Inhoud blog
  • inspiratie
  • terwijl ik naar buiten staar
  • ons zelf in de ogen zien
  • doorgaan
  • wilskracht geeft ons herstel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • Wens u nog een fijne zondag
  • Wens u nog een heel fijn weekend
  • sta even stil in de tijd
  • Wens u nog een fijne dinsdag
  • Wens u nog een fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben henri, en gebruik soms ook wel de schuilnaam henri1955.
    Ik ben een man en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is invalide.
    Ik ben geboren op 26/01/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: van alles.
    waterman

    23-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n brief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen

    Het is weer even geleden hier eens binnen te komen met men knipoog.

    Zo ben ik vanmorgen vertrokken , Ik wilde een brief naar de brievenbus brengen en had op dat moment ook besloten om dan maar meteen besloten om een gezond rondje wandelen.  Twee vliegen in een klap. Mijn brief in de linker hand . Samen op weg naar de brievenbus om deze te posten. Dat was het doel. Onderweg was het heerlijk en de zon was stralend maar wel een frissen neus en super blij dat hij  ook weer mee naar buiten kon.  In het begin van mijn wandeling voelde ik de brief nog duidelijk in mijn linker hand. Maar naar mate dat de wandeling vorderde, was ik mij niet meer bewust van mijn brief, maar hield ik hem nog automatisch vast. Ik voelde het gewicht niet meer en was er volledig aan gewent geraakt.  Was met van alles en nog wat bezig in mijn hoofd  en genoot van de wandeling . Op een gegeven moment zag ik op het einde van de weg een persoon zijn eigen brief  in de brievenbus stoppen en  pas toen  werd  ik mij weer bewust van mijn eigen brief.  Ik had de brief  helemaal vergeten en voelde hem ook niet meer in mijn hand liggen. Voelde ook het gewicht van de brief niet meer. Door het zien werd ik weer herinnert aan mijn eigen doel van deze wandeling.  En het was een gevoel van: o ja, ik was op weg om mijn eigen brief te posten. Daarna ben ik naar de brievenbus gelopen en heb ik mijn envelop door de gleuf naar binnen laten glijden en was ik mijn gewicht(je)  uit mijn linker hand kwijt.

     

    23-11-2015 om 09:38 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vastberadenheid

    Goede morgen

    Een sterk karakter en hardnekkigheid zijn de troeven die we nodig hebben in het leven om iets te bereiken.
    Als we een zeer sterke vastberadenheid hebben van ons doel te behouden, zal geen enkele storing kunnen voorkomen dat we vooruit gaan om onze doelen te bereiken.
    Er is tegenwoordig bijna niets meer gratis te verkrijgen en door er aan te werken kunnen we er achteraf trots op zijn dat we hebben kunnen presteren wat erin onze gedachten bedacht was.
    Het is gewoon niet logisch dat dingen vanaf de start gaan zoals wij het willen daar moeten we gewoon altijd rekening mee houden hoe optimistisch wij ook zijn en goed we alles ook gepland hebben van tevoren er zullen altijd obstakels zijn.
    Een foutje zit in een klein hoekje en daar kunnen wij nu net mee geconfronteerd of in aanraking komen.
    Dat zwarte schaap zijn wij niet , maar daar lijkt het soms wel op door de opeenvolgende tegenvallers en het lopen tegen de wind in.
    Maar gelukkig zijn wij geen opgevers maar juist doorbijters die iedere tegenspoed als een les zien en zo vastbesloten zijn dat we nooit afwijken van ons gekozen pad en doorlopen tot onze bestemming bereikt is.
    Dat is gewoon het levenspad met obstakels waar iedereen mee te maken heeft, wij zijn echt niet de enigen al denken we dat vaak wel.
    In alle gevallen moeten we nooit de moed verliezen en standvastig ons doel nastreven, er is altijd licht aan het uiteinde van de tunnel dus niet opgeven op weg naar het uiteindelijk eindpunt.
    De personen die glorieuze overwinningen hebben behaald verdienen ons respect door hun vastberadenheid om zweet en tranen te combineren om hun doel te bereiken.

    Het allersterkste toegewenst en een goede vastberadenheid verdient ons Respect

    Henri

    21-11-2015 om 09:26 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woelen nacht

    Het was een woelen nacht 14/112015 de wind raasde over de daken men gevoelens en emoties speelde me partner als een windvlaag raasde het door men hoofd.

