ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEEN, IK DOE HET NIET!!!
    Hallo lieve allemaal!
    Belofte maakt schuld, dus hebben jullie nog een verslagje tegoed. Leun rustig achterover in jullie stoel want in de cursus ‘kort van stof zijn’ ben ik gezakt. Her we go…

    Toen een slordige drie jaar geleden de diagnose viel van mijn oogziekte, kwam ik via mijn oogarts terecht bij ‘De Markgrave’.
    De Markgrave is een instelling die zich op allerlei vlakken inzet voor blinden en slechtzienden. Ze maken je wegwijs in de grote en warrige papiermolen die België rijk is, en ze laten je kennis maken met allerlei optische hulpmiddelen die voor jou geschikt zijn. Kortom, zonder hen zou ik niet staan waar ik vandaag sta.
    Gisteren en vandaag echter stond ik daar waar ik in feite niet echt wilde staan en het ook in geen geval van plan was. En dat kwam zo…

    Helemaal in het begin van mijn oogziekte vond De Markgrave dat ik wel wat tips en tricks kon gebruiken om me in het dagelijkse leven te kunnen beredderen met mijn handicap, en dat was ook zo. Dus werd er, nog maar eens, een zoveelste aanvraag gedaan voor enkele uren revalidatie per week. Die revalidatie zou doorgaan in hun instelling en begeleid worden door een ergotherapeut. Maar ergens onderweg tussen alle andere aanvragen moet er iets danig mis zijn gelopen. Of ze hebben in Brussel iets mis gelezen/verstaan, dat kan ook. Ik kreeg wel degelijk een toelating! Maar niet voor revalidatie! Wel voor therapie in een dagcentrum. En nu komt het!

    Ik liet De Markgrave weten dat dit niet de bedoeling was. Dat ik geen zin had om met stokjes te spelen, asbakjes in klei te maken of pannenlapjes te breien/haken. Niettegenstaande mijn gepruttel liet ik me toch maar mooi ompraten door de, zeer sympathieke maar volhardende, Peter. “Kom toch maar eens kijken” zei hij herhaaldelijk, liefjes, toch volhardend. En dus deed ik dat maar. Met als gevolg…

    Elke maandag sta ik nu in het holst van de nacht op om tegen 08h30 op De Markgravelei aanwezig te kunnen zijn. In de voormiddag doen we allerlei handwerk, tussen de middag krijgen we een warme maaltijd en in de namiddag gaat uw kordate Mus van m’n voeten, turnen. en relaxtherapie volgen.
    Op dinsdagnamiddag gaat uw waterschuwe Mus zwemmen, althans een poging wagen tot, want ik ben enkel goed in de 'baksteenslag'.
    Of wat een knappe jonge manskerel al niet gedaan krijgt van een “oud en weerloos meisje”.

    Maar weten jullie wat? Ik denk dat ik het nog graag doe ook!
    Natuurlijk hangt aan dit alles wel een kostenplaatje. Maar het zou nooit in mijn hoofd opkomen om alleen te gaan zwemmen of te gaan turnen. Bovendien zijn er nog veel meer activiteiten waar je uit kunt kiezen. En nog bovendien is alles op maat van de blinde en/of slechtziende. Dat wil dus zeggen, traag en voorzichtig en met zeer degelijke begeleiding.

    Het voelt ook goed aan om onder lotgenoten te zijn en zo te mogen ondervinden, spreekwoordelijk dan, dat eenoog Koning der blinden is. Te ondervinden dat er mensen zijn die veel slechter af zijn dan ik. En zij klagen of zagen niet! Zij aanvaarden en maken er het beste van.
    Dat alleen al stimuleert mij om twee dagen per week een stukje van mijn vrijevogeldagen op te “offeren”.

    Zo! Nu weten jullie wat ik me tegen elke intentie in liet aanpraten.
    En nu weten jullie ook meteen waarom mijn bezoekjes aan jullie blogs wat uitgesteld werden. Ik val namelijk ’s avonds doodmoe en als een blok in slaap.

    Morgen, woensdag, weer opstaan in het holst van de nacht! Maar dit keer om een botscan te laten nemen en mijn maandelijkse prik bij de oogarts te halen.
    Ik wens jullie dus voor zo meteen een rustige nacht en sweet dreams.

