezien hebt op TV of in de krant, kan je je wel voorstellen hoe het er momenteel zal zijn. Alle concerten in de vestiging van New Orleans zijn dan ook logischerwijze afgelast.
    In de andere vestigingen van HOB gaan de concerten en activiteiten gewoon door.

    Voor wie het House of Blues niet kent vertaal ik hier even wat op de site staat:

    "Het House Of Blues is een thuis voor live muziek en een keuken die geïnspireerd is op het Zuiden van de States, dit alles in een omgeving die de bijdrage van de Afro-Amerikaanse cultuur aan de blues en folkmuziek viert.
    Het originele House of Blues opende zijn deuren op Thanksgivings Day 1992, waarbij ze eerst voedsel bedeelden aan de daklozen alvorens de opening voor het grote publiek. Hun belofte om de maatschappij te dienen blijft hun prioriteit."

    Voor wie meer informatie wenst over het House of Blues kan deze link even aanklikken:
    http://hob.com

    http://www.hob.com/aboutHOB/

    19-09-2005 om 12:02 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even iets tussendoor
    Beste mensen,

    Het doet mij deugd dat er al zoveel reactie in mijn gastenboek staan. Hartelijk bedankt daarvoor. Ik ga zeker ook eens kijken op de Blogs van de mensen die mij een berichtje nagelaten hebben!

    Groetjes,
    Jay

    19-09-2005 om 10:21 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I've got the Blues

    De oorspronkelijke ritmes van de blues gaan terug naar Afrikaanse bodem. Het zijn eigenlijk de zwarte slaven, die meegenomen werden om in Amerika te werken, van deze traditionele muziek een soort wereldcultuur hebben gemaakt. De bakermat van de hedendaagse blues ligt in de katoenvelden van het diepe zuiden van de states, waar de arbeiders na een dag van zwoegen en zweten een uitlaatklep zochten om een beetje van de miserie te bekomen. Dat deden ze met trieste gezangen: de Blues.

    Het was niet alleen op de katoenvelden dat de zwarte arbeiders actief waren; maar bijvoorbeeld ook aan de spoorwegen, de mijnen. Zo is er in de traditionele blues dan ook spraken van “Railway-songs”, “Mining-songs”. Door de jaren heen zijn de thema’s van de blues natuurlijk ook veranderd.

    De Blues is een van de muziekstijlen die eigenlijk overal ter wereld wel een beetje hoorbaar is, hetzij dan wel in verschillende vormen. Zelfs in de States is er een verschil tussen de blues van Chicago en die van het diepe Zuiden. Wat die verschillen zijn wordt later nog wel besproken.

    Ooit schreef men het volgende over Blues en Gospel:                                                                      “De arbeiders zongen de blues op zaterdag om hun miserie aan te klagen in dit leven; en op zondag zongen ze Gospel om in een volgend leven deze aardse miserie niet meer te moeten kennen.”

    19-09-2005 om 10:13 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (0)
    15-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BB King 80! (trouwens ook de naam van zijn nieuwe CD!)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedereen wordt een dagje ouder. Zo wordt Blueslegende BB King dit jaar 80. Maar stil zitten is er voor hem niet bij. Op zijn gezegende leeftijd heeft hij nog een CD gemaakt met een aantal supersterren als ERIC CLAPTON, ELTON JOHN… De CD is uitgekomen op 13 september in de Verenigde Staten en wordt vrij snel in de platenwinkels in Europa verwacht.
    Ik heb nog maar een paar fragmenten uit de CD gehoord (op de Waalse radiozender Classic21), maar die waren veelbelovend! Volgens mij zit goeie bluesmuziek hem in het bloed; en dat is iets dat misschien met de jaren nog versterkt is.

    Gelukkige verjaardag BluesBoy King!!

    15-09-2005 om 16:13 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bitter Harvest" - John Carter Cash
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja hoor, hij is de zoon van zijn vader (Johnny Cash) dus. Maar de zoon bewandelt hier wel een eigen weg, dan toch qua muziek (alhoewel invloeden van Johnny Cash en de Carter Familie merkbaar zijn).