    Velen onder ons zijn onzeker en weten geen richting meer te kiezen door de levensomstandigheden waarin zij zich bevinden.
    Ze zijn radeloos en totaal overstuur door de gedachten wat anderen van hen zullen denken.
    Meerdere zaken en gebeurtenissen hebben hun leven overvallen en in de greep waardoor zij de dagelijkse houvast niet meer onder controle hebben.
    De maandelijkse verplichtingen kunnen ze niet meer gemakkelijk of volledig nakomen door andere bijkomende lasten.
    De realiteit heeft hun overrompeld en de das om gedaan door de aangenomen houding.
    Nu gaan ze met de windstroming mee om te overleven en ieder zuchtje wind pakken ze met beide handen aan.
    Alles wat op hun pad komt willen ze misschien met inwendige gevoelens vanuit hun hart niet doen of aan toegeven maar ze moeten iedere aangekomen kans waarnemen.
    En dit alles is omdat ze willen overleven door hun aangenomen levenswijze, hun goede gedrag is veranderd met een kwaadaardige schaduwzijde.
    Door de situatie waar ze in zijn beland kennen ze geen genade meer of spijt door de gedwongen toestand waarin ze nu verkeren.
    Het is ongeveer hetzelfde als door een giftige slang te worden gebeten en de gevolgen zijn doeltreffend en verbijsterend.
    Het tegengif kan ons dan nog redden.
    Maar één om hun eigen leven en dat van de familieleden te redden is alles wat er in hun onverklaarbare gedachten is.
    Dit is geen normale gedrag meer, maar koste wat het kost en alles doen om te overleven.
    Waarom kiezen sommigen voor deze situatie of worden ertoe gedwongen en maken zo de verkeerde sprongen in hun leven.
    Wees verstandig en laat ons niet meeslepen met de ongekende waarheid door anderen te volgen, ga onze eigenweg.

    Voorkom zo dat er dan een mogelijkheid ontstaat om van alle richtingen de wind van voren te krijgen, want niemand wil toch negatieve praatjes horen over zichzelf.

     

    15-11-2015 om 09:08 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geluk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geluk ! Dit is een hele moeilijke vraag ene en eigenwijs onderwerp die bijna alle mensen wereldwijd beïnvloedt. Geluk is gewenst door veel mensen maar we nemen te weinig tijd om erover na te denken wat ons gelukkig maakt. Geluk de staat van tevredenheid, vreugde of een bevredigende ervaring. Geluk kan met gezondheid te maken hebben.

    Geluk is een manier van leven die je niet kan kopen. Doe aan anderen wat jezelf zou hebben gedaan, kennen jullie dat gezegde? Omdat je meer vreugde krijgt uit het geven naar anderen dan weerspiegelt dat in jouw eigen geluk. Mensen zijn tegenwoordig meer egocentrisch en nemen weinig tijd om edelmoedig te zijn. Dat leidt er weer toe dat mensen gaan geloven in materialistisch bezit in plaats van edelmoedig en behulpzaam te zijn.

    Het leven is de adem die jij inademt, het leven geeft je de kans om keuzes te maken. Vrijheid is rechtvaardigheid en achtervolging van geluk is mijn alibi. Ik hoop me hier nog lang aan te kunnen houden dat ik mij bevrijd van de alcohol. Het achtervolgen van geluk is een weg die je kan nemen en doorgeven en hopelijk langs die weg is er een positieve invloed op je pad terecht gekomen. Ik heb een geschenk weg te geven aan andere mensen het is een zeldzame kwaliteit die nauwelijks merkbaar is , ik hou van geluk en weet er alles over. Wat weinig mensen weten is dat geluk een ziekte is een besmettelijke ziekte met universele symptomen en het meest voorkomende symptoom is de glimlach.

    Ik heb mensen om mij heen bestudeerd en ik heb gezien dat geluk besmettelijk is. De sleutel is het verspreiden van extreem optimisme, een lach of een glimlach met zoveel mogelijk uitroeptekens. Ik behoor tot de realisten van de wereld dus ik draag die ziekte met mij mee. Ik ben iemand die mensen laat zien dat zij zich geen zorgen moeten maken, dat alles oké is, dat ik er voor ze zal zijn. Ik laat ze de zonnige kant van het leven zien, bekijk je problemen eens vanuit een andere hoek. Denk eens twee keer na en voel de kracht van geluk. Opmerkelijk is dat voor velen geluk niet kan worden bepaald, schijn bedriegt op indrukwekkende wijze. De een zijn vreugde is de ander zijn tragedie zeggen ze wel eens.

     

    02-11-2015 om 21:38 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geloven

    Geloven

    Na aanleiding door eens opnieuw de eerste stap te zetten met enkele medebewoners van een instelling ben ik nog meer gaan geloven in mezelf.

    Indien je niet in je zelf gelooft dan zal iemand anders dat ook niet doen. Sommige mensen zijn te bang om te geloven dat ze via hun hart moeten leven, dat dat de enigste weg is naar herstel. Angst is er om overwinnen te worden.

    Je hoeft niet echt leven te leven om anderen gelukkig te maken, vaak stellen mensen dit als prioriteit. Misschien leef je wel in de schaduw van iemand anders of wil je alleen maar anderen trots maken.

    Het gaat om vechten voor de dingen in je leven die trouw zijn aan je hart. Als je geloofd in jezelf is alles mogelijk.

