Foto
Over mijzelf
Ik ben jean vercauteren, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jean.
Ik ben een man en woon in 9240 Zele (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 23/06/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken & Genealogie.
Categorieën
  • Allerlei (6)
  • Aperetieven (3)
  • Desserts (16)
  • Gebak (10)
  • Hoofdgerechten Vis (26)
  • Hoofdgerechten Vlees (18)
  • Soepen (5)
  • Voorgerechten (18)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Koken met Eva's...schortje, en genieten.

    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje uit de westhoek.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vispannetje uit de westhoek.


    Een vispannetje is àltijd lekker, het hele jaar door. Je kan een vispannetje extra feestelijk maken of gewoon, lekker alledaags.


    Je kan je vispannetje serveren met gekookte aardappelen, een lekkere puree, kroketjes of frietjes. Wat je zelf het lekkerst vindt!

    Een vispannetje is ideaal om restjes vis in te verwerken. Je kan kiezen om met verse vis werken of vis uit de diepvries.

    Ingrediënten :


    · 1 volledige zeetong


    · 4 flinke stukken staartvis (lotte)


    · 4 stukken rivierpaling ong 3 cm


    · 4 Sint-Jacobsschelpen


    · 4 gekookte langoustines


    · 25 cl room

    Bereiding :


    1. De tongfilets worden in 2 stukken overdwars gesneden en gaan met de andere vissoorten in een vuurvaste schotel.


    2. Kruiden met peper, een weinig zout en bestrooien met kerriepoeder.


    3. De room er overgieten.


    4. Dit gaat in een voorverwarmde oven van 180° voor amper 20 minuten.


    Dit zeer eenvoudig en kort gerecht kan je serveren met stokbrood, een gewone puree of groenten puree.

    12-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (0)
    10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.

    Ingrediënten :


    · Zalmforel of Zalm


    · Reepjes gerookt spek ( genoeg om de zalm te bedekken )


    · 1 fijngesnipperde sjalot in witte wijn gekookt


    · Een roux van boter, bloem en visfumet


    · Bonekruid, tijm, laurier, peper en zout


    · 1 Citroen


    · 1 Eierdooier


    · 20 cl room


    · 200 gr garnalen en evenveel gepelde witte druiven

    Bereiding :


    1. Het vel van de vis stropen en de ogen verwijderen.


    2. Een grote aluminiumfolie inboteren en van reepjes spek een bedje maken waarop de vis komt.


    3. Kruiden met peper en zout plus bonekruid.


    4. Bedekken met reepjes spek, fijne sneetjes citroen plus enkele klontjes boter.


    5. Rond de vis schikt U gesnipperde sjalot, enkele takjes tijm en een tweetal blaadjes laurier. U kan de oogholtes opvullen met een stukje citroen.


    6. Folie sluiten zonder aan te drukken.


    7. De ingepakte vis gaat in braadslee in een voorverwarmde oven van 250° voor 20 minuten en blijft met gedoofde oven daarna nog een 10 minuten rusten

    Saus :


    De blonde roux met de sjalot, witte wijn en lichtjes aangebakken stukjes spek samen met peper, zout en muskaatnoot een minuutje laten inkoken en onder flink roeren de room toevoegen.


    De dooier van het vuur er aan toevoegen, goed roeren en tenslotte de garnalen en de ontpitte witte druiven.


    Wat drinken we er bij ?


    Een frisse Chablis, Sancerre, Elzasriesling of Witte Graves.

    10-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (0)
    05-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.

    Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.

    Ingrediënten ( 4 personen ) :

    • 8 moten meivis van 110 gr
    • 1 ui
    • Paneermeel
    • Boter
    • Olie
    • 1 mespuntje kerrie
    • Peper en zout


    Garnituur :

    • 8 aardappelen
    • 6 wortelen
    • 1 citroen
    • 2 eetlepels vinaigrette
    • Peterselie


    Bereiding :

    1. De ui fijnhakken en kruiden met de kerrie, peper en zout.


    2. Dit mengsel verdelen in de buikholtes van de moten meivis en een ½ uur laten trekken.


    3. De wortelen raspen en met de vinaigrette mengen.


    4. De aardappels koken, in schijven snijden en daarna even aanbakken in boter.


    5. De meivismoten paneren en in de boter met wat olie bakken.


    6. Twee meivismoten op een voorverwarmd bord leggen.


    7. Een toefje wortelen en schijfjes aardappel op het bord schikken en afwerken met citroen en peterselie.

    05-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.

    Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.

    Ingrediënten :


    • 800 gr geepfilet

    • 2 venkelknollen

    • 2 tomaten

    • 8 aardappelen

    • 4 eetlepels witte wijn

    • Bloem

    • Boter

    • ¼ bosje peterselie

    • 2 eetlepels gehakte dille

    • Peper en zout


    Bereiding :


    1. De geepfilets in stukken van 8 cm verdelen, kruiden, in de bloem wentelen en aan beide kanten bakken.

    2. De venkel in brunoise ( kleine blokjes ) snijden en blancheren.

    3. De tomaten ontvellen, ontpitten en in blokjes versnijden.

    4. De tomatenblokjes en de peterselieplukjes in boter stoven. De venkelbrunoise toevoegen en nog even mee stoven.

    5. De aardappelen in de schil bijna gaar koken, pellen, in schijven snijden en in de boter eventjes aanbakken.

    6. Het groentestoofpotje in het midden van het bord schikken. De geepfilets erop leggen en de aardappelschijfjes errond. Een eetlepel witte wijn over de de gestoofde groenten sprenkelen en afwerken met de gehakte dille.

    05-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (0)
    02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meivis met asperges en sinaasappel .

    Meivis met asperges en sinaasappel


    Meivis of Geep is een vrij onbekende vis, maar heerlijk met asperges en een biersausje.

    Ingrediënten :


    1/ 1800g Meivis in stukken gesneden
    2/ 2 eetlepels bloem
    3/ 12 asperges , geschild en gekookt/gestoomd
    4/ 1 sinaasappel, vruchtvlees in partjes, schil geraspt
    5/ 2 teentjes knoflook
    6/ 80g boter, on blokjes
    7/ 1/4 flesje Grimbergen blond
    8/ 1/4 botje basilicum
    9/ 1/4 botje peterselie
    10/ 1/4 botje munt
    11/ 2 tomaten, ontpit en in blokjes
    12/ peper en zout

    Bereiding :


    1/ Kruid de meivis met peper en zout.


    2/ Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze in de boter, 4 minuten langs elke kant tot ze mooi krokant bruin zijn.

    3/ Laat het bier samen met de knoflook opkoken.


    4/ Voeg er dan al roerend, beetje bij beetje de boter toe. Het bier moet ondertussen wel zachtjes verder koken.


    5/ Hak de kruiden fijn en doe ze samen met de tomatenblokjes en de sinaasappelrasp bij de botersaus.


    6/ Breng op smaak met peper en zout.

    7/ Schik de asperges op de borden, leg er een stuk meivis op en werk af met de saus.
    ◾Versier met partjes sinaasappel en een takje groen

    02-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (0)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fishburgers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fishburgers voor Groot en Klein.

    Benogdigheden :

    • 1 Kleine moot verse of diepgevroren kabeljauw ( ong 110gr )
    • 1 Broodje
    • 1 Plakje hartige kaas
    • Enkele blaadjes kropsla
    • 1 Eetlepel ketchup
    • Peper en zout

    Bereidingswijze :

    1. Leg de vismoten in een vuurvaste ingevette schaal, kruid met peper en zout, leg er een klontje boter op en laat ze 20 monuutjes garen in een voorverwarmde oven op 200°.
    2. Snij de sla in dunne reepjes.
    3. Snijd het broodje overlangs doormidden en besmeer beide helften met boter.
    4. Beleg één helft met de slablaadjes. Hierop komt de gare vismoot, de ketchup en het plakje kaas.
    5. Zet alles even onder de warme ovengrill tot de kaas begint te smelten. Dek met de andere helft van het broodje en dien meteen op.