    Tot de volgende…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    28-04-2012
    Hihi
    Die Peter moet wel een hele knappe gast zijn dat hij je heeft kunnen overhalen... goe zenne maske... het kan je alleen maar goed doen en zo ben je onder de mensen ook... kus

    {} geschreven door Myette


    27-04-2012
    Hoe zit het met de spiertjes?
    Ik ga direct die van mij losgooien en daarna een aquagymmeke erachter en ik kan weer verder voor een week....euh dat zal 2 weken zijn als ik naar de kalender kijk! Kus en knuffel Mus

    {} geschreven door Natoken


    de tijden veranderen
    met genoegen verneem ik dat Markgrave steeds meer en betere voorzieningen heeft dan  zo een 30 jaar geleden.Toen ik als vrijwiligger het Braille schrift aanleerde om Vlaamse boeken  om te zetten in dat schrift. Nu zijn ze veel verder en hebben ze spraakvideo wat heel wat gemakkelijker is dan Braille lezen. Toch moeten kinderen het nog aanleren.
    Maar boeken  omzetten in Braille is een zeer tijdrovend werk.Doch deed ik het graag en heb het 5 jaat volgehouden. Maar de tijden veranderen en de nieuwste snufjes zijn daarom zeer welkom voor blinden en slecht ziende mensen. Daar ben ik blij om.

    {} geschreven door jutta


    26-04-2012
    Groeten van Fjak@
    Ben vandaag naar de dokter geweest en ik kreeg een papier mee gezond ongezond, wel de dingen die ongezond waren lust ik liever dan de andere kant hihih.
    Knuje Fjak@

    {} geschreven door Fjak@


    Mus wat goed van je!!!
    En wat een geluk dat je je tenslotte toch hebt laten ompraten, want ik kna me indenken dat het voor jou ondanks alles toch plezierige dagen zijn.
    Ik zou willen dat ik een keer bij jullie kon komen om eens een verhaal te vertellen, dat doen we hier ook wel eens bij blinden en slechtzienden.
    En tenslotte heb ik een duidelijke stem niet waar. Dat weet jij uit eigen ervaring.
    Ik heb ook wel eens geinformeerd over dat inspreken van luisterboeken, maar hier is er geen belangstelling voor. Kennelijk voldoende aanboed, dus dan gaat het over.
    Lieve groetjes vanuit hier en een dikke knuf voor een moedige Mus.

    {} geschreven door thea


    25-04-2012
    Groeten van Fjak@
    Ja Musje daar zit toch iets goeds in je komt onder de mensen en zwemmen men kan het leren op elke leeftijd.
    Stevige knuf
    Fjak@

    {} geschreven door Fjak@


    Weet je . . .

    . . . dat ik blij voor je ben dat het zo goed verlopen is en dat je het nog graag doet ook.  Het is vaak zo dat je vertrekt met een vooroordeel maar dat je in stilte wel denkt : dit zie ik zitten, ik doe het graag.  Zoveel te beter zou ik zeggen en dat je moe bent, wel dat zorgt nog voor een goede nachtrust en dat willen we toch allemaal, is het niet !  Ik wens je nog mooie dagen toe en hopelijk met wat zon zodat het toch even wat warmer wordt want daar snakken we allemaal wel naar !

    {} geschreven door Chrisje


    dat zou ik ook graag weer doen !
    ik ben jaren op zaterdag naar zo'n " clubje " geweest voor handwerk , mijn zaterdagen waren gevuld en ik had aanspraak en achteraf gingen we samen wat eten , en ineens werd het opgedoekt , en zie ik niemand meer ....
    dus : petra , doen , je kan er mooie momenten beleven en : beweging !! knuffel vanuit momenteel een weer zonnige polder ( een uur geleden : miezerig ! )

    {} geschreven door ani


    ..
    wow zeg, niet moeilijk dat je er zo fit en gezond uitziet. Blij dat je het plezant vindt en zo komt ons huismusje ook nog eens uit haar nestje! Dikke knuffel.

    {} geschreven door BOJAKO


    Die eerste stap is de moeilijkste...
    Tof dat je doorgezet hebt en dat je nu misschien na een tijdje die samenkomsten wel leuk zal vinden. Trouwens het is nog goed voor de conditie ook Mus. Ik volg elke vrijdag turnlessen en elke laatste vrijdag aansluitend aquagym en ik voel er mij goed bij dus waarom zou je het niet doen? Maar natuurlijk vult dat je dagen en ik begrijp dat je dan schrijft druk, druk, druk... Maar beter zo dan verveling! Een dikke knuffel

    {} geschreven door Natoken


    ...
    Verdorie ,gaan zwemmen zonder mij..plezant he...en daar mag ik niet meedoen zeker weet je ,dan kan jij het me misschien leren Blij dat het goed meeviel voor jou!
    woensdagalleen.gif
    bij voorkeur zeg ik steeds wat waar is,
    omdat ik lui ben van verstand/
    Wie liegt moet zijn verhaal onthouden,anders valt hij door de mand!
    Prettige huppeldepupdag gewenst
    vanwege Nestje & Lipske

    {} geschreven door lipske





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!