    Het is leuk als anderen in jou geloven. Het is goed voor je zelfvertrouwen maar uiteindelijk moet je er zelf ook in geloven.

    We kunnen pas van binnen veranderen als je er zelf in gelooft. Alle nobele bedoelingen zijn zinloos als je zelf niet wilt. Je zal zelf manieren moeten vinden om jezelf te zien zoals lotgenoten dat doet. De meeste mensen zijn voorbeelden hoe het moet kunnen, ze zouden nooit iets groots kunnen doen en ze blijven paraat. Toch zijn ze hun dromen nagegaan en jaren later succesvol er mee geworden.

    Deze mensen hebben naar hun gevoelens en hart geluisterd. We kunnen  alles bereiken als we maar in ons zelf geloven. Laat je inspireren door de geschiedenis, kijk naar mensen, lotgenoten in jouw omgeving en luister niet meer naar mensen die je neerhalen. Die niet in jouw dromen geloven.

    Je moet gewoon geloven dat het mogelijk is. Kies ervoor om te geloven in jezelf, de wet van gebeurtenissen die op jou wachten. Je hoef er maar alleen wat energie in te stoppen.

    Nu ik dit hier aan het neerschrijven ben , ben ik in gedachte aan het uitzoeken hoe je dat moet doen. Indien je loodgieter wilt worden , stoppen met je slechte gewoontes doe je er onderzoek naar. Je gaat vragen stellen en je begint gewoon vandaag. Als je jouw hart volgt

    Zo is het maar net, ik ben ook uitgelachen maar heb toch bereikt wat ik graag wilde zelfbeeld creëren of terug verwerven is moeilijk als anderen je afbreken. Het is geen knop die je om moet draaien het is gewoon voor de spiegel gaan staan en tegen je zelf zeggen dit ben ik. Ik ben de moeite waard om te bestaan. Ik heb kwaliteiten, ik kan meer als dat anderen van mij denken. je hoeft niks aan anderen te bewijzen alleen maar aan je zelf en je de moeite waard te vinden.

    Henri

    16-09-2015 om 08:44 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leef

    Ja ik ben weer aan het schrijven , een manier om men gedachte te verzetten , mediteren , dienstig zijn noem maar op maar in de eerste plaats doe ik het voor mezelf als ik er maar met een goed gevoel er uit kom.

    Ik maak me zorgen om ..X het is niet de persoon die zich gedraagt zoals ik hem in het begin ken positief door het leven , een spiegelbeeld, maar niet getreurd het leven bestaat in ups en downs dat weten wij als mens , als .....

    Ons leven kan erg mooi zijn als we de tegenslagen kunnen accepteren als een normaal gegeven. De tijd dat echt alles wat we doen verkeerd gaat moeten we beseffen dat het niet eeuwig kan duren en dat er een ommekeer komt. Als wij in onze gedachten daar van bewust zijn en positief tegenover staan zal het leven een stuk gemakkelijker zijn. Velen gaan zich vreselijke zorgen maken en sommigen raken er overstuur van, maar knoop dan in onze gedachten dat geduld altijd overwint en wacht geduldig op betere tijden. Het leven kan nou eenmaal niet altijd goed gaan of constant slecht, die ervaringen moeten we nu toch al wel hebben en dat gewoon aanvaarden. We moeten gewoon overal rekening mee houden en ons eigen aanpassen aan de omstandigheden. In goede tijden reserves opbouwen en bij slechte tijden ervan genieten, zo is het ook in goede periodes er extra van profiteren en als er een slecht tijd aanbreekt alleen maar aan het goede verleden denken, waar alles een droom leek. Ons leven is een reis met altijd te jagen voor glorie en goede doelen, er is geen eindbestemming. We moeten er allemaal gewoon van genieten ook al is het soms tegen de draad in en zijn we soms minder gelukkig tijdens ons levenslange weg. Het is geven en nemen in het leven met toppen te beklimmen en dalingen, maar het belangrijkste is dat we ons zelfvertrouwen niet verliezen voor de balans te handhaven . Zodat wij iedere tegenspoed met teleurstellingen makkelijk en goedgezind kunnen verwerken met een glimlach. De balans vinden tussen tevreden zijn en de uitgaven is zeer belangrijk, om een buffer opzij te kunnen zetten voor de mindere periodes die we dan kunnen gebruiken bij te korten of emotionele gevoelens om ons zo weer blij te maken. Ups en downs heeft iedereen in zijn leven, het beste om die te overwinnen is georganiseerd te leven en op alle omstandigheden voorbereid te zijn.

    ….X Ik weet wat dit schrijven met me doet, pak vast en leef ik weet dat het zonder alcohol ook gaat.