    15-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Perentaart met amandelvulling.
  • Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Konijn op zijn Italiaans.
  • Feuilleté van paling.
  • Kalfsstoverij met blonde Leffe.
  • Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.
  • Eenvoudige Brésiliennetaart.
  • Farfalle al salmone.
  • Appeltaart.
  • Varkenshaasje met champignons.
  • Zeekreeft.
  • Sint-Jacobsvruchten met basmatirijst en saffraansaus.
  • Minidessertbuffet.
  • Visfantasietje.
  • Kwartel met allerhande groenten.
  • Schuimomelet. ( Omelette sibérienne )
  • Banaan in papillot.
  • Kip in wijnsaus ( Coq au vin ) of Bourgondische Ragout.
  • Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.
  • Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.
  • Gestoomde mosselen met citroengras.( Thais)
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Konijnenfilet met paddestoelen en geurige olijfolie.
  • Gekruide Lamscasserole met amandelen.
  • Spaanse Paëlla.
  • Gratin van abrikozen met kardemom.
  • Wijn. De witte ANJOU: de grote onbekende.
  • Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
  • Ijssoufflé au Grand Manier.
  • Kaassoufflé
  • Flensjes met geitenkaas.
  • Schartongfilets met bier en anijslikeur.
  • Suprème van gevogelte op zijn Indisch.
  • Zeebarbeel.
  • Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
  • Bloemkoolsoep met gerookte zalm.
  • Bladergebakje met Victoriabaars op een bedje van witte kool en saffraansaus met basilicumchiffonade.
  • Duo van Chocolademousse.
  • Heerlijk Notenbrood.
  • Steaks met Roquefortsaus.
  • Oesters in beignetdeeg.
  • Kipnuggets met abrikozensaus.
  • Gamba's met room.
  • Velouté Dieppoise.
  • Scampi's met kerriesausje.
  • Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.
  • Scampi's op zijn Amerikaans.
  • Vier cocktails.
  • Pittige tomatentaart.
  • Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
  • Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
  • Schuimige fruittaart.
  • Brikdeeg met zeevruchten.
  • Scampi’s met citroengras.
  • Met krab gevulde paddestoelen.
  • Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.
  • Chocolademarquise met passievruchten
  • Vers vijgentaartje met honing en vanille-ijs.
  • Kokosdessert met koekjes, ananas en caramelsaus.
  • Appeldessert op de BBQ
  • Tonijn met honing, limoenboter en witloof.
  • UITLEG over enkele van de meest gebruikte keukentermen.
  • Zalmtartaar met mosterdsaus.
  • Roodbaarsfilet met scampi en olijfolie
  • Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.
  • Poires religieuse.
  • Babykreeft met cocktailsaus.
  • Geflambeerde Ananas.
  • Parelhoen met bigaradesaus.
  • Tuinkerssoep.
  • Lamskoteletten met basilicumsaus.
  • Waterzooi van kip op zijn Gents.
  • Zomers slaatje.
  • Minuut Wafels.
  • Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.
  • Aarbeienmousse met frisse coulis.
  • Konijn ANDERS
  • Kalfsblanket met artisanale cider
  • Vispannetje uit de westhoek.
  • Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
  • Spaghetti Home made.
  • Tarte Tatin
  • Gefrituurde Camembert.
  • Marinades.
  • Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.
  • Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
  • Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.
  • Schuimomeletten met diverse vullingen
  • Meivis met asperges en sinaasappel .
  • Tulp met vers fruit en sanayon.
  • Fishburgers
  • Macarons.
  • Kalfsniertjes op zijn Balegems.
  • Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
  • Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )
  • Rauwe gemarineerde zalm.
  • Nog een klein voorwoord.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Notenbrood recept (Lowie Vissers)
        op Heerlijk Notenbrood.
  • Goede morgen Jean (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Goedenavond beste Jean, (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Hallo beste Jean,wat een heerlijke en fijne recepten zie ik hier staan,zal uw blogje bij onze favorieten plaatsen. (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!