    De CD “Bitter Harvest” is niet echt een typische Country CD, zoals je zou verwacht hebben met een vader als Johnny. John Carter Cash maakt een schitterende mix van Blues-riffs, Folk, Rock en toch… Country.

    Er staan een aantal verrassende nummers op zoals “The Crumbling Rock of Dixie” waarin JCC zijn bewondering uit voor het parchtige Zuiden van de States; hij doet dat op een manier die vrij controversieel te noemen valt.

    Het laatste nummer van “Bitter Harvest” is een Country-lied uit de oude doos genaamd “Wayworn Traveller”.

    JCC zingt het nummer met zijn, spijtig genoeg tevroeg overleden, vader Johnny. Het is dan wel het laatste nummer van CD, maar daarom zeker niet het minste! Je hoort dat Johnny Cash op sommige momenten de pijn moet verbijten, maar toch blijft een perfecte interactie tussen vader en zoon gehandhaafd, wat resulteert in een schitterend ontroerend nummer.

    Voor JCC is “Bitter Harvest” een meer dan geslaagde CD en kan eigenlijk wel als “signature” dienen voor zijn verdere beloftevolle carriere.

    Groeten,

    Jay

    15-09-2005 om 15:55 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste post

    Beste,

    Eerst even voorstellen: Ik ben Jürgen De Cleen uit Antwerpen (in de muziekwereld beter bekend als Jay Stanton),  muzikant van beroep (gitaar, basgitaar, trompet, flügelhorn, harmonica en zang).

    De bedoeling van mijn Blog is het geven van recenties van CD's concerten en muzikanten. Het zal toegespitst zijn op Blues, Jazz en Country (natuurlijk zullen andere stijlen ook besproken worden).
    Af en toe een lepeltje muziekgeschiedenis zal niet ontbreken in deze Blog.

    Hopelijk zal het voor iedere muziekfan aangenaam zijn om te lezen.

    Groeten,
    Jay

    15-09-2005 om 15:38 geschreven door Jay Stanton  


    >> Reageer (2)

    Rondvraag / Poll
    Gaat u naar concerten/ festivals
    dikwijls
    soms
    nooit
    Bekijk resultaat


    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 28/04-04/05 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 16/10-22/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005

    E-mail mij

    Zend mij gerust een mail


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Jürgen "Jay" De Cleen, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Guitarking.
    Ik ben een man en woon in pendel tussen Antwerpen en Rupelmonde (België) en mijn beroep is Muzikant en manager.
    Ik ben geboren op 16/12/1978 en ben nu dus 45 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek, filosofie, genieten van het leven.

    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google




    Foto

    Hoofdpunten blog cowboy
  • Religieus Gevoel .
  • Notities !
  • Alfred Russell Wallace
  • Timon Dias - de Volkskrant 17 juli 14
  • Sjiieten en Soennieten

    Laatste commentaren
  • Music is King (kawanjawa)
        op
  • mijn pa... (marlene)
        op 23 juli Optreden in Café Cotton Fields (Groenplaats Antwerpen)
  • bedankt (eliza)
        op Jeugdcultuur: Gothic
  • Goedenamiddag jonge vriend! (joel loose)
        op Walter Trout
  • Hallo! (joel loose)
        op Blues-taal "Hoochie Coochie Man"
  • Eric Clapton (deleukefotograaf)
        op Eric Clapton: Deze kan een serieus stukske gitaar spelen!!!
  • spijtig (Fats)
        op Kleine aankondiging
  • LITTLE EDDY (MURLOT EDGARD)
        op Prachtig optreden in café "Cotton Fields" (Antwerpen)
  • Inderdaad (Jürgen "Jay" De Cleen)
        op Howlin' Wolf (Korte Biographie)
  • cowboy (Donni)
        op Prachtig optreden in café "Cotton Fields" (Antwerpen)
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Music is Life and Life is Music


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!