    Henri

     

    29-08-2015 om 08:40 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tweede kans

    Iedereen
    weet dat er aan ons leven een einde komt dus onze gegeven tijd daarvoor is
    kostbaar en is beter wijselijk te besteden met veel vreugde.
    Het is telkens
    beter om vooraf de juiste keuzes te maken dan achteraf te moeten veranderen maar
    daar hebben we niet voortdurend kansen of geluk voor daarin heeft iedereen
    beperkingen.
    Vergevensgezind zijn is een belangrijk iets en als wij onszelf
    een tweede kans wensen moet we die ook aan een ander gunnen.
    Wij allemaal
    maken bewust of onbewust fouten en daar zullen we voor moeten boeten en hopen
    dat de meesten daar ook van leren met verbeteringen en een ook nieuwe kans
    krijgen.
    Er zijn veel dingen in het leven die wij graag willen maar niet eens
    de moeite voor nemen om het te doen of het proberen door faalangst, kennis,
    luiheid, geen tijd of kansen, mogelijkheden.
    Daar besteden wij dan niet
    genoeg aandacht aan, want als wij echt graag iets
    willen dan zullen wij er voor gaan en er alles aan doen om het voor elkaar te
    krijgen.
    Alle mogelijke kansen dienen wij dan te benutten en daar volledig
    onze inzet aan geven om het te laten slagen met een goed
    eindresultaat.
    Probleemloos is er bijna niets in het leven, dus iets blijven
    volhouden wat moeilijk is daar kunnen wij die nodige ervaringen mee op doen om
    verbeteringen te ontwikkelen.
    Er zijn eigenlijk maar weinig dingen waar wij
    geheel kansloos voor zijn als wij intelligent en gezond zijn waarbij alle
    ledematen goed functioneren is er altijd een eventualiteit.
    En in totaliteit
    kunnen we het misschien niet in één dag klaren, daarom is er namelijk vandaag om
    een tweede kans met beide armen aan te grijpen en proberen te
    voldoen.

     

     

    27-08-2015 om 08:17 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waardevol

    Veel dingen zoals men nuchter leven hebben zoveel waarde dat ze onbetaalbaar zijn en wij krijgen het gratis, nee je krijgt er iets voor terug want er is niets in de wereld waar wij dat mee zouden kunnen betalen.
    De natuur, liefde, gezondheid, familiebanden, vriendschappen, relaties, ervaringen enzovoort allemaal gratis, alleen het moet onderhouden worden voor een progressie en een langere duur.
    Als de meesten mensen eens beter zouden nadenken en zich realiseren dat onze gezondheid het belangrijkste is in ons leven, zouden we daar ook beter mee omgaan.
    Maar zolang als alles goed gaat beseffen we het niet en denken er te gemakkelijk over, maar op het moment dat we zelf iets hebben of er moeilijkheden ontstaan met ons lichaam komt het bewustzijn.
    Sommigen weten dat iets slecht voor de gezondheidstoestand is maar absorberen het toch totdat er problemen beginnen en dan is het al te laat, vaak zijn ze er dan al verslaafd aan en kunnen ze er ook niet meer mee stoppen of tenminste word het zeer moeilijk om te doen.
    Ons lichaamsgestel krijgen we bij onze geboorte en als we nu direct kerngezond geboren worden of al gebreken hebben we mogen dat nooit verwaarlozen en moeten er zuinig op zijn.
    Liefde geven is makkelijk daar hebben wijzelf de zeggenschap over en aan wie wij dat willen geven maar liefde ontvangen is anders dus als wij zo gelukkig zijn om dat te krijgen wees er dan zuinig op en probeer zoveel mogelijk terug te geven.
    Koester familie, vriendschap, relaties en houd ze tot stand ze kunnen belangrijker zijn dan financiële middelen in ons leven, maar dat zal het overige deel alleen beseffen als het zover is.
    Alles wat betrekking heeft tot ons doen en laten dan zijn waardevolle dingen en hebben aandacht en verzorging nodig en de belangrijkste zijn zelfs gratis.

     

    25-08-2015 om 17:49 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beter worden

    Beter worden hier ga ik het mee afsluiten vandaag Iedere dag zijn we bezig om ons te verbeteren .
    En soms lijkt het wel of er geen vooruitgang in zit en daar zijn we dan niet tevreden over, maar er zijn miljoenen lotgenoten in deze werend die dagelijks een vermindering zien in hun vermogen.
    Dus als wij op hetzelfde niveau blijven of een lichtelijke groei zien moeten we al heel dankbaar zijn voor onze goede inzet in deze moeilijke tijden.
    We kunnen niet meer dan met ons hart bezig zijn op een vriendelijke manier en zo onze beste inzet tonen.
    Iedere verbetering die we kunnen aanbrengen in onze levensloop of karakter is een kans om de vooruitgang te stimuleren.
    Kennis uitbreiden door te leren en praktische ervaringen geven ons de kans om eerder iets te begrijpen waardoor wij niet stilstaan in de tijd.
    Dingen veranderen nu eenmaal en worden steeds moderner dus is het erg belangrijk om daarmee op de hoogte gehouden te worden en er mee bezig te zijn.
    Deze extra kennis die we verkregen hebben door ons programma zal ook een bijdrage leveren aan de groei van ons bestaan wat een grote invloed en verbetering zal hebben op ons dagelijkse leven.
    Probeer er alles aan te doen als we voor een bepaalde richting in ons leven hebben gekozen om daar zoveel mogelijk over te weten te komen, want kennis is macht.
    Dat zal zeer zeker helpen in onze ontwikkelingsfase en zal een grotere invloed hebben op de groei, want langzaam groeien is beter dan stilstaan.

    18-08-2015 om 14:13 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mensen ontmoeten

    Mensen ontmoeten in ons leven is iets wat zeer makkelijk is en het is een deel van het leven.
    Want zonder contacten of vrienden is het maar saai in ons leven en we hebben anderen nodig om het leven aangenamer te maken zodat het meer inhoud heeft.
    Maar om de juiste personen te ontmoeten die alleen maar aan een vriendschap denken is zeer sporadisch en extreem.
    De meeste ontmoetingen zijn gebaseerd op eigenbelang en kunnen veranderen in een goede vriendschap waar de waarde van gewaardeerd word met elkaar.
    Zeker nu in deze economisch slechte tijd word het steeds moeilijker om de ware vrienden te kunnen onderscheiden omdat dit de periode is dat een ieder elkaar nodig heeft.
    En vriendschap is juist iets waar we elkaar niet willen gebruiken maar elkaar steunen door dik en dun en ook alles samen delen zowel in goede als slechte tijden.
    Daarop is een echte vriendschap gebaseerd met elkaar alles doen en delen.
    Daarom is het goed om te beseffen wie,  wie is en ook ons eigen daarop in te stellen om teleurstellingen te voorkomen en er problemen aan over te houden.
    Omdat vriendschap kweekt vertrouwen en liefde en als dat geschonden word kan dat omgezet worden in haat en een vernederd gevoel doordat ons vertrouwen in die persoon geschaad is.
    En dat kan grote problemen teweeg brengen maar dat is niet verstandig en probeer daarom altijd een goede inschatting te maken over een persoon om onszelf te beschermen in de toekomst.
    Natuurlijk kunnen en zullen we ons eigen meerdere keren vergissen in ons leven.
    Maar ook velen keren zullen we door ervaringen uit het verleden de juiste inschatting maken en behoeden om ons te laten benadelen.
    Als we een goede vriend of lotgenoot ontmoet hebben wees er dan zuinig op en weet dat het een schatkist is die we nooit moeten openen of de vriendschap laten gaan, want dan zal alles verloren zijn.

    In stromend water wordt geen beeld weerkaatst, wel echter in het spiegelende oppervlak van een stille vijver.

    18-08-2015 om 11:35 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3

    16-08-2015 om 08:23 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start

    START HIER EN NU

     

    Start waar je staat en kijk nooit naar het verleden.

    Het verleden zal je niet helpen bij dit nieuw begin.

    Als je het eindelijk allemaal achter je gelaten hebt,

    dan is dit ok, je bent er klaar mee …

     

    Dit is nu een ander hoofdstuk in jouw boek.

    Dit is een andere opdracht die je hebt gepland.

    Kijk niet om naar de verdwenen dagen.

    Start hier en nu.

     

    De wereld is niet bezorgd om jouw vroegere fouten

    als je opnieuw kan beginnen en succes winnen.

    De toekomst is jouw tijd want tijd gaat vlug voorbij.

    En er is veel werk, spanning en stress.

     

    Vergeet de voorbije ellende en nutteloze wanhoop;

    er ligt een gloednieuwe kans in jouwen hand.

    De toekomst is voor wie doet en durft,

    Start hier en nu.

     

    Oude mislukkingen zullen je niet stoppen,

    oude triomfen zullen je steunen.

    Vandaag is het te doen want morgen komt er snel aan.

    Ga de strijd aan en zie de toekomst zonder vrees aan.

    En laat het verleden geschiedenis zijn.

     

    Wat geweest is, is geweest; gisteren is dood.

    Door dit verleden ben je niet verwond of uitgesloten.

    Wees een dapper mens;

    wees moedig en ga vooruit.

    Start hier en nu.

     

    Auteur mij onbekend

    15-08-2015 om 18:59 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslaving
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het doet me goed te zien dat we in grote lijnen hetzelfde hebben ontdekt over onze verslaving. Het vereist namelijk moed om door een zelfde bril naar verslaving te kijken. Tijdens mijn meetings verschijnt vaak angst om door die bril te kijken. Men is bang dat als een lotgenoot inziet dat hij niet verantwoordelijk is , hij grenzelozer wordt en meer zal gaan gebruiken. Groot vertrouwen hebben we nodig om controle over de ander los te kunnen laten. Ik zie dat mensen wel kunnen veranderen maar niet veranderd-worden. Alles verandert wanneer je jezelf ziet meer hoeft te veranderen!

    Ik heb mogen ervaren dat de angst voor grenzeloosheid ongegrond is. Wanneer de illusie van morele verantwoordelijkheid en daarmee ook schuld en schaamte zijn doorzien, neemt onschuld en liefde haar plek weer in. Schuld en schaamte waren de brandstoffen van het vluchtgedrag maar onschuld en liefde behoeft geen vlucht. Het is alsof het gebruik haar functie verliest.

    Wie nóg een stapje verder durft te gaan, ziet dat het begrip verslaving

    alleen kan bestaan als je het begrip ‘verslaving’ accepteert als levensecht. Het begrip verslaving is gefundeerd in het idee dat je gisteren gebruikte en dat je dat ook morgen weer zal doen. Maar als tijd niet werkelijk bestaat, behalve als concept, is er

    alleen ‘nu’. Als je het verleden en de toekomst ziet als een verhaal zonder enig gewicht in het hier en nu, blijft er een verbijsterend eenvoudige werkelijkheid

    over… je gebruikt nu of je gebruikt nu niet. In beide gevallen doe jij dat niet en kan

    het nooit bepalen wie je werkelijk bent. Voor wie nu denkt dat het allemaal hopeloos is.

     Gebruiken gebeurt en stoppen gebeurt. En tijdens

    meetings volgt dan vaak de vraag of je een verslaafde dan net zo goed niet kan

    helpen? Haha! Nu geldt hetzelfde uiteraard! Als betrokkene sta je net zo machteloos

    tegenover je verlangen om de verslaafde los te laten .

    15-08-2015 om 18:27 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-08-2015 om 08:29 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeven zal een grootte fout zijn.

    Opgeven zal een grootte fout zijn.

    We komen allemaal voor verrassingen en tegenslagen te staan in ons leven, voor niemand zal daar een uitzondering zijn.
    Het voornaamste is wat voor impact het op ons heeft en hoe we het kunnen verwerken, zodat het weinig schade aan onze gemoedsrust zal geven.
    Het kan soms erg ingrijpend zijn als we iets meemaken wat onze gevoelens aantast die we moeilijk kunnen onderdrukken en soms ook niet de vrije loop willen geven.
    Materialistische problemen zijn gemakkelijker te aanvaarden en is een geheel ander verwerkingsproces met niet zulke diepgaande gevoelens.
    Family aangelegenheden waar liefde mee gemoeid is kunnen in sommige gevallen met tragische gevolgen eindigen.
    Meestal doordat er niet genoeg kan worden gepraat en er zo geen controle meer is en er een paar seconden niet meer helder gedacht kan worden en er gehandeld word vanuit emoties.
    Maar zoek altijd een excuus voor onszelf om geen domme dingen te doen, want we verpesten niet alleen ons eigen leven maar ook dat van de vele personen die hun hart en liefde hebben gegeven en houden van ons.
    Bij een inzinking moeten we juist voorzichtig zijn en tien keer nadenken voordat wij onze gevoelen laten overheersen en de grootste fout in ons leven maken.
    Doe nooit onszelf of anderen iets aan, want spijt zal daarna geen invloed meer hebben op onze gedane zaken en dit kan ons gehele leven een nasleep hebben in gedachten bij ons en anderen.
    Geef nooit iets op en overtreffen van zelfbeheersing is beter ben een winnaar van onszelf, want een opgever kan nooit winnen en een winnaar geeft nooit op.
    Emotionele gevoelens kunnen pijnlijk zijn maar besef dat bij domme acties van onszelf wij anderen ook die emotionele pijn en verdriet geven.
    Ben de winnaar en geef dit nuchter leven nooit op maar verbeter het.

    Henri

    15-08-2015 om 08:26 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-02-2015 om 11:39 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.anders doen

    Anders doen!

    Zat te dromen en er schoten me verschillende dingen door mijn hoofd één van de beelden die voorbij kwam was, stel nu wanneer een gedachte zou neerdalen en me de mogelijkheid zou geven alles anders te doen. Om opnieuw te beginnen, alles wat mis ging horen dan bij het verleden. Sterker nog ik hoef dit leven niet te leven. Wat zou ik doen? Een aanlokkend voorstel, of niet? Ik liet mijn leven in stilte de revue passeren, mooie momenten, mindere mooie momenten. Was het, het allemaal waard? In mijn ogen blinken tranen, sommige gebeurtenissen raakte me diep. Toch kwam ook het besef, hoe veel ik al wel niet bereikt heb. En hoe dit leven me gevormd heeft, sterke gemaakt. Zou ik dat allemaal op willen geven? Voor een nieuw leven? Een ander leven? Ik dacht aan de mensen die me gevormd hadden op mijn weg. Mensen die belangrijk voor me waren of zijn. Mijn kinderen, ouders, grootouders, familie, vrienden of kennissen. Ieder persoon die ik ooit ontmoet heb, hebben min of meer een stempel bij me achter gelaten. Sommige mooie ander minder mooi. Afscheid moeten nemen en opnieuw contacten gelegd. Maar toch hebben ze allemaal een bijdragen gehad in mijn leven. Net zoals als men nuchterheid. Dit heeft mijn leven zoveel mooier gemaakt hebben.. Ze luisterde naar me, kon weer praten en keken me belangstellend aan. En dan nu ik hier zit te schrijven en men gedachte naar buiten kijken , natuurlijk nog de natuur die me regelmatig met al haar schoonheid en pracht me in verwonderring wist te brengen. Een mooie boom zonder bladeren een krokusbloem ,het wit van de vrieskou. Herinneringen hoe ik als kind samen met mijn vrienden de wijde wereld in trok. Samen met hem vliegeren en het verdriet wanneer de vlieger in een boom bleef hangen. De fietstochten die ik samen met mijn moeder ondernam. Dit leven hoe zwaar en moeilijk soms ook, het is mijn leven! En ik zou het voor niets willen ruilen. Het pad wat ik nu volg zal vermoedelijk ook met vallen en opstaan gaan. Toch denk ik, dat ik iets kan betekenen voor mensen, en dat mijn leven niet voor niets is geweest.

    25-02-2015 om 09:09 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eigenheid

    Charlie Chaplin heeft dit prachtig verwoord in het volgende gedicht:

    TOEN IK MEZELF BEGON LIEF TE HEBBEN

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    kon ik zien dat emotionele pijn en lijden alleen waarschuwingen zijn,
    dat ik niet mijn eigen waarheid leef.
    Nu weet ik: dat is AUTHENTICITEIT

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    begreep ik hoezeer het iemand kan beledigen als ik probeer mijn verlangen bij hem door te drukken
    zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp[ voor was en de persoon er niet klaar voor was
    en zelfs als ikzelf die persoon was
    Nu weet ik : dat is RESPECT

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    ben ik gestopt te verlangen naar een ander leven
    en kon ik zien dat alles rond om mij een uitnodiging is om te groeien.
    Nu weet ik, dat is RIJPHEID.

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    begreep ik dat ik altijd en bij elke gelegenheid,
    op het juiste moment en op de juiste plaats ben,
    en dat alles wat er gebeurt, juist is.
    Vanaf dat moment was ik rustig.
    Nu weet ik: dat is VERTROUWEN.

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    ben ik gestopt mijn vrije tijd te verspillen
    en ben ik gestopt grootse projecten voor de toekomst te bedenken.
    Vandaag de dag doe ik alleen dat waar ik blij van wordt,
    waarvan ik hou en wat mijn hart doet lachen,
    op mijn eigen manier en in mijn tempo.
    Nu weet ik: dat is EENVOUD

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is,
    voedsel, mensen, dingen, situaties
    en vooral wat me naar beneden haalde, weg van mijzelf.
    Aanvankelijk noemde ik het “gezond egoïsme”
    maar nu weet ik: dat is LIEFDE VOOR JEZELF

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    stopte ik met proberen om altijd gelijk te hebben
    en sindsdien had ik minder vaak ongelijk.
    Vandaag heb ik ontdekt : dat is BESCHEIDENHEID

    Toen ik mezelf begon lief te hebben,
    weigerde ik om verder in het verleden te leven
    en weigerde ik mij om me zorgen te maken over mijn toekomst.
    Nu leef ik alleen op dit moment, waar alles plaats vind.
    Ik leef nu dus „dag voor dag” en noem het VERVULLING

    Toen ik mezelf begon lief te hebben
    herkende ik dat mijn denken me kan verstoren en me ziek kan maken.
    Maar als ik verbinding maak met mijn hart, wordt mijn denken een waardevolle bondgenoot.
    Vandaag noem ik die verbinding : WIJSHEID VAN HET HART

    We hoeven niet bang te zijn voor verdere discussies, conflicten
    en problemen met onszelf en anderen,
    want zelfs sterren botsen soms op elkaar
    en daaruit ontstaan nieuwe werelden.
    Vandaag weet ik: dat is LEVEN

     

    08-01-2015 om 15:56 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.houden van

    Houden van;

    Houden van is; iemand die speciaal is, waar je veel voor over hebt en die jou begrijpt. Een partner, vriend(in), familielid of kennis, een band die intens diep gaat. Houden van…iemand in je omgeving accepteren/waarderen, met haar/zijn gebreken. Iemand die altijd klaar voor je staat, die je neemt zoals je bent, die je de waarheid kan vertellen en je confronteert met hoe zij iets zien/voelen/ervaren. Deze band heeft wel een wisselwerking, zoals het hoort, zal er een balans zijn tussen deze twee personen. Misschien geeft de een meer dan de ander, maar wel in “hun” balans. Ook hierin worden de woorden, degezichtsuitdrukking en het luisteren een belangrijk aspect. Houden van is eerlijk zijn, open communicatie, kritisch zijn en direct durven te zijn. Laat een ander leren inzien van zijn/haar kwaliteiten. Niemand hoeft zichzelf te veranderen, enkel henzelf te laten zien, krachtig, eigenwijs, (niet)foutloos, dapper, mooi, wijs, eerlijk, gevoelig en hoe bijzonder wij allemaal zijn. Laat het beste van jezelf zien en haal het beste uit een ander. Dan spreek je van echtheid, vriendschap, houden van en liefdevol zijn voor een ander.

    Laat een ander zien en voelen, daar waar je als mens goed in bent of wordt. Er voor elkaar zijn en datgene bij een ander zichtbaar te maken, waar hij of zij op z’n best is en tot zijn/haar recht komt. Dat is met alle gebreken en sterke kanten, maar wel met eigenschappen die zichtbaar en voelbaar mogen zijn/worden.

    Een ander veranderen, nee,…wel van “het mogen zijn”.

     

    07-01-2015 om 08:20 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parkeren

    Parkeer problemen

     Het is toch verbazingwekkend om te zien hoe sommige mensen hun auto parkeren. Volgens mij hebben ze gewoon geen ruimtelijk inzicht doordat ze het parkeer-chromosoom missen. Het liefst hebben ze de hele parkeerplaats voor zich alleen.

    Parkeerplaatszoekers zijn irritante rijders die liever een half uur rondcrossen om een ruime parkeerplek te vinden, dan dat ze op de vierkante centimeter achteruit moeten pielen om hun vierwieler tussen al het andere blik in te wringen.
    Ik bedoel dus; het achteruit inparkeren! Het scenario dat zich daarbij ontrold is gewoon lachwekkend.

    Zie ze nou eens met die verhitte koppen rondtuffen, vol stress-stress-stress.
    Na een rondje of vier zijn ze de wanhoop nabij omdat ze dat rotding maar nergens kunnen neerzetten. Vlak voor de deur van de supermarkt is er maar één mogelijkheid en dat is: achteruit inparkeren.
    En dan zie je ze denken: “hoe moet dat ook alweer?”
    Flarden van de autorijlessen, van vele jaren terug, flitsen door hun geheugen.
    Ergens herinneren ze zich dat ‘ie in zijn de achteruit moet, en dan indraaien en bijsturen. Het is poepiesimpel.

    Al kijkend naar dat gestuntel herinner ik me ineens die gekleurde kopspeldjes in het rubber van de achterruit van de lesauto. Daarop moest ik mij dan oriënteren om de auto goed te laten uitkomen ten opzichte van de stoeprand. Dat was nog eens verrekte handig. Maar ja, op hun achterruit zitten helaas niet van die kopspeld dingen. Sterker nog, sommige moderne auto’s hebben niet meer van die raamrubbers waar je een speld ik kunt prikken. Dat is dus het probleem.

    Maar ze blijven stuntelen. Bij de derde poging zie ik dat een oude man, voor de zoveelste keer, te vroeg en te scherp heeft ingedraaid zodat de achterkant van zijn auto op het stoepje wipt.
    Bij de vierde poging draait hij te laat in en hoor ik zijn parkeerhulpje angstig piepen.
    Omdat er inmiddels al een behoorlijke rij wachtende parkeerders staan, besluit hij de vijfde poging maar over te slaan en snel verder te rijden om vervolgens zijn auto twee straten verderop neer te pleuren. Zou het niet verstandig zijn om toch nog eens een enkele rijles nemen met als onderwerp, bijzondere verrichtingen?
    Even later zie ik de oude man, in pure staan van opgefokte frustratie, in de winkel verschijnen.
    Het manoeuvreren met lukt ook al niet best, met zen winkelwagen , ik zie dat hij de zijspiegels mist!

    19-12-2014 om 19:07 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 23/10-29/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Nieuws HBVL
  • Oostende-icoon Sam Van Rossom speelde nooit in de NBA maar ziet dat niet als een gemis: “Stevige Europese carrière was altijd mijn doel”
  • Vincent Euvrard beseft dat het vijf voor twaalf is voor Zulte Waregem: “Als we niet promoveren, zie ik dat als falen”
  • Chauffeurs van De Lijn leggen werk neer in Hasselt en Beverlo na eerder geval van agressie
  • Zelenski vreest nieuw, grootschalig Russisch offensief: “We zijn er niet klaar voor”
  • “Dit is kafkaiaans”: al verschillende ouders beboet die meer dan één kind meenemen op snelle bakfiets
  • Goed en slecht nieuws na operatie van “veerkrachtige” Wout van Aert: “Er zijn letsels die je niet met een ingreep alleen kunt verhelpen”
  • VIDEO. Een bizarre finish op de bull en een nieuwe stijl: Luke Littler (17) wint voor het eerst een avond in de Premier League
  • Zware verkeershinder in beide richtingen op E313 na ongeval in Hasselt
  • LIVE. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne
  • Opnieuw zwaar busongeval in Duitsland: 21 gewonden, onder wie één zwaargewonde